Glc 180 kasa onerisi

zZzizouBT

Forum Sponsoru
Katılım
18 Eki 2015
Mesajlar
215
Tepki Puanı
70
Puanları
28
Yaş
38
Konum
Ankara
Araç
CLK200 w209
Konu biraz durulsun diye bekledim, tansiyon fazla yükselmişti.
Şimdi şöyle bir geçmişe bakalım, bilgileri tazeleyelim isterseniz. Zamanında nam-ı diğer palabıyık Dieter Zetsche, "bana öyle arabalar yapın ki, kalite geri döndü diyebilelim" diyerek mühendis ekibine falan emir vermiş. Bunun sonucunda W211, C219 ların falan olduğu seri ortaya çıkmıştır. Gerçekten hem görsel hem de ortaya koyduğu kalite ile müşterileri mutlu eden araçlar ortaya çıkmış. Bunları ben bu forumda öğrendim. Gudikcik yazdı çoğunun arka planını. Hem pratik zekası hem mercedes sevgisi hem de Almanya'daki bağlantıları ile zaman içinde çözülemeyen sorunları kendisi çözüp, Alman mühendislerle istişare eder duruma geldiğine forumda tanıklık ettik Fatih abi'nin. Adam keyfine uğraşıyor, sorunları çözüyor, foruma da yazıyordu; "aha işte sorun bu, bakın böyle böyle yaparsanız bu olur, şunu yapın". Çoğu sorunu sağolsun onun sayesinde, ya önceden önlem alarak ya da yaşadığımız an "aa ben bunu forumda okumuştum" diyerek başlıktan çözümü bulup, sıkıntımızı gidermişizdir. Elbette tecrübe ile elde edilen bilgiler de vardı forumda, daha önce sorun yaşayan arkadaşların paylaşımları da çok etkiliydi. Ama benim dediğim, Gudikcik daha fabrikadan aksiyon çıkmadan olan sorunu haber verdi bize, gerekli önlemleri almamız konusunda uyardı.

Yazma dilini yanlış anlamış olabilirsiniz ancak anladığınız gibi değil. Mesela ben ilk aracı aldığımda mail atmıştım, "abi buna keyless go/giriş ekleyelim" diyerek. Bana "o kadar paran var mı?" gibi bişey yazmıştı. Azcık sinirlenmiştim, "neyse parası verelim len" moduna girmiştim. Sonra gittim Ankara'da emek oto falan var elektrik/elektronikçi, o dahil çoğu yeri gezdim, fiyat çıkardım. Benim aracın neredeyse %40-45i kadar ücret çıkıyordu. 8 yaşında 2006 model CLK'yı paramın son damlasına kadar kullanıp almıştım, 61bin idi sanırım. 30bine yakın parça/takma maliyeti çıkıyordu. Adamın demek istediğini o zaman anladım. Zaten üzerine 40bin koysam 2011 E350 alınabiliyordu. Gerçekten sokağa atılacak paran varsa yapılacak işti. Yani öyle bir CLK 55 falan olur, bulunmaz arabadır, o zaman değer ama 160binde CLK200 için değmezdi.
Neyse devam edeyim, sonra bu palabıyık amcayı emekli ettiler, yerine İsveçli birini getirdiler. Bu arkadaşta "mercedes gerçekten premium marka olacak" dedi. İlk duyunca keyifli bir hedefti ama sonra anladık ki bu arkadaşın niyeti sadece premium'lara hizmet vermek, diğerlerine kalitesiz ve çok ürün satarak gelirleri artırmakmış. Daha çok açacak olursam, F segmenti kaliteyi korudu ancak diğer segmentlerdeki kaliteyi zamanla düşürmeye başladılar. Bunlar gözümüzün önünde oldu. Daha önceki altyapılarını değiştirip continental altyapıya geçtiklerinde ise iyice sorunlar çıkmaya başladı. Çünkü kendi Alman mühendislerini dahi giderleri azaltmak için işten çıkardılar, yerlerine işi yeni ögrenen Hintlileri, Irak'lıları aldılar. Hatta Irak'lı bir çalışan sırf TR'den gelen istekleri Türk'üz diye reddetti falan. Bu adamlar sorunları çözemedi, Hollanda'da 3-4 ay yatan S kasanın sorunlarını Gudikcik çözdü burada paylaştı. Yani bu noktaya gelene kadar çok olaylara tanık olduk.

