W212- Sol Ön Taraftan Gelen Vınlama..

  • Konuyu başlatan omerskar
  • Başlangıç tarihi
O

omerskar

Guest
W212- Sol Ön Taraftan Gelen Vınlama..

Bu konuda epey araştırma yapmama rağmen internet ortamında ve forumlarda Türkçe olarak henüz birşey bulamadım. İngilizce olarak araştırmalara devam ediyorum. Ayırca Almanca araştırma için de Avusturyada yaşayan yeğenimden rica edeceğim. Diyeceksiniz ki konu nedir ?, kısaca anlatayım belki burada paylaşımlarımız sonucu bir fikir çıkar.

44000 km de olan ve tüm bakımlarını yetkili serviste yaptırdığım aracım 2009 Ağustos çıkışlı, bilindiği üzere bu serinin ilk üretimlerinde 250 ve 220 CDI larda Enjektör sorunu hasıl olmuştu. Benim aracımda da bu arıza 7000 km de nüksetti. Toplamda 3 gün süren onarım sonucu aracım teslim edildi ve o günden bu yana sorunsuz kullanıyorum. Bunun dışında servis bakımları sırasında yapılan ufak tefek Adaptasyonlar dışında herhangi bir müdahale veya arıza olmadı. Ancak son 3 aydan bu yana yakşaşık 38000 km den sonra duymaya başladığım ancak daha önce de olup olmadığından emin olmadığım sol ön kısımdan gelen bir vınlama sesi rahatsız etmeye başladı. Ses 0-30 arasında yok, 30-60 arasında var 60-80 arasında yok 80-95 aralığında var bundan sonraki süratlerde yok.. :)) ( Buyrun burdan yakın ).

Bu tespitlerimi kendi tecrübe ve birikimlerim doğrultusunda yaptım. Tespitlerim sırasında aracı bu süratlerde N ( Boş) viteste de kullandım ve seslerin devam ettiğini tespit ettim. Ana bayilerden birinin ( sanırım isim belirtmek reklama giriyor :) ) ustabaşı ile test yaptığımızda sesin lastiklerden geldiği konusunda fikir birliğine vardık ve lastik değişimine kadar sesi kontrollu olarak takip etmeye karar verdik. Ancak daha sonra sözkonusu bayi ile servis ve çalışanlar dışında yaşadığım bazı sıkıntılar nedeniyle o servise gitmeme kararı aldım.

Mercedes'in yetkili özel servislerinden birine 45000 bakımı için gittiğimde bu sesten bahsettim. Yapılan bakım sonrasında bana ifade edilen, aracın lastiklerinin yıpranmış olduğu ve ön lastiklerin dışa bastığı oldu. Rot ayarı yapıldıktan sonra düzeleceği ifade edildi. Servisin yaptırdığı rot ayarı sonrası ses devam etti. Daha önce lastik konusunu kafama taktığım için zaten yıpranan lastikerli yenileri ile değiştirdim. Mercedes onaylı üstündekilerden farklı marka yeni lastikler aldım. Ancak ses halen devam edince soluğu serviste aldım.

Servis ustabaşı ile çıktığımız test sırasında ilk birkaç dakika duyamadığı sesi benim biraz tarifim ve birazda kulak kabartması ile sesi duydu ve bu sesin "normal" olmadığını oda kabul etti. Bu durum beni sevindirdi zira duyduğum sesin gaipten gelmediği ispatlanmış oldu. Usta bana bu sesi aramak için zamana ihtiyacı olduğunu ve bunun içinde 1 hafta sonrasına randevu verebileceğini söyledi, bende kabul ettim. Sonraki hafta aracı götürüp servise bıraktım. Öncelikle ön takım fren balataları, fren diskleri üzerinde durdular tabii bu arada bir iki gün geçti. Ben sesin Porya ve bilyalardan gelebileceği konusunda fikrimi beyan ettim. Usta olabileleceğini ancak oraya sıra gelmeden bazı testleri yapmaları gerektiğini söyledi.

