Mercedeste Büyük Değişim Başlıyor

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,728
Tepki Puanı
804
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
Firma daha fazla lüks bir marka olmak istiyor. Detaylar aşağıda.

Mercedes daha fazla lüks istiyor - Maybach SL ve Myhtos serileri gelecek.

Mercedes portföyü üç kategoriye ayırıyor.

Top End Luxury: Burada %60 daha fazla hacim satılacak. (Maybach, AMG, S-Sınıfı, EQS, EQS SUV, GLS ve G-Sınıfı)

Core Luxury : (C-Sınıfı, E-Sınıfı, EQE, GLC ve GLE) satış hacmi sabit kalacak.

Entry Luxury : şimdiki 7 model yerine sadece 4 model varyantına düşürülecek yeni MMA platformu ailesi. dolayısıyla geliştirme için daha az çaba. Kalan 4 varyant (CLA, GLA, GLB ve muhtemelen A sınıfı) daha yükseğe yerleştirilmelidir. Bu, tüm araçların 4,50 m'den uzun olduğu ve artık kompakt araç olarak görülmediği anlamına gelir. Bu segmentteki satış hacminin %25 oranında düşmesi bekleniyor. Ancak artık ucuz modeller sunulmadığı için bu modellerin ortalama fiyatı %20 artmalı.

mercedes-benz-strategy-updatethe-economics-desire-21850.jpg
850 km elektrikli menzile sahip yeni CLA'ya ilk bakış

Sonuç olarak Mercedes artık 2,3 milyon araç değil, önümüzdeki birkaç yıl içinde 1,9 milyon araç +%5 satmak istiyor.
Satışlar daha doğrudan merkezden kontrol edilmelidir. İndirimler gelecekte aşağıda kalmalıdır.

2028'e kadar Mercedes bayilerinin %20'si Almanya'da kesilecek.

Üst düzey lüks segment, yeni koleksiyon arabalarıyla daha da büyümeye hazırlanıyor.

Yani SL'den bir Mercedes-Maybach modeli olmalı.

maybach-sl.jpg
Solda: Mercedes-Maybach SL

Çok sınırlı otomobillere sahip bir Mercedes Mythos serisi olmalı. Altında bir Mercedes-AMG SL Speedster düşünülüyor.
Mythos serisi sacı da değiştirirken, Haute Voiture serisi renkleri ve deriyi değiştiriyor.

mercedes-mythos-speedster-teaser.jpg

Core Luxury segmenti, yeni C-Serisi ve yeni GLC (1 Haziran 2022'de dünya prömiyeri) ile güçlendirilecek. Eylül 2022'de müşterilere gelecek

E-Serisi (W214) de 2022'de sunulacak ve ardından 2023'te müşterilere sunulacak.

267552.jpg
EVA2, Çin için özel bir ek varyant alacak. Muhtemelen bir sedan SUV.

mercedes-benz-strategy-updatethe-economics-desire-23620.jpg
1. 2022'nin sonundaki EQE SUV (X294) dünya prömiyerinin önizlemesi

2025 te AMG.EA platformu ve ardından MB.EA platformlu modeller piyasaya sürülecek. Bu aynı segment için geliştirilen EVA2 modellerinin sonu olacak. (şuanki EQE ve EQS).

MB.EA, elektrikli aktarma organlarındaki EVA2'ye kıyasla farklı bir seviyede olmalıdır. MB.EA ayrıca MMA'nın yatırımlarından ve geliştirilmesinden de yararlanır.

mercedes-eq-zukunft.jpg
amg-ea2.jpg

Elektrikli G-Sınıfı EQG, 2024'te satışa sunulacak ve 3 diferansiyel kilidini simüle etmek için tekerlek başına bir elektrik motoruna sahip olacak. Bu, EQG'nin yerinde dönmesini sağlar!

mercedes-eqg-wendekreis2.jpg
Mercedes EQG, bir tank gibi anında dönebilir

Mercedes CFO'su Harald Wilhelm'e göre, Mercedes markası %14'lük bir işletme marjı elde ediyor.

