9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: 98 model e240 garip problemler

  1. #1
    Er
    İsim
    Mustafa
    Kayıt
    26.03.2020
    Yer
    Dortmund
    Meslek
    Bilgisayar mühendisi
    Mesajlar
    4
    Beğeni (toplam)
    1
    Araç
    E240

    Standart 98 model e240 garip problemler

    Merhaba arkadaşlar,
    Arabam 98 model e240 otomatik.
    Normalde herşeyi çalışan arabamın birden arabanın kumandası arabayı zor açmaya kapatmaya başladı. Pili değiştirdim sorun çözülmedi. Sonra arabada ufak sorunların olduğunu farkettim. Sunroof açılmıyor, yan aynanın sol taraftaki ayarı çalışırken, sağ taraftaki çalışmıyor, kapı açıldığında sadece arka tavan lambası yanıyor ama ön tavan yanmıyor. Ama içeride üstteki tuşlara bastığımda ön tavan ışığı yanıyor ama arka yanmıyordu.
    Biraz İnternetten araştırdım. Sunroof reset diye bir şey var. 5 er saniye öne, geriye, yukarı, aşağı (sırası farklı olabilir) yaptım. Sorun düzelmedi. Sonra ön tavan lambasını komple söktüm. Kabloları çıkarttım. Arabayı çalıştırdım. Sonra arabayı kapattım. Tekrar kabloları taktım. Arabayı çalıştırdığımda herşey normale döndü. Sağ yan ayna düzeldi. Sunroof açıldı ve araba kumandası normale döndü. Ama ertesi gün arabayı açmaya çalıştığımda tekrar aynı sorun oldu. Bir yerde kısa devre yapıyor sanırım ama nedenini bulamadım. Bu konuda yardım isteyecektim. Önerisi olan var mı?
    Not: Başlığı daha güzel açmak isterdim ama daha iyisini bulamadım.

  2. #2
    Genelkurmay mehmet sumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İsim
    Mehmet Sümer
    Kayıt
    29.08.2012
    Yer
    Ankara - İstanbul
    Yaş
    56
    Meslek
    Memur
    Mesajlar
    8.952
    Beğeni (toplam)
    6606
    Araç
    W 211 E 200 Avangard

    Standart

    Alıntı mustafa237 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar,
    Arabam 98 model e240 otomatik.
    Normalde herşeyi çalışan arabamın birden arabanın kumandası arabayı zor açmaya kapatmaya başladı. Pili değiştirdim sorun çözülmedi. Sonra arabada ufak sorunların olduğunu farkettim. Sunroof açılmıyor, yan aynanın sol taraftaki ayarı çalışırken, sağ taraftaki çalışmıyor, kapı açıldığında sadece arka tavan lambası yanıyor ama ön tavan yanmıyor. Ama içeride üstteki tuşlara bastığımda ön tavan ışığı yanıyor ama arka yanmıyordu.
    Biraz İnternetten araştırdım. Sunroof reset diye bir şey var. 5 er saniye öne, geriye, yukarı, aşağı (sırası farklı olabilir) yaptım. Sorun düzelmedi. Sonra ön tavan lambasını komple söktüm. Kabloları çıkarttım. Arabayı çalıştırdım. Sonra arabayı kapattım. Tekrar kabloları taktım. Arabayı çalıştırdığımda herşey normale döndü. Sağ yan ayna düzeldi. Sunroof açıldı ve araba kumandası normale döndü. Ama ertesi gün arabayı açmaya çalıştığımda tekrar aynı sorun oldu. Bir yerde kısa devre yapıyor sanırım ama nedenini bulamadım. Bu konuda yardım isteyecektim. Önerisi olan var mı?
    Not: Başlığı daha güzel açmak isterdim ama daha iyisini bulamadım.
    Akü değerleri düşmüş gibi gözüküyor Mustafa bey, akünün üzerinde şeffaf renkli cam görünümlü yuvarlak bir göz var. Bu gözden aşağı doğru baktığınızda yeşil rengi görebiliyormusunuz.

  3. Beğeni badlizard bu mesajı beğendi.
  4. #3
    Binbaşı badlizard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İsim
    -
    Kayıt
    04.05.2016
    Yer
    -
    Meslek
    -
    Mesajlar
    284
    Beğeni (toplam)
    129
    Araç
    w210 E200 Elegance

