MERCEDES GLE MAKYAJLANDI

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,727
Tepki Puanı
802
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
  • Elektrikli: 48 volt sistemli yeni dizel modeller ve yeni plug-in hybrid'ler
  • Deneyimlenecek daha da fazlası: arazi kullanımı ve römork işletiminin kullanışlı işlevleri
  • Dijitalleştirildi: MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) bilgi-eğlence sistemi artık daha da akıllı
Mercedes-Benz, 2018'de piyasaya sürülen model neslinin dışını, içini, teknolojisini ve donanımını güncelledi. Güncellenen modeller, Temmuz 2023'ten itibaren Avrupa'daki bayilere ulaşacak. Motor yelpazesi artık elektrikli. 48 volt sistem ve Entegre Marş Jeneratörü (ISG) ile hafif hibritlerin yanı sıra dördüncü nesil takılabilir hibritleri içerir. Çoğu model artık önceki sürümlerden daha fazla güce sahiptir. En büyüğü GLE 400 e 4MATIC'teki 30 kW ile artıştır.

Sürüş Yardımı Paketi, örneğin Aktif Mesafe Asistanı DISTRONIC, Aktif Direksiyon Asistanı ve Trafik İşareti Asistanı gibi daha da geliştirilmiş özel işlevler içerir. 360° kamera 3 içeren Park Paketi , sürücüyü paralel ve dikey park yerlerine girerken ve park yerlerinden çıkarken destekler. Diğer bir yeni özellik de "şeffaf kaput" işlevidir. Arazi sürüş programı açıksa, merkezi ekran aracın ön tarafının altında sanal bir görünüm gösterir ve bu, dik arazide bunu fark edilir şekilde kolaylaştırmaya yardımcı olur. Römork Manevra Yardımı, merkezi ekrandaki güncellenmiş Römork menüsü ve Römork rota planlayıcı, çekmeye yönelik faydalı özellikler arasında yer alır. Bir römorkla seyahat ederken optimize edilmiş rotaları bulmak için kullanılabilir.

GLE'nin soyu M-Serisi ile başladı. Bununla birlikte Mercedes-Benz, 1997'de premium SUV segmentini oluşturdu. Küresel başarı, 2015'te piyasaya sürülen GLE ile devam etti. Bunu 2018'de mevcut model serisi takip etti. GLE ve GLE Coupé, Tuscaloosa Mercedes-Benz fabrikasında (ABD) üretiliyor.

Aktarma organları: sistematik elektrifikasyon​

48 volt teknolojisine sahip yarı hibrit araçlar ve Entegre Marş Jeneratörü ve ayrıca plug-in hibrit araçlar sayesinde, GLE SUV ve GLE Coupé artık tamamen elektrikli. Plug-in hybrid'ler en son dördüncü nesle yükseltildi.

Plug-in hybrid'ler, sürekli uyarmalı 100 kW senkron makineye sahiptir ve 280 kW'a kadar sistem çıkışı ve 750 Nm'ye kadar sistem torku sunar. WLTP'ye göre 109 kilometreye kadar hafifçe artırılmış elektrikli menzillerle , günlük yolculukların çoğu tamamen elektrikle yapılabilir. Geliştirilmiş hibrit sürüş programı, rotanın en uygun bölümleri için elektrikli sürüş modu sağlıyor. Örneğin kentsel alanlardaki rotalarda GLE, elektrikli sürüşe öncelik verir. Bir Off-Road sürüş programı sayesinde, plug-in hibritler artık arazide de elektrikli olarak sürülebilir.

Evsel AC şebekesinden veya üç fazlı duvar tipi elektrik prizinden şarj etmek için artık plug-in hibrit modellerde 11 kW'lık bir şarj cihazı bulunuyor. Ayrıca istek üzerine opsiyonel 60 kW DC hızlı şarj cihazı da mevcuttur.