Sonuç olarak, Mercedes'in fiyatları artırmaya devam etmek ve böylece ayrıcalık satın almak istediği söylenebilir. Ancak yarı iletken krizi sona erdiğinde, pazar rakipleri indirim vidasını tekrar çevirebilir ve böylece Mercedes arasındaki fiyat farkını büyük ölçüde artırabilir ve ardından Mercedes'i baskı altına alabilir.

mercedes-durchschnittspreis.jpg
ortalama satış fiyatı 2019'da 51.000 Euro'dan 2022'nin ilk çeyreğinde 71.500 Euro'ya yükseldi.

Mercedes-AMG One birkaç hafta içinde sunulacak:

Ola Källenius, AMG ve HPP bir Formula 1 güç aktarma organının bir karayolu aracına nakledilmesini önerdiğinde, yönetim kurulu toplantısı muhtemelen "sarhoş"tu. Ancak şimdi emisyon standartlarıyla ilgili büyük zorluklardan sonra çok gururluyuz.
 

Sam06

Aktif üye
Katılım
28 Ocak 2022
Mesajlar
207
Tepki Puanı
149
Puanları
43
Konum
Paris
Araç
BMW 540i Xdrive
Fatih Beyin başka konuda paylaştığı yeni E kasada baya birşeyler değişecek gibi görünüyor
Acaba C kasaya ne yenilikler gelecek
 

iliyan

Forum Sponsoru
Katılım
26 Eyl 2012
Mesajlar
2,695
Tepki Puanı
774
Puanları
113
Konum
izmir
Araç
W247 B180 Progressive 2019
Bilgilendirme için teşekkürler zaten yapmalı çok yeni araç oldu hepsi birbirine benziyor...
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,728
Tepki Puanı
804
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok

Mercedes A sınıfı 2025'te üretimden kaldırılacak​

mercedes-w177-ovbc0lm82gpsxpgqky9c9bdp256udf7vhsi2dyesu4.jpg

B sınıfına ek olarak, iki A sınıfı türevi de çıkarılacaktır.

Monaco'daki Strateji Günü'nde Mercedes-Benz, yeni MMA "Electric first" giriş lüks platformundaki değişiklikle MFA2 kompakt otomobil ailesini 4 modele indireceğini zaten duyurdu.

Entry Luxury alanında , şirket gövde çeşitlerinin sayısını yediden dörde indirecek ve aynı zamanda ürünlerin teknolojik içeriğini önemli ölçüde yükseltecek. Örneğin, yeni işletim sistemi MB.OS (Mercedes-Benz İşletim Sistemi), bir sonraki kompakt MMA platformuyla 2024'te tanıtılacak. Yeni platformdaki ilk ürün yol gösterecek.

Yeni MMA ailesi 4,50 m uzunluğunda başlar.

Aralık 2022'de makyajını alacak olan A-Serisi'nin 2025'te hatchback ve sedan (W177 ve V177) olarak kullanımdan kaldırılacağı ve MMA platformuna dayalı bir halefi olmayacağı artık biliniyor.

Aynı durum, makyajı 2023 için açıklanan B-Serisi için de geçerli. Ayrıca MMA platformuna dayalı halefi yoktur.

Teknik olarak MMA modelleri, 48 volt teknolojisiyle birleştirilmiş yeni hibrit motor M252 ile donatılmıştır. Alternatif olarak (Önce Elektrik), modeller, yüksek verimlilik için arka aksta 2 vitesli şanzıman dahil PSM makinesi olan bir silisyum karbür invertör ile tamamen elektrikli türevler olarak donatılmıştır. 800 volt teknolojisi sayesinde yüksek şarj performansı garanti edilir.

Plug-in hybrid artık sunulmamaktadır ve müşteriler doğrudan tamamen elektrikli versiyona gitmelidir.

Yeni MMA platformuyla birlikte Mercedes'in kendi MB.OS işletim sistemi de 2024'te başlayacak.

2025'ten itibaren, elektrikli otomobiller yeni normal olacağından, ilk modellerde ek EQ aşamalı olarak kaldırılacak.

MMA platformuna hangi modeller geliyor?