Şimdi bunları niye anlattım onu açıklayayım. Biz burada mercedes'i sevdiğimiz için iyi demedik hiç, mercedes iyi olduğu için sevdik. Ancak zaman içinde mercedes S segment altındaki kendi standart kalitesini çok düşürdü. Yani önceden 10 birim para ile C kasa 50 birim para ile S kasa alırken, ikisinde de kalite vardı. Ancak şimdi 10 birim para ile C kasa alıp mercedes kalitesinden çok uzakta bir hizmet veriyorlar. Asıl anlatılmak istenen bu. Kimse sizin arabalarınıza kötü diyerek sizi küçük görmek ya da aşağılamak derdinde değil. Aksine bu araçlara ederinden fazla fiyata satıyorlar, artık mercedes eski kalitesini korumuyor, sizlerde dikkat edin diyerek uyarmak amacıyla yazıyor. Şu an sizler mutlu olabilirsiniz ancak şunu gözden kaçırıyorsunuz, aynı ücreti verip GLC ile çok daha premium bir hizmet aldığınızı hayal edin, eskiden böyleydi. Ben 8 yaşındaki arabamı aldığımda hem çok mutlu olmuş hem de üzülmüştüm. Çünkü benim hiç haberim olmayan özellikleri falan adamlar 8 yıldır kullanıyordu. O premium zevki sadece F segmentinde bıraktılar. Asıl söylenmek istenen, verdiğiniz paranın hakkını size teslim etmiyorlar. Sizler de beğenerek ve isteyerek almışsınız ne güzel ama dikkat edin. Çünkü önceden mercedes öyle 4matic olmayan GLC kaza yapma riski biraz bile olsa onu 4 matic olmadan satışa sunmazdı, artık sunuyor. Gudikcik bunlar sizde olacak kesin demiyor, ama olabilir diyor ve kendi gördüğünü sizlerle paylaşıyor, böyle bakmalısınız bence. Araba çok şahane gözüküyor, güzel kabul ama söylenenleri göz ardı etmeyin bence. Bunlar sizin aracınızı "gömmek" için değil, daha önce gördüklerimizi sizler kötü deneyimler yaşamayın diye düşünülerek yazılmış paylaşımlar.

Bana da kraldan çok kralcı diyebilir ya da postayı koyabilirsiniz. Sorun değil. Ama bunları biliyorken yazmazsam da sanki forum ruhuna ihanet etmiş gibi hissedecektim. Çünkü biz hep paylaştık, paylaştıkça da keyif aldık. Eğer sende GLC yok ne anlarsın diyorsanız da, bu başlıktaki son mesajım olur, daha da rahatsızlık vermem.
 

zZzizouBT

Forum Sponsoru
Katılım
18 Eki 2015
Mesajlar
215
Tepki Puanı
70
Puanları
28
Yaş
38
Konum
Ankara
Araç
CLK200 w209
Ek olarak:
Yani mesela, benim örneğim gibi düşünün, "Daha önceki aracınız neydi?" diye başlıkta sorarken aslında sizin alım gücünüzü küçümsemek gibi algılamışsınız ancak asıl söylenilmek istenen, daha önceden bu arabalar iyiydi, onları hatırlarsanız kaliteyi ne kadar düşürdüklerini sizde fark edersiniz, idi. Elbette F segment hep daha iyiydi zaten ama alt segmentteki kalite farkı bu kadar fazla değildi.
 

Sixtus

Aktif üye
Katılım
8 Eki 2023
Mesajlar
310
Tepki Puanı
206
Puanları
43
Konum
İstanbul
İsim
Burak Şakar
Araç
W205 W206
Ben Gudikcik’in zeki birisi olduğunu düşünüyorum. Tıp Fakültesi’nde gerçekten çok zeki insanlarla çalıştım zaman zaman . Aynı işi yaptığımız fakat IQ’sunun benden 15-20 puan yüksek olduğunu tahmin ettiğim arkadaşlarım oldu. Yurt dışında olsalar bu insanlar matemetik ve mühendislik alanlarına yönlenmiş olacaklardı, belki de onun gerginliğini yaşıyorlardı; çünkü hepsinin ortak özelliği çabuk sinirlenmeleri ve bazen çevrelerine ve hastalara da kaba davranmalarıydı. Bir kısmı ile ailece görüştüğümüz için aile içinde de davranışlarının sıkıntılı olduğunu gördüm. Ben her zaman sakinimdir mesela ve sesimi yükselttiğimi, ya da karşımdakini kıracak şekilde konuştuğumu göremezsiniz. Çünkü içimde patlamaya hazır bir yanardağ potansiyeli falan yok, zekam da normaldir. 😜 Gudikcik’i tabii ki tanımıyorum ve title’ı , mezun olduğu okul nedir onları da bilmiyorum; sadece bir profil analizi yapmaya çalıştım. 😎
 

Prof.

