Mercedes W204'ten BMW F10'a Geçiş.

kemo5553

Aktif üye
Katılım
29 Ağu 2022
Mesajlar
147
Tepki Puanı
109
Puanları
43
Konum
samsun
İsim
kemal
Araç
W 203 2005 c180 Komp.
Degerli dostlar,

Selamlar,

Her araç maalesef aynı değil... Biz neden bas bas Mercedes diyoruz, yıllara yollara meydan okuyor. Bu lafı birebir yaşayan biri olarak yazıyorum bunu. Benim aracım şu an 500 bin km e yaklaştı ve sanırım 2 küsür bin km sonra 500 bin km geçecek ve halen iş için çıktığım dünya turuna devam ediyorum.Almanya ve ingiltere'de girdiğim yetkili servisler ise bana motora bu şekilde bakmaya devam edersem 150- 200 hatta zorlarsam 300 bin km daha dayanacagını söylediler. Ama bu V6 motor dostlar. Turkiye'deki ekibimde bir arkadasımda 2006 model W211 E55 vardı. 900 küsür bin km de sattı arabayı. 2 haftada alıcısı çıktı. O da V8 motordu.Şu an kendisinde CLS-55 var. Şimdi ben size direkt Mercedesin motoru iyi bakılırsa şu km rahatlıkla görür diyemiyorum. Zira düz 4 silindirli motorla V motorların ömürleri aynı değil. Ama kabaca hesaplamak isterseniz V motor ömrünü düz 4 silindir ömrü x2 olarak düşünün derim. En azından şimdiye kadar tanık olduğum şey bu oldu.
Bazen formda konularda görüyorum Adam diyor ki, E350 almak istiyorum ama şöyle 100 150 bin km altında olursa iyi olur. İnanın elimi kaldırıp cevap yazmak istemiyorum. Adam E350 V6 diyor 100 -150 bin km den bahsediyor. O daha ne alacağını bilmiyor ki. Bırakıyoruz kendi haline :).
Bir diğer önemli konu ise aracın kasasının durumu. Asıl önemli olan bu. Tamam V6-V8 yüz binlerce km yapıyor ama kasa duruyor mu ?, gacırtılar gucurtular. İşte bizleri asıl uğraştıran şey bu. Aracı belli km lerde toplatıyoruz içerisini. Koltuk, tavan, en cok sorun çıkaran şey yüksek km lerde. Ben şimdiye kadar 2 defa aracın içerisini toplattım. Hatta en son sıfır direksiyon aldım. Eskiyor çünkü.
Sonuc olarak bilmiyorum bmw'sini, audi'sini ... Bildiğim bir şey varsa arac mercedes ise ve zamanında bakımlarını yapıp, orjinal parçalarla yürütüyorsanız aracınızı emin olun sırtınıza hic bir zaman binmiyor. Bunu bilir bunu söyler, bunu yazarım.
500 bin km deki E350 yi görmek isteyen profil resmime baksın. Bu aracın kasasını bu km de nasıl böyle korudun diyen olursada onun icin ayrı bir konu açar yazarım dostlarım.

Taylan bey, aracınız hayırlı olsun bu arada, Allah kaza bela vermesin.

Saygılar,

Kursat.
Hocam yazılarınızı severek okurum fakat V kurulumlu motorların ömürleri sıralı kurulumlardan teorik olarak x2 değildir.Fakat kullanım tarzı çok önemlidir motor ömürleri için. İki kurulumunda artı eksileri vardır tercih satın alacak kişinindir.Merak edenler olacaktır aşağıya bir link bırakayım orada yalın bir şekilde iki motor tipinin artıları eksiler yazılmış.
 

