W203 C200 Komp. Rölantide Titreme, ESP Workshop sorunları

mito95

Çaylak üye
Katılım
19 Kas 2023
Mesajlar
1
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
İstanbuk
İsim
Mehmetcan
Araç
w203 c200 Kompressor
Herkese merhabalar. Forumda yeniyim ve ilk Mercedes’im olduğu için desteklerinize ihtiyaç duyuyorum. İsmim Mithat, Ankara’da yaşıyorum 30 yaşındayım ve 8 aydır 2003 model m271 motorlu c200 kompressor 334 bin km de araca sahibim. Henüz aracı satın aldığım ilk ayın sonunda araçta yeni çalıştırdığım esnada rölantide aşırı bir dalgalanma meydana geldi ve bir kaç defa stop edip aracı yeniden çalıştırmam sonrasında sorun çözüldü. Devam eden süreçte bu durumu nadiren 4-5 günde bir yaşamaya başladım ve ustalığına güvendiğim bir mercedes özel servisine aracımı götürdüm. Aracı servise götürdüğümde o ana kadar yaşamadığım, servise götürdüğümde aracın çalışmasıyla ESP Visit Workshop arızası meydana geldi.



Araç bilgisayara bağlandı ve bu durumun m271 motor kodlu araçlarda kronik olduğu gerekçesiyle boğaz kelebeği değişimi yapıldı. Orijinal bosch marka parça ile. Bu değişim sonrasında rölantide ki tekleme sorunu ortadan kalktı. Aradan geçen 1 günlük süre sonunda aracı yeniden çalıştırdığımda aynı teklemeyi yeniden yaşadım.(Bu sorun araç soğuk veya sıcakken değişmemekle aracın çalıştırılması anında meydana geliyor ve geçmiyor. Bir kaç defa stop edip yeniden çalıştırıldığında düzelirse düzeliyor, aksi takdirde geçmiyor.)

Bu durumun üzerine internette bir çok araştırma yaptım ve benzer sorunları yaşayan araçlarda havalandırma hortumlarının yırtıldığı eskidiği ve bunların değişimi ile çözümlendiği yönünde çözüm önerileri gördüm.

Aracı yeniden servise bıraktım ve havalandırma hortumlarının yıldızlı parçalarla değişimi sağlandı(çıkan hava hortumlarında gözle görülür bir deformasyon yoktu). Sorun halen düzelmemişti ve aracın üzerinde ki Maf sensörünün Hella marka ile değişimini sağladık. Araçta ki tekleme sorununu çözdük.

Aradan 3 ay geçti ve aynı sorun tekrar etti. Bu durumun yine Maf sensörü kaynaklı olduğunu bir kaç parça değişimi ile test ederek çözdük. Hella marka yan sanayi olduğu için bu sefer servistem yıldızlı orijinal Maf sensörü aldık ve değişim sağladık.

Yine sorun çözüldü ancak henüz 1 ay bile olmadan aynı sorun tekrar etti. Araç teklerken ilerlemek durumunda kaldım ve Esp hatası verdi, araç gazı oldukça kesti. Uygun bir park yeri bulup aracı stop ettim. Yeniden çalıştırdığımda ESP hatası gitti ve tekleme kesildi. Ancak bu sorunun tekrar etmesi çok muhtemel.



Ecu ya da elektronik bir sorun nedeniyle böyle bir sorun yaşanır mı ? Ek olarak araçta lpg mevcut ancak sürekli olarak benzinde kullanıyorum.



Bu sorun nedeniyle maalesef heveslenerek aldığım aracımdan oldukça soğudum. Çözüm önerileriniz için desteklerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
 
Üst