Aktif üye
Katılım
18 Ara 2023
Mesajlar
150
Tepki Puanı
47
Puanları
28
Konum
Ankara
İsim
K.C.
Araç
YOK
Arkadaşlar glc de USB kullaniyormusunuz?, USB girişi küçük, standart USB girişleri gibi değil,uymasi için ayrı bir aparat falan mı alacağız acaba?
 

serquantes

Üye
Katılım
18 Mar 2024
Mesajlar
69
Tepki Puanı
69
Puanları
18
Yaş
42
Konum
İstanbul
İsim
Serkan
Araç
W206
önerim direkt takılanlardan ziyade ufak bir kablo uzatmalı olanlardan almanız olacaktır. eger yanlıslıkla fazla baskı uygularsanız yuvanın dibinden hasar verebilirsiniz.
örn şu tarz ürün bakın https://bit.ly/4b4Ebrp
 

Okcosman

Üye
Katılım
2 May 2024
Mesajlar
62
Tepki Puanı
22
Puanları
8
Yaş
51
Konum
İstanbul
İsim
OSMAN KIZILKAYA
Araç
GLC 180
Coupe mi , normal SUV mu, memnun olduğunuza sevindim, biz de çok memnunuz.
Merhabalar , herkese…Bir konuya açıklık getirmek istiyorum . İpad klavyesi zor şimdiden kusuruma bakmayın …. Ben burada eski üyelerdenim . Suv tarzını sevdim 2016 da glk çok pahalı ve tavanı boyumdan dolayı kafamla sıfıra sıfır olduğundan tiguan aldım . 2020 yine mercedes e baktım glc dardı 191 boyum ama rakat edemedim… 2020 rline aldım … ama mercedes aşkım hiç bitmedi vw dende keyif alamadım.. yeni glc tavanı yükselmiş ferahlamış glc180 10 milyonda olsa feda olsun.. 1 saat test ettim kalbimin atışı adrenalinim değişti kelebekler vs vs. Bu araç içinime 2013 te ki günlerimi getirdi… tiguanım dolular dolusu 1800 kg 1.5 tsi 150ps —— glc de aynı kilolarda +23 ps elektrik yardımcısı neden motoru patlasın mercedes 5 ton değilki.. vw de patlayan motor duymadım… ben hiçbir aracımla sorun yaşamadım.. insan gibi severek kullanırım aracımı… test yaparken yanımdaki çocuk ağabey senin gibi test yapan birini görmedim …… her testte yarı ömrüm gidiyor dedi )))))))…
 

Okcosman

Üye
Katılım
2 May 2024
Mesajlar
62
Tepki Puanı
22
Puanları
8
Yaş
51
Konum
İstanbul
İsim
OSMAN KIZILKAYA
Araç
GLC 180
Kısaca özetlemiş, uzun dönemde arıza cikarmasin yeter.
Ben anlayamadım renault nun dizel motoru c lerde mutlu etmedi … glc aynı motor değil … vw nin kullandığı tsi 1.5 ten daha mı kötüdür glc deki yada 1.8 tondan dahamı ağır .. ben c180 kullanmıştım 60000 km içi dar tavan kasislerde kafama dokunuyor birde el freni sitemini sevememiştim … ama onu hiç unutamadım …… 1.6 turbo benzinli 7g tronikti hiçte şikayetim olmadı.. yeni glc 180 çok farklı olmuş canlı heyecanlı . Heyecanlandıran bir araç. Ben sakin kullanıyorum ani ivmelenme vs ben sürmeyi seviyorum.. yarış modu vs biraz tempolu kullanınca yoruluyorum stres oluyorum.. ben keyif istiyorum … yarışçılar bmw alsın llambo alsın( gereksiz güce gerek yok ben tiguanla bile bukadar sakin kullanırken yılda 4 ceza geliyorsa …… o kaputun altında boş yatan beygirleri neden boşuna besleyimki )))))). Bu arada burnaster lı bulamadım ama geri kalan yeterli dolulukta headup enegizing gece pk basamak dışı sedefli beyaz içi siyah artica … 4.177 tl. Vergi ve ötv den önce mercedes in aldığı 1940 gibi neden herkes mercedes türkiyeye bukadar kızıyor … 4 yıl garanti.. aynı dolulukta 2 t-yıl garanr-tili tiguan 3 k nın üstünde… durum bu yapılacak birşey yok ………
 
Katılım
25 Ocak 2024
Mesajlar
73
Tepki Puanı
24
Puanları
8
Konum
Ankara
İsim
Timur Neşeli
Araç
GLC180
Arkadaşlar glc de USB kullaniyormusunuz?, USB girişi küçük, standart USB girişleri gibi değil,uymasi için ayrı bir aparat falan mı alacağız acaba?
Aracı aldığımda Koluman bana şık bir kutu içinde Mercedes logolu 1 adet USB dönüştürücü ve bağlantı kabloları, 1 adet powerbank ve 1 adet de kahve termosu hediye etmişti. Ben de herkese veriyorlar diye düşünmüştüm. Şimdi anladım ki bana özel bir jestmiş 😊
 

Ekli dosyalar

  • IMG_0438.jpeg
    IMG_0438.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 26
  • IMG_0437.jpeg
    IMG_0437.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 26

Prof.

Aktif üye
Katılım
18 Ara 2023
Mesajlar
150
Tepki Puanı
47
Puanları
28
Konum
Ankara
İsim
K.C.
Araç
YOK
Ben anlayamadım renault nun dizel motoru c lerde mutlu etmedi … glc aynı motor değil … vw nin kullandığı tsi 1.5 ten daha mı kötüdür glc deki yada 1.8 tondan dahamı ağır .. ben c180 kullanmıştım 60000 km içi dar tavan kasislerde kafama dokunuyor birde el freni sitemini sevememiştim … ama onu hiç unutamadım …… 1.6 turbo benzinli 7g tronikti hiçte şikayetim olmadı.. yeni glc 180 çok farklı olmuş canlı heyecanlı . Heyecanlandıran bir araç. Ben sakin kullanıyorum ani ivmelenme vs ben sürmeyi seviyorum.. yarış modu vs biraz tempolu kullanınca yoruluyorum stres oluyorum.. ben keyif istiyorum … yarışçılar bmw alsın llambo alsın( gereksiz güce gerek yok ben tiguanla bile bukadar sakin kullanırken yılda 4 ceza geliyorsa …… o kaputun altında boş yatan beygirleri neden boşuna besleyimki )))))). Bu arada burnaster lı bulamadım ama geri kalan yeterli dolulukta headup enegizing gece pk basamak dışı sedefli beyaz içi siyah artica … 4.177 tl. Vergi ve ötv den önce mercedes in aldığı 1940 gibi neden herkes mercedes türkiyeye bukadar kızıyor … 4 yıl garanti.. aynı dolulukta 2 t-yıl garanr-tili tiguan 3 k nın üstünde… durum bu yapılacak birşey yok ………
Bu arada boyumuz aynı, dediğiniz gibi bizim boyumuza göre bile içi gayet ferah ve kullanışlı.motor bildiğim kadarıyla Renault motoru değil. Duyduğunuz heyecan bende glc yi ilk gordugumden beri devam ediyor. Zaten aracı showroom dışında görüp, içini incelemem sonucunda direkt danışmanın yanına gidip aradığım aracın özelliklerini verdim. Glc de kromlar fazla olduğu için en iyi siyah gösterir diye, dışı siyah içi beyaz, ancak gece paketi olmasın dedim. Gece paketi olunca dışındaki kromlar gidiyor biliyorsunuz. ( Tabi zevk meselesi) Dış rengin beyaz olmasından emin misiniz?, içeride siyah kullanışlı ama beyaz da ayrı bir hava katıyor. Coupe mi düşünüyorsunuz?
 

Prof.

Aktif üye
Katılım
18 Ara 2023
Mesajlar
150
Tepki Puanı
47
Puanları
28
Konum
Ankara
İsim
K.C.
Araç
YOK
Aracı aldığımda Koluman bana şık bir kutu içinde Mercedes logolu 1 adet USB dönüştürücü ve bağlantı kabloları, 1 adet powerbank ve 1 adet de kahve termosu hediye etmişti. Ben de herkese veriyorlar diye düşünmüştüm. Şimdi anladım ki bana özel bir jestmiş 😊
Bana da anahtarlık verdiler 😀 USB donusturuye raziydik. Şık kutu ve diğerleri olmasa da olurdu.
 
Son düzenleme:

Okcosman

Üye
Katılım
2 May 2024
Mesajlar
62
Tepki Puanı
22
Puanları
8
Yaş
51
Konum
İstanbul
İsim
OSMAN KIZILKAYA
Araç
GLC 180
Bu arada boyumuz aynı, dediğiniz gibi bizim boyumuza göre bile içi gayet ferah ve kullanışlı.motor bildiğim kadarıyla Renault motoru değil. Duyduğunuz heyecan bende glc yi ilk gordugumden beri devam ediyor. Zaten aracı showroom dışında görüp, içini incelemem sonucunda direkt danışmanın yanına gidip aradığım aracın özelliklerini verdim. Glc de kromlar fazla olduğu için en iyi siyah gösterir diye, dışı siyah içi beyaz, ancak gece paketi olmasın dedim. Gece paketi olunca dışındaki kromlar gidiyor biliyorsunuz. ( Tabi zevk meselesi) Dış rengin beyaz olmasından emin misiniz?, içeride siyah kullanışlı ama beyaz da ayrı bir hava katıyor. Coupe mi düşünüyorsunuz?
Ben 2 aydır tanıdık olmasına rağmen kendim yapılandırayım vs derken işler yoğun kaldı……… geçen çarşamba uğradım üretimde bunun olduğunu diğerlerinin baz model toplam 6 araç vardı almanyada …… manufactre opalit beyaz benim tiguanda blackline paket nikelaj sevmiyorum ve yunus gri fümenin açığı yazın sıcakla başım dertteydi… yazın eşimin sedefli beyaz ateca sıyla geziyoruz bu yüzden. Evet dediğiniz kombinasyon süper şık …hatta can alıcı …… ben yapılandırdım mojova yada teknoloji gümüşü içide siyah yada kahve napoa deri konfor koltuk vs… en erken 2025 te gelir deyinde … benim için ses çok önemli burmaster dan bile vazgeçtim… burmaster lı glc ye usb taktım burmaster sız c ye de taktım müzik depomu çok büyük fark yok …… tiguanda harman kardon var bagaj stepnede bas vs vs gerçekten çok iyi……… yaşım 50 ölümlü dünyadan mümkün mertebe keyif alalım bugün değilse 90 ımdamı bineceğim … baktım tamamdır dedim 5 sene 7 sene sonrada gle ye denk gelen elektriklisini alırız …… yarın yok bugünlerin tadını çıkartalım… elimizdekilere şükredelim… önceki kasada tavan alçak hacim dardı … beyaz biraz şirket aracı modu evet ama inci tanesi gibi güzelde olmuş…… mojova ve selr-enit gri de muhteşem efsane …… ben seçemedim bu vardı aldım ))) bakalım çok ısınırsam bunu eşime veririm siparişle yaptırırım …… ben siyah ortaları ve kol dayamaları turuncu olanlardan olmasını istemedim… sizinde aracınız hayırlı olsun . İçinizi ısıtıyor siz seviyorsanız gerisi boş……… yeni aracınızla güzel anılarınız olsun… ben coupe biraz gözüm kaydı normale döndüm … coupe değil
 

Okcosman

Üye
Katılım
2 May 2024
Mesajlar
62
Tepki Puanı
22
Puanları
8
Yaş
51
Konum
İstanbul
İsim
OSMAN KIZILKAYA
Araç
GLC 180
Bu arada boyumuz aynı, dediğiniz gibi bizim boyumuza göre bile içi gayet ferah ve kullanışlı.motor bildiğim kadarıyla Renault motoru değil. Duyduğunuz heyecan bende glc yi ilk gordugumden beri devam ediyor. Zaten aracı showroom dışında görüp, içini incelemem sonucunda direkt danışmanın yanına gidip aradığım aracın özelliklerini verdim. Glc de kromlar fazla olduğu için en iyi siyah gösterir diye, dışı siyah içi beyaz, ancak gece paketi olmasın dedim. Gece paketi olunca dışındaki kromlar gidiyor biliyorsunuz. ( Tabi zevk meselesi) Dış rengin beyaz olmasından emin misiniz?, içeride siyah kullanışlı ama beyaz da ayrı bir hava katıyor. Coupe mi düşünüyorsunuz?
 

Ekli dosyalar

  • 216F0C1A-A2A8-4986-A6D2-6A00EDFBAE76.jpeg
    216F0C1A-A2A8-4986-A6D2-6A00EDFBAE76.jpeg
    997.8 KB · Görüntüleme: 31
  • B427BF65-1A93-4940-B227-8A0789D3D6EA.jpeg
    B427BF65-1A93-4940-B227-8A0789D3D6EA.jpeg
    1,003.2 KB · Görüntüleme: 27
  • 3E4C54F5-3523-4196-B0F2-CE6731AB4B97.jpeg
    3E4C54F5-3523-4196-B0F2-CE6731AB4B97.jpeg
    982 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_4020.jpeg
    IMG_4020.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 31

Prof.

Aktif üye
Katılım
18 Ara 2023
Mesajlar
150
Tepki Puanı
47
Puanları
28
Konum
Ankara
İsim
K.C.
Araç
YOK
Ben 2 aydır tanıdık olmasına rağmen kendim yapılandırayım vs derken işler yoğun kaldı……… geçen çarşamba uğradım üretimde bunun olduğunu diğerlerinin baz model toplam 6 araç vardı almanyada …… manufactre opalit beyaz benim tiguanda blackline paket nikelaj sevmiyorum ve yunus gri fümenin açığı yazın sıcakla başım dertteydi… yazın eşimin sedefli beyaz ateca sıyla geziyoruz bu yüzden. Evet dediğiniz kombinasyon süper şık …hatta can alıcı …… ben yapılandırdım mojova yada teknoloji gümüşü içide siyah yada kahve napoa deri konfor koltuk vs… en erken 2025 te gelir deyinde … benim için ses çok önemli burmaster dan bile vazgeçtim… burmaster lı glc ye usb taktım burmaster sız c ye de taktım müzik depomu çok büyük fark yok …… tiguanda harman kardon var bagaj stepnede bas vs vs gerçekten çok iyi……… yaşım 50 ölümlü dünyadan mümkün mertebe keyif alalım bugün değilse 90 ımdamı bineceğim … baktım tamamdır dedim 5 sene 7 sene sonrada gle ye denk gelen elektriklisini alırız …… yarın yok bugünlerin tadını çıkartalım… elimizdekilere şükredelim… önceki kasada tavan alçak hacim dardı … beyaz biraz şirket aracı modu evet ama inci tanesi gibi güzelde olmuş…… mojova ve selr-enit gri de muhteşem efsane …… ben seçemedim bu vardı aldım ))) bakalım çok ısınırsam bunu eşime veririm siparişle yaptırırım …… ben siyah ortaları ve kol dayamaları turuncu olanlardan olmasını istemedim… sizinde aracınız hayırlı olsun . İçinizi ısıtıyor siz seviyorsanız gerisi boş……… yeni aracınızla güzel anılarınız olsun… ben coupe biraz gözüm kaydı normale döndüm … coupe değil
Nikelaj sevmiyorsaniz koyu renk şart değil zaten, tasarım güzel, beyaz da gider. Benim siyahtan sonra 2. Favori rengim mojova grisi,
acik yeşile kayıyor gibi.
 

Okcosman

Üye
Katılım
2 May 2024
Mesajlar
62
Tepki Puanı
22
Puanları
8
Yaş
51
Konum
İstanbul
İsim
OSMAN KIZILKAYA
Araç
GLC 180
Bu arada boyumuz aynı, dediğiniz gibi bizim boyumuza göre bile içi gayet ferah ve kullanışlı.motor bildiğim kadarıyla Renault motoru değil. Duyduğunuz heyecan bende glc yi ilk gordugumden beri devam ediyor. Zaten aracı showroom dışında görüp, içini incelemem sonucunda direkt danışmanın yanına gidip aradığım aracın özelliklerini verdim. Glc de kromlar fazla olduğu için en iyi siyah gösterir diye, dışı siyah içi beyaz, ancak gece paketi olmasın dedim. Gece paketi olunca dışındaki kromlar gidiyor biliyorsunuz. ( Tabi zevk meselesi) Dış rengin beyaz olmasından emin misiniz?, içeride siyah kullanışlı ama beyaz da ayrı bir hava katıyor. Coupe mi düşünüyorsunuz?
Biz artık kullanışını rengini geçtik azcık headup vs si olan ne olursa olsun glc olsun diyerek aldım )))))
 

Okcosman

Üye
Katılım
2 May 2024
Mesajlar
62
Tepki Puanı
22
Puanları
8
Yaş
51
Konum
İstanbul
İsim
OSMAN KIZILKAYA
Araç
GLC 180
Nikelaj sevmiyorsaniz koyu renk şart değil zaten, tasarım güzel, beyaz da gider. Benim siyahtan sonra 2. Favori rengim mojova grisi,
acik yeşile kayıyor gibi.
2025 i bulur dediler benimki premium paket …… premium plus yok yeni gelenlerde varsada galericiler………………… yukarıda şuanki ve gelecek glc aracımın resmini ekledim … siz bu haftamı teslim alıyorsunuz …
 

Prof.

Aktif üye
Katılım
18 Ara 2023
Mesajlar
150
Tepki Puanı
47
Puanları
28
Konum
Ankara
İsim
K.C.
Araç
YOK
2025 i bulur dediler benimki premium paket …… premium plus yok yeni gelenlerde varsada galericiler………………… yukarıda şuanki ve gelecek glc aracımın resmini ekledim … siz bu haftamı teslim alıyorsunuz …
2023 Aralık ta aldım.
 

Okcosman

Üye
Katılım
2 May 2024
Mesajlar
62
Tepki Puanı
22
Puanları
8
Yaş
51
Konum
İstanbul
İsim
OSMAN KIZILKAYA
Araç
GLC 180
2023 Aralık ta aldım.
Profilinizde araç yok yazıyor ondan bekliyorsunuz benim gibi sandım … 1 saat kullandım test aracını ilk olarak çarpıcı özelliği çok sessiz bir kabin . O test sürüşü bile bana 3 günlük mutluluk depoladı ))). Efendi gibi bakımını yapıp kullanınca sorun çıkartacağını sanmıyorum btk anlaşması olsa iyi olacak … hey mercedes le herşeyi mesela camları açıp kapatabilşyormusunuz …
 

Prof.

Aktif üye
Katılım
18 Ara 2023
Mesajlar
150
Tepki Puanı
47
Puanları
28
Konum
Ankara
İsim
K.C.
Araç
YOK
Profilinizde araç yok yazıyor ondan bekliyorsunuz benim gibi sandım … 1 saat kullandım test aracını ilk olarak çarpıcı özelliği çok sessiz bir kabin . O test sürüşü bile bana 3 günlük mutluluk depoladı ))). Efendi gibi bakımını yapıp kullanınca sorun çıkartacağını sanmıyorum btk anlaşması olsa iyi olacak … hey mercedes le herşeyi mesela camları açıp kapatabilşyormusunuz …
Sessiz, konforlu bir araç. Hey Mercedes için belli cumleler var, forumda listeyi paylasmislardi.
 

Prof.

Aktif üye
Katılım
18 Ara 2023
Mesajlar
150
Tepki Puanı
47
Puanları
28
Konum
Ankara
İsim
K.C.
Araç
YOK
Fiyat listesi sanırım güncellenecek, 2023 model kalkmış gibi
 

rel69

Çaylak üye
Katılım
22 Nis 2024
Mesajlar
5
Tepki Puanı
6
Puanları
3
Yaş
54
Konum
iznir
Araç
glc
selamlar saçma bir soru sorablirmiyim ))))))
Cruise kontrol (hız yardımcsı) yada LIM bir kere kullandıktan sonra ana ekranda hep yazı yada işareti duruyor bunu kaldırmanın bir yolu var mı ???
 

Okcosman

Üye
Katılım
2 May 2024
Mesajlar
62
Tepki Puanı
22
Puanları
8
Yaş
51
Konum
İstanbul
İsim
OSMAN KIZILKAYA
Araç
GLC 180
Daha 1 ay olmadan hemen zam gelmez sanırım. En son Güncellenme tarihi : 18.03.2024 demiş 🤔
Ben geçen hafta alırken sordum stokta 2023 varmıki fiyatı var dedim.. yok o bir süre öyle kalıyor dedi arkadaş.. kur normal suanda zam olacağını zannetmiyorum dolar yürüyemeyince euro da yürüyemiyor ))) benim tek korkum. parite çok düşük bazen spor olsun diye hareketlenip geri geliyor... o hareketlendiği günlerde haziran ilk haftasına denk gelmesin bahar çicek böcek ben biraz hareket edeyim derse ))) o zaman zam gelir...
 

Okcosman

Üye
Katılım
2 May 2024
Mesajlar
62
Tepki Puanı
22
Puanları
8
Yaş
51
Konum
İstanbul
İsim
OSMAN KIZILKAYA
Araç
GLC 180
hocam sizde ucuza aldınız .. kenardan bizi seyredip yüreğimizi hoplatmayın )))))))). Ben ticaret yapıyorum ticaret geniş bir kavram ithalat ihracat ve üretimlerim var. ( kimya sanayi plastik malzeler vs tekstil.) piyasadayız bizde mecburen zam yaptığımız gibi .. sevinerek te indirim yapıyoruz.. Şuan kur 34.80 lerde. mercedes bunu serbest piyasa banka arası ortalama 34.50 den mal eder o birbuçuk aylık sürede 35.50 gibi euro maliyetleri gördük ve ona göre tl cinsi fiyatlanıyordu herşey... Şunda görülen seçim sonrası biraz düşükte ve birsüre süreyi bilemiyoruz böyle görünüyor.(millet dövize hucum etmesin faize yatırsın isteniyor) dövize talep azalıncada merdivenleri beşer onar değilde birer ikişer çıksın kur şoku yaşanmasın isteniyor...şuan bende tl cinsinde % 5. - %7. indirim var... mercedes tr nasıl bir ticaret yapıyor bilmiyorum...Belki mercedes almanya diyorki şu 200 adet glc senin için üretilecek yatır paramı ... o zaman geçen yüksek dönemdede bizim araçların ödemesi tl ile euro alınıp yapıldıysa zatentavanda başabaştır hesap.. araçlar inince ödeniyorsa kazançlıdır mercedes tr.. önceden ödeniyorsa sermayem var ama ben bunu 1-2 ay önceden ödüyorum almanyaya finansman maliyetinide ekliyor olabilir.. faizler çok yüksek faiz kullanmayanda maliyetlerine finansman maliyeti adı altında zam yapabiliyor.. bunlar ütopya.. yapılacak birşey yok.. yarın öte oranı 100 olur gık ta diyemeyiz )))). Ticaretin dinamikleri farklı Mercedes te bende malımı iyi fiyata satmak isteriz.. fakat rakiplerde var.. hem iyi hem mümkün mertebe iyi fiyatlıda olman gerekiyor.. glc az ama adam glc bulamayınca gib yada c. alıyor fiyatlarıda orantılı... fiyatları uçurup meydanı boş bırakmakta istemez Mercedes... bu durumda sabit kalır diyorum şu iki kuralda oynama olmazsa. kur artışı 35,50 üstü. dolar da hareket olmayıp. dolar euro paritesinin arada şaka yapıp. yukarılara süzülülüp tekrar yuvaya dönmeden en tepedeki rakamda yakalanırsak o zaman üçyüz beşyüz gider biraz ))) Küçük bir işletmesi olan herkes bunları biliyor Naçizane kimse akıl vermek ders vermek haddime değil...
 

Prof.

Aktif üye
Katılım
18 Ara 2023
Mesajlar
150
Tepki Puanı
47
Puanları
28
Konum
Ankara
İsim
K.C.
Araç
YOK
hocam sizde ucuza aldınız .. kenardan bizi seyredip yüreğimizi hoplatmayın )))))))). Ben ticaret yapıyorum ticaret geniş bir kavram ithalat ihracat ve üretimlerim var. ( kimya sanayi plastik malzeler vs tekstil.) piyasadayız bizde mecburen zam yaptığımız gibi .. sevinerek te indirim yapıyoruz.. Şuan kur 34.80 lerde. mercedes bunu serbest piyasa banka arası ortalama 34.50 den mal eder o birbuçuk aylık sürede 35.50 gibi euro maliyetleri gördük ve ona göre tl cinsi fiyatlanıyordu herşey... Şunda görülen seçim sonrası biraz düşükte ve birsüre süreyi bilemiyoruz böyle görünüyor.(millet dövize hucum etmesin faize yatırsın isteniyor) dövize talep azalıncada merdivenleri beşer onar değilde birer ikişer çıksın kur şoku yaşanmasın isteniyor...şuan bende tl cinsinde % 5. - %7. indirim var... mercedes tr nasıl bir ticaret yapıyor bilmiyorum...Belki mercedes almanya diyorki şu 200 adet glc senin için üretilecek yatır paramı ... o zaman geçen yüksek dönemdede bizim araçların ödemesi tl ile euro alınıp yapıldıysa zatentavanda başabaştır hesap.. araçlar inince ödeniyorsa kazançlıdır mercedes tr.. önceden ödeniyorsa sermayem var ama ben bunu 1-2 ay önceden ödüyorum almanyaya finansman maliyetinide ekliyor olabilir.. faizler çok yüksek faiz kullanmayanda maliyetlerine finansman maliyeti adı altında zam yapabiliyor.. bunlar ütopya.. yapılacak birşey yok.. yarın öte oranı 100 olur gık ta diyemeyiz )))). Ticaretin dinamikleri farklı Mercedes te bende malımı iyi fiyata satmak isteriz.. fakat rakiplerde var.. hem iyi hem mümkün mertebe iyi fiyatlıda olman gerekiyor.. glc az ama adam glc bulamayınca gib yada c. alıyor fiyatlarıda orantılı... fiyatları uçurup meydanı boş bırakmakta istemez Mercedes... bu durumda sabit kalır diyorum şu iki kuralda oynama olmazsa. kur artışı 35,50 üstü. dolar da hareket olmayıp. dolar euro paritesinin arada şaka yapıp. yukarılara süzülülüp tekrar yuvaya dönmeden en tepedeki rakamda yakalanırsak o zaman üçyüz beşyüz gider biraz ))) Küçük bir işletmesi olan herkes bunları biliyor Naçizane kimse akıl vermek ders vermek haddime değil...
Yok ben bilgi olsun diye yazdım, ben de zam gelsin istemem
 

Okcosman

Üye
Katılım
2 May 2024
Mesajlar
62
Tepki Puanı
22
Puanları
8
Yaş
51
Konum
İstanbul
İsim
OSMAN KIZILKAYA
Araç
GLC 180
Biraz önce baktım euronun ateşlendiği dönem tam 17 mart mercedes 18 martta zam yapmış.. o gün euro maliyeti 35,30. -35,50. gibiymiş... şuan. maliyet. 34,60 - 34,70. gibi epey makas var o rakamları yakalaması için... bu zamlar aylık rutin değil maliyetle oluşuyor.. euro. 33. e düşse ben indirim yapacaklarını düşünüyorum ama düşmez.. yani 1.5. ay yada 3.5 ay önce zam yapması değil finans piyasaları ve olası maliyet değişiklikleri bizim için önemli.. nakliyeci armatörler bazen fiyatları uçuruyor mesela almanyadn 500 euro ya getiriyorsa bakıyorsun 2000 euro bu ne. işte armatörler anlaştı fiyat bu denilebiliyor bir ara çinden 700-800 Usd ye konteyner getirenler 2000 dolar üstünü telafuz etmeye başlamıştı.. birde vergi değişikliği fiyatı etkiler olmaz diyemeyiz pazartesi bu aracın öte oranı %100 oldu denilebilir.. togg u desteklemek için için yada vs vs.. bekleyeceğiz göreceğiz ama herseyini hayırlısı olsun vatanımız milletimiz sağolsun
 
Üst