  • GLA
  • GLB
  • CLA (850 km'ye kadar WLTP menzilli elektrikli versiyonda)
  • CLA Shooting Brake veya GLG
Çin için CLA Coupé'nin uzun dingil mesafesi versiyonu mevcut olacak. MMA platformunun dördüncü türevi bir GLG (mini-G sınıfı) olabilir. Ancak, yalnızca Avrupa'da satılan CLA Shooting Brake için yeni bir baskı da olabilir.
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,728
Tepki Puanı
804
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
Mercedes-Benz, son derece esnek üretim ağını "yalnızca elektrik" için hazırlıyor @Gudikcik

Top End Luxury: Sindelfingen, 2025'ten itibaren AMG.EA platformuna dayalı modeller üretecek.

Core Luxury: Bremen ve Kecskemét, Avrupa'da MB.EA platformuna dayalı model üretecek.

Entry Luxury: Rastatt ve Kecskemét, Avrupa'da 2024'ten itibaren MMA platformunun yeniden konumlandırılmış modellerini üretecek.

Sindelfingen, Bremen, Rastatt ve Kecskemét'teki Mercedes-Benz fabrikaları, on yılın ortasından itibaren Top End Luxury, Core Luxury ve Entry Luxury segmentlerinde yeni modellerin üretimine başlayacak.

Mercedes-Benz 2022-2026 İş Planının uygulanmasının bir parçası olarak şirket, Avrupa'daki üretim tesislerine iki milyar avrodan fazla yatırım yapıyor.

Sindelfingen
Tamamen elektrikli EQS lüks sedanın üretimi geçen yıl Sindelfingen'deki Mercedes-Benz fabrikasındaki Fabrika 56'da başladı. Fabrika 56'da S-Serisi, Mercedes-Maybach S-Serisi ve EQS aynı hatta tamamen esnek bir şekilde üretilir. Fabrika 56, Mercedes-Benz'deki üretimin geleceğini temsil ediyor ve otomotiv mühendisliğinde yeni standartlar belirliyor. Sindelfingen fabrikası aynı zamanda E Serisi Sedan, Estate ve All-Terrain, CLS ve Mercedes-AMG GT ailesi üretiminden sorumludur ve yakında portföyüne GLC'yi ekleyecektir. . Sindelfingen, Top End Luxury segmentindeki lider fabrikadır ve 2025'ten itibaren AMG.EA platformuna dayalı modeller üretecektir.

Bremen
Bremen'deki Mercedes-Benz fabrikası, birkaç ay önce tamamen elektrikli EQE üretimine başladı. Daha Mayıs 2019'da EQC (birleşik güç tüketimi: 21,5 kWh/100 km; toplam CO₂ emisyonu: 0 g/km)[1] kuzey Almanya'daki Mercedes-Benz fabrikasında devam eden seri üretime entegre edildi. Tamamen elektrikli iki modele ek olarak, Sedan, Estate, Coupe ve Cabriolet'li C-Serisi, Coupe ve Cabriolet'li E-Serisi, GLC'nin yanı sıra GLC Coupe ve AMG SL üretim hattından çıkıyor. Bremen. On yılın ortasından itibaren, MB.EA platformuna dayalı bir model üretime entegre edilecek.

Rastatt
Mercedes-Benz Rastatt fabrikası 2021'den beri tamamen elektrikli EQA kompakt modelini üretiyor. Tesis ayrıca yanmalı motorlu ve plug-in hibrit A-Sınıfı, B-Sınıfı ve GLA'nın üretiminden de sorumlu. 2024'ten itibaren MMA platformunu temel alan yeni modeller tesisteki üretim hattından çıkacak. Entry Luxury segmentinde Mercedes-Benz, model çeşitlerinin sayısını yediden dörde düşürürken, bu ürünlerin teknolojik içeriğini önemli ölçüde yükseltecek.

Kecskemet
EQB kompakt SUV 2021'de Mercedes-Benz Kecskemét fabrikasında üretime girdi ve Macaristan'ın ilk tamamen elektrikle çalışan seri üretim aracı. CLA Coupe ve CLA Shooting Brake'ten oluşan portföyün yanı sıra A-Serisi'ni geleneksel, plug-in hybrid ve AMG versiyonlarıyla tamamlıyor. 2024'ten itibaren, MMA platformunu temel alan yeni modeller ve Kecskemét'teki MB.EA platformunu temel alan bir model üretim hattından çıkıyor.

