• Sevgili üyemiz, şu konuda MBCLUBTR baskılı Polar / T-shirt / Sticker yapmış olduğumuz anket sonucunda üyelerimiz tarafından seçilen polar ve tshirt modelleri üzerine gerekli çalışmaları yaptık. Eğer siz de "MBCLUBTR baskılı Polar / T-shirt / Sticker " ürünlerinden almak istiyorsanız lütfen konuyu ziyaret ediniz. Teşekkür ederiz.

2022 Mercedes-AMG SL Karşınızda.

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,706
Tepki Puanı
772
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
2022 Mercedes-AMG SL Karşınızda.

Bir ikonun yeni versiyonu olan yeni Mercedes-AMG SL, klasik bir kumaş tavan ve sportif karakterle köklerine geri dönüyor. Aynı zamanda, 2+2 koltuklu lüks roadster özellikle günlük kullanım için uygundur ve ilk kez dört tekerlekten çekiş ile gücünü yola verir. Aktif devrilme önleyici stabilizasyona sahip AMG ACTIVE RIDE CONTROL süspansiyon, arka aks yönlendirmesi, isteğe bağlı olarak temin edilebilen AMG seramik yüksek performanslı kompozit fren sistemi ve projeksiyon fonksiyonlu standart donanım DIGITAL LIGHT gibi yüksek teknolojili bileşenler sportif profili keskinleştirir. AMG 4.0 litrelik V8 biturbo motorla birlikte bu, en üst düzeyde bir sürüş deneyimi sağlar. Tutarlı bir Performance Luxury modeli olarak Affalterbach'taki Mercedes-AMG, SL'yi tamamen bağımsız olarak geliştirdi.

2021 SL, Mercedes-AMG tarafından geliştirilen tamamen yeni 2+2 koltuklu araç mimarisine dayanıyor. Şasi, hafif bir kompozit alüminyum yapı olarak tasarlanmıştır ve kendini destekleyen bir yapıya sahip bir alüminyum uzay çerçeveden oluşur. Tasarım maksimum sağlamlığı garanti eder ve bu nedenle hassas sürüş dinamikleri, yüksek konfor, optimum paketleme ve sportif gövde oranları için mükemmel bir temel oluşturur. Yeni kaporta - 1952'deki ilk SL'de olduğu gibi - kelimenin tam anlamıyla boş bir kağıt üzerinde yaratıldı: Önceki SL'den veya AMG GT Roadster gibi başka bir modelden tek bir bileşen gelmiyor.

Tüm aerodinamik unsurlar dış tasarıma sorunsuz bir şekilde entegre edilmiştir. Daha ayrıntılı önlemler, sürtünme katsayısını C d 0.31'e düşürür - üstü açık spor arabalar için mükemmel bir rakam.

Tavanı açma ve kapama sadece 15 saniye sürer ve 60 km/s hıza kadar mümkündür. Açılır kumaş tavan, orta konsoldaki anahtar paneli veya bir animasyonun sürecin nasıl ilerlediğini gösteren multimedya dokunmatik ekranı kullanılarak çalıştırılır.

Piyasaya sürüldüğünde, yeni SL, AMG 4.0 litrelik V8 biturbo motorun iki çıkış seviyesiyle başlar. Motorlar, şirketin Affalterbach'taki yerinde "Tek Adam, Tek Motor" ilkesine göre tamamen elle monte edilir.

SL 63 4MATIC + 585 hp ve 800 Nm maksimum tork, 0'dan 100 km/s hızlanma sadece 3,6 saniye sürer, azami hız 315 km/s'dir.

SL 55 4MATIC+ 476 hp ve 700 Nm tork geliştirir. 100 km/s hıza ulaşmak 3,9 saniye sürüyor, azami hız 295 km/s.

Daha sonraki bir tarihte, SL güçlü bir Performans hibrit versiyon olarak da sunulacak.

SL 55 4MATIC+, özellikle yetenekli alüminyum amortisörlere ve hafif helezon yaylara sahip yeni geliştirilmiş AMG RIDE CONTROL çelik süspansiyonla standart olarak donatılmıştır. İlk kez, seri üretim bir Mercedes-AMG aracı, tamamen jant içinde düzenlenmiş beş bağlantıya sahip çok bağlantılı bir ön dingil ile donatıldı. Bu, kinematiği önemli ölçüde iyileştirir. Arka aksta 5 bağlantılı tasarım da aynı şekilde tekerlekleri kontrol ediyor.