    Standart

    Alıntı mustafa237 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar,
    Arabam 98 model e240 otomatik.
    Normalde herşeyi çalışan arabamın birden arabanın kumandası arabayı zor açmaya kapatmaya başladı. Pili değiştirdim sorun çözülmedi. Sonra arabada ufak sorunların olduğunu farkettim. Sunroof açılmıyor, yan aynanın sol taraftaki ayarı çalışırken, sağ taraftaki çalışmıyor, kapı açıldığında sadece arka tavan lambası yanıyor ama ön tavan yanmıyor. Ama içeride üstteki tuşlara bastığımda ön tavan ışığı yanıyor ama arka yanmıyordu.
    Biraz İnternetten araştırdım. Sunroof reset diye bir şey var. 5 er saniye öne, geriye, yukarı, aşağı (sırası farklı olabilir) yaptım. Sorun düzelmedi. Sonra ön tavan lambasını komple söktüm. Kabloları çıkarttım. Arabayı çalıştırdım. Sonra arabayı kapattım. Tekrar kabloları taktım. Arabayı çalıştırdığımda herşey normale döndü. Sağ yan ayna düzeldi. Sunroof açıldı ve araba kumandası normale döndü. Ama ertesi gün arabayı açmaya çalıştığımda tekrar aynı sorun oldu. Bir yerde kısa devre yapıyor sanırım ama nedenini bulamadım. Bu konuda yardım isteyecektim. Önerisi olan var mı?
    Not: Başlığı daha güzel açmak isterdim ama daha iyisini bulamadım.
    Mehmet Bey'in önerisine ek olarak; eğer klimanız dijitalse akünün voltaj değerlerini görebilirsiniz.
    Digital Kliması Olanlar İçin Büyük Kolaylık bu konu size yardımcı olur.

  5. #4
    Binbaşı etchelebi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İsim
    ercüment tolga çelebi
    Kayıt
    19.12.2012
    Yer
    kocaeli
    Yaş
    37
    Meslek
    serbest
    Mesajlar
    760
    Beğeni (toplam)
    209
    Araç
    W140 300 SE

    Standart

    Tipik düşük voltaj sorunları

  6. #5
    Er
    İsim
    Mustafa
    Kayıt
    26.03.2020
    Yer
    Dortmund
    Meslek
    Bilgisayar mühendisi
    Mesajlar
    4
    Beğeni (toplam)
    1
    Araç
    E240

    Standart

    Aküye baktım. Üzerinde şeffaf bir cam yok ne yazık ki. Ayrıca klima Manuel. Ama (-) kutup oksitlenme yapmış. Onu temizleyip tekrar deneyeyim. Sonrasında burada bilgilendirme yaparım. Yardımlarınız için teşekkürler.

  7. #6
    Genelkurmay mehmet sumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İsim
    Mehmet Sümer
    Kayıt
    29.08.2012
    Yer
    Ankara - İstanbul
    Yaş
    56
    Meslek
    Memur
    Mesajlar
    8.952
    Beğeni (toplam)
    6606
    Araç
    W 211 E 200 Avangard

    Standart

    Alıntı mustafa237 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aküye baktım. Üzerinde şeffaf bir cam yok ne yazık ki. Ayrıca klima Manuel. Ama (-) kutup oksitlenme yapmış. Onu temizleyip tekrar deneyeyim. Sonrasında burada bilgilendirme yaparım. Yardımlarınız için teşekkürler.
    Anlattıklarınız akü şarjının azaldığını ve ya bittiğini akla getiriyor. Akü üzerinde imal tarihi de olmalı buna da bakın , ömrünü tamamlamış ta olabilir .

  8. #7
    Er
    İsim
    Mustafa
    Kayıt
    26.03.2020
    Yer
    Dortmund
    Meslek
    Bilgisayar mühendisi
    Mesajlar
    4
    Beğeni (toplam)
    1
    Araç
    E240

    Standart

    Alıntı mehmet sumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anlattıklarınız akü şarjının azaldığını ve ya bittiğini akla getiriyor. Akü üzerinde imal tarihi de olmalı buna da bakın , ömrünü tamamlamış ta olabilir .
    İmal tarihi 05/13. Herhalde değişim zamanı gelmiş

  9. #8
    Genelkurmay mehmet sumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İsim
    Mehmet Sümer
    Kayıt
    29.08.2012
    Yer
    Ankara - İstanbul
    Yaş
    56
    Meslek
    Memur
    Mesajlar
    8.952
    Beğeni (toplam)
    6606
    Araç
    W 211 E 200 Avangard

    Standart

    Alıntı mustafa237 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İmal tarihi 05/13. Herhalde değişim zamanı gelmiş
    Değişim zamanı gelmiş akünün Mustafa bey, başka bir sorun yaşamadan değiştirmenizde fayda var.

  10. #9
    Er
    İsim
    Mustafa
    Kayıt
    26.03.2020
    Yer
    Dortmund
    Meslek
    Bilgisayar mühendisi
    Mesajlar
    4
    Beğeni (toplam)
    1
    Araç
    E240

    Standart

    Dediğiniz gibi sorun aküdeymiş. Bugün yeni akü geldi, taktım, herşey normale döndü. Herkese teşekkürler.

  11. Beğeni mehmet sumer bu mesajı beğendi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •