C180 CGI 7G-Tronic DETAYLARI

jamaisvue

Tecrübeli Üye
Katılım
7 Kas 2011
Mesajlar
215
Tepki Puanı
1
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
A207 E250
Not: Aşağıdaki yazımı 2 Temmuz'da başka bir sitede yayınlamıştım. Ne yazık ki forum düzeyi düştüğünden bu siteye transfer olmaya karar verdim. Katkılarınız olursa sevinirim, herkese iyi forumlar.

Merhaba arkadaşlar,
yaklaşık 1500km yol yaptıktan sonra deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Herkes gibi bende en çok tüketim değerlerini merak ediyordum.
İstanbul şehir içi yoğun trafikte bir depo ile yaklaşık 500km yapılıyor.
İlk 1500km'de 10.4lt/100km ortalama tüketim yüksek görünebilir ancak ileride ortalamanın 10lt/100km olacağını sanıyorum.

Önce araç hakkında kısa bilgi vermek gerekirse;

Şanzıman:
Eski 5 ileri otomatik vites yerine artık, Mercedes'in en gelişmiş şanzımanı olan 7 ileri,2 geri vitesli 7G-Tronic Plus standart. Manuel modda kullanım yerine vites sınırlayıcı var. Manuel mod ve direksiyondan vites değişimi sadece “AMG Sport” paket ile alınıyor.

Motor:
1.8 CGI motor yüksek MTV dilimine yakalanıyor ama düşük tüketimi ve 7G-Tronic Plus şanzımanla uyumu nedeniyle kendini affettiriyor. 1796cc hacimli, 156 hp gücündeki motor kompresör yerine direkt enjeksiyon turbo sistemi kullanıyor. Düşük devirde (1600 d/dk) maksimum torku (250Nm) yakalaması sayesinde önceki 1.6 kompresörlü motordan yaklaşık %10-15 daha ekonomik.

Şanzıman + Motor:
1.8 CGI 156
hp motor, şimdilik benzinli motorların başlangıç seviyesinde.
7G-Tronic Plus şanzımana ise diyecek yok. Peki bu ikisi bir araya gelirse ne olur?
Bence C serisi içinde en ekonomik benzinli kombinasyon ortaya çıkar.
Bu kombinasyon, Mercedes konforunu yaşamak isteyen sakin kullanıcılara göre.

Performans isteyenler için 1796cc hacimli CGI motorun;
C200 (184hp, +9bin €)
C250 (204hp,+12bin €)
Performans+ekonomi isteyenler ise, 2143cc hacimli CDI motorun;
C220 (170hp,+15bin €)
C250 (204hp,+18bin €) versiyonlarını alabilirler.

Şanziman ve motor dışındaki, beğendiğim (+) ve beğenmediğim(-) yenilikleri aşağıda sıralamaya çalıştım. Bunlardan bir kısmı zaten makyaj öncesinde olan özellikler ama yine de birlikte değerlendirmekte yarar görüyorum.
(Aşağıdaki değerlendirmeler Avantgarde Fascination versiyonu içindir)


+ Aracın içinde ilk dikkati çeken yeni direksiyon simidi bence, eskisinden çok farklı. 150bin euroluk CLS modeli ile aynı direksiyon (12 tuşlu) konulmuş. Muhtemelen ileride Mercedes'in tüm modellerinde kullanılacak. (VW ortak direksiyonu gibi)

+ Hill Holder standart olan frene, E ve S serisindeki gibi Hold fonksiyonu ilave edilmiş. Özellikle trafik ışıklarında beklerken vitesi park pozisyona alıp el frenini çekmek yerine frene kuvvetlice basınca kadranda HOLD yazısı beliriyor.
Frene tekrar basınca veya gaz verince hold fren kilidi boşalıyor. Benim sık kullandığım bir özellik, sevdim.

+ Kadran bilgi ekranının çözünürlüğü artmış ve renklenmiş. Araca binildiğinde sizi km kadranında bir Mercedes C serisi resmi karşılıyor. Kemer takmazsanız görsel ve işitsel olarak uyarı alıyorsunuz. Kadrandaki görsel kemer takma uyarısını direksiyondaki OK tuşuyla silebilirsiniz ancak sesli uyarının şiddeti kemer takıncaya kadar artarak devam ediyor. Ayarlar menüsünde yapılacak işlemler renkli resimlerle desteklenmiş. Makyaj öncesi bilgi ekranı çok sıradandı.

+ Radyo-CD, klima, havalandırma kanalları, ön konsol E serisine benzetilmiş, 17 inç jantlar bile E serisi ile aynı model. Yeni C’ye, kompakt E-Class denebilir.

+ 2009 yılında yapılan EURO NCAP test sonucu 5 yıldız alan C serisi güvenlik konusunda beklentileri karşılıyor. Ön koltuk başlıklarında, arkadan çarpmalarda kamçı etkisini önleyen Neck-Pro özellik, 9 airbag (önler,sürücü diz,ön ve arkada yanlar,perdeler), lastik basınç uyarısı, Isofix bağlantı standart.

+ 225/45R17 lastiklere rağmen süspansiyonlar konforlu. Bel ağrısı çektiğim için benim için koltuk ve süspansiyonlar önemli. Henüz bel ağrısı yaşamadığıma göre rahatlıkla konforlu diyebilirim.

+ Sürücü bel desteği (makyaj öncesi vardı) işlevsel, bence sağ ön koltukta da olmalıydı. Yarı deri,yarı kumaş kombinasyonunda siyah daha iyi duruyor çünkü panoramik tavan sayesinde iç mekan çok aydınlık. Eğer koltuk döşemesi açık renk alınırsa ön kokpit ve halıda açık renk geliyor. Bir de panoramik sunroof aydınlığı eklenince göz yorucu hale gelebilir.

+ Çift sunroof (panoramik) makyaj öncesi de vardı, sadece öndeki cam tavan açılıyor. Tavan perdesi ön ve arkada birlikte açılıp, kapanıyor. Havalandırma pozisyonuna getirmek için önce perdenin açılması gerekiyor. Halbuki klasik sunroofta havalandırma pozisyonu sürgülü perdeden bağımsızdır. Sunroof açıkken ortaya çıkan ağ şeklindeki rüzgar kesici sayesinde, 100 km/h civarında içeride saçları dağıtacak kadar hava sirkülasyonu oluyor. Cabriolet havası verdiği için bence iyi ama daha yüksek hızlarda rahatsız edebilir. Perdesi kapalı olsa bile güneşli bir havada panoramik tavanlı aracın içi çok ısınıyor. Özellikle güney illerimizde bu aracı gölgede veya kapalı bir alanda park etmek gerekir.

+ ILS akıllı far sistemi ve adaptif uzun far yardımcısı muhteşem bir şey, kesinlikle faydalı. Daha önce E ve S serisinde alınabilen bir özellikti. Uzun far yardımcısı hatasız çalışıyor. Uzunlar açıkken far hüzmesi karşıdan gelen aracın farları ile çakıştığında, uzun farlar kısalara geçiyor. Önde giden ve karşıdan gelen olmayınca eğer hızınız 60km üzerindeyse yine uzunlara geçiliyor. 40km/h hıza düştüğünüzde yolda araç olmasa da uzundan kısalara dönülüyor. Yol kenarındaki lambalardan ve ışıklı reklam panolarından etkilenmemesi olumlu.
Xenon farlar direksiyon hareketiyle yön değiştiriyor. Karşıdan gelen araç algılandığında sol kısa farın gücü araç yaklaştıkça azalıp, sağ farın menzili artıyor. Bu arada trafiği soldan olan ülkeler unutulmamış. Örneğin Kıbrıs’a araçla gittiğinizde ayarları kadrandan “soldan trafik” olarak değiştirebilirsiniz. Farların optik sensörü, yağmur sensörü gibi dikiz aynasının arkasında.

