w140 S320 LPG de gerçekçi yakıt tüketimi

mehmet125

Tecrübeli Üye
Katılım
19 Eki 2015
Mesajlar
213
Tepki Puanı
0
Puanları
16
Konum
Erzurum
Araç
YOK
bu arada benim aracımda vsı 2 var prins yakıtı dediğim gibi 35 şehir dışı taş patlasın max 60 şehir içi sonuçta kış biz ilk aldığımız eyvah biz ne yaptık dedik evlat bir miktar para yedi şimdi sıkıntısı yok w140 baba arabadır cesaret işidir bunu yaşayarak anladım bu arada 140 tan sonra çoğu arabadan tat almazsın derilerinin kokusu bile adamı mest ediyor ki benim aracım orta derece bir 140 yorulmuş biraz tanıdık ustanda olsun anlayan yoksa araba ziyan olur .
 

ANK_ÇAĞLAR

Tecrübeli Üye
Katılım
2 Ara 2016
Mesajlar
83
Tepki Puanı
0
Puanları
6
Yaş
38
Konum
Ankara
Araç
W124 w140 w204
Doğukan bey; Ozan bey mercedes konusunda cogu kişiden cok daha bilgili bir arkadasımız forumda! Cümleleride gercegi saptrmıycak sekilde!!! Sahsına tekrar selamlar. Benimde bir w140m var garajımda ve malumunuz suanda yakıt da pahalı. Benim aracımda da pirins lpg mevcut. Aracı ısıtıyım yola cıkıayım derken bu havalarda lpg de ortalama 50 55 kurus gibi bir tüketimi oluyor. Lakin bu depola erkan beyin söylediği gibi şehirler arası bir yolda 30 kurus gibi bir tüketime düşüyorsunuz. Bunun içine konfor ve 4+1 ev moduda girince söz konusu sizin yakıtınız değil konforunuz ve yol yorgunlugnuz girince işin içine, bunu hesaplamıyorsunuz bile... Velasıl bir laf var ve herkes bilir; Aslan besleyen yemeğini düşünmez.... Şimdiden hayırlı olsun. Tavsiyem sonsuzdur.


Çağlar ASLANTAŞ
 

yıldıran

Tecrübeli Üye
Katılım
20 Nis 2016
Mesajlar
142
Tepki Puanı
1
Puanları
18
Yaş
50
Konum
izmir
Araç
Mercedes W220 S350 2004 MODEL
Mehmet bey merhabalar.Prins vsi2 sistemi benim araçta da var. Ama hiç bilgim yok nasıl olduğu hakkında.Farklı bir sistem midir?
 

denizbegen

Tecrübeli Üye
Katılım
17 Şub 2011
Mesajlar
201
Tepki Puanı
0
Puanları
16
Yaş
42
Konum
izmir
Araç
W220 S500 L
Ben s 500 kullanıyorum. yakıt olarak da lpg de asla üzeceğini düşünmüyorum. Arkadaşımda honda civic var, yeni modellerden lpg de 30 kuruş yakıyor demişti. bende brc lpg var. 100 tl ye kışın 300 yazın da 330-350 km yol gidiyorum. var sen hesap et ne kadar yaktığını. bu da şehir içi dışı karışık, izmir kullanımı.

fikrimce aracı test et. bi ayarsızlık yoksa al geç. hayırlısı olsun
 

mehmet125

Tecrübeli Üye
Katılım
19 Eki 2015
Mesajlar
213
Tepki Puanı
0
Puanları
16
Konum
Erzurum
Araç
YOK
yıldıran abi benim bildiğim keihin enjektörleri var daha kaliteli regülatörü daha kaliteli ve beyni arabanın beyniyle birebir uyum sağlayabiliyormuş ben benzinde ve tüpte bir kaçkez abandım büyük bir fark göremedim .
 

yıldıran

Tecrübeli Üye
Katılım
20 Nis 2016
Mesajlar
142
Tepki Puanı
1
Puanları
18
Yaş
50
Konum
izmir
Araç
Mercedes W220 S350 2004 MODEL
Anladım Mehmet bey teşekkürler.Ben de çok memnunum bu arada lpg sisteminden.Hiç farkına varmıyorum benzinde mi lpgde mi?
 