Aktif, hidrolik devrilme önleyici stabilizasyona sahip yenilikçi AMG ACTIVE RIDE CONTROL süspansiyonu, SL 63 4MATIC+'da ilk kez sahneye çıkıyor. En büyük yenilik: Aktif hidrolik elemanlar, geleneksel mekanik viraj denge çubuklarının yerini alıyor ve yeni SL'nin yuvarlanma hareketlerini saniyenin çok küçük bir bölümünde telafi ediyor. Sistem, sürücü için dinamikler, hassasiyet ve geri bildirim açısından AMG'ye özgü sürüş özellikleriyle optimum direksiyon ve yük değiştirme davranışı sağlar. Aynı zamanda düz bir çizgide ve tümseklerin üzerinden geçerken sürüş konforunu artırır.

Önemli Noktalar

2+2 koltuklu yeni boyutsal konsept , kas orantılarını mümkün kılar ve günlük pratikliği geliştirir.

Yeni SL, kompozit alüminyum yapıya sahip tamamen yeni bir roadster mimarisinde oluşturuldu. Gövde kabuğunun hiçbir parçası önceki modelden veya başka herhangi bir model serisinden alınmadı.

İçin ilk kez 70 yıl içinde, SL olan dört tekerlekten çekiş ile kullanılabilir : AMG Performance 4MATIC + ön ve arka tekerleklere tam çekiş kuvvetlerini değişken şekilde dağıtır.

AMG AKTİF RIDE KONTROL aktif devrilme önleyici stabilizasyon viraj denge çubukları olmadan çalışır ve sürüş dinamikleri ve konfor açısından faydalar getirir.

Arka aksta yönlendirme , çeviklik ve dengeyi birleştirir ve ayrıca ilk kez bir SL'de bulunur.

Lansmanda iki AMG V8 motoru . Güçlü E PERFORMANCE hibrit de dahil olmak üzere daha sonraki motor versiyonları takip edecek .

Elektro-hidrolik açılır kumaş tavan, yaklaşık 15 saniye içinde tam otomatik olarak açılır veya kapanır ve her ikisi de 60 km/s'ye kadar mümkündür.

Multimedya dokunmatik ekran, 12 ila 32 derece arasında elektriksel olarak ayarlanabilir .

Akıllı sesli asistan "Hey Mercedes" 28 dile kadar anlıyor .

Piyasa lansmanında, yeni SL beş metalik boya ve altı MANUFAKTUR renginin yanı sıra üç farklı soft top rengi de dahil olmak üzere on iki boya kaplaması ile sunuluyor .

Dijitalleştirme - ana ünitede sekiz ekran tasarımı görüntülenebilir.

Ekli dosyayı görüntüle 51308
 

Gudikcik

Emektar Üye
Katılım
6 Nis 2010
Mesajlar
7,872
Tepki Puanı
8,508
Puanları
113
Konum
Ankara - Kocaeli
Web Sitesi
mbclubtr.com
Araç
Mercedes Benz
2022 Mercedes-AMG SL Karşınızda.

Güney Afrika daki toplanan araçlara hadi neyse diyorduk ama

Pzt günü Sindelfingen de gördüğüm üretim bandındaki Afgan ve Suriyeliler den sonra mercedes alır mıyım artık diye düşünmeme gerek kalmadığına kanaat getirdim diyebilirim.

Çalışan adamlarım Üretim amirleri ile acayip iletişim bozukluğu olduğu ortada.

Bende diyordum içimden neden fabrika turuna tanıdıklarımı yazdıramıyorum diye!… Covid bahane imiş. İçeri adam sokup mevcut kötü durumu göstermek istemiyor olabilirler mi acaba ?

SL e gelince, yapısı bozulmuş. Bez tavan nedir ? Standart hale gelmiş Stop lambasının şeklini değiştirebilecek yada bu şirkette yeni bir torpido tasarlayabilecek adam var mı yok mu bunu sorgulamak lazım bence.

