Dolandırıldım !!! Dikkat !!!

SUKRU

Forum Sponsoru
Katılım
17 Eyl 2016
Mesajlar
3,799
Tepki Puanı
516
Puanları
113
Konum
Kayseri - Ankara
Araç
-
Dolandırıldım !!! Dikkat !!!

Selamlar,

Başımdan geçen olayı uyarıda bulunmak adına sizlere aktarmak istedim. Sizlerden rica ediyorum burada bahsedeceğim kötülüğü insanımız için genelleştirmeyelim.

Bir süredir W212 E350, W212FL E250 arayışı içerisindeydim. Fakat dün malum sitede bir W213 E180 dikkatimi çekti. Son zamanlarda E serisinde düşük hacimli motora sahip araçlara pek ilgi duymuyordum. Fakat ilana bir girdim. İç-dış kombinasyon, donanım, km... araca gerçekten bayıldım. Multibeam, distronic, pre-safe, kör nokta, keyless go, hafızalı koltuklar, 360 kamera... Açıklamada hata, boya, değişen hatta ezik ve çizik olmadığı, garaj arabası olduğu vs yazıyor. Alt tarafa da fiyat sondur, galericiler aramasın, diye de eklemiş. Sonuç olarak araç çok mantıklı geldi. İlanda telefon numarası yoktu, telefon numarasını istedim. Aradım, uzunca süre görüştük. Galericinin istediği fiyattan biraz üstünde fiyat verdiğini, galericiye satılacağına biniciye satılmasını istediğini, inşaat işiyle uğraştığını, acil ödeme yapması gerektiğini, aracı eşinin kullandığını, eşinin doktor olduğunu vs anlattı. Aracın şase numarasını istedim. Ruhsatının fotoğrafını gönderdi. Data kartını inceledim vs. Kafama birkaç şey takıldı, tekrar aradım, cevapladı. 5664 den tramer kaydına baktım, tramer kaydı yoktu. Sonrasında isterseniz aracın videosunu göndereyim, dedi. Tamam, dedim. Bir müddet bekledim, video göndermedi. Tekrar görüştük. Aşağı garaja inip videosunu çekeceğini belirtti ve bir müddet sonra 1 dakikalık aracın etrafının gösterildiği garajda çekilen bir video attı. Sonrasında pazarlık ettim ve fiyatta anlaştık. Yine görüşmelerimizde araçla birkaç kişinin daha ilgilendiğini söyledi. Bu sebeple kesinleştirmek için bir miktar kapora ödememi istedi. Bu esnada aracın model, km ve aracın donanımları göz önünde alındığında fiyatının iyi olduğunu düşünüyordum. Ayrıca Mercedes'te bu doluluktaki araçların da oldukça nadir olduğunu düşününce araç gözümde biraz daha değerlendi. Daha sonraki görüşmemizde aracın garantisinin uzatılıp uzatılmadığını sordum. Aracın garantisini uzattığını belirtti. Aracın bakımlarının yetkili serviste yapılıp yapılmadığını sordum. Bakımların yetkili serviste yapıldığını zaten aksi halde garantili olamayacağını belirtti. Son görüşmemizde satışı ne zaman ,nasıl yapabileceğimizi vs görüştük. Ne kadar kaparo yatırmayı düşündüğümü sordu. Söylediğim rakamı azımsadı, hatta size güvenebilir miyim, dedi. Sonrasında ofisine ait olan bir konum paylaştı. Sonrasında kaparoyu paylaşmış olduğu hesabına yatırdım. Sonrasında sakin kafayla incelemeye başladım, ilanlara falan baktım. Bu doluluktaki, kazasız, boyasız ve düşük km deki bir araç için fiyatın galerinin bile teklif edeceği fiyattan daha düşük olduğundan dolayı şüphelerim arttı. Bir yandan mümkün olabileceğini düşünüyorum bir yandan araçta bir sorun olabileceği ihtimalinden dolayı expertiz araştırması falan yapıyorum.

Ertesi gün sigorta şirketimle görüştüm. Aracın plakasının 1 ay önce değişmiş olduğunu ve aracın farklı ilde olduğunu belirtti. Bu sefer 5664 ten şase numarasına sahiplik bilgileri sorgulaması yaptım. Evet, gerçekten de öyle. Sonrasında araç sahibini(!) aradım. Telefon kapalı. İşte bu noktada anladım fakat hala tam olarak inanmak istemiyorum. Bir açıklaması vardır, diye ulaşmaya çalıştım. Fakat nafile... Bir yandan nasıl olabilir, diye düşünüyorum. Adam arabanın videosunu gönderdi, ruhsatının fotoğrafını gönderdi, ruhsattaki isimle banka hesap ismi tutuyor... Tabi sonrasında tüm taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başladı. Ruhsatın fotoğrafını detaylıca incelerken isim ve adres kısmının montaj olduğunu fark ettim. Ayrıca aceleye getirmesi, araçla ilgili bir kere dahi olumsuz cevap vermemesi, araçla başka kişilerin de ilgilendiğini belirtmesi, telefonunun sürekli meşgul olması, aracın evde aşağı inip videosunu çekip göndereceğini söylemesi üzerine diğer görüşmemizde ofiste olduğunu söyleyerek pot kırması ve videoyu nasıl gönderdiğini sorunca eve geçemediğini videoyu eşinin çektiğini belirtmesi. Aracın 45 bin bakımı yapıldı mı şeklinde sorduğumda aracın km sini yuvarlayarak 20 bin bakımı yapıldı şeklinde cevap vermesi ki ben bunu bilgisizliğine vermiştim. Eğer bir hata çıkarsa bilmem kaç bin lira ödeyeceğini, kendisinin bulunduğu yerde tanındığını belirtmesi...

Açıkçası kaparonun gitmesi umurumda değil. Zaten yüksek bir meblağ da değil. Kandırıldım. Beni hayallerimden, hevesimden etti, güvenimi ve cesaretimi kırdı. Araç almaktan tiksindirdi. En önemlisi başka insanları da şu anda dolandırıyor olması ya da olmaları ağır vicdani yük yükledi.

Durumla alakalı bugün polis ile görüştüm. Durumu anlattım. Dolandırıcı olduğunu müdahale etmeleri gerektiğini belirttim. Ayrıca benim vermiş olduğum paranın umurumda olmadığını fakat şu anda başkalarını dolandırdıklarını belirttim. Benim o ya da onları dolandırıcılıkla nitelendiremeyeceğimi, hafta içi savcılığa suç duyurusunda bulunabileceğimi belirtti.

Bugün tekrar ulaşmaya çalıştım. Telefon açık ama tabi ki cevap vermiyor...Belki bir önceki günden avladığı kapora beklediği biri ya da birileri var sadece o telefon numaraları ile iletişime geçmek için hattı açık tutuyor.

Kanmamı sağlayan etkenler şunlardı:
- Mercedes'te bu kadar dolu araçların çok nadir denk gelmesi
- Donanımlı, düşük km, kazasız, piyasa değerinden düşük olması...
- Fiyatının uygun olmasını "Acil ödeme yapmam lazım. Galerici şu teklifi yaptı, galerici yerine biniciye satılsın, istedim." şeklinde açıklaması bununla birlikte açıklamada "Galericiler aramasın" ibaresinin yer alması.
- Ruhsatın fotoğrafının gönderilmesi
- Aracın videosunun gönderilmesi
- Araçla başka kişilerin de ilgilendiğini belirtmesi...
- Araçla alakalı, servis, satış vs ile alakalı temel bilgilere sahip olması...
- Samimi konuşma, güven kazandırma...

Fakat hala ilginç olan fotoğrafların(İç ve Dış), videonun ve araç ruhsatının nasıl bu ya da bunların eline geçtiği... Muhtemelen daha önceden ilgili araç satıştayken müşteri gibi görünüp araç sahibinden istediler. ...ya da oto yıkama ile falan uğraşıyorlar gelen aracın fotoğraflarını, ruhsat fotoğrafını, videosunu çekiyorlar.

Bu konuyu biraz da çekinerek sizleri uyarmak için açtım. Ne derseniz haklısınız. İşte mevzu araba olunca heyecana kapıldım ve o anda olayların bir kısmını mantıklı değerlendiremedim. Benim buradaki en büyük hatam gereksiz güven ve 5664 ten sahiplik(detay) bilgileri sorgulaması yapmamam oldu. Buradaki plaka değişimini ve illerdeki tutarsızlığı görseydim uyanacaktım. Naçizane tavsiyem uyanık olun ve kimsenin oyuncağı olmayın. Ayrıca aracınızın ve ruhsatının yüksek çözünürlüklü filigransız ham fotoğraflarını, videosunu güvenmediğiniz kişilerle paylaşmayın.
 
Son düzenleme:

yek_ka

Tecrübeli Üye
Katılım
22 Kas 2017
Mesajlar
105
Tepki Puanı
3
Puanları
18
Konum
istanbul
Araç
W212 E250CDI
Araç siyah ve 06 plaka mıydı :)

O ilanı 15 sefer şikayet ettim. Ama yeniden giriyor.
 

adorno

Forum Sponsoru
Katılım
4 Eki 2011
Mesajlar
4,584
Tepki Puanı
251
Puanları
83
Yaş
45
Konum
antakya
Araç
W204 FL C180 W210 FL 2001 E320 ELEGANCE Toyota Hilux 2020 2.4 4x2 Adventure
Geçmiş olsun, suç duyurusunda bulunun.

M2011K2G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

serkan719

VIP Üye
Katılım
6 Nis 2010
Mesajlar
7,257
Tepki Puanı
13
Puanları
38
Konum
Ankara
Araç
W124 E500 - W204FL C180 Komp - W211 E200 Komp- E60 Lci 5.20d - BMW F30 MSport
Dolandırıldım !!! Dikkat !!!

