2012 ve üzeri GL'de kronik sorun var mı?

Ozdemir

Forum Sponsoru
Katılım
23 Eki 2015
Mesajlar
821
Tepki Puanı
2
Puanları
16
Konum
Sivas
Araç
W212 FL E180 Edition E
2012 ve üzeri GL'de kronik sorun var mı?

Bu aralar Hasan kardeşimle (Calvin) de sık sık paylaşıyoruz.Ben saten GL için bahane arıyordum, sağ olsun o da tuz biber oldu.[emoji23]
GL merakı aldı başını gidiyor.
Merak ettiğim GL 350 Bluetec araçlarda kronik bir sorun var mı?
Hangi yılını tercih etmek lazım?
Servis bakımlı olması olmazsa olmasınız.Ancak kaç K km'ye kadar almak mantıklı?
Bakımları yorar mi, ya da zırt bırt masraf çıkaran bir gemi midir?

Aracın konforu, yol tutuşu vs. aşka yorumlanamaz ona sözüm yok, ancak merak ettiğim noktalarda aydınlatırsanız sevinirim?
Şimdiden kıymetli yorumlarınıza teşekkür ederim.Saygılar.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Erdal S

Tecrübeli Üye
Katılım
24 Ağu 2015
Mesajlar
21
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
Rize
Araç
Mercedes 2013 GL 350 CDI
Uzun zaman X164 ve X166 kasaların özellikle Off-Road paketli ve 7 kişilik olanlarını takip edip araştırmıştım ve yaklaşık 1.5 senedir 2013, GL 350 CDI X166 (Off-Road paket) kullanıyorum. Yabancı forumlarda ve bu aracın servisini yapan kişilerden X166 kasa için kritik olan kronik bir sorun duymadım.
Ben aracın ilk kullanıcısı değilim ve geçmişinde neler yaşandığına çok hakim değilim. Kendi yaşadığım sorunlara gelirsek;

* Arka silecek nozulundan (A166 860 10 47) bagaj içerisine su sızıntısı, silikon ve plastik parçanın zamanla deforme olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

* Yaşadığım en sıkıntılı sorun. Havalandırmayı sıcak açtığımda, sağdan sıcak - soldan soğuk gelmesiydi. Araştırdığımda yurt dışında birçok kullanıcının başına geldiğini gördüm. Tersine 2,3 kez saatlerce flush yaparak bu sorunu şimdilik çözdüm. Tekrar ederse en son çare konsolu söküp iç ısıtıcı radyatörünü değiştirmek olacak.

* Aldığımdan beri sürücü koltuğu kafa motoru arızalı, onunla ilgilenemedim. Bilgisayar üzerinden komut verildiğinde çalışmıyor. Motor arızası gibi görünüyor, ilk fırsatta açıp bakmayı düşünüyorum.

* Aracı park ettikten bir süre sonra arka sol taraf çöküyordu. Aracın ARKA SOL AİRMATİK değişti. Bu değişim sırasında her ikisininde aynı anda değişmesi teklif edilmişti ve şuan sağ tarafta aynı sorun başladı. Bu değişim sırasında mercedes yetkili servisi (tr değil) aracı yıkatırken tamamen kaldırılıp AIRMATİK lerinde iyice yıkanmasını tavsiye etmiştir. Bu sol arka için ben ilgilenemedim, eşim servise götürüp yaptırmış.
Aracın sağ arka airmatik sorununa bakarken tavsiye edilen temizliğin ne kadar önemli olduğunu fark ettim. Son zamanlarda çok çamurlu yollarda aracı kullandım, yıkanırken özellikle o bölgeleri yıkamalarını söylememe rağmen bugün liftte tüm çamurun airmatik üstünde olduğunu gördüm.

* 3-4 kez sadece şoför tarafında koltuk ısıtma ve soğutma devreye girmedi. Kapatıp açınca düzeliyor.

Yol tutuş, performans ve yakıt gibi konulara gelirsek. Aracın tüm modlarını Spor, Auto, Low-Range, Kar, Off-Road 1, Off-Road 2 aktif olarak kullanıyorum(çekici hariç). Hepsinden teknik olarak çok memnunum ve benim için bu paket olmazsa olmazdı. Kar modu ile karda gaza bastıınızda araç devrinin ağır yükselmesi, ağır devir (Low range) ile tırmanmanın çok rahat yapılması vs. En son dağda fren hortumu patladı (bunu ayrıca yazmayı düşünüyorum, servis hatası) ve ordan Low Range sağolsun Manuel kullanarak inebildim.

3.sıra koltuklar çok kullanışlı. Bizde o sıraya arkadaşlar oturuyor ,1.92 boyunda bir arkadaş ve 120 kiloluk 1.65 bir arkadaş o ikili koltukta yan yana oturabildiler :) Bu aracı alırken 200 serisi Toyota Land Cruiser baktım ve onların 3.sıra koltukları rezaletti. Ben 1.82 ve 85 kiloyum ve 3.sıra koltuklarına sığamadım. Son sıra koltuklar açıldığında bagajınız çok küçülüyor, eğer sürekli 7 kişi seyahat edecekseniz roof bagaj koymanız iyi olacaktır.

Tek hoşuma gitmeyen özelliği, şehir içinde Auto modda kasislere yavaş girdiğinizde aracın aşırı sallanması. Bir sedan W211 konforu yok malesef :) Daha önceden ML-GL veya G kullanmadım, bu sebeple karşılaştırma yapamam belki de doğaldır. Sonuçta aracın boyu 5,1mt ve ağır bir araç.
 
Son düzenleme:

CaLViN

Muhtar
Yönetici
Katılım
22 Ara 2011
Mesajlar
4,535
Tepki Puanı
797
Puanları
113
Konum
Antalya
İsim
Hasan
Araç
2015 X166 GL350 - 2023 VW T-roc Rline
Aracın kasislere girince ayran gibi çalkalanması neredeyse tüm GL lerde mevcut.
Diğer sorunlarınız da her araçta olabilecek cinsten ufak tefek sorunlar.
Güle güle kullanın.
 

Erdal S

Tecrübeli Üye
Katılım
24 Ağu 2015
Mesajlar
21
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
Rize
Araç
Mercedes 2013 GL 350 CDI
Tanıtım vidyolarında gördüğüm kadarıyla son çıkan GLS'de bunu bayağı aşmışlar, stabilizer, her AİRMATİK ayrı kalkıp inmesi, kumdan çıkabilmesi gibi. Kullandığım araçla ilgili aklıma gelenleri yazdım, eğer yardımcı olabileceğim bir konu varsa elimden geleni yaparım. Aracın bakımlarının elimden geldiği kadarını kendim yapıyorum kalanı servise bırakıyorum. Bu sebeple birçok yerini detaylı inceleme imkanım oldu.

Bildiğiniz üzere GL kasalar Amerika'da üretiliyor. Benimki avrupaya üretilenlerden, amerikan için üretilenlerden hiç kullanmadım. Amerikadan getirilen modelleri kullanan 2 arkadaş benimkinin yolda daha konforlu olduğunu söyledi!
 
Son düzenleme:
Üst