Pekin
Beijing Benz Automotive, 2005'ten beri Çin pazarı için yerel olarak Mercedes-Benz araçları üretiyor. Birkaç hafta önce, Shunyi fabrikasında tamamen elektrikli EQE ticari sedan üretimi başladı. Ortak girişimin Mercedes-EQ üretim portföyü dört modelden oluşuyor: EQC'nin üretimi 2019'da başladı. 2021'den beri EQA ve EQB yerel olarak üretiliyor. C-Serisi (uzun versiyon), E-Serisi (uzun versiyon), A-Serisi (uzun versiyon), GLA, GLB, GLC (uzun versiyon) ve AMG A 35 L de ortak girişim bünyesinde yerel olarak üretiliyor.

Tuscaloosa
ABD, Tuscaloosa'daki Mercedes-Benz fabrikası, yakında EQS SUV'nin üretimine başlayacak ve bu yıl EQE SUV takip edecek. Her iki model de geleneksel tahrikli SUV'lerle birlikte aynı hatta üretiliyor. GLE, GLE Coupe, GLS ve Mercedes-Maybach GLS bugün Tuscaloosa'daki montaj hattından çıkıyor.

Küresel akü üretim ağı

Mercedes-EQ elektrikli araçların pilleri, üç kıtadaki fabrikalardan oluşan küresel bir pil üretim ağı tarafından sağlanıyor.

Accumotive, 2012 yılından bu yana Almanya'nın Kamenz kentinde hibrit ve elektrikli araçlar için akü sistemleri üretiyor. Sahada ikinci bir akü fabrikası 2018 yılında faaliyete geçti ve 2019 yılından itibaren EQC için akü sistemlerini, ardından kompakt elektrik akülerini üretiyor. 2021'den beri SUV'ler. Accumotive üretime başladığından beri Kamenz tesisinde lityum iyon teknolojisine dayalı bir milyondan fazla pil üretildi.

Beijing Benz Automotive, Çin'in Pekin kentindeki Yizhuang Endüstri Parkı'ndaki mevcut tesiste yerel bir pil üretim tesisi kurdu. Yerel pazar için üretim yapan araç fabrikalarına tedarik sağlar. EQC için akü sistemlerinin üretimi burada 2019'da başladı. EQE için akü sistemlerinin üretimi bu yıl başladı.

Ayrıca 2019'da Mercedes-Benz, yerel ortağı Thonburi Automotive Assembly Plant ile birlikte Tayland'ın Bangkok kentinde bir pil üretim tesisi açtı. Plug-in hybrid ve tamamen elektrikli araçlar için akü sistemleri burada üretiliyor.

Polonya, Jawor'daki Mercedes-Benz akü fabrikası, 2020'den beri C-, E- ve S-Serisi için plug-in hibrit akü üretiyor. 2021'de site, portföyünü kompakt Mercedes EQA ve EQB için akü sistemlerini içerecek şekilde genişletti.

Almanya'nın Stuttgart kentindeki Untertürkheim tesisinin bir parçası olan iki fabrika akü sistemleri üretiyor. Hedelfingen tesisi, 2021'den beri EQS ve EQE için pil üretiyor. Birkaç hafta önce, Brühl tesisinde, diğer şeylerin yanı sıra yeni GLC'de kullanılacak olan plug-in hibrit pillerin üretimine başlandı.

Alabama, Tuscaloosa'daki (ABD) Mercedes-Benz araç fabrikasının yakınındaki Bibb County'deki yeni akü fabrikası bu yıl faaliyete geçti ve bu yıl içinde tamamen elektrikli EQS SUV ve EQE SUV için yüksek verimli akü sistemleri üretti.

Mercedes-Benz akü üretim ağı, Sindelfingen sahasındaki başka bir akü fabrikası tarafından da desteklenecek.