yalaz

Üye
Katılım
10 Ocak 2023
Mesajlar
38
Tepki Puanı
11
Puanları
8
Konum
Emirdağ / Afyonkarahisar
İsim
Hamza Fakı YALAZ
Araç
W212 E250 CGI
Dostlar merhaba.
Geçtiğimiz aylarda çok sevdiğim 2011 FL Siyah Avantgarde Aracımı C63 görünüme çevirip birde kırmızı kaplamıştım. Hemen sonrasında ufak bir kaza geçirdim. Paylaşımını yapmıştım. Sonrasında detaylı resim ve süreci anlatacağım bir konu ekleyecektim ama bazı aksilikler çıktı fırsat bulamadım. Bekleyenler vardı. Hakkınızı helal edin.
Bayram öncesi bakımlarını yaptırdığım aracımı bir anda anlık bir kararla F10 5.20i ile takas ettim. F10 çok yakın arkadaşımın aracıydı. Tüm geçmişini bildiğim temiz çok düzgün bir arabaydı. Şöför koltuğu harici neredeyse pek oturulmamış bir araç. Kendisi minyon tipte olduğu için şöför koltuğu bile kullanılmamış gibi :)
Planlarımda olmamasına rağmen anlık bir kararla takas edip araçları değiştirdik. Tabi üzerine bir miktar ödeme yaptım. Pişman olur muyum acaba vs derken Bmw ile 1500 Km yol yaptım bayram tatilinde. Çok memnunum açıkcası. Bindiğim en sessiz en konforlu araç oldu. BMW 2015 Model Executive Luxury Line paket.160K Kmde. Vakumlu kapı, Hayalet Gösterge, Otomatik Bagaj, Hafızalı ve Isıtmalı Koltuk, Arka Otomatik Perde harici W204 ten farklı bir donanımı yok. Farkettiğim Artı ve Eksi leri yazmak isterim.

-Müzik sistemi yeterli ama W204 daha iyiydi.
-Yakıt Şehir içi 11-12 L şimdilik. W204 aynı güzergahlarda 10 L idi.
-W204 teki direksiyon daha sportif, belki yakında M Direksiyona geçerim.
-F10 dışarıdan çok heybetli görünsede şöför ve yan yolcu için oturum alanı gayet geçişken arka diz mesafesi bi tık iyi olabilirdi.
-Konfor ve Sessizlik mükemmel derece. Daha konforlu bir araç evdeki yatağa benzer sanırım. İzmir'in bozuk yollarını hissetmiyorum desem yeridir.
-Performans ile alakalı olumsuz yorumlar mevcut internet üzerinde ancak bence çok çok iyi. Araba gitmiyor süzülüyor adeta. Vites geçişleri harika, 170 Beygir gayet hissedilir durumda.
-F10 larda kronik olan Klima üfleme menfezleri, El Freni Tuşu çatlaması, Kapı Tutamaçlarının Erimesi gibi iç aksamdaki parçaları çok komik rakamlara temin ederek kendim değiştirdim. İç aksam sıfırdan farksız oldu.

C kasadan sonra hayalim E kasaya geçmekti, F10 Erken davrandı iyi geldi.

[/URL]





Hayırlı olsun güle güle kullanın
 

relaxcat

Aktif üye
Katılım
5 Ocak 2022
Mesajlar
207
Tepki Puanı
162
Puanları
43
Konum
İstanbul
Araç
2014 BMW F10 520İ
Selamlar,

Hem kızacagımı biliyorsun hem de bile bile lades yapıyorsun :))). Dostum; gücün, cebin neye yetiyorsa ona bineceksin elbette. Buna kim ne diye bilir ?. Bizleri abilerin olarak görüp danıştın ( sende bizim kardeşimizsin ) , bizde ama yaşanmışlıklarla ama duyduklarımızla sana dogru yolu göstermek istedik. Haaa şuan hem teknolojik olsun hemde ucuz olsun dedigin icin o markaya kaymış olabilirsin ama şunu bil ; "bir gün o üzerinde oturduğun kaba etin yine mercedes koltugu isteyecek senden" ( daha kibar nasıl yazılır bilemedim ). :)

Yan sanayi parcaları normalde hic bir marka tavsiye etmez. Bir çok insan bunun sebebini para kazanmak icin üreticilerin söylediğini savunur ama kesinlikle alakası yoktur.Araba o standartlarda üretilmiş ve o kalitedeki ürünü almanı öneriyor aslında sistem. Sana sunulan güvenlik, konfor,...vs... ödün vermemen için. Ama günümüzde dolar, euro kurlarının geldigi duruma bakılınca artık insanlar bırak orjinal parca almayı, arabasını yürütmek icin gerekirse V kayışı yerine kadın çorabı kullanmayı bile düşünür duruma geldi.

