CLA Hikayem - Tecrübe ve Deneyimlerim

Funfzehn

Çaylak üye
Katılım
14 Şub 2024
Mesajlar
6
Tepki Puanı
13
Puanları
3
Konum
İstanbul
İsim
Batuhan
Araç
Cla180d
Herkese selamlar,

Bu konu başlığı altında aracımla ilgili yaşadığım olumlu olumsuz tecrübe ve deneyimlerimi sohbet havasında anlatmaya çalışacağım. CLA hakkında veya teknik bir bilgi isteyenler arama tuşu ile anahtar kelimeleri aratabilir. Şu an aracımla 3 aya yakın bir zamanı tamamladım.

Araçlar hakkında profesyonel bir bilgim yok, amacım hem kendime bir günce oluşturmak hem de başka cla sahiplerinin veya almak isteyen arkadaşlara ufakta olsa bir ışık tutup, foruma katkıda bulunabilmek.

Ara ara aracımı; deneyimim olan benzer model yıllarına sahip farklı segment ve marka arabalarla da kıyaslayacağım, yeri geldiğinde çözemediğim veya anlayamadığım konularda sizlerdende yardım isteyeceğim :)

O zaman hikayemiz başlasın

Aracım 2015 mayıs üretimli, makyajlı Amg paket, dağ grisi rengi, gece paketli CLA.

Aracı seçmemdeki sebep fiyat performans beğendiğim her zaman aklımda olmasıydı. İlk sahibinden temiz servis bakımlı denk gelince gözümü karartıp aldım :)

Aracı almadan önce çok fazla teknik bir bilgim yoktu. Aldıktan sonra öğrendimki asıl makyajlı olanlar 12.2015 aralıktan sonra üretimli olanlarmış. Bunların 2015 ten farkı; elektronik koltuk ve hafızası, ntg5s1 ekran modülü, comfort sürüş modu, aracın dışında ön ve arka tampon ve arka farlarda makyajı. Bunlar benim bildiklerim ve aklıma gelenler.

Aracı ilk aldığımda noter sonrası sürmekten korktum :D koldan vitesi bilmiyordum, bir önceki aracım renault symbolden sonra ise karakteristik olarak bambaşka bir araç vardı. Sağolsun eski sahibi evimin önüne aracı bıraktı :D

Apple Car Play
Araçla ilgili ilk yapmak istediğim şey apple car play kurabilmekti. Şehir içi çok farklı mekan ve sokaklara girdiğim için özellikle navigasyona ihtiyaç duyuyordum. Sıradan bir multimedyacıya gittim ve özelliği aktif ettirmek istedim, meğersem o işler öyle olmuyormuş maceramda aslında burda başladı. Maalesef ekranım uyumlu değilmiş, kolçak içindeki çift usb soketinden birinin tablet resimli olması gerekiyormuş(yani 2016 sonrası makyajlı kasalardaki gibi) öyle olunca arkadaş bana tablet resimli çift usb soket almamı o zaman belki olacağını söyledi, büyük bir heyecanla siparişi vermek istedim ama mercedes yetkili servisleri satmadı, sebep olarak aracıma uyumlu olmadığı için bunun dışında parça satmıyorlarmış, şaşırdım ve çinden sipariş verdim. 1 ay bekledim parçayı geldi akşam 21.00 da multimedyacıyı arayarak koşa koşa gittim sağolsun kırmadı beni, denedik ve sonuç hüsran :D internetten apple car play box siparişi verdim, meğersem o da kablolu aktif olan car playı kablosuza çeviriyormuş bu konudada büyük acemilik yaptık. Bu süreçte interface (aracın multimedya sistemi sökülüp içeri ek takılıyormuş) ve yeni mercedes ekranı takalım diyenler oldu fakat arabada orjinalliğe önem veren birisi olarak bunları yaptırmak istemedim. Gün sonunda büyük bir hüsran oldu. Şu an için öğrendiğim forumdan @Gudikcik Fatih abi yapabiliyormuş.

Kablosuz Telefon Şarj
Apple car play maceram devam ederken o gazla, bilindik bir çinli e ticaret firması üzerinden aracıma sözde birebir uyumlu olarak kablosuz telefon şarjı siparişi verdim, fiyatı fena değildi 2.500 tl ye vergilerle geldi fakat aracın orjinalliğini bozar mıyım endişesiyle henüz takmak istemedim büyük ihtimal takmayacağım. Ama araçta uzun vakit geçiren, şarj önemli olanlar için tavsiye ederim. Mümkünse 20w ve üstü bir sistem satın alın.

