A 150 w169 otomatik şanzıman problemi

CSMERMER

Çaylak üye
Katılım
10 Eyl 2021
Mesajlar
3
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
İstanbul
Araç
A 150
A 150 w169 otomatik şanzıman problemi

Öncelikle Merhabalar Sayın Yıldız Tutkunları,

Üç gün önce bir 2006 model A 150 otomatik bir araç aldık. Aracı aldığımızın akşamı şanzıman problemi yaşadık. Günlerde usta geziyoruz her kafadan bir ses çıkıyor. Araç 10-15 derecelik bir yokuşu çıkarken bir anda yavaşladı vitesi boşa attı. Gaz alıyor ama gitmiyor vitesteyken. Vites geçişlerinde her hangi bir problem yok. P,R,N veya D'ye geçiş sağlıyor. Düz alanda R ye bırakınca geri geri gidiyor yada D'iken ileri gidiyor. Fakat gaz verince sadece devir saati oynuyor. 2-3 şanzımancı gezdik. Kimi 10.000 TL fiyat veriyor. Kimi 19.000 TL fiyat veriyor. Kart yanmış diyende var. Dişliler de diyende var. Baskı balata diyen var. Güvenipte birine henüz yaptırmadım. Daha önce böyle bir aksaklık yaşayan var mı ? Bizi aydınlatabilecek ustanın eline düşürmeyecek değerli görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirseniz çok mutlu oluruz.

Saygılarımla,
 

desarc

Emektar Üye
Katılım
20 Kas 2013
Mesajlar
525
Tepki Puanı
10
Puanları
18
Yaş
43
Konum
istanbul
Araç
Mercedes-Benz 200
Merhaba, w169 benim ilk arabamdi, cok severek kullanmıştık ailece. Hala gordugumde dönüp bakar, sahipleri ile sohbet ederim mümkünse. Gelelim sorunuza; bu arabalarda mercedes ilk defa CVT şanzımani kullandi ve devam ettirmedi, ıslak çift kavramalı sanzimana geçti. Dolayisi ile ustasi bulamk cok önemli. Her kafadan bir ses cikmasi da cok normal, çünkü ustasi gercekten az. Size tavsiyem yetkili bir servise ugramaniz ve derdinizi guzelce anlatıp fiyat istemeniz. Diger turlu bu nadir şanzıman ustasi bulmaniz imkansiz degil ama gercekten zor. Bir diger alternatif CVT sanzimandan anlayan butik bir usta & servis bulmaniz.. ama ben yetkili servisi tercih ederdim. Bilgisiz servisler sizi top gibi sektirip daha fazla maliyete sebep olabilirler. Tercih sizin.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

CSMERMER

Çaylak üye
Katılım
10 Eyl 2021
Mesajlar
3
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
İstanbul
Araç
A 150
Teşekkür ederim bilgilendirme için. 1 sene aradım temizini bulmak için. Tertemiz yatıyor şimdi. Ben ona o bana bakıyor :) Tez vakitte daha güzellerine sahip olursunuz inşallah :)
 
Üst