A200-GLA-C200d ?Hangisi

Bluexx

Tecrübeli Üye
Katılım
10 Ağu 2019
Mesajlar
512
Tepki Puanı
85
Puanları
28
Konum
İstanbul
Araç
W205 Facelift
2021 A200 sedan AMG
2021 GLA200 Progressive -AMG
2018-2019 C200d Exclusive

Hangisini secerdiniz ?neden?
 

emirhan1968

Çaylak üye
Katılım
2 Ağu 2022
Mesajlar
20
Tepki Puanı
6
Puanları
3
Konum
34841
İsim
İSMAİL AYKUT
Araç
GLA200
Herkesin kendisine göre tercihi var, 2005 yılından beri yüksek koltuklu araç kullanmaya alışığım, 2005 yılında Ford C-Max almıştım o gün bugün asla düşük koltuklu araçları tercih etmiyorum, bu benim kişisel tercihim, yüksek koltuklu araçlarda kendimi daha rahat hissediyorum ve uzun yolculukta daha az yoruluyorum. Diğer taraftan GLA yüksek olmasından dolayı rüzgarda baya savuruyor, özellikle 1915Çanakkale köprüsünde korkmadım değil. Haziran 2022'de sıfır GLA alan biri olarak GLA, GLB ve C-Sınıfı araçları düşündüm, ancak GLB fazla büyük olması, yandan tipsiz olması ve uzatılmış eski model Tiguan'a benzemesi GLB'yi elemiştim, C200 çok hoşuma gitmesine rağmen iki büklüm asfalta yakın sürme niyetim olmadığından tercih etmedim, aslında iç donanımı, motor seçeneği çok iyi olmasına rağmen.
GLA200 deneyimim ( 7000 kilometre) : Yakıt tüketim ortalama 8,3 LT/100km. Motor perfomansı çok iyi, yüksek hızlarda ivmeler çok iyi. Daha önce 300Nm torklu dizel araç kullanıyordum ve 250Nm torklu aracın dik yokuşlu yollarda ivmesi yetersiz olacağını düşünmüştüm ama yanıldım. Buna rağmen garajdan dik çıkışlı virajda ön tekerlekler patinaj yaparak çıkıyorum. 1.33 Litre Benzinli Motoru çok sessiz, genelde sıfır araç alınca Zirbart'ta ses yalıtım (araç altı bitum kaplama) yaptırırdım bu araçta buna gerek görmedim. Aracın konforu çok iyi, Alanya-İstanbul arası gidip geldip hiç yormadı, ses yalıtım çok iyi, motor performansı çok iyi, rüzgarda etkilenmesi kötü, şerit takip sistemi berbat, anahtarsız otomatik bagaj açma sistemi berbat (kafasına göre açılıyor), anahtardan uzun süre açma düğmesine basarak camların tamamen açılması sadece arabaya çok yakın iken çalışıyor o da bazen çalışıyor, panoramik tavan kısmı eğik açıkken güneşlik kapatılmıyor bu kötü bir özellik. Radyo açmak komplike, Carplay çok hızlı ve kusursuz. Vites kolun konumuna alışamadım, ileriye gitmek için geriye, geriye gitmek için ileriye hareket ettirmek gerekiyor, ters... Merkezi kilit sadece sol kapıda mevcut, ben araçtan çıkınca eşim sol tarafa uzanıp öyle kapıların kapanmasını sağlıyor, düğmenin ortada olmaması çok büyük eksik. Arkada aydınlatma ortada olmaması büyük eksiklik. Aracın kapıları çok düşük olması bence avantajtan ziyade çok büyük handikap (paçaların pislenmemesi faso fiso). Araçta en sevdiğim özelliklerden biri, lastiklerin basıncı ve ısısını göstermesi. Isı yükseltikçe basıncın nasıl arttığını takip edebiliniyor. Frenler yumuşak geldi, süspansiyon iyi, AMG jantlar sadece mükemmel görünmüyor ayrıca hava basmak için mükemmel tasarlanmış. Araçta trim sesleri gelmiyor, çok iyi tasarım ve işçilik. Spotify ile müzik dinlemek harika. Sağ ve sol aynalarda havalandırma menfezlerin gözükmesi Mercedes mühendislerin inanılmaz tasarım hatası, acaba ayna ayarlarını ben mi yanlış yapıyorum diye 20 kadar youtube'da video izledim hepsinde aynalarda menfezler yansıyor, bu da insanın dikkatini innaılmaz derecede dağıtıyor. İç donanım ve döşemelerin işçiliği mükemmel, ancak AMG ve Advance plus donanımlı araçta arka koltuk kol dayaması ve orta konsolda arkaya hava veren menfez olmaması inanılacak gibi değil, bu kabul edilecek bir durum değil. Bu aracı kullanmaya başladığım beri, daha önce belirttiğim nedenlerden dolayı panoramik camı ve radyoyu kullanmıyorum, daha önceki araçlarımda istisnasız kullanırdım. Aracı her çalıştırdığımda hemen şerit takip sistemini devre dışı bırakmam gerekiyor aksi durumda olmadık yerde, özellikle kesintisiz çizgilerde sağlam frenleme yapabiliyor (bu kabul edilebilir bir durum değil). Start&Stop düğmesinin start düğmesinin yanında olması çok iyi, farları tamamen kapatılamaması büyük eksik.... aklıma gelenler bu kadar.
 
