W205 Nox Sensör Arızası

By_belo

Tecrübeli Üye
Katılım
13 Mar 2016
Mesajlar
39
Tepki Puanı
0
Puanları
6
Yaş
33
Konum
İzmir
Araç
c200d AMG
W205 Nox Sensör Arızası

Merhabalar arabam w205 c200d 2015 garantisi bittikten sonra arıza lambası yaktı. Cihaza bağlayınca nox sensörü adında bi arıza verdi, sildik arızayı sonra tekrar yandı. Gecesinde kapatıp sabah çalıştırdığımda yanmıyor du ancak sonunda tekrar yandı 😂. Sanırım değişmesi gerekiyor rakamlara baktım uçuk seviyelerde daha önce karşılaşıp bu sorunu çözen arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler 🤗
 

tufan

VIP Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
108
Tepki Puanı
0
Puanları
16
Yaş
61
Konum
SAKARYA
Araç
E 320 4 M, W205 200d AMG
Merhaba
Bende de w205 200d var dediğiniz sorun yok
NOX (Lamda)sensör arızaların en büyük iki nedeni vardır: Kalitesiz yakıt ve DTF uyumsuz motor yağı. Servise bile ne yağı konduğunu yazılı alın hele garantiniz bittiyse her türlü yağ koyabilirler, sonra motor kucağa.Neyse olan olmuş
Benim golf 1.6 tdi 2014 de NOX sensörü arızası verdi Bosch servisse 300 tl değişti. Servisinde 2000tl??
Bu sensörlerin üreticisi Alman arabalarda Bosch olabilir Bosch servise sorabilirsiniz
Ayrıca motorunuz R9M kodlu reno motor reno servise de sorabilirsiniz, belki uyumludur çünkü aynı motor
Kolay gelsin.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

By_belo

Tecrübeli Üye
Katılım
13 Mar 2016
Mesajlar
39
Tepki Puanı
0
Puanları
6
Yaş
33
Konum
İzmir
Araç
c200d AMG
Hocam teşekkür ederim ilk aldığımdan beri shell nitro aldım abartısız ama vermeden önce adblue seviyesi dip seviyede idi yandıktsn sonra baktım tamamladım ama arıza devam ediyor dediklerinize bi bakıcam egzoz içinde bir sensör müdür bu ?
 

homeros

Çaylak üye
Katılım
4 Haz 2017
Mesajlar
10
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
diyarbakır
Araç
w205 c200d AMG
Merhaba arkadaşlar. Aralık 2016da alıp şubat 2017 de kullanmaya başladığım 2016 model c200d aracımın katalizör sonrası NOX (lambda) sensörü mart 2018 ve aralık 2018 de gelecek Diyarbakır servisinde garantiden değişmesine karşın dün (26 ocak 2019) da tekrar arızalandı. Yetkili servisten bunun normal olduğu, kullanıma bağlı bozulabileceği ve bozuldukça değiştirilmesi gerektiği gibi bir cevap verildi. Önceki değişimlerde ise bu bozulmanın istisna olduğu muhtemelen bir daha kolay kolay bozulmayacağı söylenmişti. Garantiden değişmesine rağmen en son 2 ay önce değişim bedelinin 4000tl olduğu söylenmişti. Kullanımda sorun olduğunu düşünmüyorum. Gayet özenli kullanıyorum hem nasıl bir sorun olabilir ki? Önceki Opel aracımın anasını ağlatıyordum ancak 6 yılda tek bir arıza bile vermemişti. Sizce kullanmakta olduğum bu araç ayıplı mıdır? Kronik arızası var mıdır? Son 10 ayda 3 defa bozulan aynı sensör veya araba ile ilgili ne yapmamı önerirsiniz?


Ayrıca bugün yolda giderken bir anda bir ses geldi. Arabanın altını hiçbir yere vurmamama rağmen (ön tekerlekten hemen sonrasını yere vurabilmek büyük beceri ister) sağ ön tekerleğin üzerinden başlayıp tekerleğin arkasından arabanın altına uzanan plastik tampon parçası/örtüsü kendiliğinden kopup yere sürtünmeye başladı. Böyle bir sorun yaşayan var mı? varsa garantiden mi değiştiriyorlar yoksa kaskodan mı?
 

Kür-Şad

Üye
Katılım
21 Ocak 2019
Mesajlar
65
Tepki Puanı
0
Puanları
6
Yaş
44
Konum
Eskişehir
Araç
C200d w205 exculisive
Merhabalar arabam w205 c200d 2015 garantisi bittikten sonra arıza lambası yaktı. Cihaza bağlayınca nox sensörü adında bi arıza verdi, sildik arızayı sonra tekrar yandı. Gecesinde kapatıp sabah çalıştırdığımda yanmıyor du ancak sonunda tekrar yandı [emoji23]. Sanırım değişmesi gerekiyor rakamlara baktım uçuk seviyelerde daha önce karşılaşıp bu sorunu çözen arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler [emoji847]
Servis bakımlı ise iyi niyet garantisine sokup değiştiriyor servis
garantisi bitmiş olsa bile çünkü bu çok saçma Ve pahalı bi arıza

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Gudikcik

Emektar Üye
Katılım
6 Nis 2010
Mesajlar
8,039
Tepki Puanı
9,515
Puanları
113
Konum
Ankara - Kocaeli
Web Sitesi
mbclubtr.com
Araç
Mercedes Benz
Aracın 1 tane servis bakımı eksik yapılmış olsun,
45.000 km de disk balata değişmemiş olsun
bayi Nox sensörü için garantiden değişim yapmaz.
Yaparsa bayiye fatura eder mercedes ama bayiler genellikle müşteriden talep etmiyor bu paraları.

C200d Renault motorlu modelde en kesin çözüm adblue yu iptal etmek. Adblue yu içiyor araç.

Bazı uyanık W205 sahipleri var.
Araçların periyodik bakımları için yetkili servise gidip diski balatayı dışarıda değiştiren kişiler var.
Onlar araçlarının garantilerinin devam ettiğini sanıyorlar ama garanti sistemi o kadar aptal değil. Diske ve balataya bakıyor fatura edilmiş mi diye.

Diğer bazı uyanık W205 sahipleri var.
Onlarda yakayı Ali express ten aldıkları km yi durduran modüllerden ele verdiler.
Onlar kendileri çok uyanık oldukları için 50 dolara aldılar göstergenin arkasına taktılar.
Araç gerçekte 45000 km ye gelince ekranda gösteren 15000 km için bakıma geldiler.
Anlamadılar halbuki HERMES Sistemi aracın gerçek km sini Xentry Portal'a gönderdi bile.
Portal'dan gelen Test çıktısında yazdı 45000 km, Xentry Diagnostic'ten aldılar Giriş kısa testinde çıktıyı 15000 km
 

homeros

Çaylak üye
Katılım
4 Haz 2017
Mesajlar
10
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
diyarbakır
Araç
w205 c200d AMG
Fatih bey Adblue sisteminin iptal etmeyi öneriyor musunuz?
Öneriyorsanız nasıl ve nerede yapılabilir?
Adblue sistemi iptal edildiğinde katalizör sonrası NOX sensörü işlevsiz mi kalır? motor yakıt hava karışımının düzenlenmesi hakkında geri bildirim gönderdiği söylenen NOX sensörünün bu işlevine ne olacak? katalizör öncesi sensör mü yapıyor bu işi?
 

