Fren disklerinln sürekli yamulması

Erdoğan38

Çaylak üye
Katılım
27 Şub 2018
Mesajlar
27
Tepki Puanı
2
Puanları
3
Konum
Kayseri
Araç
Vito/w203 c180 k
Merhabalar w203 fl kasa aracım var.Ön disklerim delikli ve yanlış hatırlamıyorsam 335 mm çapında(Hella).Aracımda bir türlü fren diski yamulmasını ve direksiyon titremesini kesemiyorum.Bunun şçin iki üç kez disk balata değişimi yapıldı.bir kaç ay iyi sonra yine aynı sorunları kullanmak.Bunun için alt takım ve porya kontrol edildi ancak bir sorun yok gibi.Sonra farkettim ki aracımın sol diski içindeki balata tozuyla dolmuş ve tornavidayı alacağı çok zor temizledim.Ancak aynınsorun sağ diskte yoktu,de açık kapalı olanlar ise küçük bir baskıyla açılıyordu.Tekrar İncelediğimde ise disklerin cihazlarında tıp aynı olduğunu farkettim.Sanırım hava kanalları yönüyle ilişkisi bir sorun düşünmeye başladı.Sorunun neden kaynakladığı hakkında fikri olan var mı?Diskler sağ sol diye ayrılık var mı?Birde sorun kaliperden kaybakılıyor mu yadımcı oluyor musunuz?
 

W124 200D

Tecrübeli Üye
Katılım
10 Eyl 2019
Mesajlar
267
Tepki Puanı
107
Puanları
43
Konum
Ankara ve diğer
Araç
W124 200D
Selamlar. Kaliper içindeki pistonlar, hidrolik yağı çzelliğini kaybettiği için paslanmış olabilir. Kendini geri çekemeyen balata sürekli aşınarak diski ısıtır. Basit bir su birikintisi veya yıkama ile diskler çarpılabilir.
Soğuk aracı freni fazla kullanmadığınız birkaç kilometrelik yolda kullanıp kenara çekiniz. Her jantın göbeğine yakın noktasına dokunarak ısısını kontrol ediniz. Freni sıkan jant çok sıcak olacaktır.
 

halefly

Tecrübeli Üye
Katılım
28 Ocak 2015
Mesajlar
155
Tepki Puanı
63
Puanları
28
Konum
İstanbul
İsim
hıdır
Araç
W123 240D, W220 S350
Merhaba, 2004 s350 aracıma hella pagid marka disk ve balata taktırdım, birkaç gün içinde titreşim oldu sonra bunları söküp yeni bir takım hella pagid disk takıldı, onlar da birkaç gün içerisinde, bir öncekinden daha az olmak üzere, titreşim yapmakta artık bitene kadar böyle bineceğim. Piyasadaki hella pagid markalı fren disklerini kimseye önermem.
 

Erdoğan38

Çaylak üye
Katılım
27 Şub 2018
Mesajlar
27
Tepki Puanı
2
Puanları
3
Konum
Kayseri
Araç
Vito/w203 c180 k
Hella Türkiye disbirütörüne şikayetimi ilettim durumu anlattım araştıracaklarını söylediler.Ancak dediğiniz gibi bende de malzemeden kaynaklandığı kanısı kuvvetli.
Merhaba, 2004 s350 aracıma hella pagid marka disk ve balata taktırdım, birkaç gün içinde aşınma oldu sonra bunları söküp yeni bir takım hella pagid disk takıldı, onlar da birkaç gün içinde, bir öncekinden daha az olmak üzere, kullanım yapmakta artık bitene kadar böyle bineceğim. Piyasadaki hella pagid markalı fren disklerini düşünüyorum.
 

Erdoğan38

Çaylak üye
Katılım
27 Şub 2018
Mesajlar
27
Tepki Puanı
2
Puanları
3
Konum
Kayseri
Araç
Vito/w203 c180 k
Selamlar. Kaliper içindeki pistonlar, hidrolik yağı çzelliğini kaybetmek için paslanmış olabilir. Kendini geri çekemeyen balata sürekli aşınarak diski ısıtır. Basit bir su birikintisi veya yıkama ile diskler çarpılabilir.
Soğuk aracı freni fazla kullandığınız birkaç kilometrelik yolda kullanıp kenara çekiniz. Her jantın göbeğine yakın noktasına dokunarak ısısını kontrol ediniz. Freni sıkan jant çok sıcak olacaktır.
Teşekkürler söylediklerinizi uygulayacağım.Araçtan soğudum yeminle..
 
Üst