W245 rölanti dalgalanması sorunu

karsel

Çaylak üye
Katılım
22 Eyl 2019
Mesajlar
4
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
İstanbul
Araç
W245
W245 rölanti dalgalanması sorunu

2009 model w245 b180 cdi aracımda aldığımdan beri 2-3 yıldır rölanti dalgalanması sorunu var. Sorun zamanla hiç artmadığı için ve teşhis koyabilen de olmadığı için kulak asmadım. Bu dalgalanma Sadece motor ısındığında 90 dereceyi geçtikten sonra oluyor. Bir süre önce yine motor 90 dereceyi geçince siyah duman atma ve çekişten düşme sorunu başladı. Turbo, enjektör, yakıt pompası diyenler oldu. Katalizör içi boşaltılınca siyah duman atma ve çekiş sorunu ortadan kalktı. Ancak motor ısınınca 90 dereceyi geçtiğinde rölanti oynamaya başlıyor. Soğukken hiç bir sıkıntı yok. Enjektörcü enjektörlerde sorun yok, turbocu turboda sorun yok dedi. Arıza ışığı yanmıyor. Yetkili servise de götürdüm. Bilgisayar arıza göstermiyor. Katalizör boşaltılmış halde gezmek istemiyorum. Acaba hava akışmetre sorunu olabilir mi? Katalizör konusunda ne yapılabilir? Yerli taktırsam mı? Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
 

karsel

Çaylak üye
Katılım
22 Eyl 2019
Mesajlar
4
Tepki Puanı
0
Puanları
1
Konum
İstanbul
Araç
W245
https://youtu.be/iX8b8X8nMgc YouTube’a bir kişi devir saatini yüklemiş. Benim devir saatinin durumu da bunun tıpatıp aynısı. Arkadaş maf sensörü arızası demiş? Olabilir mi acaba?
 

omergny

Çaylak üye
Katılım
21 Ocak 2020
Mesajlar
10
Tepki Puanı
1
Puanları
3
Konum
İZMİT
Araç
MERCEDES E220 CDİ
Aynı sorun benim 2007 model W211 E220 Cdi aracımda var. Tıpa tıp aynı teşhisler. Arac soğukken bısey yok. Motor ısınsın,rölantı dalgalanmalar, stop etme vb gıbı sıkayetlerım var. Çözümünü bulan ustayı bulamadım daha. Maf sensör, map sensör, yakıt mıktar valfi, egr temızlıgı, enjektör temızlıgı ve valfi degısımı, mazot pompası kontrol edildi. Netice aynı. Motor sıcakken rölantide al ver yapıyor. Mudahale etmezsem stop ediyor.

Karsel bey, arıza nızı cozdunuz mu? Tecrubelerınızı paylasırsanız sevinirim.
 
Üst