Eğitime gelince. 1.5 saatçik e kadar düşmüş. Onu da önünden okudular. Bu önden okuma moda olmuş dünya genelinde. Eğitmende bence bilmiyordu :)

İnsan sevdiğini yerden yere vururmuş yapacak birşey yok

Paylaşım İçin : elinize sağlık [MENTION=24815]Haberci<


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

viperking

Forum Sponsoru
Katılım
6 Şub 2018
Mesajlar
933
Tepki Puanı
101
Puanları
43
Konum
Çanakkale
Araç
W205 C180 AMG
Genel tasarim hatlarini stoplar disinda ben begendim. Evet mercedes klasik cabrio imaji icin diyip bez tavan yapiyor ama bu cagda bez tavan mi kaldi cidden. Cok kullanissiz. Heralde sadece California pazarini düşünmüşler :)

Yalniz niyahet birinin aklina o koca tabletin ustune sperlik yapmak gelmis. Sunu C Ve E de de yapsalar ne gzl olurdu. Arabaya mi oturuyorum, evde koltuga oturup tableti karsima mi aliyorum belli degil
 

adorno

Forum Sponsoru
Katılım
4 Eki 2011
Mesajlar
4,583
Tepki Puanı
250
Puanları
83
Yaş
45
Konum
antakya
Araç
W204 FL C180 W210 FL 2001 E320 ELEGANCE Toyota Hilux 2020 2.4 4x2 Adventure
Tesla tabletleri inovasyon öncüsü oldu. Ben yanlış buluyorum, tasarim, üretim vs de muhakkak maliyet avantajı sağlıyordur başka bir açıklaması olduğunu dusunmuyorum. Dashboard tasarımında Mercedes ergonomisi, özgünlüğü, tuş takimlarinin dizilimi, maun/alüminyum trimler konumlanisi gitmiş Tesla Tablet gelmiş.

Maliyet hesabi yapan üretici daha çok maliyet hesabı yapan kullanıcı kitlesi kazanır başka bir sonucu da olmaz.

SL nin sportifligi öne çıkarılmış ama sadece spor bir otomobil mi SL? Değil tabii. Hatta bence sportif guclu yönü ikinci planda. Çizgilerindeki özgünlük, özgür ruhlu alıcı/ ortamdan kacirici bir duruşu vardı. Hah işte o gitmiş. 'One night stand' olmuş. Pagoda ters döndü....

M2011K2G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,706
Tepki Puanı
772
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
Genel tasarim hatlarini stoplar disinda ben begendim. Evet mercedes klasik cabrio imaji icin diyip bez tavan yapiyor ama bu cagda bez tavan mi kaldi cidden. Cok kullanissiz. Heralde sadece California pazarini düşünmüşler :)

Yalniz niyahet birinin aklina o koca tabletin ustune sperlik yapmak gelmis. Sunu C Ve E de de yapsalar ne gzl olurdu. Arabaya mi oturuyorum, evde koltuga oturup tableti karsima mi aliyorum belli degil

Tam tersi hard top modası bitti kimse üretmiyor artık.
 

Benz Mafia

Tecrübeli Üye
Katılım
30 Ocak 2018
Mesajlar
495
Tepki Puanı
232
Puanları
43
Yaş
37
Konum
İstanbul
Araç
W221 S350L + F10 550d
Tam tersi hard top modası bitti kimse üretmiyor artık.

moda'dan ziyade maliyet..

yoksa hard top'un kullanım ergonomisi ve keyfi + coupe/roadster'a verdiği hava çok daha başarılı..

sıcak memleketler de geceleri biraz soğuk olur her ne kadar airscraf ile ense ısıtmayı açsanız da çokta verimli olmuyor, soft top yani bez tavanı da kapatsanız eh işte..

tabi bir de kışın kullanım keyfi de vardır hard top sistemin ve her ne kadar bakım maliyeti soft top tente'ye nazaran herhangi bir arıza veya sorunda daha da maliyetli olsa günlük bakım, yıkama vs işleri soft top tenteye nazaran da daha ucuz, uygun ve pratiktir..
 

sarpworks

VIP Üye
Katılım
6 Ara 2016
Mesajlar
1,071
Tepki Puanı
158
Puanları
63
Konum
X
Araç
TC Hybrid
Tam tersi hard top modası bitti kimse üretmiyor artık.

modayla alakasi yok. yedek parca olarak hard top da kazanc yok. buyuk kaza olmadigi surece.