Yapılan testlerden biri de aracın içinde bir sürücü varken diğer bir kişinin steteskop ile sesin nereden geldiğini dinlemesi oldu. Ancak buradan da bir sonuca varılamadı. Test sırasında benim aracı boş vitese atmamdan öteye gidilip hareket halindeki araç stop ettirilmek sureti ile boş viteste akıtıldı ses duyulmaya devam etmekle birlikte tespit yine yapılamadı. Poryaların sökülmesine karar verildi ve söküldü, bilyalarda kısmı kararmalar görüldü bu da bize muhtemel olarak bir yanma olduğu ve arızanın burada olabilieceği hissiyatını güçlendirdi. İki günlük bekleme ile yeni poryalar geldi, takıldı ve teste çıkıldı, bu süreci serviste beklerken heyecan dorukta idi. Ancak test sonucu kötü haber geldi, malesef ses devam ediyordu.

Yetkililer aracı Mercedes Türk ile yazışarak, gerekirse ana tamirhaneye götürmek sureti ile yeni bir süreç başlatacaklarını söylediler, istersem aracı alabileceğimi bildirdiler. Ben de sorun çözülmeden aracımı almak istemediğimi ancak Mercedes'in ikame araç temin etmesini istediğimi söyledim. Pazartesi günü itibari ile bu görüşmeler başlayacak normalde aracın yürür konumda olduğu durumlarda ikame araç verilmiyor ama sanırım bu konudaki haklılığımı göz önüne alıp gerekeni yapacaklardır.

Biraz uzun oldu ama konu baştan aşağıya böyle, kısa yazıp sonradan olası sorulara cevap vermektense uzun uzun yazdım. Hakkınızı helal edin. Bu konuda önerisi veya fikri olan varsa lütfen yazsın.

Saygılar.
 

Erkam Uslukilic

VIP Üye
Katılım
1 Haz 2011
Mesajlar
19,172
Tepki Puanı
23
Puanları
38
Konum
------
Araç
------
Mercedes benz sıkıntınızı çözecektir siz baskıda bulunun tüketici haklarına falan giderim diyin.
 
O

omerskar

Guest
Şuan öyle bir baskıya gerek görünmüyor, serviste ustabaşı başta olmak üzere herkez merakla bu konu üzerinde çalışıyor. Poryalar dahi garanti kapsamında değiştirildi ve ücret talep edilmedi. Pazartesi yazışma ile Mercedes Türk ile kontak kurulacak, çözülecek inşaallah ama zaman alacak gibi duruyor.
 

Erkam Uslukilic

VIP Üye
Katılım
1 Haz 2011
Mesajlar
19,172
Tepki Puanı
23
Puanları
38
Konum
------
Araç
------
Şuan öyle bir baskıya gerek görünmüyor, serviste ustabaşı başta olmak üzere herkez merakla bu konu üzerinde çalışıyor. Poryalar dahi garanti kapsamında değiştirildi ve ücret talep edilmedi. Pazartesi yazışma ile Mercedes Türk ile kontak kurulacak, çözülecek inşaallah ama zaman alacak gibi duruyor.
Kesinlikle çözülür.
 

Starship Member

Tecrübeli Üye
Katılım
1 Şub 2011
Mesajlar
1,856
Tepki Puanı
1
Puanları
38
Konum
İstanbul
Araç
W140 S320L
Dikkat ettim öyle bir ses bizim araçta yok. Erkam abinin dediği gibi illa ki çözerler. :)
 

Gudikcik

Emektar Üye
Katılım
6 Nis 2010
Mesajlar
8,032
Tepki Puanı
9,483
Puanları
113
Konum
Ankara - Kocaeli
Web Sitesi
mbclubtr.com
Araç
Mercedes Benz
ses biraz değişik. dinlemek gerekiyor. ama çözülür.

250 CDI larda revizyonsuz 2009 motorunda şayet avans sesi var ise bu maalesef kesilemez. çünkü fabrika 2010 mart atyında 250 CDI üretimini durdurup enjektör sistemi ile silindir kafasında bir değişlik yapıp bu sorunu giderdi. Bu sırada 350 CDI 4 maticleri 250 CDI fiyatına sattılar.

ayrıca hangi servise götürdüğünüzü bana pm atarsanız doğru seçim veya yanlış seçim diyebilirim size.

sesi dinlesem bende çözebilirim. size şuradan yada şundan diyebilirim.

Genel Merkez sizin işinize çözüm bulamaz. Genel merkezde bu araçları maalesef makine mühendisleri inceliyor. onların tecrübesi de malum. almanyadan adam istetin. ısrarcı olunca almanyadan adam getirtiyorlar.
 