EFSANE3402

Tecrübeli Üye
Katılım
11 Eki 2014
Mesajlar
98
Tepki Puanı
0
Puanları
6
Konum
İstanbul
Araç
1976 W123 280 - 1998 W140 S320 - 1998 W140 S500 - 2003 W211 E320
her tür kullanıma uygun ama bu sizin ona nasıl baktığınızla alakalı. 60bin tl ile 200bini geçmemiş ortalamanın üzerinde bir araba bulursunuz. geriyede şanslıysanız 10bin kalır. sonrasında aldığınız araba mutlaka 5000 tl yer. hiç masrafı olmasa bile kafanız rahat etsin diye tüm sıvıları boşaltıp frenleri bir kaç sensörü belki yürüyende bir kaç yeri değiştirdinizmi zaten 2500tl gitti. kalanlada kozmetik bir iki onarım boya koruma kuaför elde birşey kalmaz. araba size uzun yıllar hizmet edecek kıvama gelir.
ama sonrasında çıkabilecek aksiliklere karşı hazırlığınız varmı muhim olan o.
forumda hevesle w140 alıp garajında yatıran bayram seyran harici çıkartıpta gezmeyen çok arkadaş var. hem yakıt olarak hem km yaptırmayıp masraf çıkarmasın mantığı hemde araba birazda orjinal kalsın düşüncesindeler.
eğer günlük kullanıcam tek araba olacak derseniz km yaptıkça her marş bastığınızda her kapısını açıp kapattığınızda bir şeyler çalıştıkça eskiyor demek olur. buda masraf çıkarmaya sizi bir adım daha yaklaştırr.

duğukan bey şu gerçeği asla unutmayın. w140 otomotiv tarihinin belki de en sağlam üretimidir. ama bu demek değildirki hiç masrafsız binilebilir. akranlarına göre çok daha maliyeti düşüktür ama genede piyasaya göre yüksektir. işçiliği zordur anlamayan ustaya denk gelirse duman eder. parçasını bulmak gittikçe zorlaşıyor. euro sebebiyle parça fiyatlarıda artıyor. bugün cebinizde 0bininiz olsa fabrikadan sıfır şanzıman sıfır motor getirme şansınız bile kalmadı.
yazdıklarımı yanlış anlamayın lütfen amacım sizi arabadan soğutmak değil aksine alın isterim. keza sadece bu forumda bizzat benim yönlendirmem ve yüreklendirmem ile ilk aklıma gelen 7-8 kişiyi w140 sahibi yaptım. forum haricide bir o kadar çıkar. ama hepsine hep aynı uyarıyı yaptım. w140 ucuz araba değildir. alırken ucuzdur ama yürütmesi zor ve pahalıdır. 10bin bakımları yapılıp binilmesi çok zordur. her 10binde mutlaka ekstra bişeyler çıkar. heleki titiz bir kullanıcı iseniz sürekli sanayiye gider gelirsiniz.
bunları hesap edin. aldıktan sonra pişman olmayın yada biblo gibi garajda saklamak zorunda kalmayın. enine boyuna düşünün forumda daha önce tarafımdan w140 ile ilgili yazılmış tüm konuları okuyun diğer kullanıcıların tecrübelerinide ekleyin karar verin. sonrasında size iyi bir araba bulmak için bizzat yardımcı olurum.

yani ilk mesajımda yazdığım gibi ilk alış parası yakıtı vergisi gibi basit hesapla yola çıkarsanız sonrasında üzülürsünüz. hele ilk mercedes tecrübeniz w140 olacaksa tanıdık usta parçacı yoksa allah kolaylık versin derim. çünkü sanayi ikinci adresiniz ustalarda tlf rehberinizde en çok arananlar arasında olur.

benim size naçizane tavsiyem elinizdeki paranın tamamı ile temiz ve masrafsız bir araba bulmaya çalışmaktansa temeli sağlam ama elden geçirilmesi gereken daha uygun fiyatlı bir w140 bulun. onu kendiniz elden geçirin. mesela kundakcı öyle yaptı. istese 70bine alırdı ama 40bine aldı 25bin harcadı 20sene sorunsuz binilecek bir arabası oldu. sonra gene forumdan bir arkadaş aldı şimdi keyifle biniyor o arabaya. en az 15sene 10bin bakımını yapar tepe tepe biner.

Ki benim aldığım araç çok sorunsuz görünüyordu.Hesapta biraz yanlışlık yapmışsın Ozan 30 harcadım.[emoji3]Ha bu arada alan arkadaşta 3-5 bin tl harcadı şimdi satsa alan da 3-5 harcar bunun sonu yok.bir kaç kelam etmek isterim :)


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi



Bahsi geçen "alan arkadaş" :) olarak bir kaç kelam de ben etmek isterim . Mükemmele yakın bir araç aldım fakat geçtiğimiz hafta komple tavan döşemesi ve çevresi indirildi, söküldü, yerine orjinal rengi ve kalitesinde yeni döşeme yapıldı. (öyle çakma alangil bir kumaş elbette tercih edilmedi) Ki bununla birlikte pandizotlardan tutun sunroofun sökümüne kadar bir dünya ince işçilik mevcut. Normalde tanımadığım bir ustaya emanet edip, aracın tavan ve çevresini döşemesiz çıplak halde görmüş olsam sanırım pılı pırtıyı toplayıp Ozan Abi @z edition yada Semih Abi @orca nin referansı olan bir ustaya çekici üstünde götürürdüm. Bunca işçilik ve masrafın yapılmasının tek sebebi sunroof kızağının ve arka kapı direğinin döşemesiz olması. Normalde o tona yakın kumaş olmasına rağmen ve hatta günümüzde ton rengini en aza indirebilecek envanter olmasına rağmen komple değişimi yapıldı. Bu tamamen sizin ne amaçla aldığınıza ve aldığınız araçla aranızdaki bağa bakıyor.

Aracın bir önceki sahibi @KUNDAKÇI Yalçın abi aracı komple boyatmıştı. Aracın pakoları ve tampon rengi mat olarak tercih edilmiş. Bu arada merak edip inceleyenler olmuş; araç 0 sipariş edilirken bu özelliklerde sipariş edilmiş orası ayrı mesele. Araç makyajlı olunca mat rengi bende ; yaşlı amca misali andırıyor. En sonunda bir kaç şeyide bahane ederek Pakolar ve Tamponları söktük. Astarı atılıp, gövde rengine boyanıp, cilalandı. Titizlikle montajı yapıldı.

Aracı alalı sanırım 4 ay olacak, 5 bin km yol yapmışım. Sağolsun herşeyiyle Semih abi ilgilendi, 10 binlik bakımı için servisten orjinal yıldızlı yağ filtresi siparişi verip onu tercih ettik.

Pako için orjinal sekman aradık. Yetkili servise sorduğumuzda Almanya da stokta! 350 adet kalmış. Tanesi 8,75 Euro + KDV. Ki buna rağmen yurtdışından gelmiyor. Bize 24 adet lazımdı. Aradık taradık sonuçta bir şekilde temin edebildik.

Tüm bunları yada herhangibir tamiratını güvendiğin bir ustanın yapması çok çok önemli. Ayrıca yaptırabilmeniz ayrı bir önemlidir.

Konu w140 olunca parada biryerde yeterli olmayabiliyor Doğukan Bey. Deyim yerindeyse hoşafı çıkmış yada motorun üstü parlayıp altı yağdan gölet olan bir araca ne harcasan adam edemezsin. Paranız var hazır, araç arıyorsunuz. Şehirdışında 3 tane araç görmeye gidip, boş döndüğünüzü düşününce cebinizden çıkan rakamı kapatmak için borç bile aramanıza sebep olabilir. Bu işler kesinlikle nasip işi. Aracı almam da vesile gördüğüm Ozan abi den çok istifade ettiğimi düşünüyorum. Size edebiyat yapmak istemiyorum fakat tüm bunları da göz önünde bulundurmanızı tavsiye edebilirim.
 
Son düzenleme:

KUNDAKÇI

Tecrübeli Üye
Katılım
14 Mar 2013
Mesajlar
828
Tepki Puanı
0
Puanları
16
Konum
İSATANBUL
Araç
YOK
Bahsi geçen "alan arkadaş" :) olarak bir kaç kelam de ben etmek isterim . Mükemmele yakın bir araç aldım fakat geçtiğimiz hafta komple tavan döşemesi ve çevresi indirildi, söküldü, yerine orjinal rengi ve kalitesinde yeni döşeme yapıldı. (öyle çakma alangil bir kumaş elbette tercih edilmedi) Ki bununla birlikte pandizotlardan tutun sunroofun sökümüne kadar bir dünya ince işçilik mevcut. Normalde tanımadığım bir ustaya emanet edip, aracın tavan ve çevresini döşemesiz çıplak halde görmüş olsam sanırım pılı pırtıyı toplayıp Ozan Abi @z edition yada Semih Abi @orca nin referansı olan bir ustaya çekici üstünde götürürdüm. Bunca işçilik ve masrafın yapılmasının tek sebebi sunroof kızağının ve arka kapı direğinin döşemesiz olması. Normalde o tona yakın kumaş olmasına rağmen ve hatta günümüzde ton rengini en aza indirebilecek envanter olmasına rağmen komple değişimi yapıldı. Bu tamamen sizin ne amaçla aldığınıza ve aldığınız araçla aranızdaki bağa bakıyor.

Aracın bir önceki sahibi @KUNDAKÇI Yalçın abi aracı komple boyatmıştı. Aracın pakoları ve tampon rengi mat olarak tercih edilmiş. Bu arada merak edip inceleyenler olmuş; araç 0 sipariş edilirken bu özelliklerde sipariş edilmiş orası ayrı mesele. Araç makyajlı olunca mat rengi bende ; yaşlı amca misali andırıyor. En sonunda bir kaç şeyide bahane ederek Pakolar ve Tamponları söktük. Astarı atılıp, gövde rengine boyanıp, cilalandı. Titizlikle montajı yapıldı.

Aracı alalı sanırım 4 ay olacak, 5 bin km yol yapmışım. Sağolsun herşeyiyle Semih abi ilgilendi, 10 binlik bakımı için servisten orjinal yıldızlı yağ filtresi siparişi verip onu tercih ettik.

Pako için orjinal sekman aradık. Yetkili servise sorduğumuzda Almanya da stokta! 350 adet kalmış. Tanesi 8,75 Euro + KDV. Ki buna rağmen yurtdışından gelmiyor. Bize 24 adet lazımdı. Aradık taradık sonuçta bir şekilde temin edebildik.

Tüm bunları yada herhangibir tamiratını güvendiğin bir ustanın yapması çok çok önemli. Ayrıca yaptırabilmeniz ayrı bir önemlidir.

Konu w140 olunca parada biryerde yeterli olmayabiliyor Doğukan Bey. Deyim yerindeyse hoşafı çıkmış yada motorun üstü parlayıp altı yağdan gölet olan bir araca ne harcasan adam edemezsin. Paranız var hazır, araç arıyorsunuz. Şehirdışında 3 tane araç görmeye gidip, boş döndüğünüzü düşününce cebinizden çıkan rakamı kapatmak için borç bile aramanıza sebep olabilir. Bu işler kesinlikle nasip işi. Aracı almam da vesile gördüğüm Ozan abi den çok istifade ettiğimi düşünüyorum. Size edebiyat yapmak istemiyorum fakat tüm bunları da göz önünde bulundurmanızı tavsiye edebilirim.

Alan arkadaş deyince kırılmadın inşallah kötü bir anlamda yazmadım.Güle güle kullan.İnşallah uzun süre sorunsuz binersin.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

EFSANE3402

Tecrübeli Üye
Katılım
11 Eki 2014
Mesajlar
98
Tepki Puanı
0
Puanları
6
Konum
İstanbul
Araç
1976 W123 280 - 1998 W140 S320 - 1998 W140 S500 - 2003 W211 E320
Alan arkadaş deyince kırılmadın inşallah kötü bir anlamda yazmadım.Güle güle kullan.İnşallah uzun süre sorunsuz binersin.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