Screenshot_20230131_211643.jpg

Mercedes‑AMG GLE SUV ve GLE Coupé için eklenen donanım ve yeni tasarım​

  • Ön apron, gündüz yanan farlar ve arka lambalar için revize edilmiş görünüm
  • Yeni jantlar, boyalar, iç mekan renkleri ve döşeme parçaları
  • Kapsamlı bir şekilde yükseltilmiş standart donanım
  • '53' modellerinde daha fazla tork ve geliştirilmiş performans
  • Yuvarlanma stabilizasyonu ve havalı süspansiyon için yazılım güncellemesi
Affalterbach. Mercedes‑AMG, başarılı GLE SUV ve Coupé model serisini bir sonraki model döngüsüne hazır hale getiriyor. Önden, yeni tasarlanmış LED gündüz farları tarafından tanınabilirler. '53' modelleri ayrıca, jet-kanat tasarımında belirgin şekilde şekillendirilmiş yan hava girişlerine sahip revize edilmiş bir ön aprona sahip. Bu güçlü görünüm sayesinde, sekiz silindirli modellere görsel olarak daha yakındırlar. Arkada revize edilmiş LED arka lambalar bulunur. Boya yelpazesine iki yeni renk eklendi: Alp grisi uni ve sodalite mavi metalik. Ek olarak, ön kaplama artık Mercedes yıldızı yerine AMG amblemini taşıyor - bu, geleceğin tüm AMG araçlarının ayırt edici özelliği. On çift kollu tasarıma sahip yeni 22 inç dövme jant, GLE 63 S 4MATIC+ Coupé'de standart olarak sunulur.

Elektrikli motorlar ve değiştirilmiş süspansiyon​

GLE 53 4MATIC+, sportifliği yüksek düzeyde günlük pratiklikle birleştirir. Dış tasarım, her zamankinden daha fazla damgasını vuran AMG sınıfına sahiptir. Sportif sürüş deneyiminin temeli, ikiz turbo şarjlı değişmemiş 320 kW (435 hp) 3,0 litre sıralı altı silindirli motor tarafından sağlanır. AMG geliştirme departmanı, bir yazılım güncellemesi ve daha büyük bir turbo şarjın yardımıyla maksimum torku 520 Nm'den 560 Nm'ye çıkardı. Ayrıca, motor artık sürüş komutlarına ekstra kendiliğindenlik ve daha fazla çeviklikle yanıt veriyor. Sıfırdan 100 km'ye hızlanma da 5,0 saniyede (önceden 5,3 saniye) daha dinamiktir.

GLE 63 S 4MATIC+, arazi ne olursa olsun saf AMG Sürüş Performansını temsil eder. Ödün vermek istemeyen müşterilere hitap ediyor. Burada aşırı sportiflik, iyi arazi sürüş özellikleri ve günlük yaşamda güvenilir kullanımla buluşuyor. '63' modellerinde, 450 kW (612 hp) güce sahip kanıtlanmış AMG 4,0 litre V8 biturbo motor, güçlü tahrik sağlar. Bir seçenek olarak, '53' modellerinin müşterileri, GLE 63 S 4MATIC+ süspansiyonunu da sipariş edebilir. ESP®, elektronik olarak kontrol edilen arka aks sınırlı kaymalı diferansiyel, tamamen değişken AMG Performance 4MATIC+ dört tekerlekten çekiş ve süspansiyon kontrol sisteminin konfigürasyonu için yazılımın ince ayarı, tüm modeller için dinamik ve üstün bir sürüş deneyimi sunar. .

Her iki motor da Entegre Marş Jeneratörü (ISG) ve 48 voltluk bir elektrik sistemi aracılığıyla elektrikleniyor. ISG, marş motorunu ve alternatörü tek bir güçlü elektrik motorunda birleştirir ve motor ile şanzıman arasına monte edilir. ISG ayrıca hibrit işlevler de gerçekleştirir. Bunlara takviye, geri kazanım, yük noktası kaydırma, seyir ve start/stop işlevi sırasında motorun neredeyse fark edilmeyecek şekilde yeniden başlatılması dahildir.

