Almayı düşündüğüm W123'ü inceler misiniz?

Mriya

Tecrübeli Üye
Katılım
13 Haz 2015
Mesajlar
2
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
İstanbul
Araç
Toyota Avensis
Almayı düşündüğüm W123'ü inceler misiniz?

Arkadaşlar merhaba. Forumu uzun süredir uzaktan takip ediyordum. İlk mesajı atmak bugüne nasipmiş. İstanbul'da ikamet ediyorum, ismim Bünyamin.

Günlük olarak kullandığım aracım mevcut. Biraz meraktan ve keyif maksatlı bir w123 almak istiyorum. Sadece haftasonları bineceğim belki o bile olmayacak çoğu zaman. Aslında beğendiğim kemik direksiyon ve kelebek camlı w115ler ama onlara bütçem yetmiyor. 123 alayım düşe kalka toplayayım diyorum.

Aşağıdaki linkteki aracı beğendim. Sebepleri; 250 r6 motor olması(youtubeda birkaç video izledim, motor sesi müthiş), çatlaksız göğüs, aracın ön farları arka stop altı nikelajsız plastikler gibi çoğu aksamın orjinal durması. Sahibi altında kesinlikle çürük yok ve sadece dıştan boyalı diyor. Tabi görmek lazım, araç da İzmir'de. Bir avantajı da nakit durumum sıkışık, esnaf olduğu için kredi kartı çekebiliyor.

Düşündürenler;
-Fiyat doğru mu?
-Arka sol kapı ve bagaj kapağı çizgileri bozuk. Bunlar kazaya mı alamet, düzelmez mi nedir bilmiyorum.
-Klima var ama çalışmıyor.


https://www.sahibinden.com/ilan/vas...nal-muzelik-aracimi-satiyorum-659960645/detay

Nasip olursa akşam otobüse binip yola çıkacağım, sizlerin görüşleri önemli. Teşekkür ederim.
 

Moso

Tecrübeli Üye
Katılım
16 Mar 2014
Mesajlar
562
Tepki Puanı
0
Puanları
16
Konum
Rize
Araç
83 w123 250d
m123 motor piyasada diğer motor versiyonlarına göre daha az, yani parça sorunu olması ihtimali var. Ama bu durum göz ardı edilebilirse, 250 motorlu w123'lerin keyifli olduğu söyleniyor(hatta iddia o ki benzinlilerin en keyiflisi). Araç fotolardan göründüğü gibiyse fiyatı uygun. Ama söylendiği kadar kusursuz olma ihtimali de çok düşük, muhakkak bir yerlerinde paslanma çürüme vardır. Mekanik aksamda da hiç değilse direksiyon ve diferansiyel boşluğu gibi sorunların da olmama ihtimali yok gibi. En azından bu saydıklarım yoksa, aracın değerinin çok düşük belirlendiğini söyleyebilirim. Sizin yerinizde olsam, bu kadar riski alıp istanbul'dan İzmir'e gitmem, çünkü çoğu araç resimlerde görüldüğü gibi çıkmıyor. Yakın çevrenizdeki araçları görüp tecrübe edindikten sonra uzaktaki araçlar için hangi detayların resimlerini/videolarını isteyeceğinizi de görmüş olursunuz. Son olarak, çok tecrübeli değilseniz acele etmeyin derim.
 

recabi

Emektar Üye
Katılım
17 May 2015
Mesajlar
307
Tepki Puanı
18
Puanları
18
Konum
İstanbul
Araç
2005 S320 CDI LWB
Bu araçlarda kaporta çok önemli, önceliğin motor değil düzgün kaporta olsun. Yaşa bağlı olarak çürümeler kaçınılmaz oluyor.
İlandaki aracın kaportası temizlenmiş, adam akıllı mı yapıldı yoksa macunlanıp geçildi mi bakmak lazım.
Keyif amaçlı araç almaya niyetlenip de ömür törpüsü bir araç alma.
Nakit durumum sıkışık yazmışsın, günlük kullandığın aracın da varmış. Hiç acele etme.
 

Mriya

Tecrübeli Üye
Katılım
13 Haz 2015
Mesajlar
2
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
İstanbul
Araç
Toyota Avensis
Detaylı fotoğraf istedim, kapı altlarında çürüme başlangıçları gözüküyor. Bir de 4 ileri 5 ileri mi diye sorunca bu araba zaten 1'de 100 yapıyor deyince gitmekten vagzeçtim:rolleyes:

İlginiz için teşekkürler.
 

SALİKA53

Emektar Üye
Katılım
17 Kas 2013
Mesajlar
6,949
Tepki Puanı
2
Puanları
38
Konum
.
Araç
.
Boya,kaporta,döşeme ve mekanik olarak masraf gerektirmeyen bir 123 ü 30-35 bin ₺ arasında şansınız varsa bulabilirsiniz.
Alıp toplarım derseniz o zaman başka tabii
 
Üst