• Sevgili üyemiz, şu konuda MBCLUBTR baskılı Polar / T-shirt / Sticker yapmış olduğumuz anket sonucunda üyelerimiz tarafından seçilen polar ve tshirt modelleri üzerine gerekli çalışmaları yaptık. Eğer siz de "MBCLUBTR baskılı Polar / T-shirt / Sticker " ürünlerinden almak istiyorsanız lütfen konuyu ziyaret ediniz. Teşekkür ederiz.

Mercedes in Yeni Yazılım Merkezi Açıldı

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,708
Tepki Puanı
773
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
Mercedes in Yeni Yazılım Merkezi Açıldı

Mercedes-Benz, hem elektrikli sürüş hem de araç yazılımında lider olmayı hedefliyor. Bu gelişmeyi hızlandırmak için şirket, Sindelfingen'deki Mercedes Teknoloji Merkezi'ndeki (MTC) Elektrikli Yazılım Merkezine 200 milyon Euro'dan fazla yatırım yaptı. Çok sayıda yazılım, donanım, sistem entegrasyonu ve test fonksiyonu tek çatı altında toplandı.

Yönetim Kurulu Üyesi Markus Schäfer : "Electric Software Hub, araştırma ve geliştirmemizin merkez üssü ve aynı zamanda dünya çapındaki üretim tesisleriyle yakın bir ağ bağlantısına sahip. Mercedes-Benz'in geleceğinin önemli yönleri - özellikle de kendi MB.OS işletim sistemimiz - burada gerçeğe dönüşüyor. Arabalar genel olarak en karmaşık ürünler arasındadır. Donanım ve yazılım birbirinden ayrıdır ve birlikte mükemmel bir şekilde çalışmalıdır. Bunu Electric Software Hub'da sağlıyoruz. Bu bizim yazılım entegrasyon fabrikamızdır" dedi.

Electric Software Hub, yeni araç dünyasında belirleyici avantajlar sunuyor: 19 çapraz işlevli departmandan yaklaşık 1.100 uzman, her zamankinden daha yakın bir fiziksel yakınlıkta birlikte çalışıyor. Dijital test prosedürlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte bu, entegrasyon süreçlerinin hem hızını hem de kalitesini artırıyor. Disiplinlerin tek bir binada yoğun şekilde birbirine bağlanması, Electric Software Hub'ı olağanüstü kılıyor. Eşzamanlı mühendislik ve en iyi şekilde kusursuz entegrasyon anlamına gelir.

Yeni bina, sekiz kata yayılmış 70.000 metrekare alana sahip

Üst katlarda yazılım kodu oluşturma ve entegrasyon öncesi laboratuvarlar bulunur. Burada uzmanlar, çeşitli yazılım bileşenlerinin birbirleriyle doğru etkileşime girip girmediğini ve araç işlevlerinin doğru uygulanıp uygulanmadığını test etmek için önce sanal teknolojileri ve simülasyonu kullanır. Elektriği/elektroniği doğrulamak için en gelişmiş yöntemleri kullanırlar. Örneğin, bileşenler ve kontrol birimleri sanal bir araçta tamamen otomatik olarak test edilir - kullanılan teknolojiye döngü içi donanım denir. Bu amaçla, geliştirilmekte olan çeşitli model serileri için çalıştırılan Electric Software Hub'da oldukça özel test tezgahları kullanılmaktadır. Prensip olarak, yalnızca test edilecek yazılıma sahip elektronikler gerçektir, aracın geri kalanının tamamı ve ortam simüle edilir.

Yazılım geliştirmenin çok erken aşamalarında bile, yani ilk kontrol üniteleri donanım olarak mevcut olmadan önce, araç fonksiyonlarını test etmek için özel simülasyon yöntemleri kullanılabilir. Tüm bu prosedürler, yüksek otomasyon yoluyla geliştirme sürelerini önemli ölçüde kısaltmayı ve yüksek düzeyde bir yazılım olgunluğuna ulaşmayı amaçlamaktadır.