O

omerskar

Guest
Servis Adını özel mesaj atacağım. Şuan standart prosedürün işmesini takip ediyorum. Eğer çözümsüzlük olursa elbet her türlü hakkımı ararım. Gerekirse Almanyaya mail dahi atabilirm. Ancak şuan için sakin olup çözüm yollarını beklemenin en doğru davranış olacağını düşünüyorum. Bahsettiğiz Almanyadan teknik destek gelmesi sanırım son çare. Sonuçta bu ses sadece benim duyduğum bir ses değil ve kesilmediği sürece kimse beni tatmin edemez. 27 yıllık tecrübemizle iyi kötü motor ve makanik konusunda bilgi sahibi oldum. Zaten Usta ile karşılıklı fikir teatilerinde de bulunduk, önümüzdeki hafta kritik. Hayırlısı olsun diyorum artık.
 

atikket

Emektar Üye
Katılım
30 Ağu 2010
Mesajlar
8,455
Tepki Puanı
4
Puanları
38
Yaş
49
Konum
istanbul
Araç
w210k w208k
istanbulda hangi servise gidiyorsunuz.banada özel mesaj geçermisin
 
O

omerskar

Guest
Arkadaşlar bugün gittim servsiten haber geldi aracıma 5 Eylül Pazartesi günü Hadımköy merkez servisinde randevu verilmiş, bayram sonrası sorunu orada aramaya devam edeceğiz. Aracımı kullanmadan mahsur olmadığı belirtildi, bayramda araçsız kalmayacağıma sevindim :) Bu arada her ne kadar burada servis isimleri yönetim tarafından otomatik sansürleniyorsa da, hakaret ve küfür içermediği veya servis haksız eleştiriye maruz kalmadığı sürece bu sansür yapılmamalıdır.Sansürü aşmak zor değil, benim daha önce gittiğim servis aracımı aldığım K__O__ L__ U__ M__A__ N idi memnundum ancak başka meselelerden dolayı bu sefer aracımı M__O__D__E__R__N oto ya götürdüm.
 
B

becausee

Guest
araçlar istedigi kadar teknolojik veya yeni olsun arızayı en basit yerden aramakta fayda vardır benim ilk aklıma gelen rulman arızası
 
B

becausee

Guest
lastikte bi falso olabilirmi böyle gıcık bir ses arızası benimde başıma geldi ve sorun lastikten çıkmıştı
 
O

omerskar

Guest
Benim ve ustanın ilk tesptimiz de öyleydi, ama malesef 0 lastik ve farklı marka almama rağmen sorun devam ediyor. Rulman konusu zaten ondan sonra devreye girdi. Araç şuan bende bayram sonrası Merkez Servise gidecek dinlemeye devam ediyorum. Sanki ses davlumbazda oluşan hava akımının davlumbaz içindeki oluklarda ıslık sesi oluşturmasına neden oluyor gibi bir izlenim bırakmaya başladı. Davlumbazı incelediğimde içerdeki oluşan hava akımını tahliye edecek boşluklar ve açık kanallar göremedim. Presle oluşturulmuş kanallar var ama hepsi kapalı.. Acaba olabilirmi diyorum.
 
O

omerskar

Guest
Bu fikir kafamda otoparkta sol davlumbazda kırık çıkık arayıp bulamayınca ( olası bir kırıkta titreme vs yapar düşüncesi ile ) sağ tarafı kontrol etmeden ofise geldikten sonra oluştu. O yüzden aracın yanına ilk gideceğimde bakacağım şey olacak. :))
 
B

becausee

Guest
hocam gerçekten kıl bi iş bu sonucunuda çok merak ettim inşallah kısa sürede sorun çözülür ve bizlerle paylaşırsınız
 
O

omerskar

Guest
Kesinlikle paylaşacağım, bu gün randevuyu teyit ettim, arabayı alıkoymayı düşünüyorlar ki geri dönüş için taksime kadar servis olduğunu söylediler :)
 