:) Yok abim bilakis; latife babında söyledim. Eyvallah Yalçın Abi
 

fazilasik

Tecrübeli Üye
Katılım
11 Ağu 2015
Mesajlar
4
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Yaş
32
Konum
Trabzon
Araç
W210 E200 Elegance 1997
Arkadaşlar w140 arabasını ciddi manada abartıyorsunuz ve bu tutumu anlamıyorum evet eski 140 lar çok nazlı ama 97,98 modeller ziyadesi ile sıhhatli ve sağlıklı tek gereken biraz düzgün ve titiz kullanılacak hırpalanmayacak araba kuvvetli araba gaz pedalı insanı cezb ediyor üstüne gitmemek lazim rahat rahat keyfini çıkara çıkara sürün yakıtı gerçekten çok makul benim aracım 97 model S320 270 binde ve lpg de uzun yolda 24 kuruş 26 kuruş yakiyorum şehir içi de buralarda 35 kuruş 38 kuruş buralarda yakıyorum arabayı ilk kalkışlarda özellikle zorlamazsanız daha sonrasında zTen fazla yakıta gereksinim duymuyor.ayrica sadece 140 degil hicbir kasanın yıldızlı parçasını para almaz ciddi manada pahalı ama çok başarılı Alman malı yan sanayi malzemeler var parçalar ucuz bulunabiliyor ama usta çok önemli cunku insanlar S arabasini görünce kendilerini kaybediyorlar insaf ehli bi insanoğluna denk gelirseniz 140 arabasını gayet güzel ve keyifli binebilirsiniz.
 

fazilasik

Tecrübeli Üye
Katılım
11 Ağu 2015
Mesajlar
4
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Yaş
32
Konum
Trabzon
Araç
W210 E200 Elegance 1997
Bir de arkadaşlar benzin tüketimini de söyleyeyim Trabzona yasıyorum burada aşırı trafik Yok 50 liraya 97 km gibi bir yol gitmiştim.ama basarsanız 2 lirayı da görebilirsiniz dediğim gibi arabayı zorlamaz ve uzerine gereksiz gitmezseniz bu arabalar sizi üzmezler bir de hiçbir Mercedes arabasi durduk yere arıza çıkarmaz aniden yolda bırakmaz muhakkak önceden haber verir bir sinyal verir önemli olan o sinyali algılayıp zamanında müdahale etmektir.
 

fazilasik

Tecrübeli Üye
Katılım
11 Ağu 2015
Mesajlar
4
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Yaş
32
Konum
Trabzon
Araç
W210 E200 Elegance 1997
Olasılık her zaman vardır kıymetli arkadasım mühim olan tedbirleri zamanında alarak bu olumsuzları en az masraf ile bertaraf etmektir ben inanıyorum ki bakımları zamanından yapılmış hor kullanılmamış bir S320 yi öldürebilecek bir deliklinli yoktur.ote yandan S serisi diğer hiçbir Mercedes'e benzemez Mercedes benz firması S arabasında hata payı kesinlikle 0 dir ve hiçbirşeyi sansa bırakamaz kullandığı malzeme de aşırı kalitelidir. Dolayısı ile benim her zamanki kanaatim S arabasının guzel ve dikkatli kullanılırsa sahibi üzmeyeceği yönündedir.
 

AtillaYild

Tecrübeli Üye
Katılım
15 Eki 2016
Mesajlar
427
Tepki Puanı
2
Puanları
16
Yaş
48
Konum
Ankara
Araç
Mercedes C180 Kompressor
w140 almaya niyetlendik. Bulursak benzinli bir araba alıp Prins LPG takmayı düşünüyoruz. w140 sahiplerine veya geçmişte sahip olmuşlara sorum şu olacak:

150 - 200 bin arası km yapmış bakımlı bir w140 şehir içi ve şehir dışı Prins LPG sistemi ile ne yakar?

Aracı ve yakıt, bakım masrafını bilmiyorum ama Allah gönlünüze göre versin inşallah
 