Küresel üretim ağındaki elektrikli tahrik sistemleri

Yeni nesil elektrikli tahrik sistemleri mercedes bünyesinde geliştiriliyor. Mercedes-EQ markasının gelecekteki modelleri için elektrikli tahrik sistemlerinin parçalarının üretimi ve montajı, 2024 yılının sonunda Untertürkheim fabrikasında başlayacak.

Bir diğer önemli adım ise İngiltere merkezli elektrik motoru şirketi YASA'nın satın alınmasıdır. Bu anlaşma ile Mercedes-Benz, yeni nesil ultra yüksek performanslı motorlar geliştirmek için benzersiz eksenel akılı motor teknolojisine ve uzmanlığına erişim kazanıyor. Mercedes-Benz Berlin tesisi, gelecekte bu ultra yüksek performanslı eksenel akışlı elektrik motorlarının üretimi ve montajı ile üretim portföyünü genişletecek.

22C0241_005.jpg
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,728
Tepki Puanı
804
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
Mercedes 2030 yılına kadar çalışanların eğitimi için 1.3 milyar euro harcayacak.

 

Gudikcik

Emektar Üye
Katılım
6 Nis 2010
Mesajlar
7,914
Tepki Puanı
8,740
Puanları
113
Konum
Ankara - Kocaeli
Web Sitesi
mbclubtr.com
Araç
Mercedes Benz
Mercedes 2030 yılına kadar çalışanların eğitimi için 1.3 milyar euro harcayacak.


Evet içten yanmalı ekibine ve 2020 üretimi öncesi olan araçların elektrik / elektronik sistemlerinde ki çalışanlara istiyorsanız vereceğimiz maaş bu. Evden çalışıyorsanız çalışın çalışmıyorsanız siz bilirsiniz deniliyor şirkette.

Yeni mezun bir çok kişi eğitim için şirkete alınıyor. Yaş sınırı da kıstas. Yani 25 yaş üstü iseniz kabul edilmiyorsunuz. İsveçli olanlar özel torpilli. Anında kabul ediliyor.

5 yaşından büyük araca da LC stoklarında yedek parça tutmayın stoğa çekmeyin diye üst yönetimden baskı var. Yani ben şu an 4-5 adet montajımda kullanacağım parçaları sipariş edemiyorum.

Örneğin 2021 G kasaya Burmester montajım var. Tavan lambasını ve ön kapılardaki alt hoparlör kapaklarını hiçbir şekilde Sipariş edemiyorum. 2 kere ettim 3 üncü de germersheim daki adam bana telefon ile döndü ve sabır taşırıyorsun biz sana bu parçayı araçta fabrikasyon yok ise temin etmek zorunda değiliz diyor. Eskisi hasarlı yada defolu ise şase no ile form dolduracakmışım üreticisinden isteyecekmiş de öyle gönderebilirmiş. Şartı bu imiş. Yani kullanıcı adımı daimlerde Xentry Diagnostic Security departmant dan sonra StarOrder da göreninde sinirini bozuyor.

Hiçbirşey eskisi gibi değil. HU7 ile ilgili olarak Continental dekiler hiçbir suretle Daimler teknik kanadına bilgi vermiyor. Keza mercedes Me kanadı da öyle. İthalatçılardaki teknik mühendisler Daimler e yazıyor. Daimler teknik talebi alıyor ama bilmiyor ki adam cevap yazsın.

Sözlü olarak tehdit etti beni Continental. Eğer HU7 ler ile ilgili bir çalışma yaparsan ki seni takipteyiz Alman mahkemelerinde hakkında dava açarız. Öyle yok carplay yada navigasyon aktive etmek NTG6 lardaki gibi dedi ( şu an nitekim hala dünyada sadece ben NTG6 sistemlerinde aktivasyon yapabiliyorum. Bunu tüm Daimler telematic teknik Ekibi biliyor.

Daimler ve mercedes nereye gidiyor akibeti ne olacak ? Türkiye de neler olacak ? Galericiler haricinde Türkiye de gerçek müşteriye araç satılacak mı satılmayacak mı hiçbirşey belli değil artık.