Ama tente de yedek parca olarak kazanc var. en azindan asagidaki nedenler yeterli.

altina parkedilen agactan dusen dal,
arac sahibine gicik kapan birinin bicagi takmasi,
aracin icinde degerli birsey varsa hirsizin onu gorup, bicagi takip yirtmasi,
gunesten renginin solmasi,
gunes altinda kalmaktan deforme olmasi,
....vs.
 

Gudikcik

Emektar Üye
Katılım
6 Nis 2010
Mesajlar
7,872
Tepki Puanı
8,508
Puanları
113
Konum
Ankara - Kocaeli
Web Sitesi
mbclubtr.com
Araç
Mercedes Benz
2022 Mercedes-AMG SL Karşınızda.

Tenteli araçta
1 - çok ses oluyor
2 - sürekli tentede çat çut ve kasılma sesleri oluyor.

Ben plüderhausen de bir tane S Cabrio nun vmax ını kaldırdım. AMG Driving Package kodlaması yapıp sınırı 310 km ye çıkarttım.
Plüderhausen den Aalene doğru bir bastım 270-280 km yi gördüm ( o yol normalde 120 km. Kaçak basıyorum tabi )
Tente yukarıda pot pot pot ediyordu. Camların tam ortasından rüzgar araç içine giriş çıkış yapmaya başladı ve bende Gazı kestim.

Bende zamanında E Cabrio almayıp SLC tercih edenlerdenim sırf tente olayına karşı olduğum İçin.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,706
Tepki Puanı
772
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
Yeni Mercedes-AMG SL43

Dünyada ilk : Elektrikli egzoz gazı turboşarj

Elektrikli egzoz gazı turboşarjının çalışma prensibi, Mercedes-AMG Petronas F1 Takımı tarafından kullanılan teknolojinin aynısına dayanmaktadır. Yaklaşık dört santimetre kalınlığında bir elektrik motoru, egzoz tarafındaki türbin çarkı ile emme tarafındaki kompresör çarkı arasındaki turboşarj miline doğrudan entegre edilmiştir. Elektronik olarak kontrol edilen bu, turboşarjın şaftını doğrudan çalıştırır ve böylece egzoz gazı akımı onu geleneksel olarak sürmeye başlamadan önce kompresör çarkını hızlandırır.

48 voltluk yerleşik elektrik sistemi ile çalıştırılan turboşarj, 170.000 rpm'ye varan hızlarda çalışarak çok yüksek bir hava akış hızı sağlıyor. Turboşarj, elektrik motoru ve güç elektroniği, her zaman en uygun sıcaklık ortamını yaratmak için içten yanmalı motorun soğutma devresine bağlıdır. Dahili olarak adlandırılan M139 iki litrelik, sıralı dört silindirli motorla birlikte, SL 43'teki yenilikçi teknoloji, 6750 rpm'de 280 kW (381 hp) güç üretir. 3250 dev/dak ile 5000 dev/dak arasında 480 Nm'lik maksimum tork mevcuttur. Duruma bağlı olarak, sistem ayrıca kayış tahrikli marş jeneratöründen (RSG) kısa bir süre için 10 kW (14 hp) ek bir takviye garanti eder.

İkinci nesil RSG, 48 voltluk yerleşik elektrik sisteminde hafif hibrit olarak da işlev görür ve bu, geçici güç artışına ek olarak maksimum verimlilik için kayma modu ve enerji geri kazanımı gibi işlevlere olanak tanır. Aynı zamanda, 48 volt teknolojisi, start-stop işlevi ile kayma modu işlevi arasındaki geçişler neredeyse algılanamaz olduğundan konforu da artırıyor.