Çok geçmiş olsun. Aynı olay 2 kere başımıza geldi.
Kısaca Anlatayım;

Arkadaşım Meserati Quattroporte Marka Aracını satmak için malum siteye ilan veriyo. Sonra telefon ile birisi müşteri gibi aradı. Aracı çok beğendiğini ilandakiler haricinde detaylı fotoğraf istediğini bildirdi. Ayrıca ruhsatın fotoğrafını isteyip sorgulama yapacağını söyledi. Tabi bizim arkadaşda istediklerini gönderdi. Ertesi gün aracı ilana girdiler. Hem fiyatı 100 bin daha ucuz Hemde benim arkadaşım ilana girerken aracı belli olmasın diye plakalarını kapatıp resim çekmişti ama sonrasında çekip gönderdiği fotolarda plaka açıkdı.
O fotoğraflarla ruhsatla beraber aracı ilana koydu dolandırıcı olan adam. 2 gün içinde çok sayıda kapora toplamış. Bizde arayıp araç bizim sen niye ilana koyuyorsun dediğimizde nolcakki kapora topluyorum diyip pişkinlik yapmasıda aynı bi olaydı. Cezası yok sanırım.


Bir diğer olay sizinki ile çok benzer. VW Golf aracı yine başka bir arkadaşım malum sitede ilanda görüyo. Piyasası 180-190 bin tl olan araç 160 bin tl den ilanda. Benimle paylaştıkdan sonra dedimki kesin bişey vardır. Galeriye götürse en kötü 170 bine alır. Ve piyasanın çok hareketli olduğu bir dönemdeydik. Git bak arabaya dedim. Bulunduğu konuma yaklaşık 100 km lik bir uzaklıkdaymış. Tabi adam sizin misal başkalarıda olduğu acil satması gerektiği gerekçeler ile kapora istemiş sonrasında konum göndermiş. Bunlarda yola çıkıp gitmişler. Yolda bir kaç kez aramışlar tabiki adam telefonları açmıyor. Kaporayıda göndermişler. O an şüpheye düşmüşler ama yapacak bişey yok. Konuma ulaştıklarında herşeyi anladılarki dolandırıldılar.

Dikkatli olmak lazım. Kimse aracını çok aşırı uygun rakamlara vermiyor. Herkes biliçli. Zaten dolandırılmanın baş kuralı rakamın uygun olması. Yedek parça işlerindede bu yöntem ile yıllardır yapıyorlar. Bir gün bi adam geldi Elimdeki W211 farını almak istedi. Fiyatının 1.000 tl olduğunu söyledim. Tepkisi şu oldu. Naptın hemşerim adam çiftine 1000 liraya veriyo sen tekine istiyodun dedi. Abicim mümkün değil vermezler dedim dikkatli olun dedim.
2 gün sonra tekrar geldi ve aldı. Meğer Dolandırılmış.
Para malesefki cezbediyor.

Dün yine Bir W211 E320 alıcaktık. 189.000 tl ilan fiyatı. İlanda facebook da. Ben yine dedimki
Ya bişey vardır arabada yada ilan eskidir dedim.
Neyse adama ulaştılar ilan yeniymiş.
Aracı istedik geldi 550.000 km de be motorda zincir sesi çıktı. 30 bin civarımasraf çıkınca otomatikmen pahalı oldu ve o km lerde masrafıda üstüne ekleyinde ve ağır hasar kaydı da varmış biz hesaplı derken ilanlardakinden daha pahalı çıktı.

Tekrar geçmiş olsun size. İnşallah hukuk yolu ile hakkınıza ulaşabilirsiniz.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

BLKNAZ

Üye
Katılım
4 Tem 2017
Mesajlar
55
Tepki Puanı
2
Puanları
8
Konum
Malatya
Araç
C200d w205
Selamlar,

Başımdan geçen olayı uyarıda bulunmak adına sizlere aktarmak istedim. Sizlerden rica ediyorum burada bahsedeceğim kötülüğü insanımız için genelleştirmeyelim.

Bir süredir W212 E350, W212FL E250 arayışı içerisindeydim. Fakat dün malum sitede bir W213 E180 dikkatimi çekti. Son zamanlarda E serisinde düşük hacimli motora sahip araçlara pek ilgi duymuyordum. Fakat ilana bir girdim. İç-dış kombinasyon, donanım, km... araca gerçekten bayıldım. Multibeam, distronic, pre-safe, kör nokta, keyless go, hafızalı koltuklar, 360 kamera... Açıklamada hata, boya, değişen hatta ezik ve çizik olmadığı, garaj arabası olduğu vs yazıyor. Alt tarafa da fiyat sondur, galericiler aramasın, diye de eklemiş. Sonuç olarak araç çok mantıklı geldi. İlanda telefon numarası yoktu, telefon numarasını istedim. Aradım, uzunca süre görüştük. Galericinin istediği fiyattan biraz üstünde fiyat verdiğini, galericiye satılacağına biniciye satılmasını istediğini, inşaat işiyle uğraştığını, acil ödeme yapması gerektiğini, aracı eşinin kullandığını, eşinin doktor olduğunu vs anlattı. Aracın şase numarasını istedim. Ruhsatının fotoğrafını gönderdi. Data kartını inceledim vs. Kafama birkaç şey takıldı, tekrar aradım, cevapladı. 5664 den tramer kaydına baktım, tramer kaydı yoktu. Sonrasında isterseniz aracın videosunu göndereyim, dedi. Tamam, dedim. Bir müddet bekledim, video göndermedi. Tekrar görüştük. Aşağı garaja inip videosunu çekeceğini belirtti ve bir müddet sonra 1 dakikalık aracın etrafının gösterildiği garajda çekilen bir video attı. Sonrasında pazarlık ettim ve fiyatta anlaştık. Yine görüşmelerimizde araçla birkaç kişinin daha ilgilendiğini söyledi. Bu sebeple kesinleştirmek için bir miktar kapora ödememi istedi. Bu esnada aracın model, km ve aracın donanımları göz önünde alındığında fiyatının iyi olduğunu düşünüyordum. Ayrıca Mercedes'te bu doluluktaki araçların da oldukça nadir olduğunu düşününce araç gözümde biraz daha değerlendi. Daha sonraki görüşmemizde aracın garantisinin uzatılıp uzatılmadığını sordum. Aracın garantisini uzattığını belirtti. Aracın bakımlarının yetkili serviste yapılıp yapılmadığını sordum. Bakımların yetkili serviste yapıldığını zaten aksi halde garantili olamayacağını belirtti. Son görüşmemizde satışı ne zaman ,nasıl yapabileceğimizi vs görüştük. Ne kadar kaparo yatırmayı düşündüğümü sordu. Söylediğim rakamı azımsadı, hatta size güvenebilir miyim, dedi. Sonrasında ofisine ait olan bir konum paylaştı. Sonrasında kaparoyu paylaşmış olduğu hesabına yatırdım. Sonrasında sakin kafayla incelemeye başladım, ilanlara falan baktım. Bu doluluktaki, kazasız, boyasız ve düşük km deki bir araç için fiyatın galerinin bile teklif edeceği fiyattan daha düşük olduğundan dolayı şüphelerim arttı. Bir yandan mümkün olabileceğini düşünüyorum bir yandan araçta bir sorun olabileceği ihtimalinden dolayı expertiz araştırması falan yapıyorum.

Ertesi gün sigorta şirketimle görüştüm. Aracın plakasının 1 ay önce değişmiş olduğunu ve aracın farklı ilde olduğunu belirtti. Bu sefer 5664 ten şase numarasına sahiplik bilgileri sorgulaması yaptım. Evet, gerçekten de öyle. Sonrasında araç sahibini(!) aradım. Telefon kapalı. İşte bu noktada anladım fakat hala tam olarak inanmak istemiyorum. Bir açıklaması vardır, diye ulaşmaya çalıştım. Fakat nafile... Bir yandan nasıl olabilir, diye düşünüyorum. Adam arabanın videosunu gönderdi, ruhsatının fotoğrafını gönderdi, ruhsattaki isimle banka hesap ismi tutuyor... Tabi sonrasında tüm taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başladı. Ruhsatın fotoğrafını detaylıca incelerken isim ve adres kısmının montaj olduğunu fark ettim. Ayrıca aceleye getirmesi, araçla ilgili bir kere dahi olumsuz cevap vermemesi, araçla başka kişilerin de ilgilendiğini belirtmesi, telefonunun sürekli meşgul olması, aracın evde aşağı inip videosunu çekip göndereceğini söylemesi üzerine diğer görüşmemizde ofiste olduğunu söyleyerek pot kırması ve videoyu nasıl gönderdiğini sorunca eve geçemediğini videoyu eşinin çektiğini belirtmesi. Aracın 45 bin bakımı yapıldı mı şeklinde sorduğumda aracın km sini yuvarlayarak 20 bin bakımı yapıldı şeklinde cevap vermesi ki ben bunu bilgisizliğine vermiştim. Eğer bir hata çıkarsa bilmem kaç bin lira ödeyeceğini, kendisinin bulunduğu yerde tanındığını belirtmesi...

Açıkçası kaparonun gitmesi umurumda değil. Zaten yüksek bir meblağ da değil. Kandırıldım. Beni hayallerimden, hevesimden etti, güvenimi ve cesaretimi kırdı. Araç almaktan tiksindirdi. En önemlisi başka insanları da şu anda dolandırıyor olması ya da olmaları ağır vicdani yük yükledi.

Durumla alakalı bugün polis ile görüştüm. Durumu anlattım. Dolandırıcı olduğunu müdahale etmeleri gerektiğini belirttim. Ayrıca benim vermiş olduğum paranın umurumda olmadığını fakat şu anda başkalarını dolandırdıklarını belirttim. Benim o ya da onları dolandırıcılıkla nitelendiremeyeceğimi, hafta içi savcılığa suç duyurusunda bulunabileceğimi belirtti.

Bugün tekrar ulaşmaya çalıştım. Telefon açık ama tabi ki cevap vermiyor...Belki bir önceki günden avladığı kapora beklediği biri ya da birileri var sadece o telefon numaraları ile iletişime geçmek için hattı açık tutuyor.