Diğer açıdan bakmakta fayda da var bence, o da şudur; "merdivenin basamaklarını teker teker çıkmak". Bir anda birinci basamaktan 7. ya da 8. basamaklara çıkmak ileride başka sorunlara sebep verebilir. Burada anlatmaya çalıştığım şey şu; misal sende diyelim ki w204 vardı. Satıp E350 almak istedin. Aradaki E200 ler, e220, e250 ler...vs... hic biri hakkında bilgin fikrin olmayacak ve bindigin E350 nin ne oldugunu tam anlayamayacaktın. Ya da E350 den sıkılıp değiştirmek istedin. Hic bir araba seni tatmin etmeyecekti. Ben bunu birebir yaşadım. Hatta W212 E350 üzerinde olan S213 E400 almıştım bir dönem, wagon modeli. Bir sürü artısı vardı e350 ye göre ama ne zaman viraja girsem e350 yi arardım, yol tutuşu cidden fenadır E350 nin, neyse...

Uzun lafın kısası; ama mercedes ama bmw ama audi... hangisine gücün yetiyorsa onunla devam kardeşim.. Allah yolunu bahtını açık etsin.

Bu arada beklenen agresif cümlelerimi yazayım " BMW almakla çok iyi yapmışsın, Mercedes'in kıymetini daha iyi anlarsın " :))) 🤣🤣🤣

Kal saglıkla ve sevgiyle,

An itibariyle Amsterdam'dan selamlar,

Saygılar,

Kursat.
Evet abi çok haklısın merdivenin basamaklarını teker teker çıkmak gerek. Şuanki bütçe ve duruma göre bu nasip oldu ilerde daha iyileri nasip olur inşallah.

Bahsetmiştim babamda da W211 E320 var 12 yıldır biniyor öncesinde de 5 sene kadar bindiği W210 E200 Kompressör vardı babadan Mercedesciyim aslında babam vesilesiyle uzun yıllar kullandım bu araçları, haa avantajlıyım eğer tekrar mercedes koltuğu istersem babamın aracına biraz el koyarım bu süreçte :D Gönül ister ki tabii W213 olsun fakat bütçe el vermedi o da nasip olur inşallah diyeyim. Yan sanayi parça konusunda yaptığın yoruma da sonuna kadar katılıyorum abi.

Amin inşallah, sana ve @tarkaner Tarkan abime çok teşekkür ederim abi beni kardeşiniz olarak gördüğünüz ve destek olduğunuz için.

En sonunda beklenen cümleyi de yazmışsın abi :ROFLMAO: umarım pişman olmam diyeyim.

Anladığım kadarıyla Avrupa turu hala devam ediyor Allah kolaylık versin abi, sağlık ve sevgiler dilerim.

Benden de selamlar, saygılar.
 

kocaelidr

Tecrübeli Üye
Katılım
11 Eki 2016
Mesajlar
254
Tepki Puanı
6
Puanları
18
Konum
kocaeli
Araç
W204 FL C 250 CDI
500 olmadı daha😬😬 321 de😂 ama taş gibi motor valla, forumda bol miktarda kroniğinden bahsedersemde yaptırınca hiç bir sorun yok aslında, yağ bile eksiltmiyo, dediğiniz gibi km nin hiç önemi yok, önemli olan bakım 👍
Benım 204 de 380 bin oldu :::::::::))))
 
Üst