Pasta Cila, Bakım Ürünleri, Aksesuarlar
Beni şaşırtan noktalardan biri de buydu. Maalesef istediğim kalite ve özellikte mercedes veya CLA aksesuarı bulamamaktı, bulduklarım ise ciddi bir fiyat farkıyla satılıyordu. İlk olarak aracımı pasta cila yaptırmak istedim, koyu bir renk için inanılmaz isabetli bir kararmış, aracımında hiç pasta cila yapılmadığını düşündüğümüzde sonuç inanılmaz oldu. Seramik kaplama ve ppf ise pek cazip gelmedi. Seramikte Ph nötr şampuan kullanmak gerekiyormuş yoksa seramik özelliğini yitiriyormuş, ppf kaplama ise belirli aralıklarla değiştirilmesi gerekiyormuş yoksa boyayı kaldırıyormuş bununla birlikte boyanın nefes almasını engelliyormuş. Bu sebeplerden istemedim. Pasta cila sonrası carbauxun boya korumasını aldım fakat ne yazıkki uygulamak için bir vaktim olmadı. Deri koruması için uzun araştırmalar sonunda sonax deri koruma kremini öneririm, çatlamayı ve yıpranmayı önleyeceğini düşünüyorum.
Anahtarlık koruma almak istedim çok fazla seçenek yoktu şeffaf piano black bir şey aldım, çok sık anahtarı düşürüyorsanız almanızı öneririm, bu anahtarlar belirli bir şifreleme ve yenileme özelliği olan immobilizer olmayan özel anahtarlarmış, bu sebeple koruma kılıfı tercih ettim. Anahtar pili olarak varta dışında hangi markayı kullandıysam memnun kalmadım.

Panaromik cam tavanlı sunroff
Daha önce sunroff deneyimim olmamıştı.
 
Son düzenleme:

Mehmet erdoğan

Çaylak üye
Katılım
30 Kas 2023
Mesajlar
14
Tepki Puanı
4
Puanları
3
Konum
Gaziantep
İsim
Mehmet erdoğan
Araç
Mercedes cla cdı amg 2015
Bende 6 ay önce kadar aldım kia sportage dan geçtim ve malum ikinci el araçlar aldığımız için ve sıfır kondisyonunda binmek istediğim için yıpranan ve geliştirilmesi gereken yerlere Bi el atalım dedim öncelikle kapı kolundaki cam ve ayna düğmeleri yumuşak Bi kaplama olduğu için yıpranmış ve boyası soyulmuştu kendim sökerek soft kaplamasını yaptırdım ve lazerle yine aynı simgeleri bastırdım klima kontrol butonları içinde aynı şekilde soft kaplama ile orijinal sıfır haline getirdim. Gaziantep de (1000 TL ye yaptırdım)
Biter mi tabi ki bitmedi amg yazılı orijinal paspaslarında aşınma vardı malum siteden tedarik ettim ve sıfır açılmamış paketini ikinci elde uygun şekilde sıfırlamış oldum
Biter mi tabi ki bitmez :)) bunlarda kronikmiş sonradan öğrendik sunroof ayakları kırılıyormuş onlarıda sıfırladık ve bunlar için şöyle Bi durum var arkdşlar alixprrss te metal ayakları satılıyor set şeklinde onları tedarik edip bir daha kırılırsa onlara geçiş yapmayı düşünüyorum.
Aracımda 10 kollu orijinal amg jantlar vardı ben yazlık ve kışlık lastikleri ayrı jantlar da kullanmak için bir set orijinal amk yıldız jant aldım cla 2015 için olanı çünkü her kasa da yıldız modeli farklı neyse onlar için de yine aynı yurtdışını sitesinden lastik basınç sensörü getirttim umarım çalışır onlarıda bu hafta denicem malesef ülkemizde 4 adet sensöre 6 7 bin fiyat çekiyorlar 1000 TL vergi kargo dahil getirttim bakalm inşallah işe yarar :)
Kablosuz şarj bende almayı düşünüyorum açıkcası kullananlar memnun gibi ona bakıcaz
Birde farların orijinal Philips Bi xenon bunları led ile değiştirsek ne önerirsiniz tavsiye verebilecek arkadaş var mı
 
Üst