+ Yağmur sensörü silecekleri yağmurun şiddetine göre çalıştırıyor. Park halinde araçta sunroof açıksa kontak kapalı ve kapılar kilitli olduğunda dahi yağmur başlarsa sunroof kendiliğinden kapanıyor ve havalandırma pozisyonunda kalıyor. Tam kapanmasını tercih ederdim ama sanırım araçta bırakılan evcil hayvanlar için düşünülmüş. Eğer camlar açıksa kapanmıyor, sensör sadece sunroof üzerine etkili.

+ Far ve silecek kontrolleri direksiyonun solundaki aynı kol üzerinde toplanmış. Araca yabancı olanlar boşuna direksiyonun sağında silecek kolu arıyor. Tempomat (cruise control) kumanda kolu yine direksiyonun solunda. Otomatik vitesli araçlarda (manuel vitesli Mercedes Türkiye’de satmaz) sağ elinize fazla iş düşmüyor.

+ Biri değişken,diğeri sabit 2 adet hız sınırlayıcı Speedtronic sistem mevcut.
Değişken hız sınırlayıcısı sürüş sırasında değiştirebilirsiniz, değişken hız sınırlayıcı aktif haldeyken kick down (sollama vb durumda) yaparsanız, belirlediğiniz sınırı aşabilirsiniz. Sabit sınırlayıcıyı ise 160 km/h dan itibaren 10 km/h aralıklarla araç duruyorken ayarlayabilirsiniz ve kick down ile belirlediğiniz sınırı geçemezsiniz. Cruise control aktive edildiğinde km kadranında aracı kullanabileceğiniz hız aralığı ışıkla gösteriliyor. Eğer hız sabitleyici örneğin 160km/h hızda aktifse 160’ın üzerindeki ışıklar yanmıyor.

+ Thermatic klima istenilen soğutma ve ısıtma değerlerine çok çabuk ulaşıyor. Klimanın dış hava sirkülasyonunu kapatan düğmesine uzun bastığınızda açık olan tüm camlar ve sunroof kapanıyor. Bu özellik örneğin bir tünele girerken faydalı. Aynı düğmeye tekrar bastığınızda ise camlar ve sunroof önceki konumlarına geri dönüyor. (ince düşünülmüş bir detay, sevdim)

+ Uzaktan kumanda ile camlar ve sunroof kapatılıp açılabiliyor ama bunu sadece aracın sol tarafından yapabiliyorsunuz. (nedenini anlamadım)

+ Makyaj sonrası motor kaputu alüminyumdan üretilerek araç hafifletilmiş, ağırlık merkezi daha aşağı çekilmiş (kullanıcının fark edeceğini sanmıyorum)

+ Ön ve arka kapılarda, kapı açma mandalları ve kapı kolları içten aydınlatılmış.
Tüm bunlar dikiz aynasındaki ambiyans aydınlatma ile gece çok hoş görünüyor.

+ Makyaj öncesindeki LED'li gündüz farı ve sinyallere ilave olarak arka park ve fren lambaları da LED'li olmuş. Artık plaka lambası bile LED’li. Ön sis farları, arka sis farı ile birlikte yanıyor. Diğer markalarda olduğu gibi ön sis farları arka sis farından bağımsız çalıştırılamıyor. Yani ön tarafta sis varsa aracın arka tarafında da sis vardır düşüncesi var, mantıklı.

+ Standart ses sistemi olan Audio20, 14.7cm TFT ekranın çözünürlüğü iyi, güneş ışığından etkilenmemesi olumlu. Eski kapaklı ekrandan vazgeçilmesi yerinde bir karar. Ses kalitesi oldukça yeterli, örneğin BMW 3 serisinin standart ses sistemi olan “Business” ile karşılaştırırsak kesinlikle uzak ara daha iyi. Hatta BMW’nin bir üst seviye ses sistemi olan “Professional”dan bile daha iyi. Yeni telematik versiyonu sayesinde Audio20 Mercedes’in yeni Becker Map Pilot navigasyonu ile uyumlu hale getirilmiş. Daha doğrusu “Becker Map Pilot” navigasyon makyajlı C serisi ile başladı diyebiliriz.

+ Kol dayama içinde USB girişi, 16GB kapasiteli bellek ile sorunsuz çalıştı. USB portu 32GB kapasiteye kadar uyumlu, mp3klasör ve dosyalarını albüm kapağı ile ortadaki ekrandan görebilirsiniz. Albüm kapağını gösteren “cover art” fonksiyonu makyajla birlikte gelen yeni özelliklerden. Eskiden ön kol dayama içinde sadece Aux-in vardı, makyaj sonrası standart donanıma USB port ilave edilmiş, çok yerinde bir karar bence. iPhone girişi ise opsiyonel donanımda.

+ Bluetooth telefon sistemi makyajlı modelde geliştirilmiş, kısa mesaj özelliği eklenmiş. Sistem 15 ayrı cep telefonu ile eşleşmeyi hafızaya alıyor ama aynı anda sadece bir tanesiyle aktif olabiliyor. Eskisini arkadaşımın aracında incelemiştim.Yenisinde kullandığınız cep telefonundan Bluetooth özelliğini kapattığınızda araçtaki monitörde görünen telefon rehberinizdeki isimler kayboluyor. Eskisinde ise aracı valeye vs. verdiğinizde tüm telefon rehberi, arama kayıtları, gelen giden tüm aramalar görünüyordu. Ayrıca Bluetooth yoluyla kablosuz müzik aktarımı özelliği eklenmiş. (Ör.cep telefonundaki müzikler kablosuz dinlenebiliyor)

+ Ön ve arka kol dayamada eşya gözleri ve bardaklıkların, ön koltuk arkalarında ceplerin, ön yolcu ayak bölgesinde filenin, ön tamponda park sensörlerinin, bluetooth, cruise control, servotronic direksiyonun, elektrikli deri-kumaş koltukların, diz hava yastığının, sigara donanımının standart olması olumlu. (burada sözüm tüm bunları, en üst donanım paketi olan Comfort Plus Lifestyle Edition’da bile opsiyonel listesine alan BMW 3 serisine)

+ Kabin içi ses yalıtımı beklenildiği gibi başarılı, motor sesi, rüzgar sesi duyulmuyor. Yangın söndürücü bir Mercedes klasiği olarak sürücü koltuğunun altında. Arka koltuklar rahat ancak arka diz mesafesi sınırda. (daha iyisi için E-Class)

+ Bagaj kapağı uzaktan kumanda ile açılabiliyor ama kapatılamıyor, merkezi kilitten ayrı olarak kilitlenebiliyor. Bagaj sol yan duvarındaki file küçük eşyaların savrulmaması için olumlu. Sağ ve sol bagaj kenarında çanta kancaları iyi düşünülmüş,maliyeti düşük ekipman. Bagajın hacmi 4 kişilik ailenin uzun tatiline yetecek seviyede (480lt)

+ Birkaç detay:

*Vites kolunun önündeki küllük çıkarıldığında sürgü kapaklı, tabanında sigara içilmez amblemli bir saklama gözü kazanılıyor.
*Yakıt azalıp yedek depoya geçildiğinde ekranda kalan menzil yerine yakıt alan bir araç resmi çıkıyor ve depo kapağının olduğu tarafı okla gösteriyor.
*Anahtardaki bagaj açma düğmesi, anahtar kontağa takılı durumdaysa çalışmıyor.
*Araç hareket halindeyken sol ön kapıdaki bagaj açma düğmesi çalışmıyor.
*Ön camı her 10uncu kez su püskürterek yıkamanızda far yıkama çalışıyor.
*Audio20 ekranını analog saat olarak kullanabilir veya tamamen kapatabilirsiniz.




