Postları editleyemiyorum o yüzden daha önceki gönderilerde bahsettiğim erken vites geçiş problemini ve aks tamiri sonrasını atlamışım.
Bowden kablosu ya da türkçesi roket kablosuen son sıkmada ayar tuttu. Kablo değişimi de kurtarmaz dedi usta. Hidrolik beyin elden geçecek ileride aynı sorun nüksederse.
Aks tamiri ve sağlam sağ aksın bakımı sonrası tokmak sesi kesildi.
Araba resmen karakter değiştirdi. Ama şahsi fikrim yayların da değişmesi gerekiyor. Araç uzun süre bitik amortisörlerle gitmiş. Arabanın gücüne ve ağırlığına göre 2 tık sert yaylar (sportline ya h&r, bilstein gibi güvenilir markaların ürünleri) takılarak uzun yol keyfi arttırılabilir.
Araç şu an çekiş ve yakıt anlamında gözle görülür iyileşme gösterdi. 160ın altına düşmeden ve Kızılcahamam rampası gibi yerleri 180-190la çıkarak denedim. Şanzıman S modundaydı. E modunda 330-350 km menzille gittiğim uzun yolda 375 km yaptım. Harcanan lpg miktarı 51 litre civarı. Kış lastikleri takılı çapıda normalden küçük (60 takılı 65 olması gerekli. Yeni yazlık lastikler ve hafif alaşım jantlar sonrası daha iyi sonuç elde edeceğimi düşünüyorum. Nisan Mayıs gibi lpg deposu değişecek. Lpg sisteminde de düşük dirençli enjektörler, enjektör hortumları oldukça uzun- kısaltılması için modifikasyon yapmayı planlıyorum. Bakalım hayat bize ne getirecek
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çoluk çombalak ve bütçe gereği 2015 model B180 CDI AMG aldım. İlk MB deneyimim. Forumdaki CarPlay, Garmin Navigasyon vs. konularını görünce keyfim kaçtı açıkçası. Kapalı garaja giriş ve çıkışta ön taraf sürtüyor. 10 gün sonraki bakımı bekliyorum. Bugün yaptığım tek şey ne kadar özellik varsa kurcalamak oldu.
Dün aracımın önlerden ses gelmesine sebep olan ön Z rot kollarını değiştirdim. İçeride sessizlik gibisi yok.
Parçaları bostancı sanayide Setmer Mercedesten çiftini 120 TL ye aldım. 100 TL de işçilik verdim 220 TL ye her çukurda, kasiste, hafif bozuk yolda felan gelen o iğrenç lokurdulardan kurtuldum. Mutluyum.
![]()
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)