O

omerskar

Guest
Arkadaşlar, malesef dağ fare doğurdu. Mercedes genel müdürlük tamirhanesinde sesin kaynağına ulaşılamadı. Ancak ikna için farklı iki araç ( E200 CGI ve E220 CDI ) araçlar bana test ettirildi, ustalarla ortak mutabakatımızda her iki araçta da 58 km civarlarında benim aracıma göre daha düşük bir oktav ve volumde aynı sesin geldiğine karar verdik. Ancak ustalar bunun bir arıza olmadığını, bu araçlara özel bir durum olduğunu söyleyerek yapabilecekleri birşey olmadığını söylediler. Rapor yazıldı ve servisten ayrıldım.
Her ne kadar usta, ustabaşı ve servis müdürü iyi niyetli görünse de bu beni rahatsız ettiğini söylediğim bu sesin kaynağı için derin bir araştırma yapmayı düşünmediller. Tipik olarak "siz çok dinliyorsunuz, siz hassassınız" ifadeleri ile olay geçiştirildi.
Bana göre yeni E W212 kasaların tamamında bu ses farklı düzeylerde de olsa olması bir bag dır. Bunun feedback olarak almanyaya bildirilmesi ve üzerinde çalışılması gerekir. Benim şüphelendiğim 1.Davlumbaz tasarımı nedeniyle sıkışan havanın oluşturduğu bir ses, veya Ön Izgaranın tasarımından dolayı oluşan bir ses olduğu. Bunu serviste dile getirmedim zira, birşeyler söyledikçe çok kaale alınmıyorsunuz. Sesin ön ızgaradan gelmesi ihtimali değerlendirildiğinde, benim aracım ile diğer araçların arasındaki ses farkının, benim aracımın ELEGANCE olması ve ön ızgaranın 3 değil 4 yatay çubuklu olmasından kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Izgarayı içeriden karton veya benzeri bir şeyle kapatarak sürüş yapacağım ve deneyeceğim. Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak. Bu arada panaromik tavandan arasıra gelen "trak" "truk" şeklindeki sesten şikayet ettiğimde kızakların kontrol edilmesi gerektiği söylendi. Bunun içinde uygun bir zamanda randevu verilecek.

Arkadaşlar şimdilik durum böyle, konu hakkında yorumu, bilgisi, ilgisi olan var ise lütfen buradan paylaşsın.

Selamlar
 

Gudikcik

Emektar Üye
Katılım
6 Nis 2010
Mesajlar
8,032
Tepki Puanı
9,483
Puanları
113
Konum
Ankara - Kocaeli
Web Sitesi
mbclubtr.com
Araç
Mercedes Benz
Arkadaşlar, malesef dağ fare doğurdu. Mercedes genel müdürlük tamirhanesinde sesin kaynağına ulaşılamadı. Ancak ikna için farklı iki araç ( E200 CGI ve E220 CDI ) araçlar bana test ettirildi, ustalarla ortak mutabakatımızda her iki araçta da 58 km civarlarında benim aracıma göre daha düşük bir oktav ve volumde aynı sesin geldiğine karar verdik. Ancak ustalar bunun bir arıza olmadığını, bu araçlara özel bir durum olduğunu söyleyerek yapabilecekleri birşey olmadığını söylediler. Rapor yazıldı ve servisten ayrıldım.
Her ne kadar usta, ustabaşı ve servis müdürü iyi niyetli görünse de bu beni rahatsız ettiğini söylediğim bu sesin kaynağı için derin bir araştırma yapmayı düşünmediller. Tipik olarak "siz çok dinliyorsunuz, siz hassassınız" ifadeleri ile olay geçiştirildi.
Bana göre yeni E W212 kasaların tamamında bu ses farklı düzeylerde de olsa olması bir bag dır. Bunun feedback olarak almanyaya bildirilmesi ve üzerinde çalışılması gerekir. Benim şüphelendiğim 1.Davlumbaz tasarımı nedeniyle sıkışan havanın oluşturduğu bir ses, veya Ön Izgaranın tasarımından dolayı oluşan bir ses olduğu. Bunu serviste dile getirmedim zira, birşeyler söyledikçe çok kaale alınmıyorsunuz. Sesin ön ızgaradan gelmesi ihtimali değerlendirildiğinde, benim aracım ile diğer araçların arasındaki ses farkının, benim aracımın ELEGANCE olması ve ön ızgaranın 3 değil 4 yatay çubuklu olmasından kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Izgarayı içeriden karton veya benzeri bir şeyle kapatarak sürüş yapacağım ve deneyeceğim. Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak. Bu arada panaromik tavandan arasıra gelen "trak" "truk" şeklindeki sesten şikayet ettiğimde kızakların kontrol edilmesi gerektiği söylendi. Bunun içinde uygun bir zamanda randevu verilecek.