Kanmamı sağlayan etkenler şunlardı:
- Mercedes'te bu kadar dolu araçların çok nadir denk gelmesi
- Donanımlı, düşük km, kazasız, piyasa değerinden düşük olması...
- Fiyatının uygun olmasını "Acil ödeme yapmam lazım. Galerici şu teklifi yaptı, galerici yerine biniciye satılsın, istedim." şeklinde açıklaması bununla birlikte açıklamada "Galericiler aramasın" ibaresinin yer alması.
- Ruhsatın fotoğrafının gönderilmesi
- Aracın videosunun gönderilmesi
- Araçla başka kişilerin de ilgilendiğini belirtmesi...
- Araçla alakalı, servis, satış vs ile alakalı temel bilgilere sahip olması...
- Samimi konuşma, güven kazandırma...

Fakat hala ilginç olan fotoğrafların(İç ve Dış), videonun ve araç ruhsatının nasıl bu ya da bunların eline geçtiği... Muhtemelen daha önceden ilgili araç satıştayken müşteri gibi görünüp araç sahibinden istediler. ...ya da oto yıkama ile falan uğraşıyorlar gelen aracın fotoğraflarını, ruhsat fotoğrafını, videosunu çekiyorlar.

Bu konuyu biraz da çekinerek sizleri uyarmak için açtım. Ne derseniz haklısınız. İşte mevzu araba olunca heyecana kapıldım ve o anda olayların bir kısmını mantıklı değerlendiremedim. Benim buradaki en büyük hatam gereksiz güven ve 5664 ten sahiplik(detay) bilgileri sorgulaması yapmamam oldu. Buradaki plaka değişimini ve illerdeki tutarsızlığı görseydim uyanacaktım. Naçizane tavsiyem uyanık olun ve kimsenin oyuncağı olmayın. Ayrıca aracınızın ve ruhsatının yüksek çözünürlüklü filigransız ham fotoğraflarını, videosunu güvenmediğiniz kişilerle paylaşmayın.

Çok geçmiş olsun, böyle bir olay yaşamanıza çok üzüldüm, bir yandan da çok takdir ettim sizi. Diğer insanların da aldanmaması adına emek vermiş, her şeyi tek tek anlatmışsınız. Eminim sayenizde kurtulanlar olacaktır.

İşin adli boyutuna gelirsek, internet aracılığı ile “güvenli dolandırma” bir meslek, bir hobi haline geldi, bunda adli süreçlerle sonuç alamamanız da en büyük sorun, yasak düzenleme yapılmış olsa da yeterli, ya da uygulamada yeterli değil.

Güvenli alışveriş ortamı, müşteri koruma, acil müdahale gibi düzenlemelerin gelmesi gerekiyor
 

dralex

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mar 2016
Mesajlar
1,330
Tepki Puanı
142
Puanları
63
Yaş
50
Konum
bursa
İsim
Hamza Ahmetoğlu
Araç
audi a3 sedan tdi stronic passat tdi dsgaudi a6 3.0 quattro audia4 2.0tfsi quattro sline w204amg fl
geçmiş olsun.sanırım bu forumda bir çok kişinin başından bu tarz olaylar geçmiştir,benim de geçti ama jant takımı alırken parayı kapttırdım.savcılık zaten sallamıyor.dolandırıcılık ülkemizde teşvik edilen bir meslek.demek istediğim şu,sahibinden com kadar güvenlik açığı site görmedim ve yıllardır bu konuda hiçbir gelişme yok.inşallah çöker bir gün kapanır bu site.karaborsa dolandırıcılık herşey var orda.
 

mehmet sumer

Emektar Üye
Katılım
29 Ağu 2012
Mesajlar
11,217
Tepki Puanı
402
Puanları
83
Konum
Akçakoca
Araç
W 211
Geçmiş olsun Şükrü, etrafımız sahtekar dolu. Hangi birinden kendinizi kollayacağız biz de şaşırdık.
 

Diesel

Tecrübeli Üye
Katılım
14 Eyl 2015
Mesajlar
168
Tepki Puanı
5
Puanları
18
Konum
Ankara
Araç
Mercedes-Benz W124
Geçmiş olsun hocam, benzer durumu bende yaşadım insan arabalardan tiksiniyor sizi çok iyi anlıyorum umarım hayalini kurduğunuz araca en kısa zamanda almak nasip olur.

Artık araba için basit bir malzeme alırken bile başım ağrıyacak mı, sorun çıkacak mı diye düşünüyorum Mehmet abi'nin dediği gibi etrafımız sahtekar dolu.
 

coldbreath

Tecrübeli Üye
Katılım
2 Ara 2015
Mesajlar
834
Tepki Puanı
1,209
Puanları
93
Konum
istanbul
Araç
Mercedes W203 C200 Komp. W204 C300 4matic-AMG W212 E350 4-matic-AMG
Sukru bey,

Merhaba,

Cok ama cok gecmis olsun. O paranın sizden bir şekilde çıkacağı varmış.Varsın böyle çıksın, sorun sağlık sıhhat olmasın. Olaya bu açıdan bakın lütfen.
Araclar konusuna gelince. Sırf bu tip ******lar yüzünden sehir dısından arabalara bakamaz oldum. Araba alacagım zaman hep ISTANBUL seçiyorum. Aracın yanına gidiyorum, kendim kontol ediyorum. Telefonda ağzıyla kuşta tutsa , i-nan-mam.Kapora hayatta vermem s..tirsin gitsin , kime satıyorsa satsın. O arac benim nasibimse zaten oyle ya da boyle beni bekleyecek.
Birde lütfen şunu unutmayın ; baskasının 50 tl verip aldıgı bir seye siz 20 tl ödeyip alıyorsanız , cidden bir sıkıntı vardır demektir. Ayrıca çok cok paraya sıkısan kisi zaten ilanla falan ugrasmaz. Gider bir galeriye anahtarı masa üstüne atar , dısardaki aracı kaca alırsın der.
Tekrar gecmişler olsun.

Saygılar,

Kursat.
 

efebey

Forum Sponsoru
Katılım
4 Tem 2012
Mesajlar
2,250
Tepki Puanı
664
Puanları
113
Konum
İstanbul
İsim
Efecan
Araç
BMW 645Cİ, W208 Mercedes CLK 200K
Çok geçmiş olsun, kendi başıma gelse daha fazla üzülmezdim :( ama canınızı sıkmayın, bundan dolayı da arabalara küsmeyin..Bu konu millet olarak ayıbımız çünkü..Gerçekten nasıl bir millet olduk diyoruz ya her sefer..ne söylesem boş o yüzden :mad:
 

efebey

Forum Sponsoru
Katılım
4 Tem 2012
Mesajlar
2,250
Tepki Puanı
664
Puanları
113
Konum
İstanbul
İsim
Efecan
Araç
BMW 645Cİ, W208 Mercedes CLK 200K
Aslında ilan sitesinde de yazıyor; asla aracı görmeden kapora göndermeyin diye; ancak malumunuz öyle bir dönemden geçiyoruzki kalmayacak, bitecek, sahip olamayacağım korkusuyla anlık refleks verip yanlış kararlar da alabiliyoruz.
 

sinan-s

Tecrübeli Üye
Katılım
19 Tem 2020
Mesajlar
333
Tepki Puanı
38
Puanları
28
Yaş
41
Konum
İstanbul
Araç
Mercedes W204 C180 K AMG
Çok geçmiş olsun,Keşke arabayı görmedn kapora gündermeseydınız..Kimseye güven olmuyor
 

CaLViN

Muhtar
Yönetici
Katılım
22 Ara 2011
Mesajlar
4,536
Tepki Puanı
808
Puanları
113
Konum
Antalya
İsim
Hasan
Araç
2015 X166 GL350 - 2023 VW T-roc Rline
Çok yakın arkadaşım arsa buldu.
750.000 TL olan yer 500.000 TL 'den ilandaydı.
10.000 TL kapora gönderdi ve dolandırıldı.
Yöntemler gene aynı tabi.
Tapu,kimlik,banka hesabı hepsi aynı kişi adına.
Parayı alan belli,kimliği belli ama savcılıktan bir sonuç çıkmadı.
Adamlar sürekli bu şekilde milletten kapora topluyorlar ve kayıtsız kalıyor.

Avukat bir arkadaşımla konuştuğumuzda şöyle demişti : " Hapishanelere fetö ve korona dolayısıyla o kadar dolu ki kimseye ceza vermek istemiyorlar.Çok ağır bir suçlama,cinayet ,basına yansıma gibi durumlar olmadığı sürece araştırmaya bile uğraşmıyorlarmış " .
 

ed.engin

Çaylak üye
Katılım
21 Kas 2021
Mesajlar
17
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
İstanbul
Araç
CLA 180 d FL Amg
Geçmiş olsun, Eskişehir'de miydi araç? Eskişehir'de var bir tane kaporacı sürekli lüks araç koyuyor piyasasından 100-200 bin daha ucuza. Birinde benimde başıma gelmek üzereydi, kaporacı olduğu belliydi ama ya gerçekse diyerekten 100 lira kapora gönderdim test etmek için. Adam 100 tl ne dalgamı geçiyorsun paranı geri gönderiyorum diyip yanlışlıkla bin tl geri göndermişti. Ne kadar çok kişiyi dolandırdıysa fazladan gönderdiği dokuz yüz lira bile gözüne durmadı.
 

SUKRU

Forum Sponsoru
Katılım
17 Eyl 2016
Mesajlar
3,799
Tepki Puanı
516
Puanları
113
Konum
Kayseri - Ankara
Araç
-
Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Hepinizden Allah razı olsun.

Araç siyah ve 06 plaka mıydı :)

O ilanı 15 sefer şikayet ettim. Ama yeniden giriyor.

Geçmiş olsun, Eskişehir'de miydi araç? Eskişehir'de var bir tane kaporacı sürekli lüks araç koyuyor piyasasından 100-200 bin daha ucuza. Birinde benimde başıma gelmek üzereydi, kaporacı olduğu belliydi ama ya gerçekse diyerekten 100 lira kapora gönderdim test etmek için. Adam 100 tl ne dalgamı geçiyorsun paranı geri gönderiyorum diyip yanlışlıkla bin tl geri göndermişti. Ne kadar çok kişiyi dolandırdıysa fazladan gönderdiği dokuz yüz lira bile gözüne durmadı.

Hayır değildi. Aslında araçla ilgili tüm detayları verebilirim fakat belki bu yanlış olabilir. Aracın şu anki gerçek sahibinin olaydan haberi yoktur. Fakat tekrar ilana vermeleri ihtimaline karşı W213 , E180, Lacivert renkli, donanım olarak dolu bir araç olduğunu belirtebilirim.

Geçmiş olsun, suç duyurusunda bulunun.

M2011K2G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim.

Çok geçmiş olsun. Aynı olay 2 kere başımıza geldi.
Kısaca Anlatayım;

Arkadaşım Meserati Quattroporte Marka Aracını satmak için malum siteye ilan veriyo. Sonra telefon ile birisi müşteri gibi aradı. Aracı çok beğendiğini ilandakiler haricinde detaylı fotoğraf istediğini bildirdi. Ayrıca ruhsatın fotoğrafını isteyip sorgulama yapacağını söyledi. Tabi bizim arkadaşda istediklerini gönderdi. Ertesi gün aracı ilana girdiler. Hem fiyatı 100 bin daha ucuz Hemde benim arkadaşım ilana girerken aracı belli olmasın diye plakalarını kapatıp resim çekmişti ama sonrasında çekip gönderdiği fotolarda plaka açıkdı.
O fotoğraflarla ruhsatla beraber aracı ilana koydu dolandırıcı olan adam. 2 gün içinde çok sayıda kapora toplamış. Bizde arayıp araç bizim sen niye ilana koyuyorsun dediğimizde nolcakki kapora topluyorum diyip pişkinlik yapmasıda aynı bi olaydı. Cezası yok sanırım.


Bir diğer olay sizinki ile çok benzer. VW Golf aracı yine başka bir arkadaşım malum sitede ilanda görüyo. Piyasası 180-190 bin tl olan araç 160 bin tl den ilanda. Benimle paylaştıkdan sonra dedimki kesin bişey vardır. Galeriye götürse en kötü 170 bine alır. Ve piyasanın çok hareketli olduğu bir dönemdeydik. Git bak arabaya dedim. Bulunduğu konuma yaklaşık 100 km lik bir uzaklıkdaymış. Tabi adam sizin misal başkalarıda olduğu acil satması gerektiği gerekçeler ile kapora istemiş sonrasında konum göndermiş. Bunlarda yola çıkıp gitmişler. Yolda bir kaç kez aramışlar tabiki adam telefonları açmıyor. Kaporayıda göndermişler. O an şüpheye düşmüşler ama yapacak bişey yok. Konuma ulaştıklarında herşeyi anladılarki dolandırıldılar.

Dikkatli olmak lazım. Kimse aracını çok aşırı uygun rakamlara vermiyor. Herkes biliçli. Zaten dolandırılmanın baş kuralı rakamın uygun olması. Yedek parça işlerindede bu yöntem ile yıllardır yapıyorlar. Bir gün bi adam geldi Elimdeki W211 farını almak istedi. Fiyatının 1.000 tl olduğunu söyledim. Tepkisi şu oldu. Naptın hemşerim adam çiftine 1000 liraya veriyo sen tekine istiyodun dedi. Abicim mümkün değil vermezler dedim dikkatli olun dedim.
2 gün sonra tekrar geldi ve aldı. Meğer Dolandırılmış.
Para malesefki cezbediyor.

Dün yine Bir W211 E320 alıcaktık. 189.000 tl ilan fiyatı. İlanda facebook da. Ben yine dedimki
Ya bişey vardır arabada yada ilan eskidir dedim.
Neyse adama ulaştılar ilan yeniymiş.
Aracı istedik geldi 550.000 km de be motorda zincir sesi çıktı. 30 bin civarımasraf çıkınca otomatikmen pahalı oldu ve o km lerde masrafıda üstüne ekleyinde ve ağır hasar kaydı da varmış biz hesaplı derken ilanlardakinden daha pahalı çıktı.

Tekrar geçmiş olsun size. İnşallah hukuk yolu ile hakkınıza ulaşabilirsiniz.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çok teşekkür ederim. Evet, gerçekten de çok benzer olaylar. Aslında benim hakkım çok da mühim değil. Kürşat Bey gibi düşünüyorum. Bu paranın çıkacağı varmış ve çıktı. Zoruma giden bunların oyuncağı olmak ve şu anda hala Allah bilir hangi ilanlarla insanların canlarını yakıyor olmaları. Bu noktada paradan ziyade özellikle mi böyle bir araç seçildi bilemiyorum ama aracın kombinasyonu ve donanımı gerçekten çok iyiydi.

Çok geçmiş olsun, böyle bir olay yaşamanıza çok üzüldüm, bir yandan da çok takdir ettim sizi. Diğer insanların da aldanmaması adına emek vermiş, her şeyi tek tek anlatmışsınız. Eminim sayenizde kurtulanlar olacaktır.

İşin adli boyutuna gelirsek, internet aracılığı ile “güvenli dolandırma” bir meslek, bir hobi haline geldi, bunda adli süreçlerle sonuç alamamanız da en büyük sorun, yasak düzenleme yapılmış olsa da yeterli, ya da uygulamada yeterli değil.

Güvenli alışveriş ortamı, müşteri koruma, acil müdahale gibi düzenlemelerin gelmesi gerekiyor
Çok teşekkür ederim. Umarım bu sayede kurtulanlar olur. Sizler de araç, ev alacak yakınlarınızı bu hususta uyarırsanız çok mutlu olurum.

geçmiş olsun.sanırım bu forumda bir çok kişinin başından bu tarz olaylar geçmiştir,benim de geçti ama jant takımı alırken parayı kapttırdım.savcılık zaten sallamıyor.dolandırıcılık ülkemizde teşvik edilen bir meslek.demek istediğim şu,sahibinden com kadar güvenlik açığı site görmedim ve yıllardır bu konuda hiçbir gelişme yok.inşallah çöker bir gün kapanır bu site.karaborsa dolandırıcılık herşey var orda.
Çok teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun. Haklısınız. :)

Geçmiş olsun Şükrü, etrafımız sahtekar dolu. Hangi birinden kendinizi kollayacağız biz de şaşırdık.
Mehmet abim, hatırlar mısın? Yıllar önceydi sanırım böyle bir mesajına bu kadar olumsuz bakmamamız gerektiğini, bu insanların çok nadir olduğunu yazmıştım. Sen de fazla iyi niyetli olduğumu yazmıştın. :) Aslında hala aynı şekilde inanmak istiyorum: 1 kötü, ahlaksız, dolandırıcı insan varsa karşılığında 1000 iyi, dürüst, ahlak sahibi insanımız var bence ama bu olayda haklı çıkardığım için aklıma geldi, yazmak istedim.

Geçmiş olsun hocam, benzer durumu bende yaşadım insan arabalardan tiksiniyor sizi çok iyi anlıyorum umarım hayalini kurduğunuz araca en kısa zamanda almak nasip olur.

Artık araba için basit bir malzeme alırken bile başım ağrıyacak mı, sorun çıkacak mı diye düşünüyorum Mehmet abi'nin dediği gibi etrafımız sahtekar dolu.

Çok teşekkür ederim.

Sukru bey,

Merhaba,

Cok ama cok gecmis olsun. O paranın sizden bir şekilde çıkacağı varmış.Varsın böyle çıksın, sorun sağlık sıhhat olmasın. Olaya bu açıdan bakın lütfen.
Araclar konusuna gelince. Sırf bu tip ******lar yüzünden sehir dısından arabalara bakamaz oldum. Araba alacagım zaman hep ISTANBUL seçiyorum. Aracın yanına gidiyorum, kendim kontol ediyorum. Telefonda ağzıyla kuşta tutsa , i-nan-mam.Kapora hayatta vermem s..tirsin gitsin , kime satıyorsa satsın. O arac benim nasibimse zaten oyle ya da boyle beni bekleyecek.
Birde lütfen şunu unutmayın ; baskasının 50 tl verip aldıgı bir seye siz 20 tl ödeyip alıyorsanız , cidden bir sıkıntı vardır demektir. Ayrıca çok cok paraya sıkısan kisi zaten ilanla falan ugrasmaz. Gider bir galeriye anahtarı masa üstüne atar , dısardaki aracı kaca alırsın der.
Tekrar gecmişler olsun.

Saygılar,

Kursat.

Çok teşekkür ederim Kürşat Bey. Cevaben ne diyebilirim ki kesinlikle haklısınız. Fakat şunu belirtmek isterim ki araç gerçekten donanım olarak iyiydi. Siz de takdir edersiniz ki Mercedes'te böyle dolu özel sipariş edilmiş araçlar oldukça nadir denk geliyor. Aracın ücreti haricinde aracı almak istememdeki etkenlerden birisi buydu. Tabi fiyatının düşük olduğunu fark ettim. Fakat galerici bu fiyatı verdi, galericiye satacağına biniciye satmak istediğini belirtince ve acil satması gerektiğine dair gerekçeler sununca sıkıntı olmayacağını düşündüm. Tabi deneyimsizlik.

Çok geçmiş olsun, kendi başıma gelse daha fazla üzülmezdim :( ama canınızı sıkmayın, bundan dolayı da arabalara küsmeyin..Bu konu millet olarak ayıbımız çünkü..Gerçekten nasıl bir millet olduk diyoruz ya her sefer..ne söylesem boş o yüzden :mad:

Aslında ilan sitesinde de yazıyor; asla aracı görmeden kapora göndermeyin diye; ancak malumunuz öyle bir dönemden geçiyoruzki kalmayacak, bitecek, sahip olamayacağım korkusuyla anlık refleks verip yanlış kararlar da alabiliyoruz.

İnanın ne diyeceğimi bilmiyorum. Çok teşekkür ederim. Allah sizleri böyle güvensiz, dürüst olmayan insanların kötülüklerinden korusun.

