W117 Cla 200-motor ariza lambasi ve tekleme

NullHero

Çaylak üye
Katılım
27 Mar 2015
Mesajlar
1
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Yaş
34
Konum
istanbul
Araç
cla 200 amg
Sevgili forum kullanicilari ;

Bu sabah seyir halinde giderken ( 2013 cla 200 / 87.500 km ) , bir araci sollamak istedim ve haliyle gaza yuklendim . Vites kucultup hizlanma gerceklesecegi sirada tekleme ve titreme meydana geldi ve bir yigilma oldu . Tam anlayamadim o an gazdan ayagimi cektim ve tekrar yuklendim yine ayni sekilde bir tekleme meydena geldi ve ayaklarimin altindan sanki patlak egzoz sesine benzer bir ses gelmeye basladi . O sirada motor ariza lambasi yanip sonmeye basladi ve kisa bir sure sonra sabitlendi . Araci saga cekip kontak kapatip tekrar calistirdim , lamba sonmustu . Ayni islemleri tekrarladim sonuc ayni ve lamba sonmedi . Tanidik bir abimize gidip hata kodlarina ulastim :
- P0300 : # benzin modunda karisik/coklu silindirde tekleme
# turbosarj basinc sensor devresi ; sinyal alt limitin disinda
# aralikli .
- P0301 : # silindir 1’de tekleme tespit edildi
# turbosarj basinc sensor devresi ; sinyal alt limitin disinda
# aralikli
P06DA : # motor yagi basinc kontrol devresi / acik
# semptom yok
# surekli

Yukarida goruldugu uzere ; aldigim hata kodlarina iliskin has oto ile gorustum . Yakittaki pislikten kaynaklandigini , farkli bir yakit alindiginda sorunun ortadan kalkabilecegini ( en iyi ihtimal ) , ya da sorunun buji - yakit sensoru - enjektor arizalarindan biri ile iliskilendirilebilecegini ; nihayetinde de acilen servise goturmem gerektigi bilgilerini aldim .

Aranizda bu tip bir problem ile karsilasan var mi ? Enjektor temizleyicisi atsam , sorunu cozmek yerine iyice basa cikilmaz bir hale getirir mi ?
Not : yakiti yalnizca shellden , ve V-power olarak aliyorum .

Ilgi ve alakaniza tesekkur ediyorum .
Saygilarimla .
 

ZynlAkr

Çaylak üye
Katılım
2 Tem 2018
Mesajlar
27
Tepki Puanı
5
Puanları
3
Yaş
32
Konum
Çanakkale
Araç
Cla 200
Öncelikle geçmiş olsun aynı sorunu cla 200 2013 aracımda seyir halindeyken değil ama arabayı park edip tekrar çalıştırdığımda 3. Silindirde yaşadım. Aracı vakit kaybetmeden cihaza bağlattım ve sorunu küçükten büyüğe çözmeye çalıştık önce bujiler değişti sonra 3. Silindirin ateşleme bobini fakat arıza devam etti en son enjektör değişti ve sorun halloldu
 
Üst