Hatta "dijital test sürüşü" teknolojisi sayesinde Electric Software Hub'da araçta bir testin tam simülasyonu bile mümkündür. Bu, gerçek bir test sürüşünün yapacağı şekilde, tamamen simüle edilmiş bir ortamda sanal bir aracın hareket ettirilmesini ve test edilmesini içerir - yalnızca bu "test sürüşü", Electric Software Hub'ın altıncı katındaki bir laboratuvarda gerçekleşir.

Kısa mesafeler hızlı sonuçları teşvik ediyor

Sürülebilir prototipler 4. katta bulunuyor. Geri çekilme alanları olarak adlandırılanlar, toplantı odaları etrafında gruplandırılmıştır. Bu, ekiplerin testler sırasında elde edilen verileri anında birlikte değerlendirmesini sağlar. Tüm bina fiber optik teknolojisi ile ağa bağlı olduğundan, bu testler sırasında üretilen muazzam miktarda veri çok kısa sürede okunabilir. Üretim aşaması ve başlatma doğrulaması da binaya tamamen entegre edilmiştir. Prototiplerin elektrik/elektronik (E/E) ilk çalıştırılması ve başarılı bir olgunluk seviyesi yönetim sistemi ile Mercedes uzmanları, tüm geliştirme sürecini sürekli bir gerçeklik kontrolüne tabi tutar. Ayrıca Electric Software Hub'da test gereksinimleri ve prosedürleri de dahil olmak üzere sonraki seri üretim sürecini doğrularlar. Burada, geliştirme ön entegrasyonları, bileşenden araca üretim E/E entegrasyon merkezi ile tek bir binada el ele çalışır.

Üç alt kat, laboratuvarlar, atölyeler ve test tezgahları için özel olarak tasarlanmıştır. Mercedes-Benz araçlarının karşılaması gereken çeşitli küresel zorlukların yeniden üretilebileceği yer burasıdır. Araç test tezgahları, -30 ila +50 derece arasındaki sıcaklıklarda ve 250 km/saate kadar hızlarda test yapılmasına olanak tanır. Ayrıca Electric Software Hub'da 250 şarj noktası bulunuyor. Bu, herhangi bir zamanda çok sayıda farklı aracın aynı anda şarj edilebileceği anlamına gelir. Bu aynı zamanda testi hızlandırır ve geliştirme hızını artırır. Electric Software Hub'daki sistemlerin kopyaladığı şarj altyapısı için dünya çapında farklı şarj standartları vardır. Bu aynı zamanda özellikle hızlı Yüksek Güçlü Şarj için de geçerlidir. Mercedes-Benz bu sayede yazılımın, dijital uygulamaların, elektrikli sürüşün ve müşterinin elindeki şarjın her zaman ve her yerde istikrarlı ve doğru bir şekilde çalışmasını sağlayabilir.

Mercedes-Benz Electric Software Hub'ın en önemli verileri:

Boyutlar: 78 x 133 x 39 metre
Toplam bina alanı: yaklaşık 70.000 m²
Yatırım tutarı: 200 milyon avronun üzerinde
Çalışanlar: yaklaşık 1.100, tam kapasite 1.554
Katlar: 1 bodrum, 3 atölye katı olmak üzere 8 kullanıcı katı, 1 teknik kat
6. katta 3 adet iç avlu
Alanlar: Atölye 14.349 m² (bodrum dahil 333 araçlık park yeri de dahildir)
Test tezgahları: 2089 m²
Ofis alanı: 12.264 m²
Laboratuvarlar: 2.292 m²
Elektrikli tahrik ve şarj sistemleri için 5 adet büyük ölçekli test tezgahı
E-altyapı: 250 şarj noktası dahil. Yüksek Güçlü Şarj (HPC)


Ekli dosyayı görüntüle 52016
 
Üst