Çok geçmiş olsun,Keşke arabayı görmedn kapora gündermeseydınız..Kimseye güven olmuyor

Kapora konusunda da aslında ev, araba, arsa, tezgah, malzeme... birçok malın satış ya da kirasında dürüst satıcılar da kaparo istiyor. Hatta malzeme, eşya, parça bir şey almak istediğinizde önce ücreti göndermeniz gerekiyor. Yaptığımız birçok ticaretin altında bu güven yatıyor. Güven olmadan şahıslar arası nasıl ticaret yapabileceğimizi de bilmiyorum.

Çok yakın arkadaşım arsa buldu.
750.000 TL olan yer 500.000 TL 'den ilandaydı.
10.000 TL kapora gönderdi ve dolandırıldı.
Yöntemler gene aynı tabi.
Tapu,kimlik,banka hesabı hepsi aynı kişi adına.
Parayı alan belli,kimliği belli ama savcılıktan bir sonuç çıkmadı.
Adamlar sürekli bu şekilde milletten kapora topluyorlar ve kayıtsız kalıyor.

Avukat bir arkadaşımla konuştuğumuzda şöyle demişti : " Hapishanelere fetö ve korona dolayısıyla o kadar dolu ki kimseye ceza vermek istemiyorlar.Çok ağır bir suçlama,cinayet ,basına yansıma gibi durumlar olmadığı sürece araştırmaya bile uğraşmıyorlarmış " .
Abi konuyla alakalı nasıl bir yol izleneceğine dair araştırma yapıyorum. Benzer olayları yaşayan çok fazla insanın olduğunu fark ettim. Hukuki sonuçlarının başarılı olduğunu ise sadece forumdan bir arkadaşımda duydum. İnternette gördüğüm hukuki örneklerin sonucunun başarısız olduğunu fark ettim. Keza Bilal Bey'in, Hamza Bey'in ve senin söylediklerin de bunu doğrular nitelikte. Yakınlarım da benzer fikirlere sahip, hiçbir sonuç alınamayacağını, yaşamış oldukları örnekleri anlatarak uğraştığımla kalacağımı iddia ediyor. Fakat bunlar şu anda dahi birilerinin canını yakıyor.
 

Ibra

Üye
Katılım
2 Ocak 2014
Mesajlar
206
Tepki Puanı
10
Puanları
18
Konum
Ankara
Araç
2016 GLA 180 d
Çok geçmiş olsun..

Üzücü olan bu sahtekârların, dolandırıcıların yaptıklarının yanına kâr kalması. Tecavüz eden, katil olan adam bile serbest geziyor bu ülkede. Ülkede adalet namına hiçbir şey kalmadı.

Tekrar geçmiş olsun.
 

mehmet sumer

Emektar Üye
Katılım
29 Ağu 2012
Mesajlar
11,217
Tepki Puanı
402
Puanları
83
Konum
Akçakoca
Araç
W 211
Şükrü seninde hatırlattığın ve tarafımca yazdığım sözü yine tekrar edeceğim. Sen çok beyefendi , temiz ve çok iyi niyetli bir insansın. Ben 57 yaşındayım ve övünmek gibi olmasın insan sarrafıyım bu konuda mütevazi olamam. Bu ülkenin her karış toprağında çok farklı şartlarda görev yaptım, insanı gözünden ve sözünden çok çabuk çözerim. Bu nedenle tekrar yazıyorum, sen iyi niyetli ve az bulunur kaliteli bir delikanlısın bunu farkına yıllar önce vardım. İyi niyeti kollayıp bunu fırsata çevirmeyi dört gözle bekleyen ********lerin sayısı doğru insan sayısından daha fazla. Canını sıkma, Allah daha büyüğünden ve beterinden saklasın.
 
Katılım
8 Kas 2016
Mesajlar
31
Tepki Puanı
4
Puanları
8
Konum
İstanbul
Araç
2015 E 180 Edition E
Bir dolandırıcılık hikayeside 2017 yılında benim başımdan geçti. O zamanki arabam W203 ü satıp şimdiki gibi W212 almak istiyodum. Malum siteden biri bakmış arabayı çok beğenmiş falan filan neyse bu adam bana 5,000.-TL kapora yatırdı ve pazartesi gelip arabayı alacağını söyledi. Eşiyle beraber ofisime geldi arabaya baktılar beğendiler bir tur atalım dediler Kadıköy-Göztepe oldukça uzun bir tur attık tamam dediler ve öğleden sonra notere gitmek üzere sözleştik. Bir saat sonra geldiler tamam notere gidiyoruz ama biz bunu eşimin şirketine alacağız ama şu an şirketin banka hesabında para yok kalanı yine ben vereceğim dedi. Bende farketmez eşiniz burada imza sirkülerini gösterin bu iş merkezinde avukat arkadaşım çok üçümüz aramızda bir protokol yapalım ve alın dedim. Sonuçta parayı gönderen başkası alan başkası. (Daha sonra parayı alan size dava açıyor ben parayı gönderdim ama arabayı başkasına sattı diye ve parasını geri alıyor)
Böyle konuşunca bunlar aralarında tekrar konuştular ve biz arabayı almaktan vazgeçtik eşim arabayı beğenmemiş bir Mercedes konforu yokmuş dedi ve döndüler. Bende gönderdikleri paranın bir kısmını masraflarıma ve zaman kaybıma istinaden kesip kalanı gönderdim. Daha sonra mesaj attı istedi bende ava giden avlanır istersen dava aç dedim ve konu kapandı. Aklınızda olsun aracınızı satarken size parayı her kim gönderiyorsa araç satışını mutlaka ona yapın.
 

Kavanca

Hümanist
Katılım
3 Mar 2013
Mesajlar
4,705
Tepki Puanı
795
Puanları
113
Konum
İstanbul
Araç
98 E 320/2000 E 320/2003 E 320/2006 CLS 350/2005 S 350/2001 E 320
Çok yakın arkadaşım arsa buldu.
750.000 TL olan yer 500.000 TL 'den ilandaydı.
10.000 TL kapora gönderdi ve dolandırıldı.
Yöntemler gene aynı tabi.
Tapu,kimlik,banka hesabı hepsi aynı kişi adına.
Parayı alan belli,kimliği belli ama savcılıktan bir sonuç çıkmadı.
Adamlar sürekli bu şekilde milletten kapora topluyorlar ve kayıtsız kalıyor.

Avukat bir arkadaşımla konuştuğumuzda şöyle demişti : " Hapishanelere fetö ve korona dolayısıyla o kadar dolu ki kimseye ceza vermek istemiyorlar.Çok ağır bir suçlama,cinayet ,basına yansıma gibi durumlar olmadığı sürece araştırmaya bile uğraşmıyorlarmış " .

Çok yakın arkadaşın kusura bakmasın ama insaf yani! Bilinen rayiç veya emsal değerin neredeyse yarısına yakın bir ucuzlukta olan arsanın, temiz bir satışa konu olmayacağı aşikar değil mi?! Bunların özünde/temelinde tamahkarlık vardır!
Risk alacağına ve sonrasında utanıp, üzüleceğine: Satıcıya, "hadi kardeşim, yürü tapuya, ver satışı, al paranı" desen, olmuyor mu?!

Hatırladığım kadarını yazayım. Konya'dan, Denizli'den, Trabzon'dan, Mardin'den ve en son Antep'ten (CLK 200) araç satın almışlığım vardır. Aaa pardon:biggrin: Antalya'yı (Hasan'ı unuttum vallahi) Ve bunların tamamına kaparo yollamışımdır.
Çok şükür, Şükrü kardeşimizin yaşadığı gibi bir olayla karşılaşmadım. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi yolluyorum.
Antalya'da, Hasan kardeşimin aracını satın alırken, miktarla ilgili banka havalesinde sorun çıkmış, satışı yapıp, parayı akabinde imza sonrası ödemiştik. Yine Antep'te CLK 200'ü satın alırken, satıcıya ödeyeceğimiz, döviz havalesinde sorun çıkmış, satıcı arkadaş, noterde satışı vermiş, havalenin yapılması için1-2 saat, Antep, İstanbul bankayla uğraşmıştık. Rabbim, hepimizi namuslu/ahlaklı insanlarla karşılaştırsın.

Tamahkarlık konusunda geçen ay şahsen yaşadığım çok sıcak bir olayı özetleyerek anlatayım örnek ve ibret olsun.
Malum siteye satış amaçlı koyduğum bir taşınmaz satışıma bir alıcı/talip oldu. Bir hanım, bir beyefendi (yersen!) ofisime geldiler.
Satışa konu taşınmazımı, yabancıya satacaklarını kendilerinin, yabancılara yapılan satışlarda aracılık yaptıklarını v.s v.s. söylediler.
Şimdiii geliyoruz işin can alıcı kısmına: Mülkün fiyatı (örnek olarak) diyeyim ki, 5 olsun (sıfırları biraz fazla). Bu aracılar diyor ki: "Biz sizin bu mülkünüzü, yabancıya 6 deyip 5,5 uğa satacağız, 5 size, üstü bize kalacak, Tapuda müşteriyle (esas alıcı) bir araya gelelim, 5'in, 2,5'uğunu satışta veriyoruz, kalan 3'ü de satışın akabinde, takdim edelim." v.s v.s. bir sürü laf ebeliği, ağız kalabalığı!
Uzatmayayım. Bir sürü lakırdıdan sonra, "Bak kardeşim, 2,5 tapuda satış/imza öncesi peşin alırım, kalan 2,5 içinde adını vereceğim bankanın bloke çekini alır, satışı yaparım" deyince, sohbet sonuçlandı. Biz size geri döneceğiz diyerek çıkıp gittiler. Ne dönmesi!?

Şükrü kardeşim, geçmiş olsun, üzülme. Bu memleketin ....UŞTU çoktur, ama gerisi, namuslu, ahlaklı ve dürüsttür.
Koca bir poşet, takı, altın, mücevherat torbasını bulup, sahibine teslim eden apartman görevlisi insan var bu memlekette...
Selamlar olsun, forumdaşlara...

