Kendi arabamın öyküsü..

Hataylı

Forum Sponsoru
Katılım
15 Ocak 2020
Mesajlar
1,195
Tepki Puanı
930
Puanları
113
Konum
Hatay Karabük
Araç
W204 220
Yaklaşık 4 yıldır ciddi ve herkes gibi ilgiyle çalıştırma aracım ile yaşadığım ve başımdan geçenleri anlatmak istiyorum..
Arabam w204 2009 model amg 220 cdi modeldir. Çok yakar zor bakılır demesine geçtiği çevremin geçirdiği ve çok şükür memnun kaldığım bir araç. Aldığım gibi her arabada olduğu gibi para harcamadan yardım tıslayamıyorum araçlara. Başladık sıvı bakım ve bakım yağı başta olmak üzere aküydü balata diskti takozlar ve diğer eskiyen miladı dolan vs. tüm parçaları Hep yetkili servis bakımlı olmasından dolayı bu seriyi bozmadım ve tüm bakım ve onarımları serviste orijinal parça kullanılarak yapıldı. boya temizleme seramik vs. ise benim aracımı kendim yıkamam gibi hobi olarak gerçekleştirip araştırma ve çalıştırma çok sevdiğim tipik şeyler. Şimdi gelelim bazı yaşadığım ve aklıma gelen problemlere.
Far anahtar sorunu: klasik gündüz vakti vaktine göre saçmalayan farların açılıp açılışı sorunu, anahtar değiştirilerek çözülebilir.
Klima fanı ses sorunu: ötme veya ıslık gibi tarif edilir. Fan motoru yağlanarak kısa süreli olarak değiştirilerek tamamen çözülebilir.
Fren hidrolik seviyesi kontrol edin uyarı sorunu: eğer benim gibi hidrolik seviyede tam olmasına rağmen uyarıda bulunuyorsanız muhtemelen bende gibi sensör arızası vardır. Ama sensörlü direkt depoya bağlı olduğundan hidrolik yağ deposu ile birlikte değişiklik sorununu çözebilir.
Yüksek çıkış gelen ıslık ve uğultu sesi: özellikle 70-80 den sonra gelen, direksiyon hamlesinde daha da artan ses için benim sorunum arka teker bilyasıydı değişerek çözülebilir.
Cam tüketicilerinin ikinci seviye çalışması: bu merkezlerde aratabileceğiniz şekilde inşa-sıfırlama gibi başlıkla videolarda bulunuyor. Cam açma kapama elemanlarının ikinci kademe çalışması yani parmağınızı tuştan çektiğinizde camın muhafazası durumunda bu şekilde videolardaki gibi yol izlenerek çözülebilir. Yağ kaçağı sorunu: benim yaşadığım sorunda kaçak yağ soğutucusunda idi. Yağ soğutucu değiştirilerek çözülebilir.( Conta ayrı olabilirim net elden geçmiş zaman ancak ben yenilenmesi için birazda değiştirmiştim)
Hantallık ve siyah duman ile motordan gelen gelen ıslık sesi: bu durumdaki hortumların(hava) özellikle kontrol edilmesini tavsiye ediyor. Benim intercooler hava hortumunda meydana gelen kaçak sonucu bu durumla karşılaşmıştım.
Farklı noktalarda trim sesleri: bu trim sesleri ile ilgili bazen profesyonel bazen kendim keçe ile çözüm sağlarumdur :)
Evet şuanlık aklıma gelen bunlar. Yazma sebebim ise bir çoğu forumda olsa da bir yerde pratikte benimde başımdan geçenleri paylaşmak istedim. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Arabaları kullandıkça öğreniyoruz ve bu platformdan dostlarımızdan çok şey öğrendim uyguladım. Aracımla yola devam ediyoruz. İnşallah herkes kazasız belasız araçlarını kullanır. Selamlarımla.
 

Hataylı

Forum Sponsoru
Katılım
15 Ocak 2020
Mesajlar
1,195
Tepki Puanı
930
Puanları
113
Konum
Hatay Karabük
Araç
W204 220
Bazı yerlerde çeviriden dolayı yazım hataları olmuş olabilir. Kusura bakmazsınız umarım. Teşekkürler
 

Hataylı

Forum Sponsoru
Katılım
15 Ocak 2020
Mesajlar
1,195
Tepki Puanı
930
Puanları
113
Konum
Hatay Karabük
Araç
W204 220
Forum yöneticisi olan dostlarımdan ricam konuyu açar açmaz yada yorum vs paylaşımların hemen akabinde de olsa düzenleme yapmıyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz?
 

serdarmete

Forum Sponsoru
Katılım
10 Ağu 2019
Mesajlar
1,053
Tepki Puanı
241
Puanları
63
Konum
İSTANBUL
Araç
E180
Güzel günlerde kullanın , güçlü bir araba , bu hidrolik seviyesi uyarısı 204 lerde kronik sarınırım . Bana göre ilk bakılması gereken yer önem sırasına göre yağ soğutucusu sonra intercooler ve borular , son olarakda kurum temizliği düşünülebilir. Enektörler de buna sebep olabilir , şayet bu duman ve hantallık durumu çoksa risk alınıp Würth gibi enektör temizleyici katkılarda kullanabilirsiniz. 2 depo sonra etkisi görülür.
 

Hataylı

Forum Sponsoru
Katılım
15 Ocak 2020
Mesajlar
1,195
Tepki Puanı
930
Puanları
113
Konum
Hatay Karabük
Araç
W204 220
Mercedes arabasında arızaların kullanım kaynaklı olmayanlar içinde yüzde 90 ı kronik gibi. Bir arıza varsa mutlaka aynısını yaşayan binlerce araba var.
 
Üst