- Park yardımcısı VW'nin sisteminden çok daha geri, park sırasında beni yavaşlatıyor ve kaldırımdan epey açığa yönlendiriyor. Direksiyon VW'deki gibi kendisi dönmüyor. Üstelik sadece paralel park yeri gösteriyor.
Gereksiz bir ilave olmuş, kullanacağımı sanmıyorum.

- Attention Assist uzun yol kullanıcıları için gerekebilir, benim işime pek yarayacağını sanmıyorum.
Bunun yerine elektrikli arka perde olsa daha memnun olurdum.

- Kumaş-deri koltuklar elektrikli ama hafıza ve koltuk ısıtma yok. (bence Fascination donanımda olmalıydı)

- Navigasyon yok, isteğe bağlı bile gelmiyormuş. Satış uzmanı sonradan takılamaz dedi ama Almanya’da yetkili servisin sonradan montaj fiyatı 1500 euro. MB makyajlı C serisi ile Mercedes navigasyonda yeniden yapılanmaya gitti. Tüm Mercedes modellerde Becker Map Pilot sistemine geçiliyor. Sigara paketi büyüklüğündeki Becker navigasyon aleti torpido gözündeki yerine takılıyor. Mercedes ekranı ile uyumlu olan alet başka bir Mercedes araca aktarılabiliyor. Becker Map Pilot ön hazırlığı 300 euro, cihazın kendisi ise 600 euro. Araç alırken bence ön hazırlık kesinlikle alınmalı. Sonradan montaj işçiliği zahmetli ve maalesef yetkili servisler bu konuda yetersiz.

- El freni klasik sistem, halen sol ayaktan kumanda ediliyor, artık düğmeli el freni sistemine geçilmeliydi.


- Park sensörü son evrede ötmeye başladığından, alışana kadar dikkat etmek gerekiyor.

- Bagajdaki stepne, aracın orjinal jant ve lastiğinden küçük. Şimdiye kadar sattığım tüm araçlarımda stepneyi kullanılmamış olarak olarak verdim, o yüzden pek önemli değil.

- İç mekanda 220V priz ve bagajda 12V priz olmalıydı.

- Far grubu düğmesinde arkadan gece aydınlatması yok.

- Kadran kaçıncı viteste gittiğinizi göstermiyor. Sadece D şeklinde görünüyor.

- Dikiz aynasının arkasındaki sensör o kadar büyük ki, OGS cihazı yapıştırmak için yer kalmamış. Neyse ki yeni nesil OGS cihazları artık daha küçük.

- Yol bilgisayarı sadece “start” ve “sıfırlama” itibarıyla gidilen km, gidilen süre, ortama tüketim, ortalama hızı veriyor. Aynı parametreler “yakıt alımı” itibarıyla da olmalıydı.

- Standart donanımda arka koltuklar yatırılamıyor. Araç içinden bagaja erişim yok. Örneğin Ikea’dan aldığınız uzun rafları taşıyamazsınız.

- Arka koltukta ortada oturan şaft tüneli nedeniyle rahat edemiyor, ideal yolcu kapasitesi 4.

- Arka yolcular için ayak bölgesi aydınlatma unutulmuş. En azından en üst donanımda olmalıydı.

Son olarak;
Güncel olarak C serisi Start,Elegance,Avantgarde,Fascination,AMG paketleriyle satılıyor. Konfor donanım olarak en üst paket Fascination. Bence Fascination paket içine Becker Map Pilot ön hazırlığı, elektrikli arka perde, koltuk hafıza ve ısıtma, katlanır arka koltuklar, arka yolcu ayak aydınlatma, orijinal ölçülerde stepne dahil edilmeli veya Fascination Plus paket adı altında satılmalıydı.
En büyük rakibi olarak benzer fiyatlara satılan BMW (320d) ve Audi (A4 2.0TDI) sayılabilir.
Yılda ortalama 8bin km yol yaptığım için tercihim C180 CGI oldu. Daha fazla yol yapsaydım kesinlikle diğer 2 modelden birini seçerdim.
 

bk80

Tecrübeli Üye
Katılım
15 Ağu 2011
Mesajlar
125
Tepki Puanı
0
Puanları
16
Yaş
44
Konum
istanbul
Araç
w204
ben de w204 facelift ile ilgili ilk detaylı bilgileri googlede ararken sizin bu mesajınızda okumuştum
 

TLNW124

Tecrübeli Üye
Katılım
13 Ocak 2011
Mesajlar
1,527
Tepki Puanı
0
Puanları
36
Konum
ADANA
Araç
2010 VOLVO S60 2.0T-95 MERCEDES W124 E320-1971 VOLKSWAGEN 1302L-1973 VOLKSWAGEN 1303S
aramıza hoş geldiniz keyifli forumlar..
 

tapari75

Tecrübeli Üye
Katılım
7 Nis 2010
Mesajlar
1,576
Tepki Puanı
0
Puanları
36
Yaş
33
Konum
KOCAELİ-GEBZE
Araç
m44 e36 coupe
mükemmel bir paylaşım olmuş... gözlerim pert olsada güzel bir bilgi kaynağı olduğunu düşünüyorum... paylaşımınız için teşekkür ederim... 2009 model amg paket var arkadaşımda ama süspansiyon ve yakıt ve salak saçma vitesler insanı sinir ediyor :)
 

jamaisvue

Tecrübeli Üye
Katılım
7 Kas 2011
Mesajlar
215
Tepki Puanı
1
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
A207 E250
C180 CGI 7G-Tronic Yakıt Tüketimi

5.1 l/100km
Şehir dışı ve otoyol karışımı parkurda klima kapalı, cruise control 90 km/h. Burada minimum tüketim için
hırs yaptım.
 

djturnz

Tecrübeli Üye
Katılım
22 Tem 2010
Mesajlar
315
Tepki Puanı
0
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
190D
Mükemmel bir paylaşım.
Bir araç bu kadar iyi anlatılabilir.
Bence bu yazıyı İngilizceye çevirip TopGear'a iş başvurusu yapmalısınız.
Forumumuza hoş geldiniz
Paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz.
 

jamaisvue

Tecrübeli Üye
Katılım
7 Kas 2011
Mesajlar
215
Tepki Puanı
1
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
A207 E250
6.4 l/100km
İstanbul-Eceabat-İstanbul parkuru, klima açık, ara sıra cruise kontrol, sakin kullanım, maksimum hız 140 km/h
 

jamaisvue

Tecrübeli Üye
Katılım
7 Kas 2011
Mesajlar
215
Tepki Puanı
1
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
A207 E250
Sevgili arkadaşlar hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Detaylara devam ediyoruz.