Kür-Şad

Üye
Katılım
21 Ocak 2019
Mesajlar
65
Tepki Puanı
0
Puanları
6
Yaş
44
Konum
Eskişehir
Araç
C200d w205 exculisive
Şimdi servise gidiyorum Nox sensörü değişecek

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

homeros

Çaylak üye
Katılım
4 Haz 2017
Mesajlar
10
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
diyarbakır
Araç
w205 c200d AMG
son 10 ayda 3 defa NOx arızası yaşamam ile ilgili sorumlu olabileceğini dşündüğüm 2 koşul konusunda haklı olabilirim galiba,

1. ev ile iş yeri arası sadece 2 km, ayrıca banket ve ışık dolu yol. dur-kalk ile geçiyor yol.
2. arıza yaşanmayan ilk senenin aksine 2nci sene motorda mb yağı değil yetkili servisib koyduğu shell5-30 yağı vardı.

aşağıda baya güzel olduğunu düşündüğüm bir makalenin ingilizce linkini ve google translate'ten idare eder çevirisini koyuyorum.

Mercedes-Benz & Sprinter OM642 BlueTec Diesel Issues/Problems | Stephens Service Center - Sacramento's Best Mercedes-Benz Service & Repairs



MERCEDES-BENZ & SPRİNTER OM642 BLUETEC DİZEL SORUNLARI / PROBLEMLERİ
Çoğu kişi bu web sitesini Mercedes-Benz BlueTec dizelleriyle ilgili bir sorun yaşadıktan sonra buluyor. Diğer insanlar yeni bir Sprinter araştırırken bulurlar. Yine başkaları bağlantıyı bir sahibinin forumunda bulmuş. Makale ilk olarak BlueTec dizelini yerel müşterilerime açıklamanın bir yolu olarak yazılmıştı. Zaman geçtikçe, dünyanın her yerindeki BlueTec sahiplerinden haber almaya başladım. Binlerce öyküsünden çok şey öğrendim. Hepsini korumaya çalışırsam, bu makalenin okunması imkansız olurdu. Bununla birlikte, bu hikayeler Mercedes-Benz BlueTec dizel hakkında öğrendiklerimi aktarmanın daha iyi ve daha özlü bir yolunu bulmam için beni sürekli motive ediyor. Mercedes-Benz'de 50 yıl boyunca Mekanik, Shop Foreman, Öğretim Görevlisi ve Servis Müdürü olarak çalıştım. Geçen yıl emekli oldum.

Mercedes-Benz, OM642 V6 dizelini 2008 yılında piyasaya sürdüğünde, motorun ne kadar hızlı olduğu herkes havaya uçtu. Mercedes, benzer bir gaz motorunu çalıştırabilecek bir dizele sahipti. Mercedes teknisyeni, gaz motorlarının sonuna tanık olduklarını sanıyordu. OM642'den sonra Mercedes, küçük kardeşi OM651 dört silindirli dizel ile çıktı. İlk yılın ardından öfori yıprandı. Mekanik, bu dizelin gerçekte ne kadar zor olduğunu anlamaya başladı.

Sadece bu makaledeki zor problemlerle ilgileneceğim. Araç özellikleri veya üretim bilgileri hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, otomotiv web sitesinde bakabilirsiniz. Mercedes, Dizel motorunu binek otomobillerinden düşürdü. Kuzey Amerika'da OM642 yalnızca Sprinter'da gelir. Hala birkaç binek araç sahibinden haber alıyorum ama çoğu pes etti. Onarım maliyeti çoğu insan için çok fazla. Öte yandan, Sprinters Mercedes'in en popüler modellerinden biri. Çoğunlukla, sahipler Sprint'lerini severler. Sadece OM642 dizel ile gelen bakımı sevmiyorlar. Bu gerçekten bir aşk nefret ilişkisi. Sprinters satış değerini korur. Diğer büyük kamyonetlerden daha iyi araba kullanıyorlar.

Sprintler iş ya da zevk için kullanılır. Bu iki basit nedenden ötürü mal sahiplerinin çok daha fazla para yatırması gerekiyor. 100.000 - 200.000 ABD Doları arasında bir yatırım yaptığınızda, bakımı genellikle göz ardı edemezsiniz. Çoğu Sprinter sahibinin sadece ne olduğunu bilselerdi önleyici bakımı yapacağını öğrendim. Her zaman yeni sahiplerle konuşurum ve temel olarak yılda bir veya belki de her 20.000 milde bir servis yapmaları söylendi.

Mercedes-Benz, OM642 BlueTec dizelini on yıldan fazla bir süredir inşa ediyor. Şimdilik onlar hakkında çok fazla teknik bilgi olmalı, öyleyse nerede? Bazı kullanıcı forumlarında biraz bulabilirsiniz; YouTube'da bazı onarım önerileri vardır. Genelde en yaygın onarımları tartışırlar. İlk başta tamiratın neden gerekli olduğunu anlamıyorlar. Başlayacak en iyi yeri bulamayacağımı itiraf edecek ilk kişi ben olacağım. BlueTec'i açıklamak bir soğanı soymak gibidir. Bunu her düşündüğümde, başka bir seviye var ... ve sonra başka bir… ve başka. Sanırım bu yüzden bu şeyi açıklamaya çalışan başka birini bulamıyorsunuz.

Dizel motorlar doğal olarak kirli. BlueTec motoruyla pratik olarak her sorunun emisyon sistemindeki kökleri vardır. Kurum, bir dizelden en belirgin emisyon problemidir, ancak tek problem bu değil. Kurum, dizel egzozunda gördüğünüz siyah dumandır. Kurumla uğraşmak için Mühendisler kurumu tutan bir Dizel Partikül Filtresi (DPF) tasarladı. Bir noktada DPF daha fazla kurum tutamaz. Kurum mühendislerinden kurtulmak için, motor bilgisayarının (ECU) egzozu 1600F'ye ısıtması için bir yol tasarladı. Aşırı ısı kendi kendini temizleyen bir fırın gibi davranır ve DPF'deki kurumları yakar. Bu kendi kendini temizleme işlemi “DPF'yi yenileme” veya “yenileme” olarak bilinir.

Diğer birçok soruna neden olan DPF'nin yenilenmesi süreci. Mühendislerin gerçekten sıcak olan egzozu almak için ECU'yu yanma odasına fazladan dizel yakıt enjekte etmesini sağlar. Ekstra yakıt, egzozun çok ısınmasına neden olur. Elbette göründüğü kadar basit değil. Rejenerasyon sırasında ekstra dizel yakıtın tümü yanmaz. Ekstra yakıtın bir kısmı piston segmanlarını geçip karter yağına yıkar. Mercedes buna “yakıt birikimi” diyor. Bu tabii ki motor yağı için çok iyi değil. B20 biyodizel kullanıyorsanız, sorunu daha da kötüleştirir.

Nasıl sürdüğünüz ve nerede kullanacağınız, karter yağınıza ne kadar dizel yakıt gireceğini belirler. Soğuk havalarda kısa yolculuklar yapar ve motorun yenilenme zamanı gelmeden önce motoru durdurursanız, çok fazla sorun yaşamasını bekleyin. Motor hiçbir zaman DPF'yi yeniden üretecek kadar ısınmaz ve yağ, aynı zamanda doğal olarak yağda biriken yoğuşmayı yakacak kadar da ısınmaz. Donma sıcaklıkları yoğunlaşmanın donmasına neden olur. Çözünene kadar donmuş su, yağınızdaki kum gibi davranır. Hassas iç motor parçalarında taşlama. Kurum ayrıca aşındırıcıdır. Yağda ne kadar fazla kurum olursa, o kadar fazla aşınma bekleyebilirsiniz. Yağ filtresini her 2500 mil'de bir değiştirmek kurumun çıkarılmasına yardımcı olacaktır. Daha fazla dizel yakıt piston segmanlarını geçerken, EGR ve DPF'ye daha fazla karter yağ buharı girmesine neden olur. Kurum DPF'de toplanırken ECU, DPF'nin daha fazla yenilenmesini istiyor. Bu, kartere daha fazla yakıt dökmektedir. Döngü kendiliğinden beslenir ve problemi daha da kötüleştirmeye devam eder. Mercedes, soğuk havalarda kısa yolculuklar yaparken 3.000 mil yağ değişimi ve DPF'nin manuel olarak yenilenmesini önerir. Bayiniz bunu hiç tavsiye etti mi? Motorları 40.000 veya 50.000 mil hızla kilitlenen sahipler için, sebep budur.

Mercedes-Benz bunu Servis Bültenlerinden birinde açıklar. “BlueTec DPF'nin normal yenilenme aralıkları ( iki rejenerasyon periyodu arasındaki sürüş mesafesi) 130 km şehir sürüşü ve 320 km otoyol sürüşü.” Sorun, çok az kişinin yalnızca şehirde veya sadece karayolu üzerinde sürmesi. . “Rejenerasyon süresinin süresi genellikle 15 ila 25 dakika arasındadır.” (DPF'nin yenilenmesi, otoyolda olmanız durumunda 15 dakika ve Şehir trafiğinde 25 dakika sürer.) Yenilenmeye başlamak için yeterince ısınması, motorun yaklaşık 30 dakika sürmesini sağlar. Dur ve git trafikte yalnızca kısa yolculuklar yaparsanız, DPF'nin yenilenmesini tamamlamadan önce bir saatlik şehir sürüşüne kadar sürebilir. Motoru ısıtmak için otuz dakika ve rejenerasyonu tamamlamak için 25 dakika daha. Hava ne kadar soğuksa o kadar uzun sürer. Rejenerasyon tamamlanmadan önce motoru kapatırsanız, tüm bu ekstra yakıt tamamen bir israf olmuştur. Karterinize bir miktar dizel yakıt geliyor ve gösterecek bir şey yok. Kısa yolculuklar yapmaya devam ederseniz, sonunda dizel yakıtla dolu bir karter ve tıkanmış bir DPF'niz olacaktır. Öte yandan, Otoban sürüşü rejenerasyonun daha hızlı ve daha az sıklıkta gitmesine yardımcı olur. Bir tepeye çıkarken geçen vitese takarsanız DPF cennettedir. Öncelikle sıcak havalarda Karayolu üzerinde sürülen araçlarda çok daha az sorun yaşanacak. Bu aslında olanların sadece küçük bir kısmıdır, ancak bazı sahiplerin neden diğerlerinden daha fazla sorun yaşadığını açıklamaya yardımcı olmalıdır. Ancak bu basitleştirilmiş açıklamada bile, aşağıdaki gibi birçok hafifletici faktör vardır: ECU yazılımı kaç yaşında? Hangi tür yağ kullanılır? En son ne zaman yağ değişti? Yağ Ayırıcı değiştirildi mi? Hava filtresi ne kadar kirli? Liste uzayıp gidiyor. Bu yüzden bir mal sahibi hiç sorun yaşamadığını söylüyor ve komşusu kurtarma bahçesini çağırıyor. Ancak bu basitleştirilmiş açıklamada bile, aşağıdaki gibi birçok hafifletici faktör vardır: ECU yazılımı kaç yaşında? Hangi tür yağ kullanılır? En son ne zaman yağ değişti? Yağ Ayırıcı değiştirildi mi? Hava filtresi ne kadar kirli? Liste uzayıp gidiyor. Bu yüzden bir mal sahibi hiç sorun yaşamadığını söylüyor ve komşusu kurtarma bahçesini çağırıyor. Ancak bu basitleştirilmiş açıklamada bile, aşağıdaki gibi birçok hafifletici faktör vardır: ECU yazılımı kaç yaşında? Hangi tür yağ kullanılır? En son ne zaman yağ değişti? Yağ Ayırıcı değiştirildi mi? Hava filtresi ne kadar kirli? Liste uzayıp gidiyor. Bu yüzden bir mal sahibi hiç sorun yaşamadığını söylüyor ve komşusu kurtarma bahçesini çağırıyor.

Mercedes-Benz her BlueTec dizel sahibine gerçekçi olarak petrol değişimleri arasında 20.000 mil gidebileceklerini nasıl söyleyebilir? Her sahibine aynı Mobil One 5W / 30 ESP yağını kullanmalarını nasıl söyleyebilir? Mercedes’e göre nerede yaşadığın ya da nasıl sürdüğün önemli değil. Ocak ayında Chicago'da çalışmak için 10 dakika süren adam, Ağustos ayında 110F iken Rockies'ten 7.000 lb.lik bir at römorku çeken ile aynı yağ ve servis aralığını alır. Mercedes, herkese aynı yağı kullanmasını ve her 20.000 mil'de bir değiştirmesini söyler.

Aslında fabrika, farklı yağ değişim aralıkları hakkında birçok servis bülteni yayınladı. Ancak Mercedes Pazarlama Departmanı ve Mercedes bayileri, sahiplerine petrol değişimleri arasında 20.000 mil gidebileceklerini söylemeye devam ediyor. Ardından, Garanti Departmanı bayilere, fabrikanın 20.000 mil yağ değişiminin neden olduğu zararın karşılığını ödemeyeceğini söyler. Her gün, bayisinin az önce sahibi olan motorunun 40.000 ya da 50.000 milde kilitlendiğini söyleyen bir telefondan çağrı alıyorum. Mal sahibi, satıcının bunu daha önce hiç görmediğini söylüyor. Satıcı çok üzgünüz, ancak bu garanti kapsamında değildir. Kullanıcı El Kitabı'nın arkasına saklanmış Mercedes-Benz şöyle diyor:“Motor yağlarının düşük sıcaklık özellikleri, çalışma sırasında, örneğin yaşlanma, kurum ve yakıt birikimi gibi gözle görülür derecede bozulabilir. Bu nedenle, uygun SAE sınıflandırmasından onaylanmış bir motor yağı kullanarak düzenli yağ değişimi acilen tavsiye edilir. ” Mercedes'ten“ uygun bir SAE sınıflandırmasının ”ne anlama geldiğini açıklamasını ister miydiniz? Şok olarak gelebilir, ancak çoğu sahip farklı yağ sınıflandırmaları için Malzeme Veri Sayfalarını incelememektedir. Mercedes-Benz tam olarak ne yaptığını bilir. Bu kasıtlı olarak belirsiz ve kafa karıştırıcı.

DPF bir rejenerasyon döngüsünden geçtiğinde, ek dizel yakıt motor yağınızla karışır. Yakıt, yağı sulandırır ve inceltir. Bu, Mercedes'in bültenlerinde bahsettiği yakıt kazancı. Düşük viskoziteli 5W / 30 yağ ile başlarsanız, dizel yakıt ile karıştırıldığında çok ince olur. Ardından Turboşarj, rejenerasyon sırasında yağı 1600F'ye kadar ısıtır. Yakıt seyreltme yeni bir şey değil. Yakıt seyreltme ile uğraşmanın geleneksel metodu daha ağır viskoziteli yağdır. Yüksek viskoziteli 20W / 50 veya 10W / 60 yağ, yakıt seyreltme için çok daha iyi bir seçimdir. Mercedes bu öneriyi 2018 ve 2019 Sahipleri Kitapçığına koydu. Bununla birlikte, ortalama bir sahibin Mercedes’in ne dediğini anlamalarını zorlaştıracak şekilde kıvrımlı bir hukuki açıdan açıklarlar. Farklı yağ viskozitesi olduğunu söylüyorlar “Acilen tavsiye edilir” ve “ciddi motor hasarı meydana gelebilir” . Ancak hiçbir zaman sahiplerine hangi yağı kullanmaları gerektiğini söylemezler. Kendi araştırmanızı yapmanız ve tüm bu teknik terimleri çözmeniz gerekiyor. Bu yeni öneriler aynı zamanda tüm eski OM642 ve OM651 BlueTec dizelleri için de geçerlidir. Mercedes, eski model sahiplerinin en yeni yağ tavsiyelerini araştırmasını ve piyasaya sürülmesini bekliyor. Kullanım kılavuzu ayrıca, sahiplerine yanlış yağın neden olduğu motor hasarının garanti kapsamında olmadığını da hatırlatır. Mercedes marka yağ 5W / 30'dur ve Mobil One ESP'dir. Bu uygun yağ değilse, Mercedes neden sahiplerine uygun yağ olduğunu söyleyemiyor? Neden ayrık ve ayrıntılı bir açıklama yapmalı?

Zaman zaman petrol toplama tanklarından bahsetmiştim. Çoğu sahip, onları anlamıyor. İnsanların anlamadığı şey ise onları korkutuyor. İnsanlar bir Catch Tank'la ilgili olanı gerçekten gördülerse, çok basit ve etkili olduklarını göreceklerdir. Catch Tank motora zarar veremez. Baş aşağı monte edip hortumları radyonuza yönlendirebilirsiniz ve motora zarar vermez. Ne yazık ki hiç kimse bir BlueTec dizel için özel bir Catch Tank yapmaz. Farklı bir araç için yapılmış olanı değiştirmeniz gerekir. Bu, Catch Tank'ı çoğu sahibinin karışmadığı bir şey yapar. Bir Catch Tank karter yağ buharını yakalar. EGR ve hava giriş sistemindeki tüm yağ tortusuna neden olan aynı yağ buharı. Daha iyi yağ ve daha sık yağ değişiklikleri yağ buharını azaltacaktır. Ancak yağ buharını tamamen durdurabilseydiniz, motorunuzun daha az kirleteceği ve daha iyi çalışacağı konusunda hiçbir soru yok. Ciddi olarak, emisyon sistemi aracın ömrü boyunca tasarlandığı gibi çalışacaktır. EGR valfleri temiz kalır. Hava giriş sisteminde artık çamur yok. Artık DPF'yi “zehirleyen” yağ buharı yok. Ancak, herkes için değil. Bir Catch Tank, mekanik olarak eğimli olan ve Catch Tank tarafından yakalanan atık yağı boşaltan sahipleri içindir. Piyasada yüzlerce farklı Catch Tank var. Motorda mevcut olana uyan montaj dirsekleri ve hortumları ile gerçekten güzel bir şirket var. Hava giriş sisteminde artık çamur yok. Artık DPF'yi “zehirleyen” yağ buharı yok. Ancak, herkes için değil. Bir Catch Tank, mekanik olarak eğimli olan ve Catch Tank tarafından yakalanan atık yağı boşaltan sahipleri içindir. Piyasada yüzlerce farklı Catch Tank var. Motorda mevcut olana uyan montaj dirsekleri ve hortumları ile gerçekten güzel bir şirket var. Hava giriş sisteminde artık çamur yok. Artık DPF'yi “zehirleyen” yağ buharı yok. Ancak, herkes için değil. Bir Catch Tank, mekanik olarak eğimli olan ve Catch Tank tarafından yakalanan atık yağı boşaltan sahipleri içindir. Piyasada yüzlerce farklı Catch Tank var. Motorda mevcut olana uyan montaj dirsekleri ve hortumları ile gerçekten güzel bir şirket var.

Fabrika tarafından önerilen 5W / 30 yağ da zamanlama zincirini korumak için yeteri kadar çinko (ZDDP) yoksundur. Zamanlama zinciri uzanır ve soğuk bir başlangıçta metal bir tıkırtı duyarsınız. Şimdi 4000 dolarlık bir zamanlama zincirinin yerine geçiyorsun. Yağ yaklaşık 1500 ppm çinkoya (ZDDP) sahip olsaydı, zincir motorun ömrünü uzatırdı. Bu, Mercedes ve Dizel motorlarına özgü değildir. EPA yağı 25 yıldır zamanlama zincirlerini mahvediyor. EPA, petrolde daha fazla ZDDP gerektirecek yeni petrol özellikleri hazırladıklarını iddia ediyor. Ama henüz olmadı. Bazı yağlar uygun ZDDP'ye sahiptir. Mercedes aslında Servis Bülteni LI05.10-P-049909'daki zamanlama zinciri arızalarını kabul ediyor. Ve “HAYIR” zamanlama zinciri için ödeme yapmazlar.
 

homeros

Çaylak üye
Katılım
4 Haz 2017
Mesajlar
10
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
diyarbakır
Araç
w205 c200d AMG
devamı:

Garantiniz sona erdiğinde, yağ buharı sonunda görünür hale gelecektir. Üst kapağı çıkarın ve her yerden yağ sızıntısı olduğunu görün. Biraz daha bekleyin, “yeni ve geliştirilmişâ€ yağ soğutucusu contaları yağ sızıntısına neden olur. Ardından Isı Eşanjörü çözer ve yağ sızdırıyor. Hava girişindeki yağa batırılmış kauçuk contalar o kadar sıcak olur ki, hava sızdırmaya başlarlar. Aniden motor, düşük yükseltme basıncı nedeniyle “Limp Home” a girer. NOx sensörleri en az beş kez güncellendi. Yine de yağa batırılmış bir EGR soğutucusu, yeni NOx sensörlerinin aşırı ısınmasına ve bozulmasına neden olur. Yağ çamuru, Girdap Kapaklarını paketler ve plastik bağlantının bozulmasına neden olur. Bu sorunların tümü daha iyi önleyici bakım ile çözülmüştür. Koruyucu bakımın pahalı olduğunu düşünüyorsanız, bu pisliği temizlemek için onarım faturalarını alana kadar bekleyin.

Yakıt sistemindeki pas, enjektörlerin yakıtı tıkamalarına ve dolayısıyla kızdırma bujilerinin bozulmasına neden olacak şekilde damlamalarına neden olur. Kızdırma bujisi arızalandığında DPF rejenerasyonu durur. Rejenerasyon durduğunda DPF tıkanır ve motor kontrol lambası yanar. Yakıt sistemini pas nedeniyle değiştirmek 17.000 dolar. Ardından kızdırma bujilerinin değiştirilmesi gerekecektir. Kızdırma bujileri çıkarıldığında, silindir kapağında kırılabilirler. Kırık kızdırma bujisini sökmek için silindir kapağının çıkarılması ve bir Makine Atölyesine gönderilmesi gerekir. Motoru 35.000 dolarla değiştirebilirdin ama bu bile DPF ve yakıt sistemini içermiyor. Yakıt sistemindeki pas kolayca önlenebilir.

Mercedes-Benz, bilgisayarları için yazılımı sürekli olarak güncelliyor. Güncellemeler, aralıklı her türlü sorunu çözmektedir. Güncellemelerin çoğu yakıt birikimi ve DPF yenilenmesi ile ilgilidir. Mercedes bayileri güncellemeleri yapmaktan hoşlanmıyor, bu yüzden sahiplerine ihtiyaç duymadıklarını ya da zaten gerçekleştirildiklerini söylüyorlar. Yazılımın eski olması nedeniyle işletme sahipleri, tekrar başarısızlığa uğrayacak olan pahalı tamirlerde para harcıyorlar. Mekanik ve işletme sahipleri yazılım güncellemelerini görmezden geliyor, çünkü kimse onlar için para ödemek istemiyor. Mercedes, 2009 ila 2014 arasındaki DEF / AdBlue sistemlerinin başarısız olacağını itiraf ediyor. Seviye sensörlerinde ve ısıtma elemanlarında bilinen bir problemdir. Liste uzayıp gidiyor.

2019 B20'den itibaren her eyalette biyodizel satılacak. Pompayı yakından takip etmeye başlasanız iyi olur. Bir zamanlar, Mercedes B20 biyodizelin neden olduğu hasarı açıklamak için adil bir iş yaptı. Bununla birlikte, Mercedes EPA'dan bir telefon almış olmalı, çünkü Mercedes en son satış broşürlerinde B20 biyodizel konusundaki tavsiyelerini geriledi. Sırf bu konuda netleştiğimiz için, Mercedes B5'in üzerindeki biyodizelleri onaylamıyor. Amerika'da sadece B20 biyodizelini alabileceğiniz büyük parçalar var. Mercedes, B5 biyodizelinin yukarısındaki herhangi bir şeyin yol açtığı zararı garanti etmez. Başka seçeneğin yokken ne iş yapıyorsun? Yağı ve yakıtı içine koyabileceğiniz ve zararı azaltabilecek katkı maddeleri vardır. Ancak Mercedes, yağda veya yakıtta katkı kullanamayacağınızı söylüyor. Şimdi ne olacak?

Uzun ve teknik hale geldiği için bu makaleyi kısaltdım. Hala uzun ve teknik. Çok fazla şey bıraktım. Her sorunun bir çözümü ve sorunu önlemenin bir yolu vardır. BlueTec'lerinin bakımı hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen sahiplerden çok fazla arama ve e-posta alıyorum. Çoğu Sprinter sahibi araçlarına çok para yatırdı. SUV sahipleri kendi problemleriyle karşılaştıklarında aracı terk ederler. Onarım masrafını haklı gösteremezler. Sprinter sahipleri yatırımlarından uzaklaşamazlar.

Yeni bir Sprinter satın alıyorsanız, motor piston segmanlarını düzgün bir şekilde kırmak için ömür boyu bir kez fırsatınız olur. Motorlar standart Mobil One ESP sentetik motor yağı ile birlikte gelir. Yakıt seyreltmesi nedeniyle BlueTec dizellerinin piston segmanlarıyla mükemmel bir sızdırmazlığa sahip olmaları gerekir. EPA, çevreye giren atık yağı azaltmak istedi. Böylece EPA, ilk 1.000 kilometrede herkesin petrolünü kullanmayı bıraktı. Piston segmanlarının silindir duvarlarına karşı mükemmel bir sızdırmazlığı varsa, yakıt birikimini minimumda tutma şansınız daha iyidir. Yakıtın iyi sızdırmaz hale getirilmiş piston segmanlarını ve karter yağına geçmesi çok daha zordur. Bunu düzeltmek için yeni bir motorda sadece bir şansınız var. Ayrıca, yapmak kolaydır. Ama bir satıcıdan bunu yapmasını isteme. Sadece kocaman bir atın gülüşünü alıp söyleyeceksin “Bunu yapmana gerek yok”. “Bunu yapmanı kim söyledi?” “Eski okul. Artık kimse bunu yapmıyor. ” Bu yorumları duyuyorsanız, OM642 dizelindeki yakıt birikimini ve patlamayı açıklamalarını isteyin mi? Mercedes-Benz servis bültenini SB-09.20 / 29 açıklamasını isteyin ve yağın Turboşarjına girmesine neden olan nedir? Onlara, yağ Turbo'ya girdikten sonra nereye gittiğini sorun. Yağ, piston segmanlarındaki Üfleme nedeniyle oluşur. Halkalarda Blow-by var, çünkü asla düzgün giremediler.

Mercedes-Benz artık OM648, OM642 ve OM651 BlueTec Diesel'in ilk versiyonları için fabrika yapımı motorlar sunmuyor. EPA bu eski motorları yoldan ayırmak istiyor. Emisyonlar kirli. Şu anda BlueTec Diesel'de bir dizi sınıf dava açıldı. Emisyon sistemleri, teknoloji sınırına vurgu yapıyor. Sahipler, bu davaların bir şekilde onlara yardım edeceğine dair bazı yanlış umutlar taşıyorlar. Yıkık motorları için garanti verilmeyen birçok sıkıntı sahibinden haberim var. Mercedes'i garantilerini onurlandırmaya zorlamanın bir yolu olup olmadığını bilmek istiyorlar. Açıkçası, fazla umut yok. İyi bir üçüncü parti motor için sadece bir kaynak var. O zaman bile, sadece motoru değiştirmekten daha fazlası var. Finansal olarak altüst olan sahiplerinden arabalarından uzaklaşamayacaklarını duyuyorum. Gerçekten sıkıştıysanız, karışıklığı çözmek için tek bir yol var. Hala yaklaşık 15000 $ mal olacak, ancak onarım sürecek.
 

homeros

Çaylak üye
Katılım
4 Haz 2017
Mesajlar
10
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
diyarbakır
Araç
w205 c200d AMG
yukarıdaki makale baya uzun. önemli yerlerini bozuk çevirileri biraz düzelterek şöyle ekliyorum:

Dizel motorlar doğal olarak kirlidir. BlueTec motorda pratik olarak her sorunun kökü bir şekilde emisyon sistemine gider. Kurum, dizelde en belirgin emisyon problemidir, ancak tek problem bu değil. Kurum, dizel egzozunda gördüğünüz siyah dumandır. Kurumla uğraşmak için Mühendisler kurumu tutan bir Dizel Partikül Filtresi (DPF) tasarladı. Ancak bir noktadan sonra DPF daha fazla kurum tutamaz. Mühendisler kurumdan kurtulmak için, motor bilgisayarının (ECU) egzozu 1600F'ye ısıtması için bir yol tasarladı. Aşırı ısı kendi kendini temizleyen bir fırın gibi davranır ve DPF'deki kurumları yakar. Bu kendi kendini temizleme işlemi “DPF'yi yenileme” veya “yenileme” olarak bilinir.
Diğer birçok soruna neden olan DPF'nin yenilenmesi sürecidir. DPF de biriken kurum u yakmak için ECU'u yanma odasına fazla miktarda dizel yakıt enjekte eder. Ekstra yakıt, egzozun çok ısınmasına neden olur. Elbette bu göründüğü kadar basit bir işlem değil. Rejenerasyon sırasında ekstra dizel yakıtın tümü yanmaz. Ekstra yakıtın bir kısmı piston segmanlarını geçip karter yağına akar. Mercedes buna “yakıt birikimi” diyor. Bu tabii ki motor yağı için çok iyi değil. B20 biyodizel kullanıyorsanız, sorunu daha da kötüleştirir.
Nasıl sürdüğünüz ve nerede kullanacağınız, karter yağınıza ne kadar dizel yakıt gireceğini belirler. Soğuk havalarda kısa yolculuklar yapar ve motorun yenilenme zamanı gelmeden önce motoru durdurursanız, çok fazla sorun yaşamasına hazır olun. Böyle bir durumda otor hiçbir zaman DPF'yi yeniden temizleyecek kadar ısınmaz ve yağ, aynı zamanda doğal olarak yağda biriken yoğuşmayı yakacak kadar da ısınamaz. Donma sıcaklıkları yoğunlaşmanın donmasına neden olur. Çözünene kadar donmuş su, yağınızdaki kum gibi davranır. Hassas iç motor parçalarında taşlama etkisi yapar. Kurum da ayrıca aşındırıcıdır. Yağda ne kadar fazla kurum olursa, o kadar fazla aşınma bekleyebilirsiniz. Yağ filtresini her 2500 mil'de bir değiştirmek kurumun çıkarılmasına yardımcı olacaktır. Daha fazla dizel yakıt piston segmanlarını geçerken, EGR ve DPF'ye daha fazla karter yağ buharı girmesine neden olur. Kurum DPF'de toplanırken ECU, DPF'nin daha fazla yenilenmesini ister. Bu ise kartere daha fazla yakıt dökmektedir. Döngü kendiliğinden beslenir ve problemi daha da kötüleştirmeye devam eder. Mercedes, soğuk havalarda kısa yolculuklar yaparken 3.000 mil yağ değişimi ve DPF'nin manuel olarak yenilenmesini önerir. Bayiniz bunu hiç tavsiye etti mi? Motorları 40.000 veya 50.000 milde kilitlenenlerin sebebi budur.
Mercedes-Benz bunu Servis Bültenlerinden birinde açıklar. “BlueTec DPF'nin normal yenilenme aralıkları ( iki rejenerasyon periyodu arasındaki sürüş mesafesi) , 130 km şehir sürüşü ve 320 km otoyol sürüşüdür .” . “Rejenerasyon süresinin süresi genellikle 15 ila 25 dakika arasındadır.” (DPF'nin yenilenmesi, otoyolda olmanız durumunda 15 dakika ve Şehir trafiğinde 25 dakika sürer.) Yenilenmeye başlamak için yeterince ısınması, motorun yaklaşık 30 dakika sürmesini sağlar. Dur ve git trafikte yalnızca kısa yolculuklar yaparsanız, DPF'nin yenilenmesini tamamlamadan önce bir saatlik şehir sürüşüne kadar sürebilir. Motoru ısıtmak için otuz dakika ve rejenerasyonu tamamlamak için 25 dakika daha. Hava ne kadar soğuksa o kadar uzun sürer. Rejenerasyon tamamlanmadan önce motoru kapatırsanız, tüm bu ekstra yakıt tamamen israf olur. Bu arada karterde bir miktar dizel yakıt birikir ancak bunu gösterecek herhangi bir gösterge yok. Kısa yolculuklar yapmaya devam ederseniz, sonunda dizel yakıtla dolu bir karter ve tıkanmış bir DPF'niz olacaktır. Öte yandan, otoban sürüşü rejenerasyonun daha hızlı ve daha az sıklıkta gitmesine yardımcı olur. Yokuş çıkmak ise DPF için cennettir.
Mercedes-Benz her BlueTec dizel sahibine gerçekçi olarak petrol değişimleri arasında 20.000 mil gidebileceklerini nasıl söyleyebilir? Her sahibine aynı Mobil One 5W / 30 ESP yağını kullanmalarını nasıl söyleyebilir? Mercedes’e göre nerede yaşadığın ya da nasıl sürdüğün önemli değil. Ocak ayında Chicago'da çalışmak için 10 dakika süren adam, Ağustos ayında 110F iken Rockies'ten 7.000 lb.lik bir at römorku çeken ile aynı yağ ve servis aralığını alır. Mercedes, herkese aynı yağı kullanmasını ve her 20.000 mil'de bir değiştirmesini söyler.
DPF bir rejenerasyon döngüsünden geçtiğinde, ek dizel yakıt motor yağınızla karışır. Yakıt, yağı sulandırır ve inceltir. Bu, Mercedes'in bültenlerinde bahsettiği yakıt kazancı. Düşük viskoziteli 5W / 30 yağ ile başlarsanız, dizel yakıt ile karıştırıldığında çok ince olur. Ardından Turboşarj, rejenerasyon sırasında yağı 1600F'ye kadar ısıtır. Yakıt seyreltme yeni bir şey değil. Yakıt seyreltme ile uğraşmanın geleneksel metodu daha ağır viskoziteli yağdır. Yüksek viskoziteli 20W / 50 veya 10W / 60 yağ, yakıt seyreltme için çok daha iyi bir seçimdir. Mercedes bu öneriyi 2018 ve 2019 Sahipleri Kitapçığına koydu. Bununla birlikte, ortalama bir sahibin Mercedes’in ne dediğini anlamalarını zorlaştıracak şekilde kıvrımlı bir hukuki açıdan açıklarlar. “Motor yağlarının düşük sıcaklık özellikleri, çalışma sırasında, örneğin yaşlanma, kurum ve yakıt birikimi gibi gözle görülür derecede bozulabilir. Bu nedenle, uygun SAE sınıflandırmasından onaylanmış bir motor yağı kullanarak düzenli yağ değişimi acilen tavsiye edilir. ” “Acilen tavsiye edilir” ve “ciddi motor hasarı meydana gelebilir”. Ancak hiçbir zaman sahiplerine hangi yağı kullanmaları gerektiğini söylemezler. Kullanım kılavuzu ayrıca, sahiplerine yanlış yağın neden olduğu motor hasarının garanti kapsamında olmadığını da hatırlatır. Mercedes marka yağ 5W / 30'dur ve Mobil One ESP'dir. Bu uygun yağ değilse, Mercedes neden sahiplerine uygun yağ olduğunu söyleyemiyor? Neden ayrık ve ayrıntılı bir açıklama yapmalı?
Garantiniz sona erdiğinde, yağ buharı sonunda görünür hale gelecektir. Üst kapağı çıkarın ve her yerden yağ sızıntısı olduğunu görün. Biraz daha bekleyin, “yeni ve geliştirilmişâ€ yağ soğutucusu contaları yağ sızıntısına neden olur. Ardından Isı Eşanjörü çözer ve yağ sızdırır. Hava girişindeki yağa batırılmış kauçuk contalar o kadar sıcak olur ki, hava sızdırmaya başlarlar. Aniden motor, düşük yükseltme basıncı nedeniyle “Limp Home” a girer. NOx sensörleri en az beş kez güncellendi. Ama yine de yağa batırılmış bir EGR soğutucusu, yeni NOx sensörlerinin aşırı ısınmasına ve bozulmasına neden olur. Yağ çamuru, Girdap Kapaklarını paketler ve plastik bağlantının bozulmasına neden olur. Bu sorunların tümü daha iyi önleyici bakım ile çözülmüştür. Koruyucu bakımın pahalı olduğunu düşünüyorsanız, bu pisliği temizlemek için onarım faturalarını alana kadar bekleyin.
Yakıt sistemindeki pas, enjektörlerin yakıtı tıkamalarına ve dolayısıyla kızdırma bujilerinin bozulmasına neden olacak şekilde damlamalarına neden olur. Kızdırma bujisi arızalandığında DPF rejenerasyonu durur. Rejenerasyon durduğunda DPF tıkanır ve motor kontrol lambası yanar. Yakıt sistemini pas nedeniyle değiştirmek 17.000 dolar. Ardından kızdırma bujilerinin değiştirilmesi gerekecektir. Kızdırma bujileri çıkarıldığında, silindir kapağında kırılabilirler. Kırık kızdırma bujisini sökmek için silindir kapağının çıkarılması ve bir Makine Atölyesine gönderilmesi gerekir. Motoru 35.000 dolarla değiştirebilirdin ama bu bile DPF ve yakıt sistemini içermiyor. Yakıt sistemindeki pas kolayca önlenebilir.
Mercedes-Benz, bilgisayarları için yazılımı sürekli olarak güncelliyor. Güncellemelerin çoğu yakıt birikimi ve DPF yenilenmesi ile ilgilidir. Mercedes bayileri güncellemeleri yapmaktan hoşlanmıyor, bu yüzden sahiplerine ihtiyaç duymadıklarını ya da zaten gerçekleştirildiklerini söylüyorlar. Yazılımın eski olması nedeniyle işletme sahipleri, tekrar başarısızlığa uğrayacak olan pahalı tamirlerde para harcıyorlar. Mekanik ve işletme sahipleri yazılım güncellemelerini görmezden geliyor, çünkü kimse onlar için para ödemek istemiyor. Mercedes ise 2009 ila 2014 arasındaki DEF / AdBlue sistemlerinin başarısız olacağını itiraf ediyor.

http://mbclubtr.com/c-class/45352-w205-nox-sensor-arizasi.html#top
 

halil385

Tecrübeli Üye
Katılım
10 Tem 2017
Mesajlar
144
Tepki Puanı
1
Puanları
16
Konum
istanbul
Araç
C200d AMG 2016
c200d amg 2016 model araç 25 binde nox sensörü arızalandı servis garantiden değiştirmişti. Fiyatını sorduğumda 3 bin tl demişti. Euro 7 lira civarındaydı yaptırdığımda.
Genelde Shell nadirende opet kullanıyorum. Servis elemanına göre yakıt bahane abi bunlar kronik sorunu demişti güldük eğlendik!
 

homeros

Çaylak üye
Katılım
4 Haz 2017
Mesajlar
10
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
diyarbakır
Araç
w205 c200d AMG
benim okuduklarım ve kendi aracımı kullanma profilinden edindiğim tecrübeye göre bu problemler sürekli şehir içi kullanımda dizel partikül filtresini yakarak temizlemek için fazladan sisteme verilen dizel yanacaka kadar araba yolda kalamadığından ham şekilde birikiyor. birkaç birikimden sonra çıkılan uzun yolda ( ki benim 3 arıza da kışın ve 2-3 aylık günlük 5-10 km lik sürüşlerden sonra girilen 100-150km lik uzun yol sürüşünden sonra yanmıştı. ) planlanandan fazla birikmiş olan tüm dizelin bir anda yanması, NOx sensörünün de bulunduğu DPF sistemi normal sınırların üzerinde bir sıcaklığa çıkarması ve bu arada NOx sensörünün aşırı ısınmadan yanmasından kaynaklanıyor olabilir.
 

halil385

Tecrübeli Üye
Katılım
10 Tem 2017
Mesajlar
144
Tepki Puanı
1
Puanları
16
Konum
istanbul
Araç
C200d AMG 2016
benim okuduklarım ve kendi aracımı kullanma profilinden edindiğim tecrübeye göre bu problemler sürekli şehir içi kullanımda dizel partikül filtresini yakarak temizlemek için fazladan sisteme verilen dizel yanacaka kadar araba yolda kalamadığından ham şekilde birikiyor. birkaç birikimden sonra çıkılan uzun yolda ( ki benim 3 arıza da kışın ve 2-3 aylık günlük 5-10 km lik sürüşlerden sonra girilen 100-150km lik uzun yol sürüşünden sonra yanmıştı. ) planlanandan fazla birikmiş olan tüm dizelin bir anda yanması, NOx sensörünün de bulunduğu DPF sistemi normal sınırların üzerinde bir sıcaklığa çıkarması ve bu arada NOx sensörünün aşırı ısınmadan yanmasından kaynaklanıyor olabilir.

Benim arıza da bu tespit ettiğiniz senaryo ile aynı.
Normalde şehir içi kullanıyorum senede 2-3 defa uzun yol yapıyorum.
Son uzun yolda karşılaşmıştım bu sorunla.
 

homeros

Çaylak üye
Katılım
4 Haz 2017
Mesajlar
10
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
diyarbakır
Araç
w205 c200d AMG
Benim arıza da bu tespit ettiğiniz senaryo ile aynı.
Normalde şehir içi kullanıyorum senede 2-3 defa uzun yol yapıyorum.
Son uzun yolda karşılaşmıştım bu sorunla.

Servis her defasında abi normaldir. bir daha olmaz. gibi cevaplarla geçiştirdi. hala da aynı cevapları veriyorlar. eğer gerçekten sorun yukarıda dediğim gibi bir durumdan kaynaklanıyorsa, ki bu mantıklı geliyor kulağa, bu durumda yabancı dorumlarda önerildiği gibi haftasonları uzun yola çıkmak, ve/veya ( bence özellikle kışı bölecek şekilde tam kışın ortasında) kaç km de olursa olsun yağ değişimi yapmak gerekir.
 