mehmet125

Tecrübeli Üye
Katılım
19 Eki 2015
Mesajlar
213
Tepki Puanı
0
Puanları
16
Konum
Erzurum
Araç
YOK
Aldığınız araç ezilmişse illaki problem çıkarır abartılacak konu , bu araba ucuz işçilik ve kötü malzemeyi kaldırmıyor. İllaki kaliteli parça kullanmak gerekiyor o zamanda maliyet artıryor. Yakıtı söyledim her zaman halen daha söylüyorum 30-35 kr ş dışı kışın max 50 kr şehir içi yakıyorum 1 lira vs yakarsın diyenler oldu yakmıyor lpg de hiç performans farkı göremedim. Çoğu özelliğiyle falan sıfır arabalara taş çıkarır yürüyeni çoğu arabaya taş çıkarıyor yılan gibi ama aldığınız araç temiz olacak yoksa para yiyor ama mercedes kendini toplayan bir araba kaç yaşında olursa olsun w140 özel bir araç bence 500-600 leri maddi durumu iyi durumda olanları vazgeçilmez hafta sonu arabası 320 hevesli olup aktif olarak kullanılan bir araç şahsen benim 500-600 olsa benzinde sadece belli günlerde biner diğer günlerde ufak tefek bir araç alır kullanırdım bu araba cesaret işi alışmanız gerek ben şahsen tasarımına alışamadım ama 1990 lı yıllarda hangi araba tasarım olarak bu kadar iyidi diye düşünüyorum da 20 yaşında 25 yaşında bir w140 beklentilerinizi kat kat fazlasını veriyor bu arabayı gerçekten istediğinizden emin olun bence abartılacak kronik bir sorunu yok denecek kadar az
 

TSuNaMi

Tecrübeli Üye
Katılım
29 May 2018
Mesajlar
342
Tepki Puanı
94
Puanları
28
Yaş
38
Konum
BARTIN
Araç
VOLKSWAGEN PASSAT
aracı aldınız mı acaba naptınz =)
 

DOGU

Tecrübeli Üye
Katılım
1 Nis 2014
Mesajlar
44
Tepki Puanı
0
Puanları
6
Konum
Yalova/İstanbul
Araç
"98 w210 E 200
Kafamızdaki temiz araç algısı dahilinde bir araç bulamayınca ve aynı esnada temiz 98' model bi w210 kasa denk gelince kaçırmamak istedik, aldık. 1.5 senedir biniyoruz Onur bey. w210 için sorularınız varsa yardımcı oluruz tabi.
 

TSuNaMi

Tecrübeli Üye
Katılım
29 May 2018
Mesajlar
342
Tepki Puanı
94
Puanları
28
Yaş
38
Konum
BARTIN
Araç
VOLKSWAGEN PASSAT
Kafamızdaki temiz araç algısı dahilinde bir araç bulamayınca ve aynı esnada temiz 98' model bi w210 kasa denk gelince kaçırmamak istedik, aldık. 1.5 senedir biniyoruz Onur bey. w210 için sorularınız varsa yardımcı oluruz tabi.

hayırlı olsun doğukan.
 

tolga-w221

Çaylak üye
Katılım
11 Mar 2018
Mesajlar
11
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Yaş
50
Konum
mersin
Araç
mercedes s350
Merhaba Arkadaşlar

Ben gençlik yıllarımdan bugüne kadar hevesle gıptayla bakıyordum S clas lara kime desem ne yapacaksın maliyetli yakıtı çok gibi olmadık şeylerle kafamı karıştırdılar. Ama ne olacaksa olsun dedim 2010 model w221 s350 benzinli/lpg li araç aldım. Ben audi a6 ya biniyordum çokda memnunum halada satmadım işe onla gidiyorum fakat s350 alınca a6 bana murat 124 gibi gelmeye başladı yakıt olarakda a6 dizel aracımla arasında lpg de binerseniz s350 10 krş fark ediyor. Bugüne kadar almadığıma çok pişmanım kafanıza koyduysanız inanın alın verdiği zevk aradaki yakıt ve bakım maliyetini düşündürmüyor bile sadece ş.içi kullanımlarda park yeri bulma sorunu yaşıyorsunuz millet gibi caddeye bıraktınızda illa başına bişey geliyor nazar değiyor noter in önüne bıraktım arka stop a vurmuşlar çatlamış üzüldüm ondan dolayı ş.içi kullanım için bir aracınızın daha olması şart yoksa hem arabanız yıpranır hemde siz yıpranır araçdan soğursunuz. Atalarımız ne demiş Arslan besliyen yemini düşünmez. Saygılarımla
 

Hakan3414

Forum Sponsoru
Katılım
24 Haz 2015
Mesajlar
1,381
Tepki Puanı
73
Puanları
48
Konum
Istanbul
Araç
W211 E320
W140 cesaret işi her adamın binebileceği bir araç değil bence.
 
Üst