MB C-Class Amerika versiyonunda cup holder standart donanımda ancak storlu kapak yok.
Amerika dışında ülkelerde araçta sıcak içecek içme alışkanlığı daha az.
Orjinal bardaklığı sonradan uygulaması çok kolay.
Bence storlu kapakla birlikte Amerikan versiyonundan daha güzel ve fonksiyonel.
 

tahafedai

Tecrübeli Üye
Katılım
15 Ocak 2011
Mesajlar
3,662
Tepki Puanı
0
Puanları
36
Konum
Kayseri
Araç
W114 230.6,'14 RR Evog, 15' RR Vog, G30 520İ
Paylaşım için teşekkürler başka bir üyemizde 7 ileri vitesi pek sevmediğini yazmıştı 20 90 arası çok geçiş yapıyormuş performansıda 5 ileriye göre daha düşükmüş oda bu konuya yazaktır ondanda bilgi alabilirsiniz :)
 

jamaisvue

Tecrübeli Üye
Katılım
7 Kas 2011
Mesajlar
215
Tepki Puanı
1
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
A207 E250
Küçük bir detay;

Kontakt anahtarının yanında tuzluk şeklinde duran cisim, telefonun mikrofonu sanılır ancak klimanın ısı sen
sörüdür.
Telefonun mikrofonu ise aynanın üzerindeki iki tane çıkıntı.
 

tahafedai

Tecrübeli Üye
Katılım
15 Ocak 2011
Mesajlar
3,662
Tepki Puanı
0
Puanları
36
Konum
Kayseri
Araç
W114 230.6,'14 RR Evog, 15' RR Vog, G30 520İ
Küçük bir detay;

Kontakt anahtarının yanında tuzluk şeklinde duran cisim, telefonun mikrofonu sanılır ancak klimanın ısı sen
sörüdür.
Telefonun mikrofonu ise aynanın üzerindeki iki tane çıkıntı.

Güzel paylaşım için teşekkürler w211 dede kontağın orda mevcut bende bu neyse diyordum :)
 

jamaisvue

Tecrübeli Üye
Katılım
7 Kas 2011
Mesajlar
215
Tepki Puanı
1
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
A207 E250
Bu araçta en gereksiz donanım bence "Park Asistanı".
Denemek için kullandım. Bir daha kullanacağımı sanmıyorum.
Kaldırımdan açığa yönlendiriyor, park edebileceğim halde dar yerleri göstermiyor, park süremi yavaşlatıyor.
Dikey park yeri opsiyonu yok. Sadece paralel park için yer buluyor. Direksiyonu çevirmiyor.
Seçme şansım olsaydı, "Park Asistanı" yerine Becker Map Pilot ön hazırlığını kesinlikle tercih ederdim.
Ama ön-arka park sen
sörleri ile birlikte paket (230 nolu aksesuar) olarak geldiği için yapacak birşey yok.
 

jamaisvue

Tecrübeli Üye
Katılım
7 Kas 2011
Mesajlar
215
Tepki Puanı
1
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
A207 E250
Navigasyon Ön Hazırlık" tan sonra diğer bir eksiklik ise "Keyless Go".
Bu segmente yakında kasası değişecek olan BMW 3 serisinde, hatta B segmentinde Ford Fiesta'da bile olan donanım,
maalesef en dolu versiyonda bile yok.
Diğer taraftan Mersedes'in ateşleme sistemi çok farklıdır, başka araçlarda kontağı sonuna kadar
çevirmeniz gerekirken
Mercedes'te anahtarı en küçük bir harekette çevirseniz bile motor çalışır.
 

jamaisvue

Tecrübeli Üye
Katılım
7 Kas 2011
Mesajlar
215
Tepki Puanı
1
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
A207 E250
Parktronik devreye girince Audio20'nin müzik sesini azaltma özelliği yok.
ranting2.gif

Geri vitese geçince sağ aynanın aşağıya dönme özelliği yok. (sadece hafızalı koltuk opsiyonu ile birlikte geliyor)
En pahalı versiyonda bile navigasyon
ön hazırlık yok. (opsiyonel özellik)
Arka koltuklar katlanmıyor. (opsiyonel özellik)
Xenon far yıkama sistemi tuhaf (ön camı her 10.kez yıkamada farlarda otomatik yıkanıyor)
Diğer taraftan Tempomat tam bir teknolojik şahaser. İsminin Cruise Control değilde Tempomat olması anlamlı, çünkü çok farklı.
 

jamaisvue

Tecrübeli Üye
Katılım
7 Kas 2011
Mesajlar
215
Tepki Puanı
1
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
A207 E250
http://forum.donanimhaber.com/m_49629705/mpage_12/key_/tm.htm#Az bilinen bir diğer konu ise araçta kaç hoparlör olduğudur.
Bunu satış temsiciniz bile bilmeyebilir. Adet ola
rak bilse de ölçülerini bilmez.
Ölçülerini bilse de arka kapıdaki tweeter yerinin boş olduğunu bilmez.
Boş olduğunu bilse de arka kapıda olması gereken tweeterın nerede olduğunu bilmez.
Çünkü arka kapıdaki hoparlörler koaksiyel.



Eğer Harman Kardon Logic 7 ses sistemi istemediyseniz, en donanımlı versiyonda bile toplam 6 hoparlör standart.
Ön ve arkadaki 168mm hoparlörlerin sağ veya sol olarak tek tek ekolayzır ayarlarını yapabilirsiniz.
 

jamaisvue

Tecrübeli Üye
Katılım
7 Kas 2011
Mesajlar
215
Tepki Puanı
1
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
A207 E250
Engineering Mode için:
Kırmızı tel
efon + 1 + # tuşlarına aynı anda 5 sn süreyle basılmalı.
 

jamaisvue

Tecrübeli Üye
Katılım
7 Kas 2011
Mesajlar
215
Tepki Puanı
1
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
A207 E250
Bilinmesi gereken önemli konulardan diğeri de yangın söndürücüler.
Mercedes klasiği olarak söndürücü tüpler sürücü koltuğunun altında, yani acil durumda olması gereken yerde.
Çünkü saniyelerin önemli olduğu durumda örneğin bagajdaki tüpe ulaşmak büyük bir zaman kaybıdır.
MB araçlarda Alman Jockel marka 1kg lık söndürücü standart.
Çalıştırmak için
sarı halkayı çekip, tüpün tepesindeki kırmızı düğmeye basmak gerekiyor.
Unutmayın; 7 metreye kadar ulaşan sadece 7 saniyelik söndürücü tozunuz olacak.
Yani 7 saniyede söndürdünüz, söndürdünüz. Yoksa tabana kuvvet :)