Hepimizi elimizdekilere isveçlilerin ele geçirdiği yönetim gidene kadar binmeye devam edeceğiz gibi gözüküyor ki zaten hali hazırdan belli oluyor almanya ikinci ek piyasasında W222 FL ve W213 ve 205 FL rekor derecede ikinci elde yüksek fiyattan alıcı buluyor. Şu an W205 FL 300d modeli ikinci elde W206 dan daha pahalıya satılıyor. Almanya’da araç krizi yok. W206 lar bayilerden sipariş edildiği anda en geç 35 günde teslim alınıyor ( Kaynak : Autohaus Lorinser )
 

Gudikcik

Emektar Üye
Katılım
6 Nis 2010
Mesajlar
7,914
Tepki Puanı
8,740
Puanları
113
Konum
Ankara - Kocaeli
Web Sitesi
mbclubtr.com
Araç
Mercedes Benz
Alman forumlarında W206 için 2023 3.çeyrek için tarih veriliyor. @Gudikcik

İsteyene bende araç var.
Gelsin istediği konfigürasyon sipariş edeyim hemen.

İsterse kundencenter dan teslim.
Basmasın bayiler para için filoya araç. Öyle kotasız kalırlar işte.

Biz sıfır da baden Württemberg dışına araç satamıyoruz. Yasak. Alman kanun koymuş.
Ev kiralasın Stuttgart ta. İkametini oraya alsın. Hemen keseyim faturasını o adrese alsın Stuttgart plaka gitsin şehrine.

8 tane w206 Junge sterne olarak ihaleden daha yeni alındı. Haftaya satışa çıkacak. Kim diyor araç yok diye ?

C300 4 Matic dahil C300e bile elimizde mevcut. Mobile de den bakabilirsiniz. Autohaus Lorinser.
Versinler parayı alsınlar. C200 ve türevi
Düşük dizel temin edeceğim dersen bulamazsın konfigüratörde çünkü içten yanmalıyı alman pazarına satmak istemiyor mercedes. Onlar hala konfigüratörün ucuz fiyatını bekliyorlar. Kusura bakmasınlar. Artık paranında almanya da bir leasing maliyeti var. Enflasyon %11 açıklandı. Euro değer kaybediyor.
Almanlarda da çok fakir var artık. Beyler çalışsın kazansın. Öyle yok işsizlik maaşı ile lüks oto ya bineceğim dönemleri orada bitti.
 

Gudikcik

Emektar Üye
Katılım
6 Nis 2010
Mesajlar
7,914
Tepki Puanı
8,740
Puanları
113
Konum
Ankara - Kocaeli
Web Sitesi
mbclubtr.com
Araç
Mercedes Benz
müthiş büyük değişim sayesinde
telefon elimizde müzik seçip dinleyip allahtan bluetooth üzerinden görüşmelerimizi yapabiliyoruz.

WhatsApp Image 2022-08-06 at 23.05.48.jpeg


Ekran 3 gündür yok. Gelince haber ederim size :)

Götürsen servise değişecek parça deseler tam 2023 Nisan a termin veriyorlar parça için biliyor musunuz?


W213 için 5 inci ayda sipariş ettiğim USB portu hala gelmedi. Yetkili servisteki arkadaş çaresiz bir şekilde orada tık tık yapıyor , mercedes ten cevap yok.
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,728
Tepki Puanı
804
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
bremende doğru düzgün üretim bile yok parça zorluğundan. Kısa süreli vardiyaları uzatıp duruyorlar.
 

Sam06

Aktif üye
Katılım
28 Ocak 2022
Mesajlar
207
Tepki Puanı
149
Puanları
43
Konum
Paris
Araç
BMW 540i Xdrive
Demekki hep FL leri beklemek lazım
 

budak1903

Aktif üye
Katılım
3 Ara 2019
Mesajlar
321
Tepki Puanı
174
Puanları
43
Konum
istanbul
Araç
mercedes w124 300d turbo / mercedes 300td s124
mercedes özelinde değil almanlar tüm sanayide müşteriyi bezdirmiş durumdalar. pandemide biriken talebi ötelemekten başka bir şey yapmıyorlar.

isveçlilerin de Allah belasını versin. SJW yapmaktan üretim yapamaz haldeler. tüm ülke sene başından beri tatile girdi sanki. sürekli yok çekiyorlar.

liebherr 100t üzeri vinçlere (paletli veya lastikli) doğru düzgün tarih veremiyor. verse de 16-17 ay teslim fiyat belirsiz. Allah'tan rusya siparişleri ambargodan iptal oldu. 3-5 makina boşa çıktı. ancak amerikalı üretici 700 tonluk tam dolu makinaya 4-5 teslim verdi. normal şartlarda bile ideal sayılacak süre iken bu devirde nimet.