Kişisel bir not: Ben, biri beni dolandırsa, kendim için değil, O'nun için üzülürüm.
"Vicdan" hiç kimsenin, hiç bir zaman kaçamadığı bir şeydir. Gün gelir, yaptıklarınız ve yaşattıklarınız sebebiyle; içinizdeki o vicdanınız, sizi canlı-canlı yer bitirir.
Hafazan Allah...


[h=2]Merhaba[/h]
Merhaba Alaattin bey ; Şu sıralar foruma yazmadığınızın farkındayım. Hoş sohbetiniz, bazen konulara olan esprili yaklaşımınızı aramıyor değiliz. Umarım can sıkıcı bir durum yoktur inşallah. İyi akşamlar, selamlar.

Merhaba ile başlayan mesaj, Sümer (Mehmet) dostum tarafından şahsıma özel mesaj olarak yazılmıştır. Ama ben örnek olması açısından burada paylaşmayı ve (kendisinin de izni olursa) üzerine bir kaç kelime eklemek isterim.
Forumda kimi dostlardan yardım almış, kimi dostlara yardım etmiş, kimi dostlara aracımı satmış, kimi dostların aracını satın almışlığım, kimi dostlarla yüzyüze gelmişliğim/tanışmışlığım vardır.
Sümer dostla yüzyüze gelmişliğimizin olmadığı, tanışıklığımızın dijital ortamla sınırlı olduğu halde, şahsıma yazmış olduğu üstteki mesajdan ve içeriğinden, gönlümün hoş olduğunu, memlekette insanlığın bitmediğini görmek ve tanık olmaktan da memnuniyet duyduğumu, forumdaşların bilmesini istedim. Forum paydaşlarının huzurunda kendisine: İnce fikri, nazik ve samimi düşünceleri için buradan teşekkür ediyorum...

 
Son düzenleme:

Eye824

Tecrübeli Üye
Katılım
19 Ara 2015
Mesajlar
70
Tepki Puanı
17
Puanları
8
Yaş
37
Konum
Istanbul
Araç
G20/w202/w163
Geçmiş olsun hiç üzülmeyin canınızı sıkmaya değmez siz kazandınız maalesef o kaybetti misliyle hakkınızı alacağınız yer belli.

Bu zamana kadar sattığım araçların hiçbirine kapora istemedim hatta gönderelim diye teklif edenlere benim sözüm söz sizinkide söz ise sorun yok derim.Maalesef günümüzde dolandırıcıların teknikleri o kadar fazlaki insanın nutku tutuluyor en iyi temenni Allah her şekilde doğru düzgün insanlarla karşılaştırsın diye dua etmek.
 

AliKaya82

Tecrübeli Üye
Katılım
15 Kas 2015
Mesajlar
274
Tepki Puanı
2
Puanları
18
Yaş
41
Konum
İstanbul
Araç
W213 E 180 AMG
Cok cok gecmis olsun. İnsanlar maalesef kotu. Kotuyede tek onlem guvenmemek.
Bende suanki aracimi alirken kaporasiz sozleserek anlasmistik. Noter satisi saat 12:30 gibi bitmis ve hemen eft yi yapmistim. Merkez guvenlikten aradilar, transfer icin sozlu teyit istediler onayladim. Arac sahibiylede surekli yanyanayiz. İmzalar atildi, ruhsat cikti vedalasicaz ama transfer hesaba dusmuyor. Merkez guvenlik muduru ogle yemegine cikmis. Dolayisiyla onay veremedigi icin hesaba odeme dusmuyor. Tabi biz bunu satistan yarim saat sonra oglendik. Ben sube mudurunu ariyorum deliriyorum ama beyfendi okadar naif ki sanki borclu olan o beni sakinlestirmeye calisiyor:) ruhsat ciktiktan tam 1 saat sonra odeme hesaba dustu. Mahcubiyetimi anlatacak kelime bulmakta zorlanmistim. Beyfendi ise okadar sakin ki. Tabi o sakinlik beni daha da strese sokmadi degil:)

Allah her ne yasarsak bizi iyi insanlarla karsilastirsin.

Tekrar cok gecmis olsun. Hevesiniz kirilmasin. Emin olun ki herseyde bir hayir vardir.
 

JoeGoes

Forum Sponsoru
Katılım
15 Şub 2020
Mesajlar
682
Tepki Puanı
59
Puanları
28
Konum
Ankara
Araç
C117 CLA 180 AMG
[MENTION=18680]SUKRU<

Şükrü bey çok geçmiş olsun. Çok üzücü, talihsiz ve can sıkıcı bir olay. Şöyle düşünün, bu size inanılmaz bir tecrübe oldu ve belkide bu tecrübe sizi ileride daha büyük yanılgılardan koruyacak.

Savcılığa dilekçe vermeyi düşünüyor musunuz?
 

sebinefe

Forum Sponsoru
Katılım
19 Eyl 2016
Mesajlar
1,877
Tepki Puanı
496
Puanları
83
Konum
....
Araç
w210 e320 fl / W204 fl C180 1.6 Cgi 156 HP Selection Plus AMG
geçmiş olsun gerçekten hiçbir şey yapılmaması insana koyuyor, diğer türlü zaten ülkenin her şeyi ortada.

bu arada ne kadar kaliteli ve ahlaklı(!) bir toplum olduğumuzu da bu gibi olaylarda görebiliyoruz.
 

oguzmahmut

Aktif üye
Katılım
31 Mar 2020
Mesajlar
179
Tepki Puanı
129
Puanları
43
Konum
Erzurum
Araç
BMW
Geçmiş olsun, her insan yanılabilir. Bu arada polisin savcılığa dilekçe verin deme gibi bir salahiyeti yoktur. Müracaatı alıp, nöbetçi savcıyı haberdar ederek talimatları doğrultusunda işlem yapmak zorundadır.
 

Tcored

Forum Sponsoru
Katılım
19 Eki 2015
Mesajlar
591
Tepki Puanı
120
Puanları
43
Konum
Ankara
Araç
W205 c200d
çok geçmiş olsun... maalesef ülkede dolandırıcılık okadar arttı ki, yoğurdu üfleyerek yemek, bazı şeylere emin olmadan ticari işleme başlamamak gerekiyor.
 

Aşkın

VIP Üye
Katılım
17 Eyl 2012
Mesajlar
1,330
Tepki Puanı
565
Puanları
113
Yaş
55
Konum
Ankara
Araç
C180CGI, CLK200K, VolvoV40CCT4
Geçmiş olsun. Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın ne denebilir ki başka.
 

lion1975

Forum Sponsoru
Katılım
22 Tem 2013
Mesajlar
1,272
Tepki Puanı
285
Puanları
83
Konum
istanbul
Araç
W204 FL 1.8 CGİ ELEGANCE-W212 220 CDI
Çok geçmiş olsun Şükrü Bey.Maalesef bu tip insanlar var ve bir şekilde sonları gelmiyor.Cezalarda caydırıcı değil.Birazcık karşımızdaki insana güvenmek lazım.Benim bile ufaktan bir eşyada başıma geldi.Çok şükür 200TL ile atlattık.Bu sene abime C5 Aircroos aldık.Bir kişi farklı illerden,farklı telefon numaraları ile 2.el fiyatına sıfır km araç ilanı giriyordu.İsim aynıydı.Sonra abim biz araç aldıktan sonra bu kişi ilgili sosyal medyada kaporacıdır dikkat edin diye mesajlar vardı.Allah her zaman helal süt emmişşiyi insanlarla karşılastırsın diyeyim.
 

SUKRU

Forum Sponsoru
Katılım
17 Eyl 2016
Mesajlar
3,799
Tepki Puanı
516
Puanları
113
Konum
Kayseri - Ankara
Araç
-
[MENTION=18680]SUKRU<

Şükrü bey çok geçmiş olsun. Çok üzücü, talihsiz ve can sıkıcı bir olay. Şöyle düşünün, bu size inanılmaz bir tecrübe oldu ve belkide bu tecrübe sizi ileride daha büyük yanılgılardan koruyacak.

Savcılığa dilekçe vermeyi düşünüyor musunuz?

Teşekkür ederim. Evet, bu kişinin sonraki dolandıracakları insanların üzerimizde hakkı kalır mı düşüncesi var. Fakat bir yandan da benzer olayları yaşayanlar genellikle sonuç alamamış. Yani boş yere uğraştırma durumu da var. Keşke mahkeme vs olmadan doğrudan polis müdahale edebilse.

Geçmiş olsun, her insan yanılabilir. Bu arada polisin savcılığa dilekçe verin deme gibi bir salahiyeti yoktur. Müracaatı alıp, nöbetçi savcıyı haberdar ederek talimatları doğrultusunda işlem yapmak zorundadır.

Haklısınız. Ben cuma akşam telefonla aramıştım telefonda "Hafta içi en yakın karakola gidin ya da savcılığa suç duyurusunda bulunun." denildi. Ama konuşmadan anladığım kadarıyla durum savcılığa iletilmeden işlem yapılamıyor, bir suçun söz konusu olup olmadığını, işlem yapılıp yapılmayacağını savcılık belirliyor.

Geçmiş olsun. Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın ne denebilir ki başka.
Amin cümlemizi...
 

SUKRU

Forum Sponsoru
Katılım
17 Eyl 2016
Mesajlar
3,799
Tepki Puanı
516
Puanları
113
Konum
Kayseri - Ankara
Araç
-
Cok cok gecmis olsun. İnsanlar maalesef kotu. Kotuyede tek onlem guvenmemek.
Bende suanki aracimi alirken kaporasiz sozleserek anlasmistik. Noter satisi saat 12:30 gibi bitmis ve hemen eft yi yapmistim. Merkez guvenlikten aradilar, transfer icin sozlu teyit istediler onayladim. Arac sahibiylede surekli yanyanayiz. İmzalar atildi, ruhsat cikti vedalasicaz ama transfer hesaba dusmuyor. Merkez guvenlik muduru ogle yemegine cikmis. Dolayisiyla onay veremedigi icin hesaba odeme dusmuyor. Tabi biz bunu satistan yarim saat sonra oglendik. Ben sube mudurunu ariyorum deliriyorum ama beyfendi okadar naif ki sanki borclu olan o beni sakinlestirmeye calisiyor:) ruhsat ciktiktan tam 1 saat sonra odeme hesaba dustu. Mahcubiyetimi anlatacak kelime bulmakta zorlanmistim. Beyfendi ise okadar sakin ki. Tabi o sakinlik beni daha da strese sokmadi degil:)

Allah her ne yasarsak bizi iyi insanlarla karsilastirsin.