 

bk80

Tecrübeli Üye
Katılım
15 Ağu 2011
Mesajlar
125
Tepki Puanı
0
Puanları
16
Yaş
44
Konum
istanbul
Araç
w204
peki bu standart hoparlörleri daha kaliteli bir hoperlörle değiştirmek zahmetli midir. Eskiden kesip biçip gerekirse pandizot falan yaptırıp yapıyorduk ancak aracın orjinalliğini bozmak istemiyorum. dışardan belli olmasını da istemiyorum. Aracın standartında anfi var mıdır, madem önlerkoaksiyel değil, mid ve tizden oluşuyor, crossover var mıdır, yoksa bağlanabilir mi, uygun yer var mı arkalarda da koaksiyel yerine set takılabilir mi, montaj yerleri hangi markalara uygundur ve montaj derinliği ne kadardır. biraz fazla soru sordum ama ben de 1 haftadır bu konuyu araştırıyordum, fazla bilgi bulamamaıştım sizin konu da tesadüf oldu yakalamışken sorayım bari :)
 

jamaisvue

Tecrübeli Üye
Katılım
7 Kas 2011
Mesajlar
215
Tepki Puanı
1
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
A207 E250
peki bu standart hoparlörleri daha kaliteli bir hoperlörle değiştirmek zahmetli midir. Eskiden kesip biçip gerekirse pandizot falan yaptırıp yapıyorduk ancak aracın orjinalliğini bozmak istemiyorum. dışardan belli olmasını da istemiyorum. Aracın standartında anfi var mıdır, madem önlerkoaksiyel değil, mid ve tizden oluşuyor, crossover var mıdır, yoksa bağlanabilir mi, uygun yer var mı arkalarda da koaksiyel yerine set takılabilir mi, montaj yerleri hangi markalara uygundur ve montaj derinliği ne kadardır. biraz fazla soru sordum ama ben de 1 haftadır bu konuyu araştırıyordum, fazla bilgi bulamamaıştım sizin konu da tesadüf oldu yakalamışken sorayım bari :)

Bu konuyu bende biraz araştırdım.
Öncelikle mevcut hoparlörleri daha kaliteliyle değiştirmek ve amfi takviyesi yapmak gerekiyor.
Bunu yaparken de kesme biçme olmamalı, dışarıdan hiçbir şey belli olmamalı.
Alpine MRX-F30 amfi
SPX-17pro kompanent ön hoparlör
SPR-60 koaksiyel arka hoparlöryeterli olacak gibi.
Yumuşak müzik sevdiğim için subwoofer bana göre değil.
 

uc_poyraz

VIP Üye
Katılım
20 Eyl 2011
Mesajlar
3,174
Tepki Puanı
0
Puanları
36
Yaş
40
Konum
Bursa
Araç
W212 E350CDI 4MATIC- W204 CLC160- VW Amarok 4Motion- BMW E61 535d Touring- BMW 320i 40th Yerr Ed.
6500km yol yaptim ve herseyi denedim hic bir sehir dışı yolculuğumda bilgisayarda 6.8lt/100km altına düşemedim... Yaptığım en uzun menzil 700km uzun yolda ve 57lt benzinle(en az 500km si tempomat 100km/h) buda 8,14lt/100km yapar... Benim aldığım benzin mi kötü yoksa ayağınızın altında yumurta mı var???
 

jamaisvue

Tecrübeli Üye
Katılım
7 Kas 2011
Mesajlar
215
Tepki Puanı
1
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
A207 E250
Forumda en çok konuşulan eksiklik ise navigasyon ön hazırlığının olmaması.
Bu konuyu AstronBnX, bk80 ve gudikcik'in yazılarından takip ediyorum.
Özellikle AstronBnX Becker Map Pilot konusunda yetkili servislerden bile daha çok bilgiye sahip.
Becker cihazı eBay'dan 200 euroya aldım ama ön hazırlık olmadığı için beklemedeyim.
 

Gudikcik

Emektar Üye
Katılım
6 Nis 2010
Mesajlar
8,054
Tepki Puanı
9,583
Puanları
113
Konum
Ankara - Kocaeli
Web Sitesi
mbclubtr.com
Araç
Mercedes Benz
Forumda en çok konuşulan eksiklik ise navigasyon ön hazırlığının olmaması.
Bu konuyu AstronBnX, bk80 ve gudikcik'in yazılarından takip ediyorum.
Özellikle AstronBnX Becker Map Pilot konusunda yetkili servislerden bile daha çok bilgiye sahip.
Becker cihazı eBay'dan 200 euroya aldım ama ön hazırlık olmadığı için beklemedeyim.

w204 faceliftlerin hurdaları henüz çıkmacılara pek düşmediği için ön hazırlığı biraz bulmak zor.

zaten becker map pilot benim işimi görmez. ben araçta giderken tv seyretmeyi sevdim. o yüzden comand online sistemine yöneldim.

ayrıca bu konu baya güzel olmuş. emeğiniz için teşekkür ederiz.
 

elsoberano

Emektar Üye
Katılım
7 Nis 2010
Mesajlar
2,224
Tepki Puanı
5
Puanları
38
Konum
Ankara-Trabzon
Araç
MERCEDES W203 C200 Komp. elegance-Isuzu WFR
paylaşım için teşekkürler akıcı ve açıklayıcı bir anlatım olmuş kendimi sanki bir oto dergisi okuyor gibi hissettim.
 

bk80

Tecrübeli Üye
Katılım
15 Ağu 2011
Mesajlar
125
Tepki Puanı
0
Puanları
16
Yaş
44
Konum
istanbul
Araç
w204
Map pilotu ilk çıktığında aldım Eylül başı falandı ancak ön hazırlık için hala bekliyorum Almanyada bir firma buldum buraya da gönderiyorlar ancak gerekli parça listesi konusunda emin olamıyorum servistekiler de birşey bilmiyor
Ayrıca ben hoparlör olarak Infinity almayı düşünüyorum, ses olarak daha iyi. Belki de anfi taktırmam. Anfi için ekstra teyp bağlantısı, anfi kablosu falan çekilmesi gerek, bu da yetkili serviste zor, dışarda da söktürmeyi düşünmüyorum Sadece hoparlör kalitesini arttırmak yeterli olabilir mi sizce
 

AstronBnX

Tecrübeli Üye
Katılım
9 Haz 2011
Mesajlar
486
Tepki Puanı
0
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
C180 CGI AMG
Merhaba jamaisvue,

Aramıza hoşgeldin :) Bu güzel bilgilerle yeni araç alacaklara oldukça bir ışık tutmuş oluyorsun. Tebrik ederim.

İlk gönderiminizle alakalı olarak bazı ufak söylemek istediğim şeyler var;

+ Direksiyonu sağa ve sola çevirdiğinizde Extra size aydınlatma sağlıyor ki bu çok önemli kaldırımı görebiliyorsunuz. Bence bir araç için olmazsa olması ve frenler kadar önemli bir özellik.

+ Aracın hız sabitlemesinin yanında, limitleme koyabilmekde bence çok güzel bir özellik. Örneğin Beşiktaş-Perpa tüneline girdiğimde 70 sınırı koyuyorum ve 70 KM hızı geçemiyorsun ve ceza yemiyorsun.

Sizin - olarak gördüklerinize şu şekilde yorum yapabiliyorum (nede olsa fanatik olduğumuz için toz kondurmuyorum :)

- Kumaş-deri koltuklar elektrikli ama hafıza ve koltuk ısıtma yok. (bence Fascination donanımda olmalıydı)

Malesef kumaş olması durmunda ısıtma yapmıyorlar çünkü, koltuğa herhangi bir sıvı dökülmesi durumunda ısıtıcıların yolcunun güvenliğini tehdit etmesi ve araç içi yangına sebeb olması durumundan dolayı kumaşlarda ısıtma fonksiyonu koyulmamaktadır.