şu an Avrupa'da bir bahane olsa da yine çalışmasak havası var.
 

Cayvaz

Tecrübeli Üye
Katılım
8 Ağu 2020
Mesajlar
604
Tepki Puanı
362
Puanları
63
Konum
Deutschland
İsim
Cenk Ayvaz
Araç
VW EOS 2,0 TFSI
29 Ocak tarihin de siparis vermis oldugum aracin ilk teslim tarihi Mayis ayi icindeydi. Daha alamadim. Eylül ortasi ile sonu arasinda belirsiz bir tarihte almayi bekliyorum. Siparisi ötelenince Ford dan elektrikli bir arac bakayim dedim min 8 ay termin verdiler.
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,728
Tepki Puanı
804
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
29 Ocak tarihin de siparis vermis oldugum aracin ilk teslim tarihi Mayis ayi icindeydi. Daha alamadim. Eylül ortasi ile sonu arasinda belirsiz bir tarihte almayi bekliyorum. Siparisi ötelenince Ford dan elektrikli bir arac bakayim dedim min 8 ay termin verdiler.
araç nedir?
 

sarpworks

VIP Üye
Katılım
6 Ara 2016
Mesajlar
1,081
Tepki Puanı
176
Puanları
63
Konum
X
Araç
TC Hybrid
Amerika teslim sureleri. Performans modellerinin teslim surelerine dikkatini cekmek isterim.

Model 3
RWD: Ekim2022-Aralik2022
Long Range: Kasim 2022-Subat2023
Performans: Eylul-Ekim2022

Model s:
AWD: Ekim2022-Ocak2023
Plaid: Agustos-Eylul2022

Model X:
Long Range: Ocak-Nisan2023
Performans: Agustos-Ekim2022

Model Y:

Long Range: Ocak-Nisan2023
Performans: Agustos-Ekim2022
 

Cayvaz

Tecrübeli Üye
Katılım
8 Ağu 2020
Mesajlar
604
Tepki Puanı
362
Puanları
63
Konum
Deutschland
İsim
Cenk Ayvaz
Araç
VW EOS 2,0 TFSI
Üşkelere göre teslim sürelerinde değişiklikler mevcut. Şuan için bazı modeller Avrupa’ya Şangay fabrikasından sevk ediliyor. Berlin deki fabrika tam anlamıyla işlevsel değil. Sadece Model Y performance modelini üretiyorlar. Ben sipariş verdikten sonraki süreçte Şangay 1 ay kırpmadan dolayı kapatıldı ve yine Temmuz ayı içerisinde bandolarda üretim artışı yapılmak üzere fabrika tatile girdi. O yüzden teslim tarihlerinde bu şekilde bir sapma oldu.
 

Cayvaz

Tecrübeli Üye
Katılım
8 Ağu 2020
Mesajlar
604
Tepki Puanı
362
Puanları
63
Konum
Deutschland
İsim
Cenk Ayvaz
Araç
VW EOS 2,0 TFSI
Şimdi Mıdel 3 Performance siparişi geçseniz Aralık 2022 Şubat 2023 tarihleri arasını veriyorlar.
 

Japon Delisi

Çaylak üye
Katılım
21 Tem 2022
Mesajlar
12
Tepki Puanı
5
Puanları
3
Konum
İstanbul
İsim
Japon Delisi
Araç
Seat
Araçlarda parça tedariği devam ediyor. Alman forumlarda yazılana göre fabrikalarda üretim çok seyrekmiş.
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,728
Tepki Puanı
804
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
Mercedes ve rakiplerinin güncel teslimat süreleri. BMW Mercedes in yarısı kadar daha erken süre veriyor.
Screenshot_20220820_144056.jpg
 
Üst