2013 A200 AMG Termostat Problemi

aksel15

Tecrübeli Üye
Katılım
6 Kas 2016
Mesajlar
19
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
istanbul
Araç
mercedes benz a200 w176
Herkese Merhaba,

Öncelikle forumda gördüğüm kadarıyla bu termostat problemi bizim araçlarda kronik. Aklıma takılan bir soruyu size sormak istiyorum. Aracımın termostattan dolayı motor ışığı yakıyor. Geçen senelerde de bu sorun vardı fakat motor ışığını gidip servise söndürtüyordum ve uzun bir süre tekrar yakmıyordu. Bir keresinde de motor ışığın gidip söndürtmedim 15 20 gün sonra kendi kendine sönmüştü. Fakat son zamanlarda artık kalıcı hale gelmeye başladı motor ışığı hiç sönmüyor.

Sorum şu şekilde, aracım çalıştıktan sonra hemen motor soğutma suyunun sıcaklığı 60 65 dereceye ulaşıyor. Sonrasında eğer dur kalk trafiğine girersem veya normal hızlarda 40 45 dk sürersem motor sıcaklığı göstergeden baktığımda 80 derecenin biraz üstünde fakat mercedes me adaptörden kontrol ettiğimde 100 105 derece civarlarında sabit kalıyor yani dur kalk trafiğinde kalsam bile yükselmiyor. Sıcaklık 100 derecelerdeyken trafik normal seyrinde döndüğünde yani önden rüzgarı aldığı anda 65 70 derecelere inmeye başlıyor kendisi. Bu durum araca her hangi bir zarar verir mi bunu öğrenmek istiyorum. Aracı günde ortalama tek seferde 30 dk kullanıyorum yani uzun yol yapmıyorum genelde.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 

tugayoz

Üye
Katılım
7 Kas 2018
Mesajlar
51
Tepki Puanı
0
Puanları
6
Yaş
33
Konum
İstanbul
Araç
Mercedes A180 AMG 7-G BlueEFFICIENCY
Merhaba,

Ben değiştirttim termostatı, yazılım attılar, düzelmedi, termostatı değiştirdim, yalnız dışarıya da sorun ama, termosta arabanın motorunun biraz arka tarafında, kaş yaparken göz çıkartmasınlar, iyi usta olması lazım, ben yetkili serviste değiştirttim, Koluman da, fiyatı da gayet iyiydi, yan sanayi sordum 2250 tl dediler, ben orijinalini Koluman da 2 yıl garantili 1500 tl ye motor yazılımı da dahil değiştirttim, 2019 da idi tabi fiyatlar şimdi nedir bilemem, büyük ihtimalle start stop un da düzgün çalışmayabilir, bende ısı değil de termostatın çok çalışmasından dolayı soğuma vardı, motoru yormaması için değiştirmeni öneririm, ben kısa sürede değiştirdim. Ama profesyonel birisinin bakması tabi ki daha iyi olur.
 
Üst