- Navigasyon yok, isteğe bağlı bile gelmiyormuş. Satış uzmanı sonradan takılamaz dedi ama Almanya’da yetkili servisin sonradan montaj fiyatı 1500 euro. MB makyajlı C serisi ile Mercedes navigasyonda yeniden yapılanmaya gitti. Tüm Mercedes modellerde Becker Map Pilot sistemine geçiliyor. Sigara paketi büyüklüğündeki Becker navigasyon aleti torpido gözündeki yerine takılıyor. Mercedes ekranı ile uyumlu olan alet başka bir Mercedes araca aktarılabiliyor. Becker Map Pilot ön hazırlığı 300 euro, cihazın kendisi ise 600 euro. Araç alırken bence ön hazırlık kesinlikle alınmalı. Sonradan montaj işçiliği zahmetli ve maalesef yetkili servisler bu konuda yetersiz.

Navigasyon olayı Mercedes'in başına bela olması sebebiyle bu sorumluluğu almama tarafında. Örneğin TRde harita onayı olmadığından ve yanlış yönlendirmelerden dolayı sorumluluk almıyor. Becker'de siz TR haritası kullanabiliyorsunuz. Ancak bunu resmi olarak Mercedes biz TR haritasını getiriyoruz diyemediğinden böyle bir çözüme gidiyor, işi başka bir firmanın sorumluğuna bırakıyor. Ön hazırlık fiyatı 300Euro sadece holder ve kablolar ancak birde 300 euro kadarda elektrik tesisatındaki değişiklik ve GPS anteni fiyatı var toplamda 600Euro ediyor. Ve tabi cihazın kendiside 800Euro Mercedes fiyatları. Ön hazırlık kesinlikle fabrika tarafından yapılmalı ve önceden alınmalı ve yetkili servisler şuanda bilgi konusunda yetersiz buna kesinlikle katılıyorum.

- El freni klasik sistem, halen sol ayaktan kumanda ediliyor, artık düğmeli el freni sistemine geçilmeliydi.

Bu durum Mercedes'in vazgeçmediği bir konu yapamasından dolayı değil kullanıcı alışkanlıklarından dolayı senelerdir kullanıcılarda oluşturduğu pisikolojininde etkisinden bu durumdan vazgeçmeyecektir. Eminim 2300 model'de bile olacaktır :) Biz göremicez gerci.. Aynı tek silecekler olması gibi.

- Park sensörü son evrede ötmeye başladığından, alışana kadar dikkat etmek gerekiyor.
Bence bu bir kullanıcı alışkanlığı. Bende Audi ve WVlerde olduğu gibi sesli uyarının önce başlaması ve görsel olarak ne kadar yaklaşım olduğunu gösterememeleri çok kötü. Park sensörlerini Mercedesde başarılı buluyorum. (Bazı durumlar kendini otomatik olarak kalibrasyon yapmasıda cabası)

- İç mekanda 220V priz ve bagajda 12V priz olmalıydı.

Kanunlar gereği TRde koyamıyor.

- Kadran kaçıncı viteste gittiğinizi göstermiyor. Sadece D şeklinde görünüyor.

Bunu bende hep merak ederim :) Olması çok iyi olurdu.

- Dikiz aynasının arkasındaki sensör o kadar büyük ki, OGS cihazı yapıştırmak için yer kalmamış. Neyse ki yeni nesil OGS cihazları artık daha küçük.

Dikiz aynasının arkasında sadece yağmur sensörü yok aynı zamanda bir Kamera mevcut. Kameranın lens büyüklüğünden ve görüntü kalitesinin yüksek olması için mecburen fiziksel olarak büyük oluyor. Opel Insignidada aynı durum mevcuttur. Bu kamera tabelalardaki hız sınırını gözetlemekte ve aracın hızını otomatik olarak düşürmektedir (bu özellikler pasif durumda)

- Standart donanımda arka koltuklar yatırılamıyor. Araç içinden bagaja erişim yok. Örneğin Ikea’dan aldığınız uzun rafları taşıyamazsınız.

Valalhi dostum :) bagaja erişm olmaması bence çok iyi. Çünkü benim yaramazları düşünemiyorum. Ve güvenlik problemi oluşturuyor. Eğer biri araça girerse camı kırıp bagajdaki laptop yada değerli eşyayı alabilir, araç anahtarla açılmadığı sürece bagaj kilitli kalıyor. Aracı taşıma aracı olarakda kullanmamak gerekir bişi içeri koyduğun sağını solunu çizebilir yada yırtabiirsin. Bence bu maddeyide bir eksi olarak görmemek gerekir.

- Arka yolcular için ayak bölgesi aydınlatma unutulmuş. En azından en üst donanımda olmalıydı.

Bencede olması iyi olurdu.
 

AstronBnX

Tecrübeli Üye
Katılım
9 Haz 2011
Mesajlar
486
Tepki Puanı
0
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
C180 CGI AMG
Map pilotu ilk çıktığında aldım Eylül başı falandı ancak ön hazırlık için hala bekliyorum Almanyada bir firma buldum buraya da gönderiyorlar ancak gerekli parça listesi konusunda emin olamıyorum servistekiler de birşey bilmiyor
Ayrıca ben hoparlör olarak Infinity almayı düşünüyorum, ses olarak daha iyi. Belki de anfi taktırmam. Anfi için ekstra teyp bağlantısı, anfi kablosu falan çekilmesi gerek, bu da yetkili serviste zor, dışarda da söktürmeyi düşünmüyorum Sadece hoparlör kalitesini arttırmak yeterli olabilir mi sizce

Command takınca ses zaten belirğin bir şekilde değişiyor hiç değiştirmene bile gerek yok.. Engineering menuden bir kaç ayarla şuandaki ses kalitenden biraz daha üzeri çıkabilirsin. Ve aracını boşuna sağını solunu söktürmemiş olursun. Bakalım ben ne yapacam bu konuda bilmem Becker için torpidonun bir bölümü sökülmesi gerekiyor. :(

Orjinal fiyat bilgilerini ve online olarak buradan satın alabilirsin;
http://www.online-teile.com/mb/index.php
 

AstronBnX

Tecrübeli Üye
Katılım
9 Haz 2011
Mesajlar
486
Tepki Puanı
0
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
C180 CGI AMG
w204 faceliftlerin hurdaları henüz çıkmacılara pek düşmediği için ön hazırlığı biraz bulmak zor.

zaten becker map pilot benim işimi görmez. ben araçta giderken tv seyretmeyi sevdim. o yüzden comand online sistemine yöneldim.

ayrıca bu konu baya güzel olmuş. emeğiniz için teşekkür ederiz.

Hazır sökülmüşken Ön hazırlıkda alsan süper olurdu :) nasılsa Command 4.5 ilede çalışıyor. İlla Becker kullandıracam ya size :)
 

Gudikcik

Emektar Üye
Katılım
6 Nis 2010
Mesajlar
8,054
Tepki Puanı
9,583
Puanları
113
Konum
Ankara - Kocaeli
Web Sitesi
mbclubtr.com
Araç
Mercedes Benz
Hazır sökülmüşken Ön hazırlıkda alsan süper olurdu :) nasılsa Command 4.5 ilede çalışıyor. İlla Becker kullandıracam ya size :)

ben google haritalari kullandigim icin gerek duymuyorum navigasyon turu cihazlara. comand icin cd cikarsa iyi olur. cd benim icin onemli. :)
 

AstronBnX

Tecrübeli Üye
Katılım
9 Haz 2011
Mesajlar
486
Tepki Puanı
0
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
C180 CGI AMG
Elime geçerse mutlaka upload ederim bir yerlere.. Çünkü yurt dışındaki mercedes'de TR haritası var ve çalışır halde olanı gördüm.
 