Kür-Şad

Üye
Katılım
21 Ocak 2019
Mesajlar
65
Tepki Puanı
0
Puanları
6
Yaş
44
Konum
Eskişehir
Araç
C200d w205 exculisive
Servis her defasında abi normaldir. bir daha olmaz. gibi cevaplarla geçiştirdi. hala da aynı cevapları veriyorlar. eğer gerçekten sorun yukarıda dediğim gibi bir durumdan kaynaklanıyorsa, ki bu mantıklı geliyor kulağa, bu durumda yabancı dorumlarda önerildiği gibi haftasonları uzun yola çıkmak, ve/veya ( bence özellikle kışı bölecek şekilde tam kışın ortasında) kaç km de olursa olsun yağ değişimi yapmak gerekir.
Benim 2 Ocak 2018 trafik çıkışlı yılbaşından sonra bakıma girdi çıktı yağı değişti
Malum havalar kötüydü garajda 3-4 gün yattı diğer zamanlarda zaten şehir içi 3 git 5 gel
20 Ocak 2019 da Adblue tankını kontrol edin diyip arıza lambasını yaktı Adblue tankı kontrol edince boş gözüküyordu fakat full doluydu
Serviste cihaza bağlar bağlamaz arızayı silmiş yine de yenisi istendi
Bi hafta sonra tekrar aynı hatayı verince değiştirdik
Nox sensörü değiştikten sonra araba da bence anormal seviyede çekiş yükseldi her zaman kalkış yaptığım ve normal bi hızlanma ile ilerlediğim yolda 70 km ile yolun tepe noktasında ayağımı gazdan çekince hiç fren yapmadan döndüğüm viraja 85 ile tepe noktaya geliyor hali ile dönüşten önce frene asılmak zorunda kalıyorum bence enteresan
Mesele tam kışın ortasında ve yağ değişiminden sonra ilk nox değişimini bu hafta yaşamış olmam

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

melih

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Haz 2015
Mesajlar
753
Tepki Puanı
4
Puanları
18
Yaş
37
Konum
yozgat
Araç
w 211 e 200 komp
Benim 2 Ocak 2018 trafik çıkışlı yılbaşından sonra bakıma girdi çıktı yağı değişti
Malum havalar kötüydü garajda 3-4 gün yattı diğer zamanlarda zaten şehir içi 3 git 5 gel
20 Ocak 2019 da Adblue tankını kontrol edin diyip arıza lambasını yaktı Adblue tankı kontrol edince boş gözüküyordu fakat full doluydu
Serviste cihaza bağlar bağlamaz arızayı silmiş yine de yenisi istendi
Bi hafta sonra tekrar aynı hatayı verince değiştirdik
Nox sensörü değiştikten sonra araba da bence anormal seviyede çekiş yükseldi her zaman kalkış yaptığım ve normal bi hızlanma ile ilerlediğim yolda 70 km ile yolun tepe noktasında ayağımı gazdan çekince hiç fren yapmadan döndüğüm viraja 85 ile tepe noktaya geliyor hali ile dönüşten önce frene asılmak zorunda kalıyorum bence enteresan
Mesele tam kışın ortasında ve yağ değişiminden sonra ilk nox değişimini bu hafta yaşamış olmam

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
NOX SENSÖRÜNDE VE ADBLUE sisteminde arıza olursa araç kendini korumaya alıyor
 

Kür-Şad

Üye
Katılım
21 Ocak 2019
Mesajlar
65
Tepki Puanı
0
Puanları
6
Yaş
44
Konum
Eskişehir
Araç
C200d w205 exculisive
NOX SENSÖRÜNDE VE ADBLUE sisteminde arıza olursa araç kendini korumaya alıyor
Mercedesimden beklentim
- Ya Sahip kusura bakma ama
Ben Nox sensörünü yaktım Bi el atıversen
Mercedesimin yaptığı
- Adblue tankı boş [emoji2957] (!!!???)


SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

By_belo

Tecrübeli Üye
Katılım
13 Mar 2016
Mesajlar
39
Tepki Puanı
0
Puanları
6
Yaş
33
Konum
İzmir
Araç
c200d AMG
Kuzenim Mercedes de Allahtan yedek parça sorumlusu istedim göndericek bunun iptalini yapan birkaç yer ama kesip biçtiklerini duydum vaz geçtim arıza lambası devamlı yanması beyine zarar verir mi ?
 

homeros

Çaylak üye
Katılım
4 Haz 2017
Mesajlar
10
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
diyarbakır
Araç
w205 c200d AMG
daha iyi bilen arkadaşlar cevap verir. ama en basitinden arıza lambası devamlı yanarken başka önemli bir arızayı farkedemezsin. ayrıca adblu sistemi çalışmıyorken araç bir süre sonra 700km den geri sayıma başlar ve bittiğinde marş mümkün olmaz. aracı servise taşımak gerekir.
 

scanbilen

Tecrübeli Üye
Katılım
23 Tem 2016
Mesajlar
29
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
istanbul
Araç
c200 bluetec
Bodrum'dayken bende de motor arıza lambası yandı , bilgisayara bağlatıp NOX sensör arızsından kaynaklı lambayı söndürtdüm, ardından motor temizleme katkısı kullandım ve bir daha motor arıza lambası yanmadı.
Merak ediyorum 1. Bu NOX sensör arızası bir süre sonra aracın çalışmasını engeller mi? 2. Nox sensörünü iptal ettirirsem bir sorun yaşar mıyım?
 

carlobenzo

Tecrübeli Üye
Katılım
17 Eki 2017
Mesajlar
576
Tepki Puanı
78
Puanları
28
Konum
Sivas
Araç
c200d w205 AMG
Arkadaşlar konu hortlayacak belki ama katalizör öncesi NOX sensör arızası benim araçta da oldu, garanti dahilinde halletti Mercedes. Değişim sonrası farkettiğim şey şu: Aracın çekişi arttı, motor daha seri hale geldi. Demek oluyor ki bu sensör bluetech motorların çalışmasını direkt olarak etkiliyor, arızalı ise bir an önce değişim yapmak en mantıklısı.
 

carlobenzo

Tecrübeli Üye
Katılım
17 Eki 2017
Mesajlar
576
Tepki Puanı
78
Puanları
28
Konum
Sivas
Araç
c200d w205 AMG
İki nox arıza yapmış, 14000 TL

Meblağ bir hayli yüksek. Yetkili servise başvurdunuz mu? Araç servis bakımlı ya da halen garantisi devam ediyorsa ücretsiz değişim ya da iyi niyet garantisi indirimi yapabiliyorlar.
 

brksmngn

Tecrübeli Üye
Katılım
19 Ocak 2016
Mesajlar
25
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
ANKARA - ORAN
Araç
W205 C200d
Dün Koluman Mersin'de yaptırdım, mecbur kaldım.Arac 2015 model, garantiden sonra yetkili serviste bakım yaptırmadım.
 
Son düzenleme:

eakagunduz

Tecrübeli Üye
Katılım
23 Ağu 2017
Mesajlar
308
Tepki Puanı
0
Puanları
16
Konum
izmit-kocaeli
Araç
w205 c200d amg
Arkadaşlar konu hortlayacak belki ama katalizör öncesi NOX sensör arızası benim araçta da oldu, garanti dahilinde halletti Mercedes. Değişim sonrası farkettiğim şey şu: Aracın çekişi arttı, motor daha seri hale geldi. Demek oluyor ki bu sensör bluetech motorların çalışmasını direkt olarak etkiliyor, arızalı ise bir an önce değişim yapmak en mantıklısı.

Hep sehir ici kullanim sonrasi iki gun 200 km yol yaptim ve nox sensor hatasi aldim. 55.000 km de arac 2017 model. Hatayi sildirdim şimdilik. Tekrar yanarsa iyi niyet basvurusu yapacagim
 

Özçelik

Çaylak üye
Katılım
4 Ara 2021
Mesajlar
5
Tepki Puanı
3
Puanları
3
Yaş
46
Konum
BALIKESİR
Araç
W257
W205 dizel araçlar için orjinal sıfır nox sensör fiyati şu anda bizde 4000 tl dir.urunlerimiz 1 yıl garantilidir.
 
Üst