Benzinde soğukken ilk Mars çalışan araç

emrahaslan

Çaylak üye
Katılım
30 Ocak 2022
Mesajlar
2
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Yaş
39
Konum
Ankara
Araç
w124 200e
Benzinde soğukken ilk Mars çalışan araç

Arkadaşlar cümleten merhabalar. 90 model w124 200e aracım var. Uzun süredir yatıyordu araç. aktif kullanmaya başladım. Şöyle bir sorun ile karşı karşıya kaldım mantık yürütemedim. Araç soğuk iken benzinde çalıştırıyorum sorun yok kullanıyorum sorun yok rölanti sabit ayagimi gazdan cekince sorun yok fakat stop edip tekrar calistirmayi deneyince imkan yok benzinde çalışmıyor. Ama LPG de bunların hiç birini yaşamıyorum. Sadece benzinde var bu problem. Soyle bir durum da var aracımın göstergesini Amerikan ile değiştirmiştim sonra tekrar orjinal ekrana döndüm. Fakat montaj esnasında gösterge arkasındaki hava hortumunu takamamislar. Bariz hava kaçırıyor oradan. Bunun la bir alakasi olma ihtimali var mı? Malum aracin her yanı vakumla çalışıyor. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.
 

anjelotkra

Forum Sponsoru
Katılım
27 Eki 2019
Mesajlar
639
Tepki Puanı
372
Puanları
63
Yaş
37
Konum
Düzce
İsim
Aykut DENİZ
Araç
2003 S211
Gaz dan benzine ve benzinden gaza geçerken ki hortum içerisinde kalan yakıt artıkları çalışma seviyesini ve süresini arttırabiliyor.
göstergeyi söküp hortumu sabitlemen senin yararına olur sırf ben fıs fıs uyuz ses yapıyor dıye çoğu yer söküp onarmıştım
 

yigit06

Forum Sponsoru
Katılım
16 Eyl 2012
Mesajlar
665
Tepki Puanı
159
Puanları
43
Konum
Ankara
Araç
1995 Cadillac STS - 2001 W203 C240
Benzin geri dönüş hattınızı ve EHA valfinizi kontrol edin öncelikle
 

halefly

Tecrübeli Üye
Katılım
28 Ocak 2015
Mesajlar
155
Tepki Puanı
63
Puanları
28
Konum
İstanbul
İsim
hıdır
Araç
W123 240D, W220 S350
Merhaba, benzin dağıtıcısı (enjektörlere çelik borularla bağlı olan, ördeğe bağlı, yakıt miktarını ayarlayan parça) komuta piminden benzin sızdırıyor. Sızan benzin haliyle ördeğin içine ve dolayısıyla emme manifolduna sızıyor. Uzun süre durmuş (5-6 saatten fazla) ve soğuk motorda sızan benzin buharlaşıp uçtuğu için sorun yok ama sıcak motorda 5-10 dk. duruşlardan sonra bu sızıntı yüzünden emme manifolduna sızan benzin sıcağın da etkisi ile buharlaşıp aşırı zengin bir karışım yaratıyor. Bu yüzden kısa süre durmuş sıcak motor boğularak çalışmıyor ta ki emme manifoldu marş sırasında emilen hava ile süpürülüp temizlenene kadar. LPG de de sorun olmaz çünkü gaz konumunda sisten yakıtı keserek benzin dağıtıcısına benzin gidişini durdurur ve sızıntı oluşamaz.
Teyit etmek için enjektör borularını vs diğer boruları sökmeden sadece benzin dağıtıcısını ördekten söküp birkaç cm yukarı kaldırın bu şekilde altta bulunan komuta pimini göreceksiniz. Bu şekilde kontağı birkaç defa tam açın marş yapmayın, yakıt pompası çalışarak yakıt hattında basınç oluşturur. Eğer kaçak varsa pimden damla damla akan benzini görürsünüz.
Başka bir teyit yolu ise şudur, motoru durdurun ve 1 saat kadar bekleyin, daha sonra hava filtre muhafazasını sökerek ördeğin girişindeki hava plakasına parmağınızla aşağı doğru bastırın. Sağlıklı sistemde bunu yapınca hava plakası sanki bir yay varmışçasına size karşı direnç gösterir, parmağınızı çekince de hemen eski konumuna döner, kaçıran sistemde ise bu direnç olmaz ve hatta plaka bastırdığınız yerde kalabilir.
Çözüm benzin dağıtıcısını değiştirmek veya pim o-ringini değiştirmek olabilir, 2. seçeneği yapan pek kalmadı.
 
Son düzenleme:
Üst