KAYAHANN

Tecrübeli Üye
Katılım
16 Nis 2010
Mesajlar
2,122
Tepki Puanı
1
Puanları
38
Yaş
41
Konum
İzmir
Araç
bmw e46 330 xi
sahip olduğum en yeni mercedes 97 model olduğu için biraz fransız kaldım ama konu çok güzel özellikle de anlatımlar
 

AstronBnX

Tecrübeli Üye
Katılım
9 Haz 2011
Mesajlar
486
Tepki Puanı
0
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
C180 CGI AMG
sahip olduğum en yeni mercedes 97 model olduğu için biraz fransız kaldım ama konu çok güzel özellikle de anlatımlar

valalhi benimde C200 97model bir aracım vardı süperdi ya 192HP olandan.. Bu yeni araçlar o kadar yüksek beygirli değil tabi. Umarım kısa zamanda yeni model ile değiştirsin.
 

hidayet

Tecrübeli Üye
Katılım
8 Eki 2011
Mesajlar
247
Tepki Puanı
0
Puanları
16
Konum
Antalya
Araç
C 180 K
Yokuşta vites düşürme devri?

C180 1.6 2011 model sahibi olarak sorayım.Benim ki yokuşta 1500 devire inmeden vites düşürmüyor.1.8 lerde durum nasıl?
 

AstronBnX

Tecrübeli Üye
Katılım
9 Haz 2011
Mesajlar
486
Tepki Puanı
0
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
C180 CGI AMG
bu arada vitesler iyi olmuş neredeyse anlamıyorsun vites attığını o kadar yumuşak atıyorki.. Zaten benim 5G olan aracımdada bu dava vardı. Şuanda sizin yaşadığınız normal. CGIlarda ekonomi ve sport kullanıma göre bu vites atması o andaki taşıdığı yük hıza göre değişiyor..

Ekonomiden Sporta geçince aracın beygiri hissedilir oranda değişiyor ve 1.8'in motor seside değişiyor güzel bir akustik ses oluyor :) bunu seviyorum. Direksiyon biraz sertleşiyor ve agility amortisörlerin emme basması değişiyor vs.

Kısaca, 1.8lerde durum 7G ile çok güzel hale gelmiş test sürüşü yapmanı tavsiye ederim.
 
Y

yusuf

Guest
C 180 ///AMG 2010 ile facelift 2011 karşılaştırılmayacak kadar özel bir otomobil...

İkisinide kullanma imkanım oldu 2010 3 ay 2011'i ise halan kullanıyorum şu an 15.000 km'de...

15.000 km bakımı yeni yapıldı pazarlık ile 490 tl'e yaptırdım.
3 filtre ve yağ değişti.

Ben bahsetmiştim daha önce C modeli sport olduğu için sadece süspansiyonlar beni bir türlü tatmin etmedi
ve biraz dar geldi 115 kiloluk bir arkadaşım oturduğu zaman arkada oturmak imkansız.

Şazıman ve motor olayı ise kesinlikle kusursuz daha tatlı bir sürüş ve daha pozitif bir performans sağlıyor,ara stop led ve ön far kombinasyonu olağan üstü...

Bu araçlar C 200'den bozma olduğu için C 180 klasmanına çok yüksek geliyor.

yakıt olayı bu araç şehir içi aracı değil uzun yolda çok cimri...

İzlenim edindikçe paylaşmaya devam etmeye çalışırım

iyi forumlar
 

jamaisvue

Tecrübeli Üye
Katılım
7 Kas 2011
Mesajlar
215
Tepki Puanı
1
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
A207 E250
Map pilotu ilk çıktığında aldım Eylül başı falandı ancak ön hazırlık için hala bekliyorum Almanyada bir firma buldum buraya da gönderiyorlar ancak gerekli parça listesi konusunda emin olamıyorum servistekiler de birşey bilmiyor
Ayrıca ben hoparlör olarak Infinity almayı düşünüyorum, ses olarak daha iyi. Belki de anfi taktırmam. Anfi için ekstra teyp bağlantısı, anfi kablosu falan çekilmesi gerek, bu da yetkili serviste zor, dışarda da söktürmeyi düşünmüyorum Sadece hoparlör kalitesini arttırmak yeterli olabilir mi sizce

Aracımın şasi numarası vererek İngiltere'den fiyat aldım. (Tr teslimi kargo dahil)

Pre-wire kit : 430 pound
Pre-wire kit + Becker navigation unit : 802 pound

Forumda AstronBnX'in anlattığına göre buradaki yetkili servise verdiği pre-wire kit siparişi gelmiş.
Ancak eksik parçalar nedeniyle takılamamış. Bu durum yetkili servisin yetmezliğini gösteriyor.
Şasi numarası ile sorgulansaydı hangi parçaların eksik olduğu görülürdü. İngiltere'deki servis benim aracımını civatasına kadar biliyor ama bizimkiler AstronBnX'in aracı için pre-wire kiti eksik getiriyor.
Umarım montaj aşamasında sorun çıkmaz.

Hoparlör kalitesini arttırmak yetmeyebilir. Mevcut hoparlörlerin markasını bilmiyorum ama zaten ses kalitesi bu haliyle BMW'nin Business sisteminden daha iyi. Engineering mode'a girip ekolayzır ayarlarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Eğer tatmin edici olmazsa amfi şart. Amfi montajı için en uygun yer bagaj üst duvarı. Yer kaplamadığı gibi, ortalıkta görünmez.
 

jamaisvue

Tecrübeli Üye
Katılım
7 Kas 2011
Mesajlar
215
Tepki Puanı
1
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
A207 E250
Merhaba jamaisvue,

Aramıza hoşgeldin :) Bu güzel bilgilerle yeni araç alacaklara oldukça bir ışık tutmuş oluyorsun. Tebrik ederim.

İlk gönderiminizle alakalı olarak bazı ufak söylemek istediğim şeyler var;

+ Direksiyonu sağa ve sola çevirdiğinizde Extra size aydınlatma sağlıyor ki bu çok önemli kaldırımı görebiliyorsunuz. Bence bir araç için olmazsa olması ve frenler kadar önemli bir özellik.

+ Aracın hız sabitlemesinin yanında, limitleme koyabilmekde bence çok güzel bir özellik. Örneğin Beşiktaş-Perpa tüneline girdiğimde 70 sınırı koyuyorum ve 70 KM hızı geçemiyorsun ve ceza yemiyorsun.

Sizin - olarak gördüklerinize şu şekilde yorum yapabiliyorum (nede olsa fanatik olduğumuz için toz kondurmuyorum :)

- Kumaş-deri koltuklar elektrikli ama hafıza ve koltuk ısıtma yok. (bence Fascination donanımda olmalıydı)

Malesef kumaş olması durmunda ısıtma yapmıyorlar çünkü, koltuğa herhangi bir sıvı dökülmesi durumunda ısıtıcıların yolcunun güvenliğini tehdit etmesi ve araç içi yangına sebeb olması durumundan dolayı kumaşlarda ısıtma fonksiyonu koyulmamaktadır.