Islak kavramalı ve arkadan çekişli AMG SPEEDSHIFT MCT 9G şanzıman

Elektrikli egzoz turboşarjı olmayan Mercedes-AMG kompakt modellerinde uzun süredir enine kullanılan M139 olarak bilinen dört silindirli motor, SL 43'te boylamasına konumlandırılmıştır. arkadan çekişli, aynı zamanda ilk kez AMG SPEEDSHIFT MCT 9G şanzıman (MCT = Çoklu Debriyaj Şanzıman) ile birleştirilmiştir. Islak bir kavrama, tork konvertörünün yerini alır. Ağırlığı azaltır ve daha düşük ataleti sayesinde, özellikle hamleler ve yük değişiklikleri sırasında gaz pedalı girişine tepkiyi optimize eder. Özenle kalibre edilmiş yazılım, son derece kısa vites değiştirme sürelerinin yanı sıra gerektiğinde hızlı birden çok vites küçültme sağlar. Ek olarak, "Sport" ve "Sport+" sürüş modlarındaki ara gaz kelebeği işlevi, özellikle duygusal olarak çekici bir vites değiştirme deneyimi sunar. Ayrıca, dururken optimum hızlanma sağlayan RACE START işlevi de vardır.

Sürüş performansı eşittir: SL 43, gerektiğinde sadece 4,9 saniyede 100 km/s hıza ulaşır ve azami hız 275 km/s'dir. Serinin giriş seviyesindeki modeli, sunduğu performansın yanı sıra, nispeten düşük tüketim ve emisyon değerleriyle de öne çıkıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 51978
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,706
Tepki Puanı
772
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok

Yeni SL63 S E-PERFORMANCE​

  • E PERFORMANCE hibrit tahrikli 600 kW (816 HP) sistem çıkışı ve 1.420 Nm'ye kadar sistem torku
  • Standart olarak yuvarlanma stabilizasyonu, dört tekerlekten çekiş, arka aks yönlendirmesi ve seramik yüksek performanslı kompozit fren sistemi
  • MANUFAKTUR programını da içeren kapsamlı kişiselleştirme seçenekleri
Mercedes-AMG, SL serisini yeni SL 63 SE PERFORMANCE ile taçlandırıyor . 4,0 litrelik V8 çift turbolu motor ve AMG Elektrikli Tahrik Ünitesi birlikte 600 kW (816 hp) sistem çıkışı ve 1.420 Nm'ye kadar maksimum sistem torku üretir. Bu, yeni modeli tüm zamanların en güçlü SL'si haline getiriyor. Ve bu, halihazırda AMG'ye özgü E PERFORMANCE hibrit teknolojisine sahip beşinci seridir. Elektrikli tahrikin anında tepki vermesi, hızlı tork oluşumu ve doğrusal güç dağıtımı, etkileyici bir sürüş deneyimi sağlar. 100 km/saat hıza 2,9 saniyede ulaşılması ve 317 km/saatlik azami hız, kendinden emin görünümün altını çiziyor. Aktif yuvarlanma stabilizasyonuna sahip AMG ACTIVE RIDE CONTROL süspansiyon ve aktif arka aks yönlendirmesi gibi sistemler, konfor ve sürüş dinamikleri arasında geniş bir dağılım sağlar.

E-PERFORMANCE : Önde içten yanmalı motor, arkada elektrik motoru​

SL 63 SE PERFORMANCE'ta ön akstaki AMG 4,0 litrelik V8 çift turbolu motor, arka akstaki elektrikli tahrik ünitesiyle de bir araya getiriliyor. 150 kW (204 hp), sürekli uyarımlı senkron elektrik motorunu, elektrikle anahtarlanan iki vitesli şanzıman ve mekanik arka aks sınırlı kaymalı diferansiyele entegre eder. Hafif, yüksek performanslı akü de arka aksın üzerinde yer alıyor. Bu kompakt tasarım çok sayıda avantaj sağlar. Elektrik motoru doğrudan arka aksa etki eder ve bu nedenle gücünü daha doğrudan itiş gücüne dönüştürebilir. Bu, kalkışta, hızlanırken veya sollama sırasında ekstra destek sağlar. Arka akstaki kayma arttıkça elektrik motorunun itici gücü de gerektiği kadar ön tekerleklere aktarılıyor. Tamamen değişken AMG Performance 4MATIC+ dört tekerlekten çekiş sisteminin mekanik bağlantısı, bunu kardan mili ve ön tekerleklerin tahrik milleri aracılığıyla mümkün kılar. Arka akstaki konumlandırma, araçtaki ağırlık ve aks yükü dağılımını iyileştirir ve böylece ikna edici yol tutuşunun temelini oluşturur.

Affalterbach'ta geliştirilen Formula 1™'den ilham alan AMG Yüksek Performans akü​

Lityum iyon enerji depolamasının geliştirilmesinde, Mercedes-AMG Petronas F1 Takımının Formula 1™ hibrit yarış arabalarında kanıtlanmış teknolojilerden ilham alınmıştır. AMG Yüksek Performanslı akü, sıklıkla arka arkaya kullanılabilecek yüksek performans sunar. Bu, SL Roadster'ın genel performansını artırır. Buna hızlı enerji tüketimi ve yüksek güç yoğunluğu da eklenir. Yüksek performanslı akü, 6,1 kWh kapasite, 70 kW sürekli güç ve 150 kW maksimum güç sunar. Şarj işlemi, şarj istasyonunda, duvar prizinde veya ev prizinde kurulu 3,7 kW'lık alternatif akımlı yerleşik şarj cihazı aracılığıyla gerçekleştirilir. Pil, mümkün olan en uzun menzil için değil, hızlı güç dağıtımı ve tüketimi için tasarlanmıştır. Bununla birlikte, 13 km'lik tamamen elektrikli hareket (EAER) pratik bir çalışma yarıçapı sağlar.

AMG 400 volt akünün yüksek performansının temeli doğrudan soğutmadır: Yüksek teknolojili bir soğutma sıvısı 560 hücrenin tamamı etrafından akar ve bunları ayrı ayrı soğutur. Optimum güç dağıtımı için her pilin tanımlanmış bir sıcaklığa ihtiyacı vardır. Enerji depolama cihazı çok soğur veya çok ısınırsa, geçici olarak fark edilebilir gücünü kaybeder veya sıcaklığın çok yüksek olması durumunda zarar görmemesi için kapatılması gerekir. Bu nedenle akünün eşit sıcaklık kontrolünün performansı, hizmet ömrü ve güvenliği üzerinde belirleyici bir etkisi vardır.

Yarı aktif yuvarlanma stabilizasyonuna sahip AMG ACTIVE RIDE CONTROL süspansiyon​

Ayrıca yarı aktif yuvarlanma stabilizasyonuna sahip AMG ACTIVE RIDE CONTROL süspansiyon da standarttır. Geri tepme ve sıkıştırma olarak ayarlanabilen deplasman damperleri ayrıca yarı aktif, birbirine bağlı hidrolik elemanlara sahiptir. Geleneksel burulma çubuğu stabilizatörünün yerini alırlar. Bu teknoloji gövdenin yuvarlanma hareketlerini azaltmayı ve çok çeşitli sürüş programları sağlamayı mümkün kılar. Dört tekerleğin tamamındaki amortisör odacıklarının hidrolik bağlantısı, uygun hatlar ve adaptif amortisörler içindeki kontrol valfleri aracılığıyla gerçekleşir.
Dört yaylı desteğin bağlantısı ve pompanın ve anahtarlama valflerinin basınç regülasyonu, çok geniş bir yuvarlanma yayı oranına izin verirken aynı zamanda yuvarlanma hareketlerini azaltır. Mecazi olarak ifade etmek gerekirse: sıfırdan rijite kadar her burulma çubuğu otomatik olarak temsil edilebilir. Bu, günlük yaşamda konforu artırır çünkü bir taraftaki eşitsizlikler bile ayrı ayrı telafi edilir. Dinamik olarak viraj alırken hidrolik sistem aynı zamanda kamber kaybını da etkin bir şekilde azaltır. Ortaya çıkan yüksek bombe sertliği sayesinde roadster çok hassas bir şekilde yön veriyor.
Düz ileri sürüşlerde sürüş programına ve sürüş durumuna bağlı olarak sistem tamamen açılır. Sistem, aksi takdirde yuvarlanma hareketlerine yol açacak tek taraflı engelleri telafi eder. Sürücüler ve yolcular önemli ölçüde daha konforlu bir sürüş deneyimi yaşarlar. Viraj alırken azaltılan yuvarlanma hareketleri konfor ve sürüş dinamiklerine eşit derecede katkıda bulunur. Bireysel sürüş programlarındaki sürüş davranışının özellikleri de konfor ve spor arasında daha da farklılaştırılabilir.

Aktif arka aks yönlendirmesi çeviklik ve dengeyi birleştirir​

SL 63 SE PERFORMANCE aynı zamanda standart olarak aktif arka aks direksiyonu ile donatılmıştır. Hıza bağlı olarak, arka tekerlekler ya ön tekerleklerin ters yönüne (100 km/saat'e kadar) ya da aynı yöne (100 km/saat'ten daha hızlı) yön verir. Sistem bu nedenle hem çevik hem de dengeli sürüş davranışı sağlar. Bunlar, arka aks yönlendirmesi olmadan birbirleriyle kontrast oluşturan özelliklerdir. Diğer avantajlar arasında sınırda daha kolay araç kontrolü ve ön tekerlek yönlendirme oranının daha doğrudan olması nedeniyle daha az direksiyon eforu yer alır.

Kontrolü kolay ve sağlam: AMG seramik yüksek performanslı kompozit fren sistemi​

Olağanüstü performans değerlerine ve buna bağlı performansa uygun olarak, önde bronz renkli 6 pistonlu sabit kaliperlere ve arkada 1 pistonlu yüzer kaliperlere sahip AMG seramik yüksek performanslı kompozit fren sistemi standart olarak geliyor. Saf yanmalı motora sahip AMG modelleriyle karşılaştırıldığında boyut olarak daha büyüktür: Karbon seramik fren diskleri ön aksta 420 x 40 milimetre ve arka aksta 380 x 32 milimetre ölçülerindedir. Fren sistemi, çok kısa fren mesafelerinin yanı sıra, yoğun kullanım altında maksimum stabilite ve solma stabilitesi ile etkileyicidir. Uzun kullanım ömrüyle de puan topluyor. Hafif malzeme ilave ağırlıktan tasarruf sağlar ve yaylanmayan kütleleri azaltır.


Mercedes-AMG SL 63 S E PERFORMANCE
System performance600 kW (816 hp)
System torque1,080–1,420 Nm
Internal combustion engine14.0-litre V8 with direct injection and biturbo charging
Displacement3,982 cm3
Max. power combustion engine450 kW (612 hp) at 5,750–6,500 rpm
Max. torque internal combustion engine850 Nm at 2,500–4,500 rpm
Max. power electric motor150 kW (204 hp)
Max. torque electric motor320 Nm
DriveAMG Performance 4MATIC+ all-wheel drive with fully variable moment distribution
Moment distribution
TransmissionAMG SPEEDSHIFT MCT 9G
Weighted fuel consumption, combined7.7 l/100 km2
Weighted CO₂ emissions, combined175 g/km2
Power consumption weighted11.5 kWh/100 km2
Energy capacity6.1 kWh
Electric range13 km (EAER) km
Acceleration 0-100 km/h2.9 s
Top speed317 km/h

mercedes-amg-sl-63-se-performance-2024.jpg
mercedes-amg-sl-63-se-performance-2024.jpg
mercedes-amg-sl-63-se-performance-2024.jpg
mercedes-amg-sl-63-se-performance-2024.jpg
mercedes-amg-sl-63-se-performance-2024.jpg
mercedes-amg-sl-63-se-performance-2024.jpg
mercedes-amg-sl-63-se-performance-2024.jpg
mercedes-amg-sl-63-se-performance-2024.jpg
mercedes-amg-sl-63-se-performance-2024.jpg
mercedes-amg-sl-63-se-performance-2024.jpg
mercedes-amg-sl-63-se-performance-2024.jpg
 

iliyan

Forum Sponsoru
Katılım
26 Eyl 2012
Mesajlar
2,657
Tepki Puanı
747
Puanları
113
Konum
izmir
Araç
W247 B180 Progressive 2019
vayy harika görünüyor Mercedeslerde tek alışamadığım tamponlarda elektrik şarjlarının olması bunun dışında her şey çok iyi :)) paylaşım için teşekkürler
 

eemir

Emektar üye
Katılım
22 Ağu 2023
Mesajlar
561
Tepki Puanı
435
Puanları
63
Konum
İstanbul
İsim
Emir
Araç
W177 A200 FL AMG W206 C200 AMG
direksiyon rengi bi benim mi gözümü ısırdı?
 
Üst