CLA 200 Comfort Tavsiye

rainman

Çaylak üye
Katılım
28 Ocak 2019
Mesajlar
2
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Yaş
33
Konum
Ankara
Araç
Renault Clio 3
Merhaba Arkadaşlar,
Foruma henüz üye oldum. Sizlerden bir konuda destek rica ediyorum. 2017 CLA 200 Comfort araç satın alacağız ve bu konuda ben ve eşimin kafası çok karışık ve açıkçası aracı tanıyan tanımayan herkes birşeyler söylüyor. Bu konu hakkındaki fikirlerinizi siz deneyimli arkadaşlara danışmak istiyorum.

Aracımız 2017 CLA 200 Comfort 19.000 Km'de ve 158.000 TL fiyatı var. Değişeni, boyası ve kazası yok. (Henüz computeste sokmadık.) Araç donanım olarak çok boş değil, deri koltuk vs mevcut. (Gerçi bu konudan da çok anlamam, hangi donanıma bakmak lazım vs çok bilmiyorum.)

Aracı tam satın almak üzereydik, biraz internetten ve arkadaşlardan araştırma yapayım dedim ama sonra vazgeçtik. Çok farklı yorumlar var. Aracı övenler çok övüyor, eleştirenlerse çok eleştiriyor. Bu yüzden kafamız çok karıştı. Araçtan beklentim elbetteki E kasa kalitesi değil herşey ücretine göre sonuçta ve şu anda Clio 3 aracım var CLA ile kıyaslandığında her türlü keyifli geliyor. Bu konuda bir soru işaretim yok.
Kafamdaki tek soru işareti, birkaç arkadaşımın dediğine göre araçta bazı kronik problemler varmış, gaz tepkimesi, turbo arızası vs gibi ve çok fazla masraf çıkarabilecek bir araç olduğunu söylediler. Bu gerçekten doğru mudur ? Yani her 5 6 ayda bir 8.000-10.000 masraf çıkaracak bir araç mı satın alıyorum ?

Bir de bu aracı ilerde satmak istediğimizde kolay satabilir miyiz ? Internetten biraz baktım ve piyasası olan bir araca benziyor. Bu konuda da fikir verebilirseniz çok sevinirim.

İlk defa bu seviyede bir araç satın alacağım ve sonradan pişman olmamak için nelere dikkat etmemiz gerekir vs çok bilmiyorum. Eğer yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer :)
 

vdiyar

Forum Sponsoru
Katılım
2 Tem 2013
Mesajlar
279
Tepki Puanı
1
Puanları
18
Konum
İstanbul
Araç
W176 Urban
100-120 km'lerde aracı test edin rüzgar sesi seviyesi için. Sizi rahatsız etmiyorsa ve süspansiyondan konfor beklemiyorsanız CLA200 keyifli ve gayet sorunsuz bir araç. Sert bir araç, tepkileri viraj kabiliyet anlamında güzel, performansıda gayet yeterli. Motor sağlam uzun yıllar kullanıldı, DCT şanzıman 6 yıldır A-B-CLA-GLA modellerinde bir sorun yaratmadı, henüz duymadım.

Piyasası olan bir araç satarken sıkıntı yaşamazsınız. Mutlaka aracı kiralayın evinizin yolunda 2-3 gün kullanın. Beklentinizi iyi belirleyin araçta sönümleme zayıf, performans yeterli tazı gibi.
 

rainman

Çaylak üye
Katılım
28 Ocak 2019
Mesajlar
2
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Yaş
33
Konum
Ankara
Araç
Renault Clio 3
Detaylı açıklama için teşekkür ederim. Biraz daha araştırmaya devam edicez.
Peki bu bantlarda başka bir araç öneriniz olur muydu bakabileceğimiz ?
 

hhhed

Tecrübeli Üye
Katılım
1 Eki 2017
Mesajlar
150
Tepki Puanı
0
Puanları
16
Konum
Ankara
Araç
CLA 200 URBAN C117
Emre bey ben de 1,5 yıl önce CLA200 aldım, şuana kadar bir masraf çıkartmadı (bakım, kasko vs. bedelleri yüksek haberiniz olsun). Keyifle biniyorum, arkadaşın da dediği gibi araç sert.
Benim de ilk mercedes aracım, alınca şunu anlıyorsunuz, bakımından lastiğine kadar madem mercedese biniyorsun bedeline katlanacaksın olayı oluyor :) Vale bile beklentiyi yükseltiyor.
 

YasarKibar

Üye
Katılım
10 Mar 2018
Mesajlar
37
Tepki Puanı
0
Puanları
6
Konum
Izmir
Araç
CLA200
Merhaba Emre. Öncelikle şunu söylemek istiyorum, sizinde ilk mesajında belirttiğim üzere "aracı tanıyan tanımayan herkes birşeyler söylüyor " Ben yaklaşık 1 yıldır CLA 200 Amg kullanıyorum. Araç gerçekten sorunsuz ve performanslı bir araç. Açıkçası clio dan sonra size uçak gibi gelecektir. Konforuyla ilgili olarak ; bu aracın amg ve urban paketlerinde 18" jant, 40 yanak lastik ve sert süspansiyon kullanıldığı için süspansiyon anlamında sert bir araçtır ancak sizin alacağınız comfort paketinin jant lastik ebatları 16" jant 55 yanak lastik ve comfort süspansiyonla çıkmaktadır, bu yüzden oldukça konforlu bir araba alıyorsunuz. Hayırlı olsun
 
Üst