Samsun'da yaşayan güzel kalpli, dürüst esnaf Yavuz Usta

W124cü

Tecrübeli Üye
Katılım
2 Ara 2015
Mesajlar
14
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
istanbul
Araç
w124 '87 250 TD
Samsun'da yaşayan güzel kalpli, dürüst esnaf Yavuz Usta

Sayın üyeler merhaba,

Aranıza yeni katılan bir yıdız üyesiyim. Uzun uzun araştırmalar ( sahibinden.com'da geçen saatler ) sonrasında hem keseme uyan hemde kasa görüntüsünü beğendiğim bir w124 kasa aracı Samsun'da buldum .

İstanbul Samsun arası km farkından dolayı aracın ön kontrolünü yaptıracak bir usta arayışına girip buradaki yazılardan Ankaralılar Servis Yavuz usta'ya ulaştım.

Aracı zaten tanıyormuş ve telefonda ne var ne yoksa bana söyledi. Telefondaki konuşmadan sonra İstanbul'da kötü esnaflarla birçok teşviki mesaim olmasından dolayı şüphe ve tedirginlik oluşmadı desem yalan olur. Sonuçta adam Samsun'da , araç sahibi Samsun'da. Kendi aralarında anlaştılarsa benim haberim bile olmaz diye düşündüm.

Bu tedirginlik ile eşimide aldım bindik uçağa gittik. Araç sahibiyle buluşup sabah bir gün önceden haber verdiğim Yavuz usta'nın servisine vardık.

Yavuz usta aldı arabayı incelemeye. Herşeyini kontrol etti bir daha, ruhsatı inceledi, sigortacımla telefonda görüştü, İstanbul'daki ustamla konuştu. Bunların hepsini yaparken çayımızı kahvemizi eksik bırakmadı.

Beni ve araç sahibini aldı karşısına. Bu arabada şunlar var bunlar var, şurasında bu var orasında şu var.Bunun masrafı bu kadar, şuranın masrafı bu kadar tutar. Ahanda yüzünüze söylüyorum dedi. Bu aracı sen o fiyata değil bunlar düştükten sonra bu fiyata satabilirsin. Banada dönüp masrafları öğrendin ona göre yap hesabını dedi.Kim İstanbul'lu kim Samsun'lu önemli değil Yavuz usta için, onun için önemli olan hak geçmesin.

Yahu ben bu adamı tanıyıncaya kadar unutmuşum esnaflığı, bir esnafa inanmayalı çok olmuş İstanbullarda. Dürüstlüğün erdem olduğunu 870 km uzakta bu adam hatırlattı bu kardeşinize.

Dedimki Yavuz Usta'ya "Usta ben bu arabayı eşimle birlikte 870 km yol yapıp İstanbul'a götüreceğim. Parasında değilim canımıza birşey olmasın, yağı suyu kontrol eder misin?" Yavuz usta'dan şu cevap geldi. " O kadar km yolda canın değerli evlat ben baktım kontrol ettim sen merak etme. Ayrıca allah korusun yolda falan kalırsanız hanım seni kazadan değil dır dır'dan öldürür :D

Neyse öğleden sonra yola çıktık, saat oldu gece 22:00 falan, telefon çaldı arayan Yavuz Usta :) Telefonda nerdesiniz vardınız mı diye babacan bir tavırla soruyor :)) :eek:

Ne diyim Yavuz usta sana. İstanbul'da olmasam götüreceğim Samsun'a bu güzel adama arabayı.

Neden mi götüreceğim? Ustalığını bilmem etmem, kaportası mı iyidir mekaniğimi anlamam. Ama insanlığı iyi bu adamın bundan eminim.

Oralardan yolunuz geçerse uğrayın bir çay için derim. Arabanıza iyi gelir mi bilemem ama sizi iyi hissettirecek bu adam buna kalıbımı basarım.

YAVUZ USTA
ANKARALILAR MERCEDES SERVİSİ
0535 856 99 99
 

Elleshar

Tecrübeli Üye
Katılım
8 May 2015
Mesajlar
104
Tepki Puanı
1
Puanları
18
Konum
İstanbul
Araç
W246, W206 C200 AMG 4 Matic
İstanbul'da rekabet o kadar fazla ki herkes işin çakallığına koşmaya başladı. Esnaflık ve insanlık değerlerini unuttular. Herkes tuttuğunu öpme peşinde... Çünkü biliyor ki o öpmese bir başkası öpecek... >Gudikcik< 'in paylaştığı W204 konusunda da göreceğiniz gibi, insanların işine zerre saygısı yok. Böyle bir insana denk gelmeniz sizin için çok iyi olmuş. Yarın öbür gün yolumuz bir araç için o taraflara düşerse kesinlikle Yavuz Usta aklımda olacak.
 

beibend

Tecrübeli Üye
Katılım
16 Şub 2014
Mesajlar
847
Tepki Puanı
1
Puanları
16
Konum
ankara
Araç
w124 93 200E
selam koca yürekli yavuz ustaya böyle adam gibi adamlar bize unutmaya başladığımız şeyleri tekrar hatırlattı desenize :)
 

babnick

Emektar Üye
Katılım
3 Haz 2011
Mesajlar
1,688
Tepki Puanı
0
Puanları
36
Konum
----
Araç
W220 S320
Yavuz abiyi iyi de sefa abiyi de iyi tanırım ustadan önce her ikisi de 10 numara adamdır ustalıklarına da kimse laf diyemez ustalık sadece bilgi ve beceriyle olmuyor malesef vicdan ve iyi niyet olmadıktan sonra en kral usta olsa ne fayda


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 

z edition

VIP Üye
Katılım
1 Ocak 2012
Mesajlar
3,490
Tepki Puanı
8
Puanları
38
Yaş
45
Konum
Ankara
Araç
1996 W140 S320 2004 W211 E320 1984 C126 500SEC 2006 CLK200K 2008 CLK200k
yavuz ustayla bende tlf tanışmıştım 4 sene önce. samsunda bi mor w124 vardı bir arkadaş niyetliydi. arabayı ona gönderdik neyi var neyi yok söyledi. fiyatta anlaşamadılar yoksa araba çok yiyi demişti. sonra iki üç kere ordudaki akrabaların arabalarını ona gönderdim. çok memnun kalmışlardı.
 

EFEDAYI

Tecrübeli Üye
Katılım
18 Haz 2014
Mesajlar
45
Tepki Puanı
0
Puanları
6
Yaş
39
Konum
yakut
Araç
W210 E220 cdi élégance
Helal olsun oyle ustaya da, kiymet bilip memnuniyetini dostlariyla paylasan musteriye de.

Envoyé de mon SM-G900F en utilisant Tapatalk
 
Üst