Son düzenleme:

Cayvaz

Tecrübeli Üye
Katılım
8 Ağu 2020
Mesajlar
604
Tepki Puanı
362
Puanları
63
Konum
Deutschland
İsim
Cenk Ayvaz
Araç
VW EOS 2,0 TFSI
Şu Mercedes’teki şerit takip sistemini gerçekten çok merak ettim. Kendi aracımda benim için olmazsa olmaz bir özellik. Kiralık olarak kullandığım Seat lardakide bana göre gayet kullanılır bir özellik.
 

NSYDN

Üye
Katılım
16 Şub 2022
Mesajlar
28
Tepki Puanı
26
Puanları
13
Yaş
31
Konum
İstanbul
Araç
Peugeot 408 Allure
Konfor ve kalite algısı daha önemli ise C200d exclusive diğer iki araçtan çok daha üstündür bana göre ancak w205 kasaların yüzü ve iç mekanı yeni kasa GLA - A serisi araçlara göre çok eski kaldı.
Muhtemelen GLA ve C arasında kalıp daha yeni ve teknolojik olduğundan dolayı GLA'yı tercih ederdim ben.
A200 sedanı hiç düşünmezdim bile bu kıyaslamada.
 

emirhan1968

Çaylak üye
Katılım
2 Ağu 2022
Mesajlar
20
Tepki Puanı
6
Puanları
3
Konum
34841
İsim
İSMAİL AYKUT
Araç
GLA200
GLA'da en çok beğendiğim özelliklerden biri, anlık motor tork, turbo şarj, motor gücü KW olarak ve akünün voltajı göstermesi. Bir de gaza basmayınca, örneğin inişli yoldan gidiyorsunuz ve aracın hızı 180 km/saat olsa dahi devir 1000 n-1 düşüyor, sanki rölantiye alıyorsun... Bir de komik olan bir olay var, benim bırakamadığım eski alışkanlığım var, araç kiralık da olsa hemen motor yağına bakarım, bu araçta aradım aradım bulamadım, yaa 36 yıldan beri araç kullanıyorum nasıl motor yağ çubuğunu bulamam diye kendi kendime kızıp durdum, sonra uygulamada aradım meğer sadece ekranda gösteriyormuş, çubuk bumuk yokmuş, oysa Renault 1.33 motorunda alttan gelen bir çubuk var.... :)
 

Predator

Aktif üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
143
Tepki Puanı
40
Puanları
28
Konum
İstanbul
Araç
A200 Sedan (V177)
Bir A200 Sedan sahibi olarak belirttiğiniz seçenekler içinde GLA derim.
W205 artık hem dış hem de iç tasarım olarak oldukça eski kalmış bir araç. A Sedan kompakt ve seri bir araç olmasına rağmen GLA hem genişliği hem de SUV olması sebebiyle daha çok konfor sunuyor.

Alternatif olarak yeni CLA, A Sedan ile oldukça yakın bir deneyim sunsa da oldukça sportif bir kasası mevcut.
 
Üst