w205 Fren Hk.

Dunlop

Tecrübeli Üye
Katılım
13 Ağu 2016
Mesajlar
267
Tepki Puanı
31
Puanları
28
Konum
Sivas
Araç
Mercedes-Benz
Merhabalar, w205 aracımın arka fren balata ve diskini değiştirmem gerekiyor fakat orijinal parça Mercedes dışında bulamıyorum.
Almanya da yaşıyorum, parça satan yerlerde bu parçanın olmadığı sadece Mercedes'in kendisinde satıldığı söylendi, haliyle pahalı olacağı için teyit etmek istedim.
Aracımın fren diskinin fotoğrafını yükledim, üzerinde bulunan kanalların sadece orijinal Mercedes'in sattığı disklerde olduğu söylendi.

- Türkiye'de ya da Almanya da yaşayan arkadaşlar nasıl bir yol izlediniz? Gerçekten sadece Mercedes'te mi bulabiliriz?
- Kanal olmayan düz olanlardan takılabilir mi, uyar mı, sakıncası var mı?
- Aracımın üzerindekiler gerçekten orijinalleri mi?

Konu dışı bir sorum daha olacak, aracımda yedek lastik, kriko vs yok, aracımın lastikleri Runflat mı nasıl anlarım? Yolculuk esnasında siz nasıl çözüyorsunuz bu eksikliği?
 

yigit06

Forum Sponsoru
Katılım
16 Eyl 2012
Mesajlar
665
Tepki Puanı
159
Puanları
43
Konum
Ankara
Araç
1995 Cadillac STS - 2001 W203 C240
Merhaba disk için kesin bir bilgim yok ama trw nin sitesine baktığımda sanki aracınız için uygun olan diskte kanal var sizde araştırabilirsiniz orjinal diskin hangi firma tarafından üretildiğini.

Lastiğe gelince lastik yüzeyinde eğer runflat ise RFT veya ROF kısaltması bulunur. Lastik tamir kitleri işini görür würth marka veya michelin marka olanını kullanabilirsiniz.
 

Dunlop

Tecrübeli Üye
Katılım
13 Ağu 2016
Mesajlar
267
Tepki Puanı
31
Puanları
28
Konum
Sivas
Araç
Mercedes-Benz
Tekrardan merhaba, konuya yorum yazılmamış olsa da belki birilerinin işine yarar düşüncesiyle ekleme yapmak istedim.
Fren diskinin görselde olanını sadece Mercedes kendisi satıyor. Parçacıda satılan farklı markalar uyumlu olsa da tırtık/kanal olanı satılmıyor. Ate marka aldım her şey uyuyor ancak görüntü farklı olduğundan iade ettim. Bakıldığında sizi rahatsız etmezse orijinal almayabilirsiniz. Benim ön frenler orijinaldi arkalar farklı olmasın diye orijinal aldım, ancak iki katından daha fazla ödedim.
Çıkan parçalar disk sanırım brembo, balata Ate marka.
İnternette satılanların görselinde orijinal fotoğraf var ancak satın alınca yok. Ben Almanya da yaşıyorum, burada durum bu şekildeydi. Türkiye de nasıl bilemiyorum.
 

recabi

Emektar Üye
Katılım
17 May 2015
Mesajlar
307
Tepki Puanı
18
Puanları
18
Konum
İstanbul
Araç
2005 S320 CDI LWB
Fren diskinin şapka kısmında bulunan kanalların herhangi bir önemi yok. Muhtemelen ağırlık farkı gözetilerek alüminyumdan veya sac metalden yapılarak preslenmiş.
 
Üst