Ayrıca tüm AMG GLE modellerinde ortak olan, tamamen değişken AMG Performance 4MATIC+ dört tekerlekten çekiş ve uyarlanabilir ayarlanabilir sönümlemeye sahip AMG RIDE CONTROL+ havalı süspansiyondur. AMG ACTIVE RIDE CONTROL aktif devrilme stabilizasyonu '63' modellerinde standart olarak bulunur ve '53' modellerinde bir seçenek olarak mevcuttur. Ön ve arka aksta iki adet elektromekanik aktüatör ile çalışır. Sistem, viraj alırken gövde yalpalamasını azaltır ve dönüş kabiliyeti ile yük değiştirme davranışının daha hassas bir şekilde ayarlanmasını sağlar. Düz yolda sürüş sırasında sürüş konforu da iyileştirilir çünkü bir taraftaki engebeli yol yüzeylerinin neden olduğu tahrikler dengelenir. Makyajın bir parçası olarak, yalpa stabilizasyonu ve havalı süspansiyon da bir yazılım güncellemesinden ve yeni bir kurulumdan yararlandı.

Screenshot_20230131_211626.jpg

2024-mercedes-benz-gle-class.jpg
2024-mercedes-benz-gle-class.jpg
2024-mercedes-benz-gle-class.jpg
2024-mercedes-benz-gle-class.jpg
2024-mercedes-benz-gle-class-interior.jpg
2024-mercedes-benz-gle-class-interior.jpg
2024-mercedes-amg-gle-53-coupe.jpg
2024-mercedes-amg-gle-53-coupe.jpg
2024-mercedes-amg-gle-53-suv.jpg
2024-mercedes-amg-gle-53-suv.jpg
2024-mercedes-amg-gle-53-suv.jpg
2024-mercedes-amg-gle-53-suv.jpg
2024-mercedes-amg-gle-53-and-63-s-coupe.jpg
2024-mercedes-amg-gle-63-s-coupe.jpg
2024-mercedes-amg-gle-class-interior.jpg
2024-mercedes-amg-gle-63-s-coupe.jpg
2024-mercedes-amg-gle-63-s-coupe.jpg
2024-mercedes-amg-gle-53-coupe.jpg
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,727
Tepki Puanı
802
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
Yeni dizel motor OM656M de duyurulmuş oldu. 367 hp+20 hp ISG ile mevcut. @Gudikcik
 

Gudikcik

Emektar Üye
Katılım
6 Nis 2010
Mesajlar
7,909
Tepki Puanı
8,688
Puanları
113
Konum
Ankara - Kocaeli
Web Sitesi
mbclubtr.com
Araç
Mercedes Benz
Yeni dizel motor OM656M de duyurulmuş oldu. 367 hp+20 hp ISG ile mevcut. @Gudikcik

Post için Emeğine sağlık.

Mevcut OM656 den ben şikayetçiyim. 8000 km de bir yağ koymaktan çok sıkıldık. Gerçi ücret ödemiyoruz ilavelere sorun yok
Ama ben şanslıyım bana Almanya’ya gidince sıfır motor takılacak. Motor Lorinser e teslim oldu. Bir gün alman hattım çaldı. dediler sizin araçtaki yağ yakma oranı fazla gözüküyor mercedes me den aracınızın telediagnosis kayıtlarınıza baktık çok fazla yağ ilave mesajı alıyorsunuz. motora değişim öngörüyoruz ne zaman gelirsiniz Türkiye den araçla dedi Alman abla. Abla seni yerim dedim telefonda 🤣

300d OM654 modelinde yağ yakma problemini aştılar. Bu nedenle bende tercihini ondan yana kullanmayı düşünüyorum.

Çirkin evlat yavrusu makyajlı W213 300d olarak değil tabi. Ben Allah kapıya çektirmesin demiştim. Exclusive modelini tasarlarken bunlar ne içti bilmiyorum.

167 kasa GLE için ise ,
Tartışılmaz.
Coupe si ateş ediyor
SUV u ben buradayım rakiplerimi unutun diyor.
 
Üst