- Navigasyon yok, isteğe bağlı bile gelmiyormuş. Satış uzmanı sonradan takılamaz dedi ama Almanya’da yetkili servisin sonradan montaj fiyatı 1500 euro. MB makyajlı C serisi ile Mercedes navigasyonda yeniden yapılanmaya gitti. Tüm Mercedes modellerde Becker Map Pilot sistemine geçiliyor. Sigara paketi büyüklüğündeki Becker navigasyon aleti torpido gözündeki yerine takılıyor. Mercedes ekranı ile uyumlu olan alet başka bir Mercedes araca aktarılabiliyor. Becker Map Pilot ön hazırlığı 300 euro, cihazın kendisi ise 600 euro. Araç alırken bence ön hazırlık kesinlikle alınmalı. Sonradan montaj işçiliği zahmetli ve maalesef yetkili servisler bu konuda yetersiz.

Navigasyon olayı Mercedes'in başına bela olması sebebiyle bu sorumluluğu almama tarafında. Örneğin TRde harita onayı olmadığından ve yanlış yönlendirmelerden dolayı sorumluluk almıyor. Becker'de siz TR haritası kullanabiliyorsunuz. Ancak bunu resmi olarak Mercedes biz TR haritasını getiriyoruz diyemediğinden böyle bir çözüme gidiyor, işi başka bir firmanın sorumluğuna bırakıyor. Ön hazırlık fiyatı 300Euro sadece holder ve kablolar ancak birde 300 euro kadarda elektrik tesisatındaki değişiklik ve GPS anteni fiyatı var toplamda 600Euro ediyor. Ve tabi cihazın kendiside 800Euro Mercedes fiyatları. Ön hazırlık kesinlikle fabrika tarafından yapılmalı ve önceden alınmalı ve yetkili servisler şuanda bilgi konusunda yetersiz buna kesinlikle katılıyorum.

- El freni klasik sistem, halen sol ayaktan kumanda ediliyor, artık düğmeli el freni sistemine geçilmeliydi.

Bu durum Mercedes'in vazgeçmediği bir konu yapamasından dolayı değil kullanıcı alışkanlıklarından dolayı senelerdir kullanıcılarda oluşturduğu pisikolojininde etkisinden bu durumdan vazgeçmeyecektir. Eminim 2300 model'de bile olacaktır :) Biz göremicez gerci.. Aynı tek silecekler olması gibi.

- Park sensörü son evrede ötmeye başladığından, alışana kadar dikkat etmek gerekiyor.
Bence bu bir kullanıcı alışkanlığı. Bende Audi ve WVlerde olduğu gibi sesli uyarının önce başlaması ve görsel olarak ne kadar yaklaşım olduğunu gösterememeleri çok kötü. Park sensörlerini Mercedesde başarılı buluyorum. (Bazı durumlar kendini otomatik olarak kalibrasyon yapmasıda cabası)

- İç mekanda 220V priz ve bagajda 12V priz olmalıydı.

Kanunlar gereği TRde koyamıyor.

- Kadran kaçıncı viteste gittiğinizi göstermiyor. Sadece D şeklinde görünüyor.

Bunu bende hep merak ederim :) Olması çok iyi olurdu.

- Dikiz aynasının arkasındaki sensör o kadar büyük ki, OGS cihazı yapıştırmak için yer kalmamış. Neyse ki yeni nesil OGS cihazları artık daha küçük.

Dikiz aynasının arkasında sadece yağmur sensörü yok aynı zamanda bir Kamera mevcut. Kameranın lens büyüklüğünden ve görüntü kalitesinin yüksek olması için mecburen fiziksel olarak büyük oluyor. Opel Insignidada aynı durum mevcuttur. Bu kamera tabelalardaki hız sınırını gözetlemekte ve aracın hızını otomatik olarak düşürmektedir (bu özellikler pasif durumda)

- Standart donanımda arka koltuklar yatırılamıyor. Araç içinden bagaja erişim yok. Örneğin Ikea’dan aldığınız uzun rafları taşıyamazsınız.

Valalhi dostum :) bagaja erişm olmaması bence çok iyi. Çünkü benim yaramazları düşünemiyorum. Ve güvenlik problemi oluşturuyor. Eğer biri araça girerse camı kırıp bagajdaki laptop yada değerli eşyayı alabilir, araç anahtarla açılmadığı sürece bagaj kilitli kalıyor. Aracı taşıma aracı olarakda kullanmamak gerekir bişi içeri koyduğun sağını solunu çizebilir yada yırtabiirsin. Bence bu maddeyide bir eksi olarak görmemek gerekir.

- Arka yolcular için ayak bölgesi aydınlatma unutulmuş. En azından en üst donanımda olmalıydı.

Bencede olması iyi olurdu.

+ Aracın hız sabitlemesinin yanında, limitleme koyabilmekde bence çok güzel bir özellik. Örneğin Beşiktaş-Perpa tüneline girdiğimde 70 sınırı koyuyorum ve 70 KM hızı geçemiyorsun ve ceza yemiyorsun.

Katkınız için teşekkürler. Zaten o nedenle "Cruise Control" yerine "Tempomat" deniliyor :)
Seyir sırasında Tempomat'ın hızını azalttığmızda örneğin 120km/h iken 110'a ayarladığımızda araç fren yaparak hızını azaltıyor. Frene basmadığımız halde arkadaki fren lambası yanıyor. Sıradan bir cruise control'de ise araç fren yapmaz, sadece gaz keserek istenilen hıza düşer. Yani Tempomat ile uzun yolda ayakları hiç kullanmadan sadece sol elinizle hızlanıp yavaşlayabilirsiniz.
 

jamaisvue

Tecrübeli Üye
Katılım
7 Kas 2011
Mesajlar
215
Tepki Puanı
1
Puanları
16
Konum
İstanbul
Araç
A207 E250
Makyajla birikte Audio 20 bluetooth sistemi geliştirilmiş durumda.
Rehberi tek tek yüklemeniz gerekmiyor.
En önemlisi,örneğin aracı valeye veya servise verdiğinizde sizin rehberinizi, son arama kayıtlarınızı kimse göremiyor.
Gelen SMS ekrana zarf olarak yansıyor ve sesli kısa bir uyarı alıyorsunuz.
Mesajda kelimeler hatalı bölünüyor, bölme işlemi olmasa daha iyi olurdu ama artık takmamak lazım :)
 

Gudikcik

Emektar Üye
Katılım
6 Nis 2010
Mesajlar
8,054
Tepki Puanı
9,583
Puanları
113
Konum
Ankara - Kocaeli
Web Sitesi
mbclubtr.com
Araç
Mercedes Benz
Makyajla birikte Audio 20 bluetooth sistemi geliştirilmiş durumda.
Rehberi tek tek yüklemeniz gerekmiyor.
En önemlisi,örneğin aracı valeye veya servise verdiğinizde sizin rehberinizi, son arama kayıtlarınızı kimse göremiyor.
Gelen SMS ekrana zarf olarak yansıyor ve sesli kısa bir uyarı alıyorsunuz.
Mesajda kelimeler hatalı bölünüyor, bölme işlemi olmasa daha iyi olurdu ama artık takmamak lazım :)

ben comand da da fl w204 audio 20 de de maalesef bu sms olayını 3 telefon ile denedim yine yapamadım.
 
Üst