2004-2005 SLK 200 R171 yardım

  • Konuyu başlatan emreugurlu
  • Başlangıç tarihi
E

emreugurlu

Guest
2004-2005 SLK 200 R171 yardım

Arkdaşlar Merhaba,Çok yakında 2004-2005 model SLK 200 sahibi olacağım. Hali hazırda pazarlık sürecinde olduğum birkaç araç sahibi bulunmaktadır. Ancak satın alma işlemini bitirmeden SLK sahiplerinin de bilgisine başvurmak istedim. Eğer SLK kullanıcıları bilgilerini benimle paylaşırlarsa çok memnun olurum.Mesela bu modellerde alırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Kronik problemleri var mıdır?duyduğum kadarıyla tavandan su alma gibi bazı problemler yaşanabiliyormuş. 55-60 bin TL kadar bütçem var. Satmayı düşünen arkadaşlar varsa görüşebiliriz.Saygılar..
 

soylukan

Tecrübeli Üye
Katılım
9 May 2014
Mesajlar
1
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
Istanbul
Araç
SLK 200 Kompressor
Merhaba arkadasim bende yaklasik 1 ay once bir SLK sahibi oldum 2006 model, sanirim guncel birkac bilgi verebilirim

Motor oldukca saglam ve dogru kullanim sartlari altinda 1 milyon km hedefi konulan Mercedes 'in Formula 3 te bir varyantini kullandigi bir motor. Fakat yas itibariyle V kayislarini, motor kulaklciklarini kontrol etmekte yarar var, sizdirma varmi bunun da kontrolu yapilmali. Sanziman revizyonu gerekli olup olmadigina bakilmali. Bunlar en cok masrafi cikartabilecek kalemler.

Sonrasinda tavan mekanizmasinin kontrolunu yapip fonksyonel durumda oldugundan emin olun, aracin kazasi varsa tavan parcalarinda uyumsuzluk ve su alma gibi problemler gorulebilir bu yuzden bunu da test ediyor olmaniz sizin acinizdan bence faydali. Ama sunu da belirtiyim ki cok ekstrem sartlarda bulunup yipranmamis bir SLK nin da su gecirme olasiligi bir hayli dusuk. Normalde 2. el arac aldigimda ilk degistirdigim seylerden biri olan cam fitilleri bile hala ilk gunku formunda duruyordu aracta.

Aracin icinde kozmetik olarak yipranmalar olusabiliyor malzemeden kaynakli, bunlarin basinda kolcak geliyor, inceledigim araclarin cogunda kolcak kirik vaziyetteydi. Bunun disinda teyp kaplamasinda yolunmalar ve orta konsolda cizikler olabiliyor yine kullanimdan oturu malzeme kaynakli. Bunlar yavas yavas toplanabilecek seyler oldugundan sizin icin belirleyici olmasin, aracin genel kondusyonu daha onemli.

Son olarak bende 3 ay gibi bir sure bakindigim icin sizin de baktiginiz ve pazarlik asamasinda oldugunuz araclari bana yollarsaniz belki iclerinden bakmis olduklarim vardir size arac olarak da bilgilendirme yapabilirim.

Simdiden hayirli olmasini dilerim, kazasiz belasiz
 
Üst