MERCEDES NEWS

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,745
Tepki Puanı
823
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
Bazı AMG lerde orda. Standart phev lerde benzin deposunun olduğu hizada.
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,745
Tepki Puanı
823
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok

Mercedes-Benz, CES 2024'te son derece kişiselleştirilmiş kullanıcı deneyimi vizyonunu sunuyor​

  • Yapay zeka destekli MBUX Sanal Asistan, doğal, insan benzeri etkileşimle sürücü-araba ilişkisini yeni bir boyuta taşıyor
  • Sınıfının belirleyicisi yeni özellikler ve işbirlikleri, sürükleyici araç içi eğlenceyi yoğunlaştırıyor

Mercedes-Benz, CES 2024'te vizyonuna yönelik bir sonraki büyük adımın ön izlemesini yapacak. Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı, oyunun kurallarını değiştiren MBUX Sanal Asistan için mükemmel bir ortam sağlıyor. Unity'nin yüksek çözünürlüklü oyun motoru grafikleriyle 'Hey Mercedes' sesli asistanını yepyeni bir görsel boyuta taşıyor. Bu gelişmiş yapay zeka destekli özellik, MBUX'un akıllı sistemlerini tek bir varlıkta birleştirir ve müşteriye doğal etkileşimle etkileyici yeni bir yüz sunar. Şirket içinde geliştirilen Mercedes-Benz İşletim Sistemi MB.OS üzerinde çalışan MBUX Sanal Asistan, Ocak ayında sunulacak birçok dijital yeniliğin başında geliyor.

“Mercedes-Benz, akıllı MBUX Sanal Asistan ile insan benzeri etkileşim sunmak için yapay zekadan yararlanarak dijital yolcu deneyimini yeniden keşfediyor. Sürüş tarzınız ve ruh halinizle senkronize olan empatik özellikler içerir. Şirket içi MB.OS mimarimizle eşleştirilen bu yaklaşım, dijital lüksün geleceğini tanımlayacak." Ola Källenius

Concept CLA, Kuzey Amerika prömiyerini CES 2024'te kutluyor. MMA (Mercedes Modüler Mimari) ve MB.OS temel alınarak, dört araçtan oluşan gelecekteki aileye üretime yakın bir bakış açısı sunuyor. Ziyaretçiler, elektrikli G-Serisi'nin kamuflajlı prototipinin Kuzey Amerika prömiyeri ile bir ikonun elektrikli geleceğinin tadına varacak.

1600
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,745
Tepki Puanı
823
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok

Mercedes-Benz, Çin pazarında ilerlemek için Pekin'de koşullu otonom sürüş testi lisansı için onay aldı​


  • Mercedes-Benz, Pekin'de koşullu otonom sürüş yol testi lisansı için onay alan ilk OEM'lerden biri.
  • Mercedes-Benz, 2021'den bu yana Çin'de koşullu otonom sürüş sistemleri için test saha testleri gerçekleştiriyor.
  • Mercedes-Benz, Çin'de küresel Ar-Ge deneyimini yerel bir Ar-Ge ekibiyle entegre ediyor ve yerel ortaklarla işbirliği yaparak ve Çinli müşterilere özel ürünler sunmak için yerel düzenlemelere uyum sağlıyor.
  • Aralık 2021'de Mercedes-Benz, koşullu otonom sürüşe yönelik dünyanın ilk uluslararası geçerliliği olan sistem onayını aldı. DRIVE PILOT, Mayıs 2022'den beri Almanya'da S-Serisi ve EQS sedan modellerinde mevcuttur.
16 Aralık'ta Mercedes-Benz, koşullu otonom sürüş (Seviye 3) için onay alan ilk otomobil üreticilerinden biri oldu. Pekin'de otoyol yol testi lisansı. Mercedes-Benz, her zaman "önce güvenlik" ilkesine bağlı kalarak, Pekin'deki belirlenmiş otoyollarda koşullu otonom sürüş sistemi testlerine başlayacak. Şirket, Çin'e yönelik Seviye 3 sistemlerini geliştirirken ilgili makamlarla aktif olarak işbirliği yapıyor ve Çinli müşterilere emniyetli ve güvenilir bir otonom sürüş deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Mercedes-Benz otonom sürüşte sürekli olarak öncü olmuştur. Her şey 1986 yılında uyarlanabilir hız sabitleyici testiyle başladı. Bugün, koşullu otonom sürüş için dünyanın ilk uluslararası geçerli sistem onayına sahip ve SAE Seviye 4 sürücüsüz park sistemini uygulamaya koyan dünyadaki tek otomobil üreticisidir. Mercedes-Benz, Çin'de yıllardır Seviye 3 sistemlerinin deneme zemin testlerini yürütüyor.

"Mercedes-Benz, otonom sürüş teknolojisinde lider olarak kendisini dünya çapında en iyi müşteri deneyimini sağlamaya adamıştır. DRIVE PILOT'umuzu Almanya ve ABD'ye getirdikten sonra, Pekin'deki test lisansı, koşullu otonom sürüşü Çin yollarına hazırlamak için bir sonraki önemli kilometre taşıdır. Güvenli ve güvenilir bir sistem tasarımı için yerel Ar-Ge ekibini desteklemek amacıyla tüm küresel uzmanlığımızı kullanacağız."
Markus Schäfer, Mercedes-Benz Group AG Yönetim Kurulu Üyesi

Mercedes-Benz Seviye 3 otonom sürüş sistemi: Güvenlik ve güvenilirlik için yedekleme​

Seviye 3 sistemi DRIVE PILOT, Sürüş Yardım Paketinin sensör teknolojisini temel alır ve Mercedes-Benz'in güvenli, koşullu otonom sürüş için gerekli gördüğü ek sensörleri içerir. Bunlar arasında bir LiDAR sensörü, ön camda gelişmiş bir stereo kamera, arka camda çok amaçlı bir kamera ve özellikle mavi ışıkları ve acil durum araçlarından gelen diğer özel sinyalleri tespit etmeye yönelik mikrofonların yanı sıra ön tekerlek yuvasında bir nem sensörü yer alıyor. . Ek olarak, S-Serisi ve DRIVE PILOT seçeneğine sahip EQS, yedek direksiyon ve fren sistemlerinin yanı sıra, bu sistemlerden biri arızalansa bile manevra kabiliyetini korumak ve sürücüye güvenli bir şekilde teslim edilmesini sağlamak için yedek bir yerleşik elektrik sistemine sahiptir.

Müşteri açısından avantajları açıktır: Koşullu otonom sürüş sırasında etkinleştirilen DRIVE PILOT, sürücünün dikkatini trafikten uzaklaştırmasına ve Araç İçi Ofis aracılığıyla başkalarıyla iletişim kurmak, internette gezinmek veya dinlenmek gibi belirli ikincil faaliyetlere odaklanmasına olanak tanır. bir film izlerken. Mercedes‑Benz, 2022'de Almanya'da S-Serisi ve tamamen elektrikli EQS sedanda isteğe bağlı koşullu otonom sürüş sistemi olarak DRIVE PILOT'u tanıttı. ABD'de DRIVE PILOT'un üretime hazır versiyonu zaten yollarda görücüye çıktı. Kaliforniya ve Nevada'da, Seviye 3 donanımlı EQS Sedanlardan oluşan sınırlı bir filoyla. DRIVE PILOT donanımlı MY2024 EQS Sedan ve S-Serisi modellerinin müşteri teslimatları, Kaliforniya ve Nevada'daki katılımcı yetkili Mercedes-Benz bayileri aracılığıyla 2024'ün başlarında satışa sunulacak.

Sistem tasarımı söz konusu olduğunda Mercedes-Benz, güvenliğe odaklanan adım adım bir yaklaşım benimsiyor. Üretici, bu on yılın sonuna kadar otoyoldaki kullanılabilirliği 130 km/saat'e çıkarmak istiyor. Bu arada Mercedes-Benz ara adımlar sunmak istiyor. Almanya için bir sonraki hamle, Alman otoyolunda önden bir aracı takip ederken 90 km/s hıza çıkabilen bir sistem olacak.

Araçların Çin Ar-Ge yetenekleri aracılığıyla Çin pazarına göre uyarlanması​

Mercedes-Benz, Çin'de küresel Ar-Ge deneyimini, güçlü yeteneklere sahip yerel bir Ar-Ge ekibiyle birleştiriyor ve yerel ortaklarla işbirliği yaparak ve Çinli müşterilere özel ürünler sunmak için yerel düzenlemelere uyum sağlayarak. Koşullu otonom sürüş sisteminin geliştirilmesi ve onaylanması için mühendisler, avukatlar, uyumluluk yöneticileri, veri koruma uzmanları ve etik uzmanları disiplinler arası bir ekip olarak birlikte çalıştı. Seviye 3 otonom sürüş sistemini Çin'in altyapısına ve trafik koşullarına daha uyumlu hale getirmek için yerel Ar-Ge ekibi, ilgili küresel gelişimin ilk aşamalarından itibaren derinlemesine dahil oldu. Mercedes-Benz, 2021'den bu yana Seviye 3 sistem performansını sürekli olarak artırmak için Çin'de deneme zemin testleri ve doğrulama çalışmaları yürütüyor. Yerel Ar-Ge çalışmalarının odak noktası, sistemin Çin'in benzersiz yol işaretlerine, işaretlerine, inşaat bölgelerine, otobüs şeritleri ve gelgit şeritleri gibi özel şeritlere uyarlanması ve araç kesme gibi senaryolar için mantığın, algoritmaların ve parametrelerin sürekli olarak optimize edilmesidir. -içinde.

2005 yılında ilk yerli E-Serisi modeliyle başlayan Mercedes-Benz, müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için Çin'deki Ar-Ge yeteneklerini sürekli olarak genişletti. Son 18 yılda Çin'in Ar-Ge ağı, Almanya dışındaki en kapsamlı Ar-Ge ağı haline geldi. Mercedes-Benz, son yıllarda Pekin ve Şanghay'da sırasıyla 2021 ve 2022'de yeni Ar-Ge merkezleri kurarken yerel ortaklarla kapsamlı iş birliğini genişletti. Buna, sürdürülebilir hareketlilik konusunda Tsinghua Üniversitesi ile on yılı aşkın süredir devam eden ortak araştırma da dahildir.

Mercedes-Benz ayrıca yerel yetenekleri kendine çekmeye ve yerel Ar-Ge ekibini genişletmeye devam ediyor. 2023 yılı sonuna kadar Çin Ar-Ge ekibinin 2.000 kişiye ulaşması bekleniyor. Mercedes-Benz, en son teknolojideki işbirliğine dayalı yenilikler sayesinde, küresel Ar-Ge ağıyla ilhamlarını paylaşırken, Çinli müşterilere sürekli olarak daha özel ürünler ve hizmetler sunuyor.

Mercedes-Benz, otonom sürüş alanında gelecekte de yerel makamlarla işbirliği yapmaya devam edecek, Çinli müşterilere yenilikçi teknolojiler sunacak ve Çin'de akıllı bağlantılı araçların geliştirilmesine katkıda bulunacak.

1600
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,745
Tepki Puanı
823
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
Elektrikli C-Serisi ilk defa görüntülendi
  • %5 daha az ısı emisyonu ve daha yüksek enerji verimliliği için SIC invertör
  • Yaklaşık %95'lik son derece yüksek verimliliğe sahip PSM eATS 2.0 (2 vitesli şanzıman dahil). eATS'nin tamamı Stuttgart Untertürkheim'daki Mercedes mühendisleri tarafından geliştirildi.
  • 800 volt yüksek gerilim sistemi
Aracın 2025 yılı sonunda piyasaya sürülmesi planlanıyor. Elektrikli C-Serisi, güncel modelden farklı olarak tamamen yeni MB.EA plaftormunu kullanacak. Aynı platform elektrikli GLC de de bulunacak. Menzilin 1000 km civarı olması bekleniyor.

mercedes-electric-c-class-002.jpg
mercedes-electric-c-class-003.jpg
mercedes-electric-c-class-006.jpg
mercedes-electric-c-class-008.jpg
mercedes-electric-c-class-012.jpg
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,745
Tepki Puanı
823
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok

Mercedes-Benz, Kaliforniya ve Nevada'da turkuaz renkli otonom sürüş işaret lambaları için onay aldı​


  • Mercedes-Benz, Kaliforniya ve Nevada'da otonom sürüşe yönelik özel dış aydınlatma kullanımına ilişkin dünyada ilk onayı aldı
  • Kaliforniya'da izin, otoyollarda otonom sürüşe yönelik turkuaz renkli işaret ışıklarının test edilmesi için geçerlidir
  • Nevada'da izin, Model Yılı 2026 EQS ve S-Serisi DRIVE PILOT araçlardan başlayarak üretim araçlarının özel işaret ışıkları ile donatılmasına izin veriyor ve yasal değişikliklere kadar devam ediyor
  • DRIVE PILOT'un daha da geliştirilmesinde ilk uygulama - Amerika Birleşik Devletleri'nde (CA, NV) koşullu otonom sürüşe (SAE-Seviye 3) yönelik ilk ve tek sertifikalı sistem
  • DRIVE PILOT'un üretime hazır versiyonu, Seviye 3 donanımlı EQS Sedanlardan oluşan sınırlı bir filoyla Kaliforniya ve Nevada'da yollara ilk kez çıktı.
  • DRIVE PILOT donanımlı Model Yılı 2024 EQS Sedan ve S-Serisi modellerinin müşteri teslimatları, Kaliforniya ve Nevada'daki katılımcı yetkili Mercedes-Benz bayileri aracılığıyla 2024'ün başlarında satışa sunulacak
1600
1600
1600
1600
1600
 

iliyan

Forum Sponsoru
Katılım
26 Eyl 2012
Mesajlar
2,699
Tepki Puanı
779
Puanları
113
Konum
izmir
Araç
W247 B180 Progressive 2019
turkuaz renk güzel yakışmış gerçekten :)
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,745
Tepki Puanı
823
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
Elektrikli otomobil in tabutunu hazırladılar.

Yumuşatılmış Euro 7 kuralları kritik aşamayı geçerken otomobil lobisi kazandı​


- Üzerinde anlaşmaya varılan yeni Euro 7 standartları, yeni otomobiller ve kamyonetler için Euro 6'daki emisyon sınırlarını korudu , ancak daha da önemlisi, otomobil üreticilerinin bir otomobilin fiyatına yüzlerce avro ekleyeceğini öne sürdüğü daha sıkı gerçek dünya test standartlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırdı.

- Yeni anlaşma aynı zamanda yeni standartların uygulanmasını 1 Temmuz 2025'ten düzenlemelerin kanunda onaylanmasından iki yıl sonraki yeni bir tarihe, yani otomobil ve kamyonetler için en erken 2026 yılına kadar erteliyor.

Anlaşma, resmi onay öncesinde Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği Konseyi ve Avrupa Parlamentosu arasında kapalı kapılar ardında yapılan bir 'Üçlü'de tartışıldı. Ancak Avrupa Otomotiv Tedarikçileri Birliği ( Clepa) yaptığı açıklamada "daha fazla değişiklik beklenmediğini" söyledi.

Clepa, bazı kampanyacıların otomobil lobisinin zaferi olarak tanımladığı sonuçtan duyduğu memnuniyetsizliği dile getirenler arasında yer alıyor. Clepa yaptığı açıklamada , "Daha fazla hırs teknik ve ekonomik açıdan mümkün olurdu" dedi. Emisyon düzenlemeleri sıkılaştırıldığında ve lobi grupları orijinal teklifin çoğunun yapılabilir olduğunu iddia ettiğinde tedarikçiler genellikle daha fazla iş kazanıyor. "Bu anlaşma Komisyon'un teklifinin çoğunu ortadan kaldırıyor" dedi.

Brüksel merkezli çevre kampanya grubu Ulaştırma ve Çevre, yaptığı açıklamada anlaşmayı "utanmaz bir teslimiyet" olarak nitelendirdi. T&E otomobil direktörü Lucien Mathieu yaptığı açıklamada, yasa yapıcılar tarafından kabul edilen Euro 7 standardının "otomobil şirketlerinin neredeyse hiç temiz olmayan araçları yeşil göstermesine olanak tanıyacağını" söyledi.

 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,745
Tepki Puanı
823
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok

MAYBACH ÜRETİM RAKAMLARI​

Mercedes-Benz, Maybach limuzinleri ile 2002 ve 2013 yılları arasında en seçkin Alman otomobil markalarından birini yeniden canlandırdı. İlk model 24 Haziran 2002'de Sindelfingen'deki fabrikadan ayrıldı. Bireysel varyantların üretim numaraları artık fabrika arşivlerinde not edildi.

2003 ile 2012 yılları arasında toplam 1.104 adet Maybach 57 üretildi. Mayıs 2002'de 359.600 euroluk temel fiyatla başlayan bu fiyat, 2010 yılına kadar 405.671,00 avroya çıkarıldı.
Temmuz 2005 ile Şubat 2010 arasında toplam 503 adet Maybach 57 S üretildi ve taban fiyatı 2005'te 419.920 avrodan 2007'de 443.870 avroya yükseldi. Revize edilmiş Maybach 57 S modelinden Ocak 2013'teki üretim sonuna kadar 465.290 Euro birim fiyatla yalnızca 164 adet üretildi.
Maybach 62 Aralık 2012'ye kadar 1.058 adet üretildi. fiyatlar 417.600 ile 473.858 euro arasında değişiyor.
Maybach 62 S modeli Eylül 2006 ile Temmuz 2007 arasında 236 adede ulaştı (504.832'den 523.838,00 Euro'ya kadar), Maybach 62 S her biri 545.28,00 Euro'ya 256 adede ulaştı.

Bir bakışta üretim rakamları:
  • Maybach 57 / M285 E 55 LA motor / 405 kW / dönem (ön seri/ana seri üretim sonu): 04.2002 / 01.2003 - 11.2012, 1.104 adet
  • Maybach 57 S / M285 E 60 LA motor / 450 kW / dönem 07.2005 / 11.2005 – 02.2010 / 503 adet
  • Maybach 57 S /M285 E60LA motor, 463 kW /dönem 07.2009/06.2010 – 01.2013/164 adet
  • Maybach 62 / M285 E 55 LA motor / 405 kW / W 240.178 / dönem 06.2002 / 05.2003-12.2012 / 1.058 adet
  • Maybach 62 Guard / M285 E 55 LA motor, 405 kW / üretim dönemi 2003 / bilgi yok
  • Maybach 62 S /M 285 E 60 LA / 450 kW/ dönem 07.2006 / 10.2006 – 12.2009 / 236 adet
  • Maybach 62 S /M 2185 E 60 LA / 463 kW / 08.2009 / 05.2010 – 02.2013 / 256 adet
Toplamda bu, toplam 3.321 birimin yanı sıra bilinmeyen sayıda Maybach 62 Guard aracıyla sonuçlandı.

mbpassion.de-die-produktionszahlen-der-maybach-baureihe-240-viewtile-47-1024x768.jpeg
mbpassion.de-die-produktionszahlen-der-maybach-baureihe-240-viewtile-49-1024x768.jpeg
mbpassion.de-die-produktionszahlen-der-maybach-baureihe-240-viewtile-54-1024x683.jpeg
mbpassion.de-die-produktionszahlen-der-maybach-baureihe-240-viewtile-55-1024x682.jpeg
mbpassion.de-die-produktionszahlen-der-maybach-baureihe-240-viewtile-67-1024x682.jpeg
mbpassion.de-die-produktionszahlen-der-maybach-baureihe-240-viewtile-73-1024x765.jpeg
mbpassion.de-die-produktionszahlen-der-maybach-baureihe-240-viewtile-77-1024x742.jpeg
mbpassion.de-die-produktionszahlen-der-maybach-baureihe-240-viewtile-79-1024x761.jpeg
mbpassion.de-die-produktionszahlen-der-maybach-baureihe-240-viewtile-87-1024x768.jpeg
mbpassion.de-die-produktionszahlen-der-maybach-baureihe-240-viewtile-86-1024x768.jpeg
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,745
Tepki Puanı
823
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
Almanya'da elektrikli otomobil alımına yönelik yardımın durdurulması hem müşteriler hem de markalar için sürpriz oldu. Hükümet, sözleşmenin feshini yıl sonuna kadar duyurabilirdi, ancak bunu hemen yapmayı tercih ederek birçok kişiyi zor durumda bıraktı.

Elektrikli otomobillerin ve sentetik yakıtların sıkı bir savunucusu olan Almanya, bu hafta Avrupa kıtasında tamamen beklenmedik bir olaya tanık oldu; Almanya , sıfır emisyonlu otomobillerin satın alınmasına yönelik yardımı derhal geçerli olmak üzere kaldırmaya karar verdi .

Üreticiler devlet sübvansiyonunu üstlenmek zorunda kaldılar , hatta bazı bayiler katıldı, ancak hepsi değil, çünkü marka onları girişime katılmaya zorlayamıyor . Bir başka çok farklı şey ise bazı üreticilerin halihazırda uygulamaya koyduğu acentelik modeli olacaktır. Geçtiğimiz günlerde İsviçre'nin de otuz yılı aşkın muafiyetten sonra yardımları durdurdu. , ancak ilki isveçti.


Volkswagen ID.2 Prototipi

Almanya elektrik şirketlerine yüklü miktarda para yardımında bulundu​

Kısmen Almanya'nın durumu da bu; sorunun büyük kısmı bizzat hükümetten ve aynı zamanda markalardan kaynaklanıyor. Federal Hükümet, düşük emisyonlu, hibrit ve şarj edilebilir otomobillerin satın alınmasını sübvanse etmek için bir süre harcadı ve bu yardımı yalnızca elektrikli otomobillere bıraktı, ancak kayıt verilerinin analizi kilit rol oynadı. Almanya pazarında elektrik satışları artıyor ancak müşteriler benzin ve dizeli tercih etmeye devam ediyor .

Aynı segment ve kategorideki elektrikli veya yanmalı modellerin fiyatları da neredeyse aynı. Örnek: Almanya'da 286 HP gücündeki bir BMW i4 eDrive35'in fiyatı 56.500 Euro iken, 245 HP gücündeki 430i Gran Coupé'nin fiyatı 56.900 Euro'dur. 41 HP daha az HP ile 400 Euro'luk bir fark. Alman yönetimi, yine kilit nokta olan özerkliği bir kenara bırakırsak, ilgili tarafın yanmalı modeli bir kenara bırakıp sıfır emisyon modelini mükemmel bir şekilde benimseyebileceğini anlıyor , ancak durum böyle değil.

Almanya'nın günah işlediği yer burasıdır. Tanım gereği "ihtiyaç sahiplerine yardım yapılıyor" ama arabaların maliyetinin 50.000 Euro'nun üzerinde olduğu bir segmentte nasıl bir yardıma ihtiyaç var? Almanya, uzun bir süre sonra, bu seviyede müşterilerin elektrikli bir otomobil için yanmalı otomobille aynı şekilde ödeme yapabileceklerini fark etti. Emisyonları ne kadar azaltmaya çalışırsak çalışalım, maliyeti 40.000 Euro'dan fazla olan elektrikli modellere sübvansiyon sağlamak büyük bir hataydı ve bunu açıklamak utanç verici.

 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,745
Tepki Puanı
823
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
MAKYAJLI G-SERİSİ 2024 BAHARINDA GELİYOR


Mercedes-Benz, G-Serisi'nin makyajını veya makyajını 2024 baharında yeni 465 serisi olarak müşterilere sunacak. Model, 6 silindirli, 8 silindirli veya elektrikli versiyon olarak farklı motorlarla birlikte geliyor.

Makyajlı G-Serisi 2024 baharında geliyor

G-Serisi makyaj
G-Serisi'nin makyajlanmasıyla Mercedes-Benz , G 500'de G 500'deki önceki 8 silindirli motorun yerini alacak M256M sıralı altı silindirli hafif hibrit kullanacak. G 63 modelinde de hafif hibrit teknolojisi kullanılacak ve böylece tüketim azaltılacak.

Motorlarda sürpriz yok
Modellerden G 500 (model 465.210) ve Mercedes-AMG G 63 (model 465.250) ile iki dizel versiyonu da sunulacak. G 350 d (model 465.300) ve G 450 d (model 465.310). Daha sonra daha büyük bir pille de sunulacak olan EQG modeli (model 465.600) de sunulmaktadır. EQG modeli, silikonla zenginleştirilmiş anotlu ve daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip bir pil sunacaktır. EQG, Avrupa'nın yanı sıra ABD pazarı için de sunulacak.

Makyajlı G-Serisi 2024 baharında geliyor
 

iliyan

Forum Sponsoru
Katılım
26 Eyl 2012
Mesajlar
2,699
Tepki Puanı
779
Puanları
113
Konum
izmir
Araç
W247 B180 Progressive 2019
g serisi bir efsane ya :) bir iki kez kullanmak nasip oldu gerçekten insan güvende hissediyor bu araç ile paylaşımlarınız için teşekkürler
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,745
Tepki Puanı
823
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
Mercedes 2024 Yenilikleri

Model
OcakMMA modelleri için MBUX Sanal AsistanTanıtım
OcakE 450d 4matic T Modell ve E 450d 4matic All-TerrainSipariş bırakma
OcakEQA ve EQB makyajteslimat
OcakYeni batarya EQE SUV (96 kWh) ve EQS SUV (118 kWh)teslimat
OcakV-Serisi, Vito ve EQV makyajıSipariş bırakma
ŞubatSmart #3teslimat
24 başıGLE 53 Hibrit AMGteslimat
24 başıCLE 53 AMG CoupeSipariş bırakma
24 başıSL 63 SE Sipariş bırakma
24 başıAMG GT 55 4MATIC CoupeSipariş bırakma
24 NisanE 53 AMG 4matic HibritTanıtım
24 Nisan sonuSmart #5Tanıtım
24 BaharCLE 300e plug-in hibritTanıtım
24 BaharAvrupa için Seviye 2+ otonom (E-Serisi)teslimat
24 Bahar400 km menzile sahip Mercedes eSprinterteslimat
24 Bahar680 HP ile CLE 63 SE AMGTanıtım
24 BaharCLE Cabrioletteslimat
24 BaharMaybach EQS 680 4matic SUVteslimat
24 orta96 kWh pil ile EQE sedan (V295)teslimat
24 orta118 kWh pil ile EQS sedan (V297)teslimat
24 TemmuzG-Serisi makyajteslimat
24 Temmuz4 elektrik motorlu elektrikli G-Serisiteslimat
24 YazAMG GT 63 SE Coupeteslimat
24 2. yarıS-Serisi ve EQS için Seviye 3'te hız 90 km/s ye çıkacak
24 sonuMercedes CLATanıtım
24 sonu/25 başıS-Serisi makyajTanıtım
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,745
Tepki Puanı
823
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
2023 yılında otomobil ve hafif ticari araç pazarı %57,4 oranında arttı.

• Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2023 yılı Ocak-Aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %57,4 oranında artarak 1.232.635 adet olarak gerçekleşti.

• Otomobil satışları, 2023 yılı Ocak-Aralık döneminde geçen yıla göre %63,2 oranında artarak 967.341 adet, hafif ticari araç pazarı %39,2 artarak 265.294 adet oldu.

4b2a93edf7e87d32235bada04365e9de.jpeg
 

pierrecardin

Aktif üye
Katılım
3 Nis 2023
Mesajlar
271
Tepki Puanı
210
Puanları
43
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Uludağ
Araç
W204 FL
2023 yılında otomobil ve hafif ticari araç pazarı %57,4 oranında arttı.

• Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2023 yılı Ocak-Aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %57,4 oranında artarak 1.232.635 adet olarak gerçekleşti.

• Otomobil satışları, 2023 yılı Ocak-Aralık döneminde geçen yıla göre %63,2 oranında artarak 967.341 adet, hafif ticari araç pazarı %39,2 artarak 265.294 adet oldu.

4b2a93edf7e87d32235bada04365e9de.jpeg
Land Rover 645 tane hafif ticari araç mı satmış?
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,745
Tepki Puanı
823
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
Mercedes EQS lüks modellerinin satışları düştü. Bunun objektif nedenleri çok yüksek fiyatlar, S-Serisi ile karşılaştırıldığında düşük malzeme kalitesi, daha zayıf arka erişim ve çok hızlı şarj olan 800V platformunun olmayışıdır. Mevcut Mercedes CEO'su Ola Kallenius, geliştirme başkanı ve daha sonra CEO olarak en üst pozisyona atanmadan önce e-mobilite geliştirmenin başkanıydı. Kallenius'un ne gibi seçenekleri var?


Mercedes, özel bir elektrikli platform tercih ederek lüks elektrikli modeller geliştirme konusunda BMW'den tamamen farklı bir stratejiye sahipken BMW i7/i5, geleneksel 7 Serisi/5 Serisi modellerini de destekleyen geleneksel CLAR platformunu temel alıyor.

Temel olarak, özel bir elektrikli platformun birçok açık avantajı vardır: enerji tüketimi üzerinde doğrudan etkisi olan daha iyi aerodinamik, daha kısa ön uç nedeniyle iç alanın daha iyi kullanılması (çok yer kaplayan ön içten yanmalı motor olmaması) ve üretimde basitleştirme. Daha az bileşene sahip olduğu için süreç.

Mercedes ne yaptı? Mercedes EQS örneğinde EVA II platformu, özel elektrik mimarisinin sunduğu avantajların yalnızca bir kısmından yararlandı: yalnızca 0,20'lik çok iyi bir Cx, otoyol hızlarında bile yeterli enerji tüketimine dönüştürüldü, ancak araçta daha az iç alan sağlandı. S-Serisi'ne göre daha arkada.

Mercedes nerede hata yaptı?

Malzeme kalitesi S-Serisi'nden daha düşük ve lüks segmentte bu özellikle Avrupa'da çok önemli. Ayrıca Çinli müşteriler, EQS'in arka tarafındaki erişim ve diz mesafesinin S-Serisi'ne göre daha zayıf olmasından rahatsız.

Zengin Çinliler arabaya bindiklerinde kafalarını çarpmak istemiyorlar ve dizlerini ön koltuklara çarpmadan arkada bacaklarını uzatmak istiyorlar. Peki EQS'in vücut şeklinden kim sorumluydu? Esas olarak tasarım şefi Gorden Wagener, ancak son şekle karar veren tek kişi o değil. Geçmişte Wagener tavan çizgileri konusunda tavizler vermişti ve işlevselliğin tasarımdan önce geldiği GLE veya GLC Coupe'yi görebilirsiniz. Sonuçta son söz Kallenius'a ait oldu.

Birçok sorunu olan elektrik programı

Kallenius, e-mobilite başkanı olarak ve Mercedes'in elektrikli model programına karar verirken çok fazla başarıya imza atamaz. GLC'den öğeler içeren karma bir platform üzerine inşa edilen Mercedes EQC, piyasaya çıktığında menzil, pil teknolojisi ve şarj hızı açısından modası geçmişti; EQA ve EQB, GLA/GLB'nin elektrikli uyarlamasından başka bir şey değil. ve maliyeti 100.000 Euro'nun üzerinde olan EQS, 400V'luk bir platform kullanıyor.

Karşılaştırıldığında, Kia EV6 ve Hyundai Ioniq 5/6, çok daha hızlı şarj hızlarına ve çift yönlü şarja sahip 800V platformlara sahip. Örneğin Renault, Google ile iş birliği yapıyor ve pil %20'nin altına düştüğünde gerçek zamanlı şarj istasyonu seçeneklerini otomatik olarak görüntüleyen ve BMW gibi size pilin yüzde kaçı ile hedefinize ulaşacağınızı söyleyen Google Automotive'i kullanıyor.
EQS ile aynı fiyat aralığında yer alan Porsche Taycan da 800V platforma ve iki vitesli şanzımanla eşleştirilmiş bir arka motora sahip.

Son olarak EQS'in tasarımı da eleştiriliyor. 500.000'den fazla takipçisi bulunan Instagram hesabında Wagener, EQS'nin tasarımını hacimli markalarla karşılaştıran üyeler tarafından alay konusu oluyor. EQS, S-Serisi gibi birinci sınıf bir ürünün benzersiz tasarımından yoksundur.

En önemlisi, gelecekteki elektrikli kompakt modellerin temelini oluşturacak yeni MMA platformu, 800V teknolojisini kullanan EQS'den daha modern. Ancak aynı zamanda çift yönlü şarj, Google otomotiv veya BMW'ninki gibi nadir toprak içermeyen motorlara da sahip değil. Mercedes nadir toprak içeriğini azaltmakla övünüyor ancak bu tamamen ortadan kaldırılmış değil.

Arka tasarımı değiştirmeyi planlıyor

Mercedes, EQS tasarım kusurlarını düzeltmeye çalışan bir çalışma grubu oluşturdu. Arka uç tasarımını değiştirmeye çalışıyor ama bu kolay değil. Ancak modelin hayatta kalmasından bahsettiğimiz için modifikasyonlar zorunludur. Ayrıca CEO seçilmeden önce elektrikli model programından sorumlu olan Ola Kallenius'a da hissedarların eleştirileri artıyor.

Bugün Mercedes'in başarısı, geleneksel motorlu C-Serisi, GLC, E-Serisi ve AMG versiyonlarına bağlıdır. Mercedes satış basın bültenlerinde elektrikli modellerin başarısı konusunda ısrar ediyor. 2023'ün ilk dokuz ayında 1.529.800 adet satıldı; bunların yalnızca 160.300'ü elektrikli, yani toplamın %10'u. Bunlardan yalnızca 26.300'ü EQS ve EQS SUV'lardı; EQS SUV'un geleneksel eşdeğeri olan GLS'yi saymazsak S-Serisi, 2023'ün üçüncü çeyreğindeki %18'lik düşüşe rağmen üç kat daha iyi satış yapıyor.

Aynı şekilde Automobilwoche liderliğindeki araştırmaya göre ABD'de 2023'ün üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 55 düşüşle yalnızca 1.100 adet EQS satıldı. S-Serisi satışları ise yüzde 47 arttı. 3.890 adede yükseldi.

 

DoctorTr

Emektar üye
Katılım
26 Ara 2022
Mesajlar
352
Tepki Puanı
373
Puanları
63
Konum
Türkiye
İsim
Abuzittin
Araç
EQXX
Mercedes EQS lüks modellerinin satışları düştü. Bunun objektif nedenleri çok yüksek fiyatlar, S-Serisi ile karşılaştırıldığında düşük malzeme kalitesi, daha zayıf arka erişim ve çok hızlı şarj olan 800V platformunun olmayışıdır. Mevcut Mercedes CEO'su Ola Kallenius, geliştirme başkanı ve daha sonra CEO olarak en üst pozisyona atanmadan önce e-mobilite geliştirmenin başkanıydı. Kallenius'un ne gibi seçenekleri var?


Mercedes, özel bir elektrikli platform tercih ederek lüks elektrikli modeller geliştirme konusunda BMW'den tamamen farklı bir stratejiye sahipken BMW i7/i5, geleneksel 7 Serisi/5 Serisi modellerini de destekleyen geleneksel CLAR platformunu temel alıyor.

Temel olarak, özel bir elektrikli platformun birçok açık avantajı vardır: enerji tüketimi üzerinde doğrudan etkisi olan daha iyi aerodinamik, daha kısa ön uç nedeniyle iç alanın daha iyi kullanılması (çok yer kaplayan ön içten yanmalı motor olmaması) ve üretimde basitleştirme. Daha az bileşene sahip olduğu için süreç.

Mercedes ne yaptı? Mercedes EQS örneğinde EVA II platformu, özel elektrik mimarisinin sunduğu avantajların yalnızca bir kısmından yararlandı: yalnızca 0,20'lik çok iyi bir Cx, otoyol hızlarında bile yeterli enerji tüketimine dönüştürüldü, ancak araçta daha az iç alan sağlandı. S-Serisi'ne göre daha arkada.

Mercedes nerede hata yaptı?

Malzeme kalitesi S-Serisi'nden daha düşük ve lüks segmentte bu özellikle Avrupa'da çok önemli. Ayrıca Çinli müşteriler, EQS'in arka tarafındaki erişim ve diz mesafesinin S-Serisi'ne göre daha zayıf olmasından rahatsız.

Zengin Çinliler arabaya bindiklerinde kafalarını çarpmak istemiyorlar ve dizlerini ön koltuklara çarpmadan arkada bacaklarını uzatmak istiyorlar. Peki EQS'in vücut şeklinden kim sorumluydu? Esas olarak tasarım şefi Gorden Wagener, ancak son şekle karar veren tek kişi o değil. Geçmişte Wagener tavan çizgileri konusunda tavizler vermişti ve işlevselliğin tasarımdan önce geldiği GLE veya GLC Coupe'yi görebilirsiniz. Sonuçta son söz Kallenius'a ait oldu.

Birçok sorunu olan elektrik programı

Kallenius, e-mobilite başkanı olarak ve Mercedes'in elektrikli model programına karar verirken çok fazla başarıya imza atamaz. GLC'den öğeler içeren karma bir platform üzerine inşa edilen Mercedes EQC, piyasaya çıktığında menzil, pil teknolojisi ve şarj hızı açısından modası geçmişti; EQA ve EQB, GLA/GLB'nin elektrikli uyarlamasından başka bir şey değil. ve maliyeti 100.000 Euro'nun üzerinde olan EQS, 400V'luk bir platform kullanıyor.

Karşılaştırıldığında, Kia EV6 ve Hyundai Ioniq 5/6, çok daha hızlı şarj hızlarına ve çift yönlü şarja sahip 800V platformlara sahip. Örneğin Renault, Google ile iş birliği yapıyor ve pil %20'nin altına düştüğünde gerçek zamanlı şarj istasyonu seçeneklerini otomatik olarak görüntüleyen ve BMW gibi size pilin yüzde kaçı ile hedefinize ulaşacağınızı söyleyen Google Automotive'i kullanıyor.
EQS ile aynı fiyat aralığında yer alan Porsche Taycan da 800V platforma ve iki vitesli şanzımanla eşleştirilmiş bir arka motora sahip.

Son olarak EQS'in tasarımı da eleştiriliyor. 500.000'den fazla takipçisi bulunan Instagram hesabında Wagener, EQS'nin tasarımını hacimli markalarla karşılaştıran üyeler tarafından alay konusu oluyor. EQS, S-Serisi gibi birinci sınıf bir ürünün benzersiz tasarımından yoksundur.

En önemlisi, gelecekteki elektrikli kompakt modellerin temelini oluşturacak yeni MMA platformu, 800V teknolojisini kullanan EQS'den daha modern. Ancak aynı zamanda çift yönlü şarj, Google otomotiv veya BMW'ninki gibi nadir toprak içermeyen motorlara da sahip değil. Mercedes nadir toprak içeriğini azaltmakla övünüyor ancak bu tamamen ortadan kaldırılmış değil.

Arka tasarımı değiştirmeyi planlıyor

Mercedes, EQS tasarım kusurlarını düzeltmeye çalışan bir çalışma grubu oluşturdu. Arka uç tasarımını değiştirmeye çalışıyor ama bu kolay değil. Ancak modelin hayatta kalmasından bahsettiğimiz için modifikasyonlar zorunludur. Ayrıca CEO seçilmeden önce elektrikli model programından sorumlu olan Ola Kallenius'a da hissedarların eleştirileri artıyor.

Bugün Mercedes'in başarısı, geleneksel motorlu C-Serisi, GLC, E-Serisi ve AMG versiyonlarına bağlıdır. Mercedes satış basın bültenlerinde elektrikli modellerin başarısı konusunda ısrar ediyor. 2023'ün ilk dokuz ayında 1.529.800 adet satıldı; bunların yalnızca 160.300'ü elektrikli, yani toplamın %10'u. Bunlardan yalnızca 26.300'ü EQS ve EQS SUV'lardı; EQS SUV'un geleneksel eşdeğeri olan GLS'yi saymazsak S-Serisi, 2023'ün üçüncü çeyreğindeki %18'lik düşüşe rağmen üç kat daha iyi satış yapıyor.

Aynı şekilde Automobilwoche liderliğindeki araştırmaya göre ABD'de 2023'ün üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 55 düşüşle yalnızca 1.100 adet EQS satıldı. S-Serisi satışları ise yüzde 47 arttı. 3.890 adede yükseldi.


Aracı kullanan birisi olarak bu habere bir kaç yorum yapayım.

Malzeme kalitesi kötü demekle neresini kastetmişler anlamadım. 1 senedir kullanıyorum beni rahatsız eden hiçbir komponent yok.

Arka tasarımın değil ön tasarımın değişmesi lazım, o kadar video makale gördüm hiçbirinde arka tasarım ile ilgili eleştiri yoktu, hep ön kısma laf söylemişler. Sanırım konu arka oturma düzeni ile ilgili ki sürücü olarak o beni ilgilendirmiyor.

Avrupada pahalı bir araç olduğu için çoğu yorum bizim ülkemizde geçerli değil. Full spec eqs 450 4matic 6 milyon iken S class 14 milyon, arada 8 milyon fark var. Böyle bakınca eqs bildiğiniz kelepir bir otomobil.

i7 i de baya bir inceledim, aman aman bir kalite falan yok. Arka oturma alanı hariç üstün bir tarafını göremedim. 10 milyon a satıyorlar türkiyede, tam bir borusan kazığı…
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,745
Tepki Puanı
823
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
Aracı kullanan birisi olarak bu habere bir kaç yorum yapayım.

Malzeme kalitesi kötü demekle neresini kastetmişler anlamadım. 1 senedir kullanıyorum beni rahatsız eden hiçbir komponent yok.

Arka tasarımın değil ön tasarımın değişmesi lazım, o kadar video makale gördüm hiçbirinde arka tasarım ile ilgili eleştiri yoktu, hep ön kısma laf söylemişler. Sanırım konu arka oturma düzeni ile ilgili ki sürücü olarak o beni ilgilendirmiyor.

Avrupada pahalı bir araç olduğu için çoğu yorum bizim ülkemizde geçerli değil. Full spec eqs 450 4matic 6 milyon iken S class 14 milyon, arada 8 milyon fark var. Böyle bakınca eqs bildiğiniz kelepir bir otomobil.

i7 i de baya bir inceledim, aman aman bir kalite falan yok. Arka oturma alanı hariç üstün bir tarafını göremedim. 10 milyon a satıyorlar türkiyede, tam bir borusan kazığı…
Türkiye gibi yılda 24 bin satış yapılan bir pazara göre yorumlamak hata olur. Yurtdışında S serisi ile aynı fiyata satılıyor. S ye nazaran kalite düşük ve kabinde sunulan alan da küçük. Makalede yazıldığı gibi arka koltuklar ın S serisi ile alakası yok zaten.
 

DoctorTr

Emektar üye
Katılım
26 Ara 2022
Mesajlar
352
Tepki Puanı
373
Puanları
63
Konum
Türkiye
İsim
Abuzittin
Araç
EQXX
Doğru, zaten türkiye pazarını ayrı tutmak lazım. Amerikada 1000 adet satılmış, burada 500 adet. Tamamen fiyat kaynaklı. S e yakın bir fiyat olsa 50 adet bile satamazdı. Şahsen ben de almazdım. Bizim pazar için fp aracı.

Asıl i7 nasıl satabiliyor 10 milyona, hangi akla hizmet alıyorlar merak ediyorum.
 

Sixtus

Aktif üye
Katılım
8 Eki 2023
Mesajlar
300
Tepki Puanı
197
Puanları
43
Konum
İstanbul
İsim
Burak Şakar
Araç
W205 W206
BUNU KISKANÇLIKTAN BMW YAPTIRMIŞ OLABİLİR Mİ?😜😜😜😜
 

Ekli dosyalar

  • IMG_0277.jpeg
    IMG_0277.jpeg
    573.3 KB · Görüntüleme: 9

Gudikcik

Emektar Üye
Katılım
6 Nis 2010
Mesajlar
7,983
Tepki Puanı
9,177
Puanları
113
Konum
Ankara - Kocaeli
Web Sitesi
mbclubtr.com
Araç
Mercedes Benz
Türkiye Pazar’ına mercedes yıldızı girdi mi anında vatandaş altın bozdurur arsa satar tarla satar gider A dan başlar E ye kadar kendini zorlar.

Eskiden bunları satanlar istanbul Ankara izmir pavyonlarında yermiş bu paraları.

Türkiye pazarı mercedes almanya için çok büyük karlı geri dönüşümsüz bir pazar oldu son 10 yılda.
Rekor kar var sorun onlar için yok çünkü kanunlar ultra zayıf.
Yatırım maliyeti sıfır. Örneğin me hizmetleri.

Günlük vardiya da 250 ye yakın 214 kasa üretiminin yaklaşık 170 tanesinin Türkiye ye sevk edilmesi zaten bu ülkenin içinin boşaltıldığının göstergesi.

Sayın bakanım Mehmet Şimşek e buradan duyurulur.

Hava yapmak için EQS alınıp
Ankara dan Istanbula otobanda 100 km ile şahsen ben gitmem. Havan sönüyor arkadan sana 1.6 LT motorlu 1 milyon TL lik araba ile sellektör yeyince.
 

ss_ayhan

Tecrübeli Üye
Katılım
18 Kas 2013
Mesajlar
517
Tepki Puanı
462
Puanları
63
Yaş
36
Konum
Usa /Co
Araç
w204 C 180K Fas. / W205FL C43 AMG 4Matic
Elektriklim araçlar bence hala biraz zaman var bu ilk teknolojiler ve çok değişecek ilerde. Şahsen benim fikrim elektriklim araç şuna en uygun şehir içi kullanımı uzun yol için normal benzinli araçtan şaşmam.

Yurt dışı içinde gözlemimi söyleyebilirim eq modellerinde aşırı değer kaybı var ikinci ellerde. Bayilerde şuna 0 araçlarda indirim yapıyorlar ( devlet teşviklerinden ayrı) yani zorlarsanız bir aracı 15-20 bin usd gibi normal fiyatından aşağı alabilirisiniz. 7-10 arası bunun devlet teşviki.

BMW nin çok satması aynı tasarımın elektrikli olması bence. Şahsen ben de alacak olsam i4 alırdım. Eli yüzü düzgün aracın en azından. Koysunlar S kasaya elektrik millet 10 değil 20 verir o araca..
 

Ice_Blast

Aktif üye
Katılım
12 Haz 2023
Mesajlar
175
Tepki Puanı
138
Puanları
43
Konum
Istanbul
İsim
Adil K
Araç
C200 4Matic W206
Türkiye Pazar’ına mercedes yıldızı girdi mi anında vatandaş altın bozdurur arsa satar tarla satar gider A dan başlar E ye kadar kendini zorlar.

Eskiden bunları satanlar istanbul Ankara izmir pavyonlarında yermiş bu paraları.

Türkiye pazarı mercedes almanya için çok büyük karlı geri dönüşümsüz bir pazar oldu son 10 yılda.
Rekor kar var sorun onlar için yok çünkü kanunlar ultra zayıf.
Yatırım maliyeti sıfır. Örneğin me hizmetleri.

Günlük vardiya da 250 ye yakın 214 kasa üretiminin yaklaşık 170 tanesinin Türkiye ye sevk edilmesi zaten bu ülkenin içinin boşaltıldığının göstergesi.

Sayın bakanım Mehmet Şimşek e buradan duyurulur.

Hava yapmak için EQS alınıp
Ankara dan Istanbula otobanda 100 km ile şahsen ben gitmem. Havan sönüyor arkadan sana 1.6 LT motorlu 1 milyon TL lik araba ile sellektör yeyince.
Laf atmış gibi olmasın, otobanda sıklıkla EQE’lere denk geliyorum. Orta banttan 110-120 efendi efendi gidiyorlar, arada bir enerji patlaması yapıp gazı kapatıp bir sola geçiyorlar max 15 sn sonra yine 110-120.. Böyle yol biter mi?.. Hee ben anneme EQA aldırdım, memnun mu - evet çok memnun çünkü sadece şehiriçi.
 

DoctorTr

Emektar üye
Katılım
26 Ara 2022
Mesajlar
352
Tepki Puanı
373
Puanları
63
Konum
Türkiye
İsim
Abuzittin
Araç
EQXX
Elektriklim araçlar bence hala biraz zaman var bu ilk teknolojiler ve çok değişecek ilerde. Şahsen benim fikrim elektriklim araç şuna en uygun şehir içi kullanımı uzun yol için normal benzinli araçtan şaşmam.

Yurt dışı içinde gözlemimi söyleyebilirim eq modellerinde aşırı değer kaybı var ikinci ellerde. Bayilerde şuna 0 araçlarda indirim yapıyorlar ( devlet teşviklerinden ayrı) yani zorlarsanız bir aracı 15-20 bin usd gibi normal fiyatından aşağı alabilirisiniz. 7-10 arası bunun devlet teşviki.

BMW nin çok satması aynı tasarımın elektrikli olması bence. Şahsen ben de alacak olsam i4 alırdım. Eli yüzü düzgün aracın en azından. Koysunlar S kasaya elektrik millet 10 değil 20 verir o araca..
Yüksek fiyatlı araçlarda tax credit yok sizin de bildiğiniz gibi. O fakirler için yapılmış bir teşvik, eqs alacak adamı bağlamıyor.
 

DoctorTr

Emektar üye
Katılım
26 Ara 2022
Mesajlar
352
Tepki Puanı
373
Puanları
63
Konum
Türkiye
İsim
Abuzittin
Araç
EQXX
Laf atmış gibi olmasın, otobanda sıklıkla EQE’lere denk geliyorum. Orta banttan 110-120 efendi efendi gidiyorlar, arada bir enerji patlaması yapıp gazı kapatıp bir sola geçiyorlar max 15 sn sonra yine 110-120.. Böyle yol biter mi?.. Hee ben anneme EQA aldırdım, memnun mu - evet çok memnun çünkü sadece şehiriçi.
Elektrikli otomobil acelesi olan, plansız programsız adamın işi değil zaten. Ben içten yanmalı araçlarla da yasal sınırları geçmem mesela. Elektrikli araç kullanmak bir kültür meselesi, herkese hitap etmemesi normal. Müteahhit tayfadan çok tanıdığım var, taycan alıp 1-2 defa uzun yol yapıp arabalarını sattılar.
 

DoctorTr

Emektar üye
Katılım
26 Ara 2022
Mesajlar
352
Tepki Puanı
373
Puanları
63
Konum
Türkiye
İsim
Abuzittin
Araç
EQXX
Türkiye Pazar’ına mercedes yıldızı girdi mi anında vatandaş altın bozdurur arsa satar tarla satar gider A dan başlar E ye kadar kendini zorlar.

Eskiden bunları satanlar istanbul Ankara izmir pavyonlarında yermiş bu paraları.

Türkiye pazarı mercedes almanya için çok büyük karlı geri dönüşümsüz bir pazar oldu son 10 yılda.
Rekor kar var sorun onlar için yok çünkü kanunlar ultra zayıf.
Yatırım maliyeti sıfır. Örneğin me hizmetleri.

Günlük vardiya da 250 ye yakın 214 kasa üretiminin yaklaşık 170 tanesinin Türkiye ye sevk edilmesi zaten bu ülkenin içinin boşaltıldığının göstergesi.

Sayın bakanım Mehmet Şimşek e buradan duyurulur.

Hava yapmak için EQS alınıp
Ankara dan Istanbula otobanda 100 km ile şahsen ben gitmem. Havan sönüyor arkadan sana 1.6 LT motorlu 1 milyon TL lik araba ile sellektör yeyince.
Me konusunda size katımıyorum, yapacakları yatırım online servislerden ekstra kazanacakları para yanında çerez parası kalır. Bedavaya vermeyecekler sonuçta. Tesla mercedes kadar araba satamazken bu yatırımı yapabiliyorsa sebebi maliyet olamaz, sadece umursamazlık ve beceriksizlik olduğunu düşünüyorum.
 

ss_ayhan

Tecrübeli Üye
Katılım
18 Kas 2013
Mesajlar
517
Tepki Puanı
462
Puanları
63
Yaş
36
Konum
Usa /Co
Araç
w204 C 180K Fas. / W205FL C43 AMG 4Matic
Yüksek fiyatlı araçlarda tax credit yok sizin de bildiğiniz gibi. O fakirler için yapılmış bir teşvik, eqs alacak adamı bağlamıyor.
Tax credit olarak değil normal bayi kampanyası olarak demiştim. Bir kaç ekran görüntüsü ekledim lease kampanyaları için. Bayiden bayiye göre değişiyor tabiki. Tax credit ayrı. Dediğiniz gibi her araca yok galiba 80 bin altındaki araçlarda vardı yanlış hatırlamıyorsam.. Kredi ve satın alma kampanyalarda ayrı tabiki. Onlarda da belirli indirimler mevcut 7-10 arası.. benim bulunduğum eyalette araca bakmaksızın 5 bin teşvik veriyor. Başka yeterde olmayabilir tabi.
IMG_0309.png1d21e954-322c-4bac-9996-fbc8421fc95c.jpeg
 

Sixtus

Aktif üye
Katılım
8 Eki 2023
Mesajlar
300
Tepki Puanı
197
Puanları
43
Konum
İstanbul
İsim
Burak Şakar
Araç
W205 W206
“ there is no such a thing as carbon free lunch”
Önemli bir makale ve neden insanlar EV almaktan kaçmaya başladılar neden fiyatları hızla düşürmek zorunda kalıyorlar …ICE halen çok önemli bir gerçek olarak önümüzde ve çevre örgütlerinin yanıltıcı beyanları ile alınmış aceleci yasaklama tarihlerinin kendilerinin tarih olacağını düşünüyorum. Bekleyelim ve görelim.
 

DoctorTr

Emektar üye
Katılım
26 Ara 2022
Mesajlar
352
Tepki Puanı
373
Puanları
63
Konum
Türkiye
İsim
Abuzittin
Araç
EQXX
“ there is no such a thing as carbon free lunch”
Önemli bir makale ve neden insanlar EV almaktan kaçmaya başladılar neden fiyatları hızla düşürmek zorunda kalıyorlar …ICE halen çok önemli bir gerçek olarak önümüzde ve çevre örgütlerinin yanıltıcı beyanları ile alınmış aceleci yasaklama tarihlerinin kendilerinin tarih olacağını düşünüyorum. Bekleyelim ve görelim.
Ülkeden ülkeye değişir ama makale konusu olan abd ise en büyük sebebi şarj konusu ve ikinci eldeki değer kaybının çok olması. Bir de adamların ülkesinde cayır cayır 6 silindirli mis gibi benzinli araçları çok uygun fiyata satıyorlar.

Bence elektrikli otomobil piyasası şu an peak noktaya ulaştı, bundan sonra baya bir süre sabit gidip sonra düşüşe girecektir. Yeni teknolojilerin gelişi ile tekrar yükselişe geçer.
 

DoctorTr

Emektar üye
Katılım
26 Ara 2022
Mesajlar
352
Tepki Puanı
373
Puanları
63
Konum
Türkiye
İsim
Abuzittin
Araç
EQXX
Tax credit olarak değil normal bayi kampanyası olarak demiştim. Bir kaç ekran görüntüsü ekledim lease kampanyaları için. Bayiden bayiye göre değişiyor tabiki. Tax credit ayrı. Dediğiniz gibi her araca yok galiba 80 bin altındaki araçlarda vardı yanlış hatırlamıyorsam.. Kredi ve satın alma kampanyalarda ayrı tabiki. Onlarda da belirli indirimler mevcut 7-10 arası.. benim bulunduğum eyalette araca bakmaksızın 5 bin teşvik veriyor. Başka yeterde olmayabilir tabi.
Ekli dosyayı görüntüle 6736Ekli dosyayı görüntüle 6737
Almanyada da indirimler var eq serilerinde, türkiyede de eqe lerde var mesela. Amerikada bayide en çok bekleyen ve satış süresi uzun olan mercedes modelleri eq serileriymiş, geçenlerde cnbc’de bununla ilgili bir kısa haber seyrettim. O anlamda haklısınız.
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,745
Tepki Puanı
823
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
BMW 2023 satış rakamlarını açıkladı.

BMW Group satışları 2023'te tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.555.341 adede ulaştı (+%6,5)

2023 yılında dünya çapındaki müşterilere teslim edilen toplam 2.253.835 araçla BMW markası, önceki yıla göre +%7,3 büyüme kaydetti ve satışlar tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Özellikle markanın tam elektrikli araçları yoğun talep gördü ve 2023'te toplam 330.596 adet (+%92,2) müşteriye teslim edildi. Tamamen elektrikli BMW otomobillerinin dördüncü çeyrek teslimatları 113.458 adede (+%55,4) ulaştı.

BMW M, yeni dönüm noktasına ulaşmak için satışlarını önemli ölçüde artırdı

2023'te satılan toplam 202.530 performans ve yüksek performanslı otomobille BMW M, şirketin 50 yılı aşkın geçmişinde şimdiye kadarki en iyi sonucunu +%14,3 artışla elde etti önceki yıla kıyasla.

MINI için güçlü BEV büyümesi

MINI markası geçen yıl toplam 295.474 araç (+%0,9) sattı; tam elektrikli MINI modellerinin satışı ise %3,5 artışla 45.261 adede ulaştı. Tamamen elektrikli araçlar artık 2023 yılının tamamı için toplam MINI satışlarının %15,3'ünü oluşturuyor.

Rolls-Royce geçen yıl müşterilere 6.032 otomobil teslim etti.

d71d5356eecf9fbad8034bb3f83276ad.jpeg
c53b607f84de1c83b9bd16c19cf54539.jpeg
 

Başar Tekin

Emektar üye
Katılım
30 Eyl 2022
Mesajlar
423
Tepki Puanı
287
Puanları
63
Konum
Mersin
İsim
Başar Tekin
Araç
Mercedes-Benz W213 FL
BMW 2023 satış rakamlarını açıkladı.

BMW Group satışları 2023'te tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.555.341 adede ulaştı (+%6,5)

2023 yılında dünya çapındaki müşterilere teslim edilen toplam 2.253.835 araçla BMW markası, önceki yıla göre +%7,3 büyüme kaydetti ve satışlar tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Özellikle markanın tam elektrikli araçları yoğun talep gördü ve 2023'te toplam 330.596 adet (+%92,2) müşteriye teslim edildi. Tamamen elektrikli BMW otomobillerinin dördüncü çeyrek teslimatları 113.458 adede (+%55,4) ulaştı.

BMW M, yeni dönüm noktasına ulaşmak için satışlarını önemli ölçüde artırdı

2023'te satılan toplam 202.530 performans ve yüksek performanslı otomobille BMW M, şirketin 50 yılı aşkın geçmişinde şimdiye kadarki en iyi sonucunu +%14,3 artışla elde etti önceki yıla kıyasla.

MINI için güçlü BEV büyümesi

MINI markası geçen yıl toplam 295.474 araç (+%0,9) sattı; tam elektrikli MINI modellerinin satışı ise %3,5 artışla 45.261 adede ulaştı. Tamamen elektrikli araçlar artık 2023 yılının tamamı için toplam MINI satışlarının %15,3'ünü oluşturuyor.

Rolls-Royce geçen yıl müşterilere 6.032 otomobil teslim etti.

d71d5356eecf9fbad8034bb3f83276ad.jpeg
c53b607f84de1c83b9bd16c19cf54539.jpeg
Yeni 7 tanıtıldığında bir çok otomobil gazetecisi/youtuber bu otomobili inceledi. Yapılan yorumlar "BMW bitmiş, bu ne biçim dizayn. 7 serisi farları Citroen'e döndü" vs. vs. yorum yapıyorlardı. Aynısı G60'da da oldu. Daha öncesinde ise 4 serisinin büyük ızgaralarına aynı eleştriler yapılmıştı. Anlaşılan hepsi kuru gürültüymüş senin paylaştığın rakamlara göre. Bence tasarım göreceli bir kavram, şahsen yeni 7 serisini ben beğendim çünkü bir önceki 7 kasa (g11 lci) çok başarısızdı, resmen önceki efsane kasa g11'in arka stopunu 3 serisi yapmışlar iç-dış aynıydı. Bu yeni 7 kasa sanki uzay mekiği gibi. Aynısı bence 5 kasa için de geçerli, ben yeni g60'ı da beğeniyorum.


O değil de ne kadar çok rolls-royce satılmış :D
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,745
Tepki Puanı
823
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
Yeni 7 tanıtıldığında bir çok otomobil gazetecisi/youtuber bu otomobili inceledi. Yapılan yorumlar "BMW bitmiş, bu ne biçim dizayn. 7 serisi farları Citroen'e döndü" vs. vs. yorum yapıyorlardı. Aynısı G60'da da oldu. Daha öncesinde ise 4 serisinin büyük ızgaralarına aynı eleştriler yapılmıştı. Anlaşılan hepsi kuru gürültüymüş senin paylaştığın rakamlara göre. Bence tasarım göreceli bir kavram, şahsen yeni 7 serisini ben beğendim çünkü bir önceki 7 kasa (g11 lci) çok başarısızdı, resmen önceki efsane kasa g11'in arka stopunu 3 serisi yapmışlar iç-dış aynıydı. Bu yeni 7 kasa sanki uzay mekiği gibi. Aynısı bence 5 kasa için de geçerli, ben yeni g60'ı da beğeniyorum.


O değil de ne kadar çok rolls-royce satılmış :D
BMW nin en büyük satış getirisi D segment ve E segmentten geliyor. Üst sınıf satışları zayıf. 7 nin satışları S nin çok gersinde kaldı bu sene. S class 4.yaşına girmesine rağmen durum bu. G11 satışa çıktığı ilk yıl daha çok satış yaptı diye hatırlıyorum. Asıl başarı bu yıl belli olur çünkü bu yıl görünecek artış eski modelin son senesinden sonraki artış olacak. Ben hem G60 ın hem G70 in selefinden daha başarısız olacağını düşünüyorum.
 

DoctorTr

Emektar üye
Katılım
26 Ara 2022
Mesajlar
352
Tepki Puanı
373
Puanları
63
Konum
Türkiye
İsim
Abuzittin
Araç
EQXX
G70’in %54 ü elektrikli satışlardan geliyor, onu da çıkarsan zaten birşey kalmaz. Ben aracı kullandım, kütük gibi 0 sürüş zevki var. Malzeme kalitesi fiyasko..

7 serisinin önceden en azından sportif bir havası vardı. Şimdi ne sport ne classy olabilmiş. Amblemi olmasa RR’un Çinde çakması yapılmış sanarsın :)
 

Başar Tekin

Emektar üye
Katılım
30 Eyl 2022
Mesajlar
423
Tepki Puanı
287
Puanları
63
Konum
Mersin
İsim
Başar Tekin
Araç
Mercedes-Benz W213 FL
BMW nin en büyük satış getirisi D segment ve E segmentten geliyor. Üst sınıf satışları zayıf. 7 nin satışları S nin çok gersinde kaldı bu sene. S class 4.yaşına girmesine rağmen durum bu. G11 satışa çıktığı ilk yıl daha çok satış yaptı diye hatırlıyorum. Asıl başarı bu yıl belli olur çünkü bu yıl görünecek artış eski modelin son senesinden sonraki artış olacak. Ben hem G60 ın hem G70 in selefinden daha başarısız olacağını düşünüyorum.
S serisi nasıl makyajlanacak bu sene sonu, göreceğiz. Az çok aslında tahmin edilebilir sanıyorum, E kasa gibi üst düz çizgi olabilir altına 3 çentik gelir stoplarda da ise E kasada 2 yıldız varken S'de 3 olabilir gibi. Bekleyip göreceğiz.
 

Haberci

Tecrübeli Üye
Katılım
21 Nis 2019
Mesajlar
1,745
Tepki Puanı
823
Puanları
113
Konum
Aydın
Araç
Yok
S serisi nasıl makyajlanacak bu sene sonu, göreceğiz. Az çok aslında tahmin edilebilir sanıyorum, E kasa gibi üst düz çizgi olabilir altına 3 çentik gelir stoplarda da ise E kasada 2 yıldız varken S'de 3 olabilir gibi. Bekleyip göreceğiz.
W223 iyi satıyor. Satış kaygısı yüzünden makyaj yüzeysel olacaktır. Kesin olan bir şey var makyajla superscreen opsiyonu gelecek. En çok eleştirilen konu kalite hissiyatı. Malzeme kalitesi yükselmeli.
 

Gudikcik

Emektar Üye
Katılım
6 Nis 2010
Mesajlar
7,983
Tepki Puanı
9,177
Puanları
113
Konum
Ankara - Kocaeli
Web Sitesi
mbclubtr.com
Araç
Mercedes Benz
W223 iyi satıyor. Satış kaygısı yüzünden makyaj yüzeysel olacaktır. Kesin olan bir şey var makyajla superscreen opsiyonu gelecek. En çok eleştirilen konu kalite hissiyatı. Malzeme kalitesi yükselmeli.

Tanıtırken birisi çıkıp HyperScreen demesin.
Sen uyar onu öyle derse yine çok dalga geçeriz burada 🤣
 
Üst