Arkadaşlar şimdilik durum böyle, konu hakkında yorumu, bilgisi, ilgisi olan var ise lütfen buradan paylaşsın.

Selamlar

ben sesi merak ediyorum gelip kullanıp dinlemek istiyorum.
 

bavyera

Tecrübeli Üye
Katılım
2 Kas 2010
Mesajlar
69
Tepki Puanı
0
Puanları
6
Yaş
68
Konum
Ankara
İsim
Mehmet OKUYAN
Araç
w203
Bu maceranın sonu nasıl bitti merak ediyorum. Benim aklıma yakıt borularından geliyor olabilir çünku bu boruların zamanla bağlantı kanalları genişleyerek hıza bağlı olarak belirli bir frenkasta ses yapabilirler.bu tür seslerin yerini tespiti zordur bazen tamirçiler kafayı yer nerdeyse motoru indirir çünkü bu sesler hareket halinde iken ortaya çıkarlar.selamlar
 

Gudikcik

Emektar Üye
Katılım
6 Nis 2010
Mesajlar
8,032
Tepki Puanı
9,483
Puanları
113
Konum
Ankara - Kocaeli
Web Sitesi
mbclubtr.com
Araç
Mercedes Benz
Bu maceranın sonu nasıl bitti merak ediyorum. Benim aklıma yakıt borularından geliyor olabilir çünku bu boruların zamanla bağlantı kanalları genişleyerek hıza bağlı olarak belirli bir frenkasta ses yapabilirler.bu tür seslerin yerini tespiti zordur bazen tamirçiler kafayı yer nerdeyse motoru indirir çünkü bu sesler hareket halinde iken ortaya çıkarlar.selamlar

araç satıldı abimiz de kurtuldu ;)
 
O

osman burak

Guest
W212 nin yaşadığı sorunu tıpkısının aynısı olarak ben de yaşıyorum. Arabam mer.250 cdı 2010 model. Şu anda 35000 km.de. 80-95 km.aralığında sol ön taraftan vınlama şeklinde biraz zor duyulan bir gürültü, bir volan sesi gibi bir ses geliyor. Bir de, sanki bir yerlerde olan ****lik bir sürtünme titreşimini direksiyonda hissediyorum. Sanki direksiyonun irtibatlı olduğu bir yerlerde normal olmayan bir sürtünme titreşimi gibi.
w212 nin problemi şimdi ne durumda, bilmiyorum. Bu konuda bilgi, tavsiye ve yorumu olan varsa ve bikgilendirirse memnun olurum.
 

Gudikcik

Emektar Üye
Katılım
6 Nis 2010
Mesajlar
8,032
Tepki Puanı
9,483
Puanları
113
Konum
Ankara - Kocaeli
Web Sitesi
mbclubtr.com
Araç
Mercedes Benz
W212 nin yaşadığı sorunu tıpkısının aynısı olarak ben de yaşıyorum. Arabam mer.250 cdı 2010 model. Şu anda 35000 km.de. 80-95 km.aralığında sol ön taraftan vınlama şeklinde biraz zor duyulan bir gürültü, bir volan sesi gibi bir ses geliyor. Bir de, sanki bir yerlerde olan ****lik bir sürtünme titreşimini direksiyonda hissediyorum. Sanki direksiyonun irtibatlı olduğu bir yerlerde normal olmayan bir sürtünme titreşimi gibi.
w212 nin problemi şimdi ne durumda, bilmiyorum. Bu konuda bilgi, tavsiye ve yorumu olan varsa ve bikgilendirirse memnun olurum.

onlarca w212 kullandım ama bu bahsedilen sesi bir türlü duyamadım. kendim de w212 kullanıyorum. şu sesi bana dinletme imkanınız var mıdır? çözüm bulmaya çalışayım. sadece forumdan bu ses ile ilgili yazılar geliyor. bir çok tanıdığım ve bir çok w212 müşterisi hiç bu şikayetle servise başvurmuyor.
 
Üst