Tekrar cok gecmis olsun. Hevesiniz kirilmasin. Emin olun ki herseyde bir hayir vardir.

Biz de şu anki aracımızı çok iyi bir insandan satın almıştık. Aracı ekspertize göstermek istedim. Gerek olmadığını söylemişti. Fakat yine de ekspertize göstermiştim ve araç sahibinin belirttiği gibi çıkmıştı. Demiştim, gerek yoktu falan dedi. O an çok önemsemedim fakat sonradan düşününce güvenmemiş olmaktan dolayı utanç hissetmiştim. Yani artık gerçekten kime ne kadar güveneceğimizi şaşırdık. Şöyle düşünüyorum ben aracımı satacak olsam araca talip kişi bana güvenmese, söylediklerime inanmasa, dolandırabileceğimi düşünse vs normal karşılarım fakat biraz da zoruma gider, üzülürüm galiba. Üçkağıtçılar yüzünden maalesef birbirimize kendi vatandaşımıza güvenemez olduk. Kimseye güvenmeyerek güvenmemiz gereken insanlara da güvenmiyoruz. Aslında bir nebze böyle olayların normal karşılandığını kabul ederek biz de bu olayların olmasını bir nebze normalleştiriyoruz.
 

iliyan

Forum Sponsoru
Katılım
26 Eyl 2012
Mesajlar
2,699
Tepki Puanı
778
Puanları
113
Konum
izmir
Araç
W247 B180 Progressive 2019
Şükrü abi gerçekten tüm yorumları ibretle okudum biz ne zaman bu kadar kötü olduk. bize öğretilen haram yeme, dürüst ol iken ne ara bu kadar acımasız, senaryoları aratmayan hikayeler ile dolandırılan durumlara düştük. çok geçmiş olsun anlayamadığım birşey var dediğiniz gibi bu tarz insanlara polisin birşey yapmaması neden diye soruyorum illa birinin canı mı yanması gerek bunun için. yazık yazık çok yazık. daha yazacak çok şey var ama bu insanlar insan demek bile istemiyorum, artık para kazanmak o kadar zorki kapora küçük bir miktar olabilir ama onda emekçinin emeği, çocuğunun rıskı, belkide ne zorluklar ile biriktirdiği emeği var nasıl olurda birşey yapılamaz. üzülüyorum ve bu tarz ilanları neden kaldırmaz o malum siteler. nasıl yapılabilir aklım almıyor. tekrar çok geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.. Bu tarz olaylar başına gelenlerede geçmiş olsun ben hayretler içinde okudum ve bizleri uyardığınız için çok teşekkür ederiz..
 

akın35

Emektar Üye
Katılım
28 Kas 2013
Mesajlar
1,187
Tepki Puanı
1
Puanları
36
Konum
İzmir
Araç
Mercedes w205
Selamlar,

Başımdan geçen olayı uyarıda bulunmak adına sizlere aktarmak istedim. Sizlerden rica ediyorum burada bahsedeceğim kötülüğü insanımız için genelleştirmeyelim.

Bir süredir W212 E350, W212FL E250 arayışı içerisindeydim. Fakat dün malum sitede bir W213 E180 dikkatimi çekti. Son zamanlarda E serisinde düşük hacimli motora sahip araçlara pek ilgi duymuyordum. Fakat ilana bir girdim. İç-dış kombinasyon, donanım, km... araca gerçekten bayıldım. Multibeam, distronic, pre-safe, kör nokta, keyless go, hafızalı koltuklar, 360 kamera... Açıklamada hata, boya, değişen hatta ezik ve çizik olmadığı, garaj arabası olduğu vs yazıyor. Alt tarafa da fiyat sondur, galericiler aramasın, diye de eklemiş. Sonuç olarak araç çok mantıklı geldi. İlanda telefon numarası yoktu, telefon numarasını istedim. Aradım, uzunca süre görüştük. Galericinin istediği fiyattan biraz üstünde fiyat verdiğini, galericiye satılacağına biniciye satılmasını istediğini, inşaat işiyle uğraştığını, acil ödeme yapması gerektiğini, aracı eşinin kullandığını, eşinin doktor olduğunu vs anlattı. Aracın şase numarasını istedim. Ruhsatının fotoğrafını gönderdi. Data kartını inceledim vs. Kafama birkaç şey takıldı, tekrar aradım, cevapladı. 5664 den tramer kaydına baktım, tramer kaydı yoktu. Sonrasında isterseniz aracın videosunu göndereyim, dedi. Tamam, dedim. Bir müddet bekledim, video göndermedi. Tekrar görüştük. Aşağı garaja inip videosunu çekeceğini belirtti ve bir müddet sonra 1 dakikalık aracın etrafının gösterildiği garajda çekilen bir video attı. Sonrasında pazarlık ettim ve fiyatta anlaştık. Yine görüşmelerimizde araçla birkaç kişinin daha ilgilendiğini söyledi. Bu sebeple kesinleştirmek için bir miktar kapora ödememi istedi. Bu esnada aracın model, km ve aracın donanımları göz önünde alındığında fiyatının iyi olduğunu düşünüyordum. Ayrıca Mercedes'te bu doluluktaki araçların da oldukça nadir olduğunu düşününce araç gözümde biraz daha değerlendi. Daha sonraki görüşmemizde aracın garantisinin uzatılıp uzatılmadığını sordum. Aracın garantisini uzattığını belirtti. Aracın bakımlarının yetkili serviste yapılıp yapılmadığını sordum. Bakımların yetkili serviste yapıldığını zaten aksi halde garantili olamayacağını belirtti. Son görüşmemizde satışı ne zaman ,nasıl yapabileceğimizi vs görüştük. Ne kadar kaparo yatırmayı düşündüğümü sordu. Söylediğim rakamı azımsadı, hatta size güvenebilir miyim, dedi. Sonrasında ofisine ait olan bir konum paylaştı. Sonrasında kaparoyu paylaşmış olduğu hesabına yatırdım. Sonrasında sakin kafayla incelemeye başladım, ilanlara falan baktım. Bu doluluktaki, kazasız, boyasız ve düşük km deki bir araç için fiyatın galerinin bile teklif edeceği fiyattan daha düşük olduğundan dolayı şüphelerim arttı. Bir yandan mümkün olabileceğini düşünüyorum bir yandan araçta bir sorun olabileceği ihtimalinden dolayı expertiz araştırması falan yapıyorum.

Ertesi gün sigorta şirketimle görüştüm. Aracın plakasının 1 ay önce değişmiş olduğunu ve aracın farklı ilde olduğunu belirtti. Bu sefer 5664 ten şase numarasına sahiplik bilgileri sorgulaması yaptım. Evet, gerçekten de öyle. Sonrasında araç sahibini(!) aradım. Telefon kapalı. İşte bu noktada anladım fakat hala tam olarak inanmak istemiyorum. Bir açıklaması vardır, diye ulaşmaya çalıştım. Fakat nafile... Bir yandan nasıl olabilir, diye düşünüyorum. Adam arabanın videosunu gönderdi, ruhsatının fotoğrafını gönderdi, ruhsattaki isimle banka hesap ismi tutuyor... Tabi sonrasında tüm taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başladı. Ruhsatın fotoğrafını detaylıca incelerken isim ve adres kısmının montaj olduğunu fark ettim. Ayrıca aceleye getirmesi, araçla ilgili bir kere dahi olumsuz cevap vermemesi, araçla başka kişilerin de ilgilendiğini belirtmesi, telefonunun sürekli meşgul olması, aracın evde aşağı inip videosunu çekip göndereceğini söylemesi üzerine diğer görüşmemizde ofiste olduğunu söyleyerek pot kırması ve videoyu nasıl gönderdiğini sorunca eve geçemediğini videoyu eşinin çektiğini belirtmesi. Aracın 45 bin bakımı yapıldı mı şeklinde sorduğumda aracın km sini yuvarlayarak 20 bin bakımı yapıldı şeklinde cevap vermesi ki ben bunu bilgisizliğine vermiştim. Eğer bir hata çıkarsa bilmem kaç bin lira ödeyeceğini, kendisinin bulunduğu yerde tanındığını belirtmesi...

Açıkçası kaparonun gitmesi umurumda değil. Zaten yüksek bir meblağ da değil. Kandırıldım. Beni hayallerimden, hevesimden etti, güvenimi ve cesaretimi kırdı. Araç almaktan tiksindirdi. En önemlisi başka insanları da şu anda dolandırıyor olması ya da olmaları ağır vicdani yük yükledi.

Durumla alakalı bugün polis ile görüştüm. Durumu anlattım. Dolandırıcı olduğunu müdahale etmeleri gerektiğini belirttim. Ayrıca benim vermiş olduğum paranın umurumda olmadığını fakat şu anda başkalarını dolandırdıklarını belirttim. Benim o ya da onları dolandırıcılıkla nitelendiremeyeceğimi, hafta içi savcılığa suç duyurusunda bulunabileceğimi belirtti.

Bugün tekrar ulaşmaya çalıştım. Telefon açık ama tabi ki cevap vermiyor...Belki bir önceki günden avladığı kapora beklediği biri ya da birileri var sadece o telefon numaraları ile iletişime geçmek için hattı açık tutuyor.

Kanmamı sağlayan etkenler şunlardı:
- Mercedes'te bu kadar dolu araçların çok nadir denk gelmesi
- Donanımlı, düşük km, kazasız, piyasa değerinden düşük olması...
- Fiyatının uygun olmasını "Acil ödeme yapmam lazım. Galerici şu teklifi yaptı, galerici yerine biniciye satılsın, istedim." şeklinde açıklaması bununla birlikte açıklamada "Galericiler aramasın" ibaresinin yer alması.
- Ruhsatın fotoğrafının gönderilmesi
- Aracın videosunun gönderilmesi
- Araçla başka kişilerin de ilgilendiğini belirtmesi...
- Araçla alakalı, servis, satış vs ile alakalı temel bilgilere sahip olması...
- Samimi konuşma, güven kazandırma...

Fakat hala ilginç olan fotoğrafların(İç ve Dış), videonun ve araç ruhsatının nasıl bu ya da bunların eline geçtiği... Muhtemelen daha önceden ilgili araç satıştayken müşteri gibi görünüp araç sahibinden istediler. ...ya da oto yıkama ile falan uğraşıyorlar gelen aracın fotoğraflarını, ruhsat fotoğrafını, videosunu çekiyorlar.

Bu konuyu biraz da çekinerek sizleri uyarmak için açtım. Ne derseniz haklısınız. İşte mevzu araba olunca heyecana kapıldım ve o anda olayların bir kısmını mantıklı değerlendiremedim. Benim buradaki en büyük hatam gereksiz güven ve 5664 ten sahiplik(detay) bilgileri sorgulaması yapmamam oldu. Buradaki plaka değişimini ve illerdeki tutarsızlığı görseydim uyanacaktım. Naçizane tavsiyem uyanık olun ve kimsenin oyuncağı olmayın. Ayrıca aracınızın ve ruhsatının yüksek çözünürlüklü filigransız ham fotoğraflarını, videosunu güvenmediğiniz kişilerle paylaşmayın.
Geçmiş olsun araç,
Lacivert içi c bej commandlı 34acm214 plakalı araçmıydı

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

SUKRU

Forum Sponsoru
Katılım
17 Eyl 2016
Mesajlar
3,799
Tepki Puanı
516
Puanları
113
Konum
Kayseri - Ankara
Araç
-
Konuyla alakalı güncelleme yapmak istedim.

Karakol emniyet müdürlüğüne, siber suçlarla mücadeleye yönlendirdi. Üzerimize düşeni kısmen yapmış olduk, umarım kısa sürede müdahale ederler.
 

Jimikeys

Tecrübeli Üye
Katılım
10 Nis 2018
Mesajlar
751
Tepki Puanı
202
Puanları
43
Yaş
34
Konum
Antalya
Araç
Seat Leon Fr 1.4tsi Rsa stage 1+
Konuyla alakalı güncelleme yapmak istedim.

Karakol emniyet müdürlüğüne, siber suçlarla mücadeleye yönlendirdi. Üzerimize düşeni kısmen yapmış olduk, umarım kısa sürede müdahale ederler.

Çok geçmiş olsun. Mehmet ağabeyin de dediği gibi iyi niyetli gönlü temiz insanlara böyle kansızlar denk gelebiliyor.
Bazen basiretim bağlandı diye bir tabirde bulunuruz. Sanırım size de öyle olmuş.
Benim çok fazla al sat ticaret işlerim olmadı ama Antalya'da bende çok muallakta kalarak bir işe giriştim.
2018 yılında bir mülk satın alırken iyi bir semtte fiyatının piyasaya göre çok uygun olduğunu fark ettik.
Acaba sıkıntısı mı var? İskanı mı yok ? Nedir ne değildir derken tapu kadastrodaki tanıdıklarından evin inciğini, boncuğunu her şeyini öğrendik.
Ev tertemiz ama inanamıyoruz. Bu fiyata olmaz kesin bir iş var. Neyse dedik ya Allah satıcıyla bir araya geldik.
Satıcı abimiz Antalya'da icra mafyasıymış. Mafya diyorum çünkü farklı bir şekilde bu tarz işlemleri yapan ayrı kesimler var.
Tapuda buluştuk. Evin devrini aldık. Sonra bankaya gidip para çektik. Elden parayı teslim ettik. Satış tamamlandı.(adam mafya olduğu ve parayı her türlü alacağının garantisiyle para görmeden tapuda evin devrini tak diye verdi. Bu arada 2 araba arakasında da 3 izbandutla geziyor :) )
Alırken bile bin tereddütle aldığımız evi şimdiler de iyi ki almışız diyorum.
 

SUKRU

Forum Sponsoru
Katılım
17 Eyl 2016
Mesajlar
3,799
Tepki Puanı
516
Puanları
113
Konum
Kayseri - Ankara
Araç
-
Çok geçmiş olsun. Mehmet ağabeyin de dediği gibi iyi niyetli gönlü temiz insanlara böyle kansızlar denk gelebiliyor.
Bazen basiretim bağlandı diye bir tabirde bulunuruz. Sanırım size de öyle olmuş.
Benim çok fazla al sat ticaret işlerim olmadı ama Antalya'da bende çok muallakta kalarak bir işe giriştim.
2018 yılında bir mülk satın alırken iyi bir semtte fiyatının piyasaya göre çok uygun olduğunu fark ettik.
Acaba sıkıntısı mı var? İskanı mı yok ? Nedir ne değildir derken tapu kadastrodaki tanıdıklarından evin inciğini, boncuğunu her şeyini öğrendik.
Ev tertemiz ama inanamıyoruz. Bu fiyata olmaz kesin bir iş var. Neyse dedik ya Allah satıcıyla bir araya geldik.
Satıcı abimiz Antalya'da icra mafyasıymış. Mafya diyorum çünkü farklı bir şekilde bu tarz işlemleri yapan ayrı kesimler var.
Tapuda buluştuk. Evin devrini aldık. Sonra bankaya gidip para çektik. Elden parayı teslim ettik. Satış tamamlandı.(adam mafya olduğu ve parayı her türlü alacağının garantisiyle para görmeden tapuda evin devrini tak diye verdi. Bu arada 2 araba arakasında da 3 izbandutla geziyor :) )
Alırken bile bin tereddütle aldığımız evi şimdiler de iyi ki almışız diyorum.

Teşekkür ederim, Haklısınız Sezer Bey aslında o anda her şey olabilir gibi gelmişti. Ruhsat, detaylı resimler, video...

Aracın fiyatının uygun olması şüphelendirmişti fakat onu da galerici şu kadar verdi, ben de biniciye gitsin istedim, acil ödemem var vs demesi şüphemi azaltmış oldu. Ayrıca o dönemde daha çok W212FL E250, W212 E350 bakıyordum, W213 E180 piyasasına tam hakim değildim.




Bu arada bu üçkağıtçı aynı aracı hala ilana koymaya devam ediyormuş. Lütfen dikkat edin!

Araç: W213, 2017 E180, exclusive, dışı lacivert, içi bej, 34 Plaka, Dijital Gösterge, Comand görünümlü geniş Audio 20, Distronic...

Hukuki olarak herhangi bir sorun olmayacaksa araca dair her türlü bilgi ve görseli de paylaşabilirim. Fakat aracın şu anki sahibinin haberi olmadığı için aracı doğrudan ifşa etmeyi de doğru bulmuyorum.
 
Son düzenleme:

iliyan

Forum Sponsoru
Katılım
26 Eyl 2012
Mesajlar
2,699
Tepki Puanı
778
Puanları
113
Konum
izmir
Araç
W247 B180 Progressive 2019
Teşekkür ederim, Haklısınız Sezer Bey aslında o anda her şey olabilir gibi gelmişti. Ruhsat, detaylı resimler, video...

Aracın fiyatının uygun olması şüphelendirmişti fakat onu da galerici şu kadar verdi, ben de biniciye gitsin istedim, acil ödemem var vs demesi şüphemi azaltmış oldu. Ayrıca o dönemde daha çok W212FL E250, W212 E350 bakıyordum, W213 E180 piyasasına tam hakim değildim.




Bu arada bu üçkağıtçı aynı aracı hala ilana koymaya devam ediyormuş. Lütfen dikkat edin!

Araç: W213, 2017 E180, exclusive, dışı lacivert, içi bej, 34 Plaka, Dijital Gösterge, Comand görünümlü geniş Audio 20, Distronic...

Hukuki olarak herhangi bir sorun olmayacaksa araca dair her türlü bilgi ve görseli de paylaşabilirim. Fakat aracın şu anki sahibinin haberi olmadığı için aracı doğrudan ifşa etmeyi de doğru bulmuyorum.

bu konuda malum sitenin de hiçbirşey yapmaması gerçekten saçma...
 

SERHAT

Tecrübeli Üye
Katılım
7 Nis 2010
Mesajlar
2,160
Tepki Puanı
4
Puanları
38
Konum
İstanbul
Araç
(Oo\=*=/oO)
Bende 10 sene önce yedek parça alırken yaşamıştım. Kapora verdikten sonra almaya geliyorum dedim. Adrese gittim kapı duvar. Telefon kapalı, çok sinir bozucuydu.

Kapora önemli değil tabi olay insanın kanına dokunuyor. Allah iyilerle karşılaştırsın. Çok geçmiş olsun.
 

iliyan

Forum Sponsoru
Katılım
26 Eyl 2012
Mesajlar
2,699
Tepki Puanı
778
Puanları
113
Konum
izmir
Araç
W247 B180 Progressive 2019
Bende 10 sene önce yedek parça alırken yaşamıştım. Kapora verdikten sonra almaya geliyorum dedim. Adrese gittim kapı duvar. Telefon kapalı, çok sinir bozucuydu.

Kapora önemli değil tabi olay insanın kanına dokunuyor. Allah iyilerle karşılaştırsın. Çok geçmiş olsun.
Malesef insanlar kansız :( olmuş.. bunlar yüzünden dürüst insanlarda arada kaynıyor :(

SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

dralex

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mar 2016
Mesajlar
1,330
Tepki Puanı
142
Puanları
63
Yaş
50
Konum
bursa
İsim
Hamza Ahmetoğlu
Araç
audi a3 sedan tdi stronic passat tdi dsgaudi a6 3.0 quattro audia4 2.0tfsi quattro sline w204amg fl

SUKRU

Forum Sponsoru
Katılım
17 Eyl 2016
Mesajlar
3,799
Tepki Puanı
516
Puanları
113
Konum
Kayseri - Ankara
